Da biste uspješno ažurirali OxygenOS na svom OnePlus 8T uređaju, važno je slijediti nekoliko ključnih koraka. Prije svega, osigurajte da imate stabilnu internet vezu kako biste mogli preuzeti ažuriranje. Nakon toga, otvorite postavke svog OnePlus 8T uređaja i odaberite opciju „Sustav“ ili „O a uređaju“. U tom izborniku pronađite „Ažuriranje sustava“ i provjerite imate li najnoviju verziju OxygenOS-a. Ažuriranje obično stiže putem OTA (over-the-air) metode, stoga provjerite jeste li povezani na Wi-Fi mrežu kako biste spriječili prekid preuzimanja. Pričekajte da se ažuriranje preuzme i završi instalacija, a zatim ponovno pokrenite uređaj kako biste iskoristili nove značajke i poboljšanja koje ažuriranje donosi. Slijedeći ove jednostavne korake, obezbijedit ćete da vaš OnePlus 8T uvijek radi na najnovijoj verziji OxygenOS-a, osiguravajući optimalnu funkcionalnost i najnovije sigurnosne nadogradnje. OxygenOS je vodeći operativni sustav na OnePlus 8T pametnom telefonu, koji omogućava poboljšane performanse i nove značajke. Ažuriranje OxygenOS-a može biti važno radi poboljšanja sigurnosti, stabilnosti i funkcionalnosti uređaja. U ovom članku ćemo vas voditi kroz korake koje trebate slijediti kako biste uspješno ažurirali OxygenOS na vašem OnePlus 8T pametnom telefonu.

Koji Su Koraci Za Ažuriranje OxygenOS-a Na OnePlus 8T?

Provjera dostupnosti ažuriranja

Prije nego započnete proces ažuriranja, prvo morate provjeriti je li dostupno ažuriranje za vaš OnePlus 8T. Slijedite ove korake da biste provjerili dostupnost ažuriranja:

Pristup postavkama uređaja

Da biste pristupili postavkama uređaja, dodirnite ikonu „Postavke“ na početnom zaslonu ili prečace koji se nalazi na padajućem izborniku na vrhu zaslona.

Odabir opcije ‘System’

Unutar postavki uređaja, dođite do odjeljka „System“ odabirom odgovarajuće opcije na popisu dostupnih opcija.

Odabir ‘System update’

Unutar odjeljka „System“, odaberite opciju „System update“ kako biste pristupili postavkama ažuriranja sustava.

Provjeravanje dostupnih ažuriranja

Nakon što pristupite postavkama ažuriranja sustava, uređaj će automatski provjeriti dostupna ažuriranja za OxygenOS. Ako je dostupno ažuriranje, bit će vam prikazana obavijest.

Priprema za ažuriranje

Prije nego što započnete sam proces ažuriranja, potrebno je izvršiti neke pripremne korake kako biste osigurali glatku instalaciju ažuriranja. Evo nekih korisnih savjeta za pripremu za ažuriranje OxygenOS:

Povezivanje uređaja s punjačem

Tijekom procesa ažuriranja vrlo je važno osigurati da vaš OnePlus 8T ima dovoljno baterije kako bi se spriječilo nepoželjno isključivanje tijekom instalacije ažuriranja. Dakle, prije samog ažuriranja, preporučuje se da svoj uređaj povežete s punjačem i osigurate da ima dovoljno baterije.

Osiguravanje stabilne internetske veze

Za sigurno preuzimanje i ažuriranje OxygenOS-a, vrlo je važno imati stabilnu i pouzdanu internetsku vezu. Preporučljivo je povezati se s pouzdanom Wi-Fi mrežom kako biste osigurali brzo i dosljedno preuzimanje ažuriranja.

Dodatno oslobađanje prostora na uređaju

Prije samog ažuriranja preporučuje se da oslobodite dodatni prostor na svom OnePlus 8T uređaju. Možete to učiniti brisanjem nepotrebnih datoteka, aplikacija ili medija kako biste dobili potrebni prostor za instalaciju ažuriranja.

Isključivanje aplikacija u pozadini

Tijekom procesa ažuriranja, preporučuje se isključivanje aplikacija koje rade u pozadini. To će osloboditi resurse sustava i osigurati bolju izvedbu tijekom instalacije ažuriranja.

Deaktiviranje VPN-a (ako je aktivan)

Ako koristite VPN (Virtual Private Network) na svom OnePlus 8T uređaju, preporučuje se deaktiviranje VPN-a prije započinjanja procesa ažuriranja. VPN može prekinuti ili usporiti postupak preuzimanja i instalacije ažuriranja.

Backup podataka

Prije nego započnete sam proces ažuriranja, vrlo je važno izvršiti sigurnosnu kopiju važnih podataka s uređaja. Evo nekoliko metoda za sigurnosno kopiranje podataka na OnePlus 8T uređaju:

Spremanje kontakata, poruka i fotografija

Ako imate važne kontakte, poruke ili fotografije na svom OnePlus 8T uređaju, preporučuje se spremanje tih podataka na sigurno mjesto prije ažuriranja. Možete ih spremiti na računalu, vanjskom pogonu ili u oblaku kako biste osigurali da ne izgubite te podatke.

Korištenje Google računa za sinkronizaciju

Ako koristite Google račun na svom OnePlus 8T uređaju, možete koristiti Googleovu uslugu sinkronizacije kako biste osigurali da vaši kontakti, kalendari i još mnogo toga budu sigurno spremljeni u oblaku. Jednostavno se prijavite na vaš Google račun i omogućite sinkronizaciju svih važnih podataka.

Korištenje OnePlus Switch aplikacije

OnePlus Switch je aplikacija koja je dostupna za uređaje OnePlus i može se koristiti za jednostavno i brzo prijenos podataka s jednog uređaja na drugi. Prije ažuriranja OxygenOS-a, možete koristiti OnePlus Switch aplikaciju za sigurnosno kopiranje podataka s vašeg OnePlus 8T uređaja.

Koji Su Koraci Za Ažuriranje OxygenOS-a Na OnePlus 8T?

Provjera kapaciteta baterije

Prije nego započnete instalaciju ažuriranja OxygenOS-a na vašem OnePlus 8T, vrlo je važno osigurati da uređaj ima dovoljan kapacitet baterije. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti:

Osiguranje dovoljnog kapaciteta baterije

Prije samog ažuriranja provjerite je li baterija vašeg OnePlus 8T uređaja dovoljno napunjena. Preporučuje se da na uređaju imate barem 50% baterije prije nego započnete instalaciju ažuriranja.

Povezivanje uređaja s punjačem

Da biste bili sigurni da nećete ostati bez baterije tijekom procesa ažuriranja, preporučuje se da vaš OnePlus 8T uređaj povežete s punjačem prije nego započnete ažuriranje. To će vam osigurati neprekidno napajanje uređaja čak i ako baterija nije dovoljno napunjena.

Povezivanje uređaja s Wi-Fi mrežom

Da biste preuzeli i instalirali OxygenOS ažuriranje, potrebna vam je stabilna internetska veza. Evo kako se možete povezati s Wi-Fi mrežom na vašem OnePlus 8T:

Pristup postavkama uređaja

Dodirnite ikonu „Postavke“ na početnom zaslonu ili prečace kako biste pristupili postavkama uređaja.

Odabir opcije ‘Wi-Fi’

Unutar postavki uređaja, odaberite opciju „Wi-Fi“ kako biste pristupili postavkama Wi-Fi mreže.

Odabir dostupne Wi-Fi mreže

Na popisu dostupnih mreža odaberite Wi-Fi mrežu s kojom želite uspostaviti vezu. Jednostavno dodirnite ime mreže i unesite lozinku za povezivanje.

Unos lozinke za povezivanje

Ako vam je potrebna lozinka za povezivanje s Wi-Fi mrežom, unesite je kada se zatraži. Provjerite jeste li unijeli točnu lozinku i pritisnite gumb za povezivanje kako biste se povezali s Wi-Fi mrežom.

Preuzimanje ažuriranja

Nakon što se uspješno povežete s Wi-Fi mrežom, sljedeći korak je preuzeti najnovije OxygenOS ažuriranje na vaš OnePlus 8T uređaj. Evo kako ga preuzeti:

Pristup postavkama uređaja

Dodirnite ikonu „Postavke“ na početnom zaslonu ili prečace kako biste pristupili postavkama uređaja.

Odabir opcije ‘System’

Unutar postavki uređaja, dođite do odjeljka „System“ odabirom odgovarajuće opcije na popisu dostupnih opcija.

Odabir ‘System update’

Unutar odjeljka „System“, odaberite opciju „System update“ kako biste pristupili postavkama ažuriranja sustava.

Preuzimanje najnovijeg ažuriranja

Kada pristupite postavkama ažuriranja sustava, uređaj će automatski provjeriti dostupna ažuriranja za OxygenOS. Ako je dostupno ažuriranje, bit će vam prikazana obavijest. Dodirnite gumb „Preuzmi i instaliraj“ kako biste započeli preuzimanje ažuriranja.

Instalacija ažuriranja

Kada je proces preuzimanja OxygenOS ažuriranja završen, sljedeći korak je instalacija ažuriranja na vaš OnePlus 8T uređaj. Evo kako to učiniti:

Pokretanje instalacije preuzetog ažuriranja

Kada se preuzimanje ažuriranja završi, uređaj će započeti s procesom instalacije. Jednostavno dodirnite gumb „Instaliraj“ kako biste pokrenuli instalaciju ažuriranja.

Prihvaćanje uvjeta instalacije

Tijekom instalacije će vam biti prikazani uvjeti i odredbe ažuriranja. Pročitajte ih pažljivo i ako se slažete s uvjetima, odaberite opciju „Prihvaćam“ kako biste nastavili s instalacijom.

Proces instalacije ažuriranja

Nakon što prihvatite uvjete instalacije, uređaj će započeti proces instalacije ažuriranja OxygenOS. Pričekajte dok uređaj ne završi proces instalacije. To može potrajati neko vrijeme, stoga budite strpljivi i ne isključujte uređaj tijekom instalacije.

Reboot uređaja

Nakon što se završi instalacija ažuriranja, sljedeći korak je reboot vašeg OnePlus 8T uređaja. Evo kako to učiniti:

Rebootiranje uređaja nakon završene instalacije

Kada se završi instalacija ažuriranja, uređaj će vam prikazati obavijest o završetku. Da biste dovršili postupak ažuriranja, odaberite opciju „Reboot“ kako biste reboot vašeg OnePlus 8T uređaja.

Pričekati uređaj da se ponovno pokrene

Pričekajte neko vrijeme dok se uređaj ne pokrene nakon reboota. To može potrajati nekoliko minuta, stoga budite strpljivi. Nakon što se uređaj ponovno pokrene, bit ćete spremni koristiti ažurirani OxygenOS na svom OnePlus 8T uređaju.

Rješavanje problema s ažuriranjem

Ponekad se može dogoditi da naiđete na probleme tijekom procesa ažuriranja OxygenOS na vašem OnePlus 8T uređaju. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti za rješavanje tih problema:

Resetiranje postavki mreže

Ako imate problema s preuzimanjem ili instalacijom ažuriranja, možete pokušati resetirati postavke mreže na svom OnePlus 8T uređaju. Idite na postavke uređaja, odaberite opciju „System“ i zatim „Reset options“. Unutar opcija resetiranja, odaberite „Reset Wi-Fi, mobile & Bluetooth“ kako biste resetirali postavke mreže na uređaju.

Ponovno preuzimanje ažuriranja

Ako se preuzimanje ažuriranja prekine ili ne uspije, možda ćete morati ponovno preuzeti ažuriranje. Vratite se na postavke ažuriranja sustava i provjerite ima li dostupnih ažuriranja. Ako je dostupno novo ažuriranje, dodirnite gumb „Preuzmi i instaliraj“ kako biste ponovno pokrenuli proces preuzimanja i instalacije.

Isključivanje uređaja i ponovno pokretanje

Ako i dalje imate problema s ažuriranjem, možete pokušati isključiti uređaj i ponovno ga pokrenuti. Isključite uređaj, pričekajte nekoliko sekundi, a zatim ponovno pokrenite uređaj. Nakon ponovnog pokretanja, provjerite ima li dostupnih ažuriranja i pokušajte ponovno preuzeti i instalirati ažuriranje.

Kontaktiranje OnePlus podrške

Ako nakon poduzimanja svih gore navedenih koraka i dalje imate problema s ažuriranjem OxygenOS-a, preporučuje se kontaktiranje OnePlus podrške za daljnju pomoć. Možete posjetiti službenu web stranicu OnePlusa ili kontaktirati njihovu podršku putem e-pošte ili telefona kako biste dobili stručnu pomoć i podršku.

U ovom članku smo detaljno opisali korake koje trebate slijediti kako biste uspješno ažurirali OxygenOS na vašem OnePlus 8T uređaju. Slijedeći ove korake, možete osigurati da uvijek koristite najnoviju verziju OxygenOS-a, s poboljšanim sigurnosnim značajkama, stabilnost i funkcionalnosti na vašem pametnom telefonu OnePlus 8T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.