Često se suočavate s problemom velikih fajlova fotografija koji zauzimaju previše memorije na vašem uređaju? Uz novu opciju na iPhone 14 Pro, moguće je napraviti visokokvalitetne 48MP fotografije bez potrebe za ProRAW opcijom. Kako? Koristeći aplikaciju Opdrachten, možete snimljene ProRAW fotografije automatski konvertovati u HEIC format koji zadržava visoku rezoluciju, ali smanjuje veličinu fajlova. Na taj način možete imati fotografije visoke rezolucije, a istovremeno osloboditi prostor na svom uređaju. Važno je napomenuti da se originalni ProRAW DNG fajlovi automatski brišu nakon konverzije, čime se štedi prostor na uređaju. Ostanite u korak s tehnološkim napretkom i saznajte kako da zadržite visoku rezoluciju fotografija uz smanjenu veličinu fajlova na svom iPhone-u 14 Pro.

Kako zadržati visoku rezoluciju fotografija uz smanjenu veličinu fajlova

Fotografije sa visokom rezolucijom mogu biti sjajne za hvatanje svih nijansi i detalja, ali njihove veličine fajlova mogu zauzeti puno prostora na vašem uređaju. Međutim, postoji način da zadržite visoku rezoluciju vaših fotografija, a istovremeno smanjite veličinu fajlova. Koristeći aplikaciju Opdrachten na vašem iPhoneu 14 Pro, možete jednostavno konvertovati 48MP fotografije snimljene u ProRAW formatu u HEIC format, što omogućava zadržavanje visoke kvalitete slike uz manju veličinu fajla.

Korištenje aplikacije Opdrachten za konverziju 48MP fotografija

Aplikacija Opdrachten je jednostavan i efikasan alat koji vam omogućava automatizaciju određenih radnji na vašem iPhoneu. Možete je koristiti da konvertujete fotografije iz ProRAW formata u HEIC format, čime ćete zadržati visoku rezoluciju slike, ali smanjiti veličinu fajla.

Konverzija iz ProRAW formata u HEIC format

ProRAW format omogućava snimanje visoko kvalitetnih fotografija sa velikom rezolucijom, ali dolazi sa većom veličinom fajla. Korištenjem aplikacije Opdrachten, možete automatski konvertovati ove fotografije u HEIC format, koji zadržava visoku kvalitetu slike, ali smanjuje veličinu fajla. Ovaj proces je vrlo jednostavan i brz, i može vam uštedeti prostor na vašem uređaju.

Kako zadržati visoku rezoluciju fotografija uz smanjenu veličinu fajlova

Benefiti zadržavanja visoke rezolucije i smanjenja veličine fajlova

Zadržavanje visoke rezolucije fotografija je važno kako bi se uhvatili svaki detalji i nijanse na slici. Međutim, veličina fajla može biti problem, pogotovo ako imate puno fotografija na svom uređaju. Konvertovanje fotografija iz ProRAW formata u HEIC format omogućava vam da zadržite visoku rezoluciju slike, ali istovremeno smanjite veličinu fajla. To znači da možete zadržati sve prednosti visoke rezolucije fotografija, a istovremeno imati više prostora na svom uređaju.

Automatsko brisanje originalnih ProRAW DNG fajlova

Kada koristite aplikaciju Opdrachten za konverziju fotografija, ne morate brinuti o ručnom brisanju originalnih ProRAW DNG fajlova. Nakon što aplikacija završi proces konverzije, automatski će obrisati originalne fajlove, oslobađajući vam još prostora na uređaju.

Kako koristiti aplikaciju Opdrachten za konverziju

Da biste konvertovali 48MP fotografije iz ProRAW formata u HEIC format, slijedite ove korake:

  1. Otvorite aplikaciju Opdrachten na svom iPhoneu 14 Pro.
  2. Dodirnite „Create Shortcut“ (Kreiraj prečicu) opciju za početak kreiranja nove prečice.
  3. Dodirnite „+“ ikonu za dodavanje radnje u prečicu.
  4. U pretraživaču radnji, upišite „Convert 48MP ProRAW to HEIC“ (Konvertuj 48MP ProRAW u HEIC) i odaberite odgovarajuću radnju.
  5. Prečici će vas voditi kroz postupak kreiranja prečice i postavljanja svih potrebnih opcija.
  6. Kada završite, dodirnite „Done“ (Gotovo) da biste sačuvali prečicu.

Prilagođavanje postavki za konverziju

Aplikacija Opdrachten vam omogućava da prilagodite postavke konverzije fotografija prema vašim potrebama. Na primjer, možete odabrati da li želite sačuvati originalne fajlove ili ih obrisati nakon konverzije. Također možete odabrati rezoluciju izlazne slike i kvalitet kompresije, što može utjecati na veličinu fajla.

Kako zadržati visoku rezoluciju fotografija uz smanjenu veličinu fajlova

Odabir izlaznog formata i kvaliteta

Kada koristite aplikaciju Opdrachten za konverziju fotografija, možete odabrati izlazni format i kvalitet slike prema vašim željama. Na primjer, možete odabrati HEIC format kao izlazni format, koji je kompatibilan sa većinom uređaja i ima visok nivo kompresije. Također možete odabrati kvalitet kompresije, što može utjecati na veličinu fajla i kvalitet slike.

Pokretanje procesa konverzije

Kada ste kreirali prečicu u aplikaciji Opdrachten i prilagodili sve postavke prema vašim željama, možete pokrenuti proces konverzije fotografija. Jednostavno odaberite fotografije koje želite konvertovati iz ProRAW formata u HEIC format i pokrenite prečicu. Aplikacija će automatski konvertovati fotografije i sačuvati ih u izabranom formatu i kvalitetu.

Kako zadržati visoku rezoluciju fotografija uz smanjenu veličinu fajlova

Kontrola i upravljanje konvertovanim fotografijama

Nakon što aplikacija Opdrachten završi proces konverzije, možete kontrolisati i upravljati konvertovanim fotografijama. Možete pregledati slike, brisati nepotrebne fotografije ili ih dijeliti sa drugima putem društvenih mreža ili poruka. Također možete preimenovati slike ili ih organizirati u albume prema vašim željama.

Praćenje prostora na uređaju nakon konverzije

Nakon što ste konvertovali fotografije iz ProRAW formata u HEIC format, možete pratiti koliko prostora ste uštedili na svom uređaju. Jediostavno otvorite postavke svog uređaja i provjerite koliko prostora zauzimaju vaše fotografije. Primijetit ćete da su HEIC fotografije manje veličine u odnosu na originalne ProRAW DNG fajlove, što vam daje više prostora za nove slike i druge sadržaje.

Uz korištenje aplikacije Opdrachten na vašem iPhoneu 14 Pro, možete jednostavno konvertovati 48MP fotografije iz ProRAW formata u HEIC format, čime ćete zadržati visoku rezoluciju slike, ali smanjiti veličinu fajla. Ovaj proces vam omogućava da uživate u visoko kvalitetnim fotografijama, dok istovremeno štedite prostor na svom uređaju. Iskoristite prednosti ove konverzije i uživajte u svojim fotografijama bez brige o veličini fajlova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.