Ukoliko želite ukloniti Apple ID sa vašeg iPhone uređaja bez kompletnog resetiranja, postoje nekoliko metoda koje možete iskoristiti. Možete promijeniti vaš Apple ID ili čak kreirati potpuno novi Apple račun. Postoje mnogi razlozi zbog kojih biste željeli ukloniti Apple ID sa uređaja, na primjer, kada prodajete ili povlačite uređaj iz upotrebe. Potrebno je unijeti lozinku za Apple ID kako biste potvrdili akciju uklanjanja računa, a preporučljivo je ručno se odjaviti iz Apple računa prije nego što pokrenete proces kompletnog resetiranja uređaja. Nakon uspješne akcije, postavke više neće prikazivati Apple ID, već će vas pozivati da se prijavite na vaš iPhone. Apple će vam poslati potvrdnu poruku na email adresu povezanu sa Apple ID-om, obavještavajući da je aktiviranje Find My usluge onemogućeno i da Apple ID i lozinka neće biti potrebni za aktiviranje i korištenje iPhone uređaja.

Kako ukloniti Apple ID sa iPhone uređaja bez kompletnog resetiranja

Kada želite ukloniti Apple ID sa iPhone uređaja, ne želite nužno napraviti potpuno resetiranje uređaja. Postoji nekoliko razloga zbog kojih biste željeli ukloniti Apple ID, uključujući promjenu Apple ID-a ili kreiranje novog Apple računa, prodaju ili povlačenje uređaja iz upotrebe i zaštita privatnih informacija.

Kako ukloniti Apple ID sa iPhone uređaja bez kompletnog resetiranja

Razlozi za uklanjanje Apple ID-a

Postoje brojni razlozi za uklanjanje Apple ID-a sa iPhone uređaja. Jedan od najčešćih razloga je prodaja uređaja. Kada prodajete svoj iPhone, želite osigurati da svi vaši privatni podaci i informacije budu uklonjeni iz uređaja, uključujući vaš Apple ID.

Drugi razlog za uklanjanje Apple ID-a je povlačenje uređaja iz upotrebe. Možda ste kupili novi iPhone ili jednostavno više ne želite koristiti prethodni uređaj. U svakom slučaju, želite osigurati da svi podaci pripadajući vašem Apple ID-u budu uklonjeni sa uređaja.

Također, može postojati potreba za promjenom Apple ID-a. Možda ste kreirali novu email adresu ili želite koristiti drugi Apple račun za svoj iPhone. U tom slučaju, morate ukloniti trenutni Apple ID sa uređaja kako biste mogli koristiti novi.

Naposljetku, uklanjanje Apple ID-a sa iPhone uređaja također može biti potrebno kao sigurnosna mjera za zaštitu privatnih informacija. Ako dijelite svoj uređaj sa nekim, možda ne želite da imaju pristup svim vašim osobnim podacima i aplikacijama koje su vezane za vaš Apple ID.

Promjena Apple ID-a ili kreiranje novog Apple računa

Ako želite promijeniti svoj Apple ID ili kreirati potpuno novi Apple račun, postoje specifični koraci koje morate slijediti.

Za promjenu Apple ID-a, morate prvo otvoriti Postavke aplikaciju na iPhone uređaju. Zatim dodirnite svoje ime koje je locirano na vrhu ekrana. U odjeljku „Apple ID, iCloud, iTunes i App Store“, pronaći ćete opciju „Promijeni Apple ID“. Kada odaberete tu opciju, bit ćete upućeni na korake za promjenu vašeg Apple ID-a.

Za kreiranje novog Apple računa, također morate otvoriti Postavke aplikaciju i dodirnuti svoje ime na vrhu ekrana. Zatim idite na „Odjava“ i slijedite upute za kreiranje novog Apple računa. Bit ćete pitani za email adresu i lozinku koju želite koristiti za novi Apple račun.

Prodaja ili povlačenje uređaja iz upotrebe

Ako prodajete svoj iPhone ili ga povlačite iz upotrebe, važno je poduzeti sigurnosne mjere kako biste osigurali da svi vaši podaci budu uklonjeni sa uređaja.

Prije nego što prodate ili povučete uređaj iz upotrebe, preporučljivo je napraviti sigurnosnu kopiju podataka pomoću iCloud ili drugih metoda prijenosa podataka. Na taj način možete prenijeti sve važne podatke na novi uređaj ili ih vratiti na trenutni uređaj ako kasnije odlučite ponovno koristiti isti Apple ID.

Nakon što napravite sigurnosnu kopiju podataka, možete nastaviti sa procesom uklanjanja Apple ID-a sa uređaja.

Unos Apple ID lozinke za potvrdu akcije

Kada želite ukloniti Apple ID sa iPhone uređaja, bit će vam potrebna Apple ID lozinka kako biste potvrdili akciju. Ovo je sigurnosna mjera koja osigurava da samo vi imate pristup i kontrolu nad uklanjanjem računa sa uređaja.

Kada budete traženi da unesete lozinku, svakako provjerite da je ispravno unesena. Ako unesete pogrešnu lozinku, nećete moći ukloniti Apple ID sa uređaja. U tom slučaju, provjerite lozinku i pokušajte ponovno.

Kako ukloniti Apple ID sa iPhone uređaja bez kompletnog resetiranja

Preporuka za odjavu iz Apple računa prije resetiranja

Prije nego što pokrenete potpuno resetiranje iPhone uređaja, preporučuje se ručno se odjaviti iz Apple računa. Ovo je korisno radi sigurnosti i osiguravanja da svi vaši podaci budu pravilno sačuvani.

Da biste se ručno odjavili iz Apple računa, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite svoje ime na vrhu ekrana. Idite na opciju „Odjava“ i slijedite upute kako biste se odjavili iz svog Apple računa.

Napomena: Odjava iz Apple računa neće ukloniti Apple ID sa uređaja. Morate slijediti posebne korake za uklanjanje Apple ID-a, koji će biti detaljno objašnjeni u sljedećem odjeljku.

Koraci za uklanjanje Apple ID-a sa iPhone-a

Proces uklanjanja Apple ID-a sa iPhone uređaja podrazumijeva nekoliko koraka koje trebate slijediti.

  • Prvi korak: Otvorite Postavke aplikaciju na iPhone uređaju.
  • Drugi korak: Dodirnite svoje ime koje je locirano na vrhu ekrana, u odjeljku „Apple ID, iCloud, iTunes i App Store“.
  • Treći korak: Pronađite opciju „Odjava“ ili „Izbriši račun“. Ova opcija može biti raspoređena malo drugačije, ovisno o verziji vašeg iPhone-a i iOS-a.
  • Četvrti korak: Potvrdite akciju i unesite svoju Apple ID lozinku. Budite sigurni da unesete ispravnu lozinku kako biste završili proces uklanjanja Apple ID-a.
  • Peti korak: Pričekajte nekoliko minuta dok iPhone završava proces uklanjanja Apple ID-a. Nakon toga, postavke više neće prikazivati Apple ID.

Kako ukloniti Apple ID sa iPhone uređaja bez kompletnog resetiranja

Potvrda akcije i kopiranje iCloud podataka

Kada potvrdite akciju uklanjanja Apple ID-a sa iPhone uređaja, iPhone će prikazati poruku koja će vas obavijestiti da se provodi kopiranje iCloud podataka. Ovo je dodatna sigurnosna mjera koja osigurava da svi važni podaci budu sačuvani prije nego što Apple ID bude uklonjen.

Proces kopiranja iCloud podataka može trajati nekoliko minuta, ovisno o količini podataka i brzini internet veze. Važno je ne prekidati ovaj proces kako biste bili sigurni da su svi važni podaci sigurno kopirani.

Završetak procesa uklanjanja Apple ID-a

Kada završi proces uklanjanja Apple ID-a sa iPhone uređaja, primijetit ćete da postavke više ne prikazuju vaš Apple ID. Umjesto toga, vidjet ćete poruku da se prijavite na iPhone.

Ovo znači da je Apple ID uspješno uklonjen sa uređaja i da ga sada možete koristiti bez povezanosti sa određenim Apple računom. Svi podaci i aplikacije koje su bile povezane sa Apple ID-om i dalje će biti dostupni na uređaju.

Nakon što je Apple ID uklonjen, Apple će poslati potvrdnu poruku na email adresu povezanu sa Apple ID-om. Ova poruka će vas obavijestiti da je aktiviranje Find My usluge onemogućeno i da Apple ID i lozinka više nisu potrebni za aktiviranje i korištenje iPhone uređaja.

Kako ukloniti Apple ID sa iPhone uređaja bez kompletnog resetiranja

Nepotrebna potreba za Apple ID-om i lozinkom

Uklanjanje Apple ID-a sa iPhone uređaja može biti korisno ako želite nastaviti koristiti svoj uređaj, ali ne želite imati povezan Apple ID i lozinku.

Nakon što uklonite Apple ID sa uređaja, možete i dalje koristiti iPhone bez potrebe za Apple ID-om. Možete pristupiti osnovnim funkcijama uređaja, kao što su pozivi, poruke i surfanje internetom, bez potrebe za prijavljivanjem na Apple račun.

To može biti korisno ako koristite svoj iPhone samo za osnovne funkcije ili ako ne želite dijeliti svoj Apple ID sa drugima koji koriste uređaj. Bez Apple ID-a i lozinke, neće biti moguće pristupiti određenim Apple uslugama i funkcijama, ali možete nastaviti koristiti svoj uređaj bez problema.

1 thoughts on “Kako ukloniti Apple ID sa iPhone uređaja bez kompletnog resetiranja

  1. Pingback: Kako prebaciti između aplikacija na iPhoneu bez dugmeta Home? - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.