U današnjoj eri digitalne tehnologije, korištenje pametnih telefona postalo je nezamislivo bez adblockera koji omogućavaju korisnicima da izbjegnu nepoželjne reklame. Međutim, iako ovi adblockeri olakšavaju naš svakodnevni život, mogućnost njihovog korištenja može imati negativne posljedice na trajanje baterije na vašem iPhoneu. U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko korisnih savjeta i trikova kako produžiti trajanje baterije na iPhoneu uprkos korištenju adblockera. Također, otkrit ćemo vam nekoliko zanimljivih novosti o Apple proizvodima i njihovim najnovijim nadogradnjama.

Koristite adblocker, ali isključite određene funkcije

Uprkos tome što koristite adblocker, trebali biste isključiti određene funkcije na iPhoneu kako biste produžili trajanje baterije. Adblocker je korisna aplikacija koja blokira oglase na web stranicama, čime poboljšava korisničko iskustvo i štiti od neželjenih reklama. Međutim, neke funkcije na vašem iPhoneu mogu isprazniti bateriju čak i ako koristite adblocker.

Kako produžiti trajanje baterije na iPhoneu uprkos korištenju adblockera

Uprkos korištenju adblockera, neke funkcije mogu isprazniti bateriju

Iako adblocker blokira oglase na internetu, postoje druge funkcije na iPhoneu koje mogu opterećivati bateriju. Na primjer, push notifikacije za aplikacije mogu stalno dolaziti na vaš uređaj i koristiti bateriju, čak i kada ne koristite aktivno aplikaciju. Osim toga, pozadinsko osvježavanje aplikacija je funkcija koja omogućuje da aplikacije automatski ažuriraju svoje podatke dok su u pozadini, ali to također može isprazniti bateriju. Smanjivanje svjetline zaslona također može pomoći u produženju trajanja baterije.

Kako produžiti trajanje baterije na iPhoneu uprkos korištenju adblockera

Isključite push notifikacije za aplikacije

Push notifikacije su obavijesti koje aplikacije šalju na vaš iPhone kako biste bili ažurirani o novim porukama, događajima ili obavijestima. Međutim, ove notifikacije mogu konstantno dolaziti na vaš uređaj i istrošiti bateriju. Isključivanje push notifikacija za određene aplikacije može pomoći u smanjenju opterećenja baterije. Možete to učiniti tako da idete na Postavke > Obavijesti, odaberete aplikaciju za koju želite isključiti push notifikacije, i onda isključite opciju „Dopusti obavijesti“.

Kako produžiti trajanje baterije na iPhoneu uprkos korištenju adblockera

Onemogućite pozadinsko osvježavanje aplikacija

Pozadinsko osvježavanje aplikacija omogućuje aplikacijama da automatski preuzimaju nove podatke dok su u pozadini. To može biti korisno za aplikacije kao što su e-pošta ili vremenska prognoza koje trebaju stalno ažuriranje. Međutim, ova funkcija može trošiti bateriju jer neprestano koristi internet i procesor vašeg iPhonea. Da biste isključili pozadinsko osvježavanje aplikacija, idite na Postavke > Općenito > Osvježavaj aplikacije u pozadini i isključite tu opciju ili odaberite samo određene aplikacije za koje želite da se osvježavaju u pozadini.

Kako produžiti trajanje baterije na iPhoneu uprkos korištenju adblockera

Smanjite svjetlinu zaslona

Visoka svjetlina zaslona također može utjecati na trajanje baterije. Ako imate svjetlinu zaslona postavljenu na najvišu razinu, to može istrošiti vašu bateriju puno brže. Preporučljivo je smanjiti svjetlinu zaslona na razinu koja je udobna za vaše oči, ali ne previsoka. Možete to učiniti tako da idete na Postavke > Zaslon i svjetlinu i prilagodite svjetlinu pomoću klizača.

Kako produžiti trajanje baterije na iPhoneu uprkos korištenju adblockera

Isključite automatsko ažuriranje aplikacija

Automatsko ažuriranje aplikacija je funkcija koja omogućuje vašem iPhoneu da automatski preuzima i instalira ažuriranja za aplikacije. Ova funkcija može biti korisna jer vam omogućuje da uvijek imate najnovije verzije aplikacija, ali isto tako može koristiti bateriju. Ako isključite automatsko ažuriranje aplikacija, možete sami odabrati kada želite preuzeti i instalirati ažuriranja, čime ćete smanjiti opterećenje baterije. Možete to učiniti tako da idete na Postavke > iTunes i App Store i isključite opciju „Automatska preuzimanja“ ili „Ažuriraj aplikacije automatski“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.