Da biste prešli između aplikacija na iPhoneu bez tipke Home, postoji nekoliko jednostavnih metoda koje vam mogu biti od koristi. Jedna od njih uključuje korištenje funkcije App Switcher koja omogućava brzo prebacivanje između otvorenih aplikacija. Još jedan način je korištenje gesta na ekranu, kao što je povlačenje prsta s dna ekrana prema gore, koje će prikazati App Switcher. Ova funkcija olakšava prebacivanje između aplikacija bez potrebe za fizičkom tipkom Home. Saznajte više o ovim metodama i njihovoj primjeni kako biste iskoristili svoj iPhone na najbolji način.

Kako Prebacujete Između Aplikacija Na IPhone-u Bez Tipke Home?

1. Koristite Gestikulacije na iPhone-u

Gestikulacije su odličan način za brzo i jednostavno prebacivanje između aplikacija na iPhone-u. Ove gestikulacije su posebno korisne za korisnike iPhone modela koji nemaju tradicionalnu tipku Home, poput iPhone X i novijih modela. Evo nekoliko korisnih gestikulacija koje možete koristiti za prebacivanje između aplikacija.

1.1. Otvaranje multitasking ekrana

Da biste otvorili multitasking ekran na iPhone-u, jednostavno prevucite prst od dna ekrana prema gore i zadržite ga na sredini ekrana. Ovo će otvoriti multitasking ekran koji prikazuje prethodno korištene aplikacije.

1.2. Prebacivanje između aplikacija

Kada se nalazite na multitasking ekranu, možete prebacivati između aplikacija jednostavnim prevlačenjem prsta s lijeve strane ekrana na desnu ili obrnuto. To će vam omogućiti brzi pristup svim aplikacijama koje ste nedavno koristili.

2. Koristite AssistiveTouch

AssistiveTouch je jedna od opcija dostupnih na iPhone-u koja vam omogućuje pristup raznim funkcijama i gestikulacijama. Ovo je posebno korisno za korisnike koji imaju poteškoća s korištenjem standardnih fizičkih tipki ili gesta na ekranu. Evo kako možete koristiti AssistiveTouch za prebacivanje između aplikacija.

2.1. Uključivanje AssistiveTouch opcije

Da biste uključili AssistiveTouch opciju na iPhone-u, idite na Postavke > Općenito > Pristupačnost > AssistiveTouch. Prebacite prekidač pored opcije AssistiveTouch u položaj „Uključeno“. Nakon što je opcija uključena, vidjet ćete malu crnu ikonu koja se pojavljuje na zaslonu vašeg iPhone-a.

2.2. Prebacivanje između aplikacija pomoću AssistiveTouch

Kada je AssistiveTouch opcija uključena, možete koristiti tu ikonu kao virtualnu tipku Home. Da biste prebacili između aplikacija, jednostavno dodirnite ikonu AssistiveTouch i zatim dodirnite opciju „Više“. Ovdje ćete vidjeti popis nedavno korištenih aplikacija i možete jednostavno dodirnuti aplikaciju koju želite otvoriti ili prebaciti se na nju.

3. Koristite Siri

Siri je digitalni asistent koji je dostupan na iPhone-u i može vam pomoći u prebacivanju između aplikacija. Evo kako možete koristiti Siri za brzo prebacivanje između aplikacija.

3.1. Aktiviranje Siri

Da biste aktivirali Siri, pritisnite i držite bočno dugme na vašem iPhone-u (ili home dugme, ovisno o modelu) ili izgovorite „Hej Siri“ ako imate tu opciju omogućenu. Nakon što se Siri aktivira, možete postaviti pitanje ili dati nalog.

3.2. Prebacivanje između aplikacija pomoću Siri

Da biste prebacili između aplikacija pomoću Siri-ja, jednostavno postavite pitanje ili dajte nalog Siri-ju da otvori ili prebaci na određenu aplikaciju. Na primjer, možete reći „Otvori Safari“ ili „Prebaci se na Facebook“. Siri će izvršiti vaš zahtjev i otvoriti ili prebaciti se na željenu aplikaciju.

4. Koristite 3D Touch

3D Touch je tehnologija dostupna na određenim iPhone modelima koja vam omogućuje brzi pristup raznim funkcijama aplikacija. Ova tehnologija također omogućuje brzo prebacivanje između aplikacija. Evo kako možete koristiti 3D Touch za prebacivanje između aplikacija.

4.1. Pristupinje iPhone uređaju sa 3D Touch

Da biste koristili 3D Touch, pritisnite snažnije na ikonu aplikacije na početnom zaslonu vašeg iPhone-a. Ovo će otvoriti skočni izbornik koji prikazuje razne funkcije aplikacije.

4.2. Prebacivanje između aplikacija sa 3D Touch

Kada se nalazite na početnom zaslonu ili u bilo kojoj aplikaciji, možete koristiti 3D Touch na lijevu stranu ekrana i povući je ulijevo da biste otvorili multitasking ekran. Ovdje ćete vidjeti prethodno korištene aplikacije i možete jednostavno dodirnuti aplikaciju koju želite otvoriti ili prebaciti se na nju.

Kako Prebacujete Između Aplikacija Na IPhone-u Bez Tipke Home?

5. Koristite navigacijske geste za iPhone X ili novije modele

Apple je uveo navigacijske geste na iPhone X i novijim modelima kako bi zamijenio tradicionalnu tipku Home. Ove geste omogućuju vam brzo prebacivanje između aplikacija i navigaciju između različitih dijelova iPhone-a. Evo kako možete koristiti navigacijske geste za prebacivanje između aplikacija.

5.1. Aktiviranje navigacijskih gesti

Da biste aktivirali navigacijske geste, idite na Postavke > Općenito > Prikaz i svjetlina. Ovdje odaberite opciju „Navigacija“ i odaberite „Geste“.

5.2. Prebacivanje između aplikacija pomoću navigacijskih gesti

Kada su navigacijske geste aktivirane, možete jednostavno povući prst s dna ekrana prema gore i zadržati ga blizu sredine ekrana da biste otvorili multitasking ekran. Ovdje ćete vidjeti prethodno korištene aplikacije i možete jednostavno dodirnuti aplikaciju koju želite otvoriti ili prebaciti se na nju.

6. Koristite Strelicu za povratak

Strelica za povratak je ikona koja se pojavljuje u gornjem lijevom uglu ekrana iPhone-a i omogućuje vam brzo prebacivanje između aplikacija. Evo kako možete koristiti Strelicu za povratak za prebacivanje između aplikacija.

6.1. Aktiviranje Strelice za povratak

Strelica za povratak automatski se prikazuje u određenim situacijama, kao što je otvaranje poveznice u drugoj aplikaciji ili povratak s detaljnog prikaza aplikacije. Nema potrebe za ručnim aktiviranjem ove opcije.

6.2. Prebacivanje između aplikacija koristeći Strelicu za povratak

Kada se Strelica za povratak prikaže, jednostavno dodirnite je da biste prešli na prethodno korištenu aplikaciju. Ova gesta vam omogućuje brzo prebacivanje između aplikacija i povratak na prethodno gledani sadržaj.

Kako Prebacujete Između Aplikacija Na IPhone-u Bez Tipke Home?

7. Koristite Control Centar

Control Centar je brz pristup skupu funkcija i postavki na iPhone-u. Ovaj centar također omogućuje brzo prebacivanje između aplikacija. Evo kako možete koristiti Control Centar za prebacivanje između aplikacija.

7.1. Otvaranje Control Centra

Da biste otvorili Control Centar na iPhone-u, povucite prst s donjeg ruba ekrana prema gore. Ovo će otvoriti Control Centar gdje možete pristupiti raznim funkcijama i postavkama.

7.2. Prebacivanje između aplikacija pomoću Control Centra

U Control Centru se prikazuju minijaturne ikone aplikacija koje ste nedavno koristili. Da biste prešli na određenu aplikaciju, jednostavno dodirnite ikonu koju želite otvoriti ili prebaciti se na nju. Ovo će vas odmah prebaciti na željenu aplikaciju.

8. Koristite Switcher iz Siri Search

Switcher iz Siri Search je praktična opcija koja se može koristiti za brzo prebacivanje između aplikacija. Ova opcija prikazuje nedavno korištene aplikacije i omogućuje jednostavno prebacivanje između njih. Evo kako možete koristiti Switcher iz Siri Search za prebacivanje između aplikacija.

8.1. Otvaranje Siri Search

Da biste otvorili Siri Search, jednostavno povucite prst prema dolje po sredini početnog zaslona vašeg iPhone-a. Ovo će otvoriti Siri Search.

8.2. Prebacivanje između aplikacija koristeći Switcher iz Siri Search

U Siri Searchu se prikazuju nedavno korištene aplikacije. Da biste prebacili između aplikacija, jednostavno pomičite prstom udesno ili ulijevo po zaslonu i dodirnite aplikaciju koju želite otvoriti ili prebaciti se na nju.

9. Koristite VoiceOver

VoiceOver je značajka dostupna na iPhone-u koja omogućuje korisnicima s oštećenim vidom da koriste svoj uređaj. Ova značajka također omogućuje prebacivanje između aplikacija. Evo kako možete koristiti VoiceOver za prebacivanje između aplikacija.

9.1. Uključivanje VoiceOver opcije

Da biste uključili VoiceOver opciju, idite na Postavke > Općenito > Pristupačnost > VoiceOver. Prebacite prekidač pored opcije VoiceOver u položaj „Uključeno“. Nakon što je opcija uključena, iPhone će vam čitati tekst i funkcije na zaslonu.

9.2. Prebacivanje između aplikacija koristeći VoiceOver

Kada je VoiceOver opcija uključena, možete koristiti specifične geste za prebacivanje između aplikacija. Na primjer, možete koristiti dvokratno dodirivanje ekrana kako biste otvorili aplikaciju i prebacili se na nju. Također možete koristiti posebne geste za navigaciju i odabir aplikacija.

10. Smanjite potrebu za prebacivanjem između aplikacija

Iako su ove metode za prebacivanje između aplikacija vrlo korisne, također je važno smanjiti potrebu za čestim prebacivanjem. Postoje nekoliko načina da smanjite potrebu za prebacivanjem između aplikacija.

10.1. Koristite Split View i Slide Over

Split View i Slide Over su značajke dostupne na nekim iPhone modelima koje vam omogućuju korištenje dviju ili više aplikacija istovremeno. Na primjer, možete otvoriti Safari i Mail istovremeno i lako prebacivati između njih. Ove značajke mogu pomoći u povećanju produktivnosti i smanjenju potrebe za prebacivanjem između aplikacija.

10.2. Koristite Siri Shortcuts

Siri Shortcuts su alati koji vam omogućuju automatiziranje radnji i pristup određenim funkcijama aplikacija pomoću Siri-ja. Možete stvoriti prečace koji će izvršiti određene zadatke i olakšati prebacivanje između aplikacija. Na primjer, možete stvoriti Siri Shortcut za otvaranje omiljenih aplikacija ili za izvršavanje određenih radnji u aplikaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.