Kada želite povezati svoj Apple ID sa drugim iPhoneom koji je već završio postavljanje, postoje određeni koraci koje trebate slijediti kako biste osigurali da sve informacije budu sinhronizovane i identitet potvrđen. Povezivanje dva iPhonea sa istim Apple ID-om može biti korisno iz različitih razloga, ali je važno biti pažljiv tokom procesa. U ovom članku, detaljno ćemo objasniti postupak povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom koji je već završio postavljanje, kao i važnost pregledanja iCloud podešavanja kako biste osigurali da drugi iPhone radi kako je predviđeno.

Kako povezati Apple ID sa drugim iPhoneom koji je završio postavljanje

U situacijama kada imate više iPhonea i želite da koristite isti Apple ID na svim uređajima, možete lako povezati svoj Apple ID sa drugim iPhoneom koji je već završio postavljanje. Povezivanje dva iPhonea sa istim Apple ID-om donosi brojne prednosti, kao što su sinhronizacija kontakata, kalendara, poruka, aplikacija i drugih informacija između uređaja. U ovom članku ćemo detaljnije objasniti postupak povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom, kao i važnost pregledanja iCloud podešavanja kako biste bili sigurni da drugi iPhone radi ispravno.

Kako povezati Apple ID sa drugim iPhoneom koji je završio postavljanje

Razlozi za povezivanje dva iPhonea sa istim Apple ID-om

Postoji nekoliko razloga zašto bi želeli povezati dva iPhonea sa istim Apple ID-om. Prvo, sinhronizacija kontakata, kalendara i poruka će biti olakšana kada koristite isti Apple ID na oba uređaja. Na taj način ćete imati pristup svim tim informacijama bez potrebe za ručnim unosom na oba uređaja. Drugo, ako kupite ili preuzmete aplikaciju na jednom iPhoneu, automatski će se preneti na drugi iPhone koji je povezan sa istim Apple ID-om. Ovo štedi vreme i olakšava upravljanje aplikacijama na više uređaja. Takođe, povezivanje dva iPhonea sa istim Apple ID-om omogućava vam da delite iCloud prostor za skladištenje fotografija, videa i drugih datoteka.

Kako povezati Apple ID sa drugim iPhoneom koji je završio postavljanje

Postupak povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom koji je već završio postavljanje

Da biste povezali Apple ID sa drugim iPhoneom koji je već završio postavljanje, sledite sledeće korake:

1. Otvaranje Postavki na drugom iPhoneu

Na drugom iPhoneu koji želite da povežete sa Apple ID-om, otvorite aplikaciju „Postavke“. Ona ima ikonu sa sivim zupčanicima i obično se nalazi na početnom ekranu uređaja.

2. Klik na ime profila

Unutar aplikacije „Postavke“, pronađite i kliknite na svoje ime ili ikonu profila. Ovo će vam omogućiti pristup podešavanjima Apple ID-a i iCloud.

3. Podešavanje Apple ID-a

U sekciji sa vašim imenom i ikonom profila, pronaći ćete opciju „Apple ID, iCloud, iTunes i App Store“. Kliknite na ovu opciju da biste otvorili Apple ID podešavanja.

4. Odabir opcije ‘Dodaj na iPhone’

U Apple ID podešavanjima, pronađite i kliknite na opciju „Dodaj na iPhone“ ili „Dodaj uređaj“. Ova opcija će vam omogućiti da dodate drugi iPhone koji želite da povežete sa svojim Apple ID-om.

5. Unos Apple ID-a i lozinke

Kada odaberete opciju „Dodaj na iPhone“, biće vam zatraženo da unesete Apple ID i lozinku koji želite da povežete sa drugim iPhoneom. Unesite ove informacije i sačekajte da se proces povezivanja završi.

Kako povezati Apple ID sa drugim iPhoneom koji je završio postavljanje

Kako potvrditi identitet i sinhronizovati informacije sa drugim iPhoneom koji je povezan sa Apple ID-om

Kada završite postupak povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom, važno je da potvrdite identitet na novom uređaju kako biste osigurali bezbednost i sprečili neovlašćeni pristup vašim informacijama. Da biste to učinili, pratite ove korake:

  1. Na drugom iPhoneu, otvorite aplikaciju „Postavke“ i kliknite na ime profila.
  2. U podešavanjima Apple ID-a, pronađite opciju „Potvrdi identitet“ ili „Dvofaktorna autentifikacija“. Ova opcija će vam omogućiti da dodate dodatne mere sigurnosti na vaš Apple ID, kao što je slanje verifikacionih kodova na druge uređaje ili tablet.
  3. Sledite uputstva koja se prikazuju na ekranu i unesite potrebne informacije kako biste potvrdili svoj identitet.
  4. Kada potvrdite identitet, vaše informacije će biti sinhronizovane sa drugim iPhoneom koji je povezan sa Apple ID-om. Ovo može potrajati neko vreme, zavisno od količine podataka koje treba sinhronizovati.

Kako povezati Apple ID sa drugim iPhoneom koji je završio postavljanje

Važnost pažljivog pregledanja iCloud podešavanja radi provjere da drugi iPhone radi kako je predviđeno

Nakon što povežete drugi iPhone sa Apple ID-om, važno je pažljivo pregledati iCloud podešavanja kako biste bili sigurni da sve funkcioniše kako je predviđeno. Pregledanje iCloud podešavanja vam omogućava da proverite sinhronizaciju kontakata, kalendara, poruka, aplikacija i drugih informacija između uređaja. Takođe možete prilagoditi podešavanja da se sinhronizuju određene informacije ili aplikacije sa Apple ID-om, što vam omogućava veću kontrolu nad tim šta se deli između uređaja.

Da biste pregledali i prilagodili iCloud podešavanja na drugom iPhoneu, sledite ove korake:

  1. Na drugom iPhoneu, otvorite aplikaciju „Postavke“ i kliknite na ime profila.
  2. U podešavanjima Apple ID-a, pronađite opciju „iCloud“. Kliknite na ovu opciju da biste otvorili iCloud podešavanja.
  3. Pregledajte opcije koje se prikazuju u iCloud podešavanjima i proverite da li su uključene sve informacije i aplikacije koje želite sinhronizovati između uređaja.
  4. Prema potrebi prilagodite podešavanja i isključite ili uključite sinhronizaciju za određene informacije ili aplikacije.
  5. Uverite se da su sve promene sačuvane i da su vaša podešavanja ažurirana.

Pregledanje iCloud podešavanja i prilagođavanje postavki sinhronizacije je važan korak kako biste bili sigurni da drugi iPhone radi kako je predviđeno i da imate kontrolu nad tim šta se deli između uređaja.

U zaključku, povezivanje dva iPhonea sa istim Apple ID-om je jednostavan i koristan korak za sinhronizaciju informacija između uređaja. Sledite gore navedene korake da biste povezali Apple ID sa drugim iPhoneom koji je već završio postavljanje. Takođe je važno potvrditi identitet i pažljivo pregledati iCloud podešavanja kako biste osigurali da drugi iPhone radi ispravno i da imate kontrolu nad sinhronizacijom informacija.

Kako povezati Apple ID sa drugim iPhoneom koji je završio postavljanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.