Da biste prilagodili zvuk svog Samsung Galaxy S21, postavljanje prilagođenog zvona je jednostavan proces. Ovaj članak će vam korak po korak pokazati kako da to uradite, bez obzira na to da li želite postaviti pesmu, zvuk ili nešto drugo kao svoj zvuk zvona. Slijedeći ove jednostavne upute, moći ćete personalizovati svoj Galaxy S21 i uživati u jedinstvenom zvuku svaki put kada vam telefon zazvoni. Otkrijte kako lako možete prilagoditi svoj zvuk zvona i dodati lični pečat svom Samsung Galaxy S21.

Izbor zvona na Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 je jedan od najpopularnijih pametnih telefona na tržištu, a jedna od funkcija koja ga čini posebnim je mogućnost prilagođavanja zvona. Bez obzira da li želite koristiti ugrađene zvukove ili preuzeti prilagođeni zvuk sa interneta, Galaxy S21 vam omogućava da odaberete zvuk koji vam najviše odgovara. U ovom članku ćemo istražiti različite opcije izbora zvona na vašem Samsung Galaxy S21.

Kako postaviti prilagođeni zvono na Samsung Galaxy S21?

Opcije za izbor zvona

Kada je riječ o odabiru zvona na Samsung Galaxy S21, imate nekoliko opcija. Prvo, možete koristiti ugrađene zvukove koji su već dostupni na vašem uređaju. Ovi zvukovi su raznovrsni i prilagođeni različitim prigodama. Druga opcija je da preuzmete prilagođeni zvuk sa interneta i postavite ga kao zvono na svom Galaxy S21. Ova opcija vam omogućava da dodate lični dodir i originalnost zvukovima na vašem telefonu. Konačno, možete urediti zvona na samom uređaju, prilagođavajući ih svojim preferencijama i potrebama.

Korištenje ugrađenih zvukova

Samsung Galaxy S21 dolazi sa širokim izborom ugrađenih zvukova koji su već instalirani na uređaju. Ovi zvukovi su organizovani u različite kategorije, kao što su pozivi, obavijesti i poruke. Evo načina kako možete koristiti ove ugrađene zvukove na Samsung Galaxy S21.

Pristup zvucima

Da biste pristupili ugrađenim zvucima na Samsung Galaxy S21, otvorite aplikaciju „Postavke“ na svom telefonu. Zatim, idite na „Zvuk i vibriranje“ ili „Zvuk“ opciju, zavisno od verzije softvera na uređaju. Unutar postavki zvuka, trebali biste vidjeti mogućnost „Zvuci zvona“ ili sličan naziv, koji će vam omogućiti pristup ugrađenim zvucima.

Odabir zvuka za pozive

Kada pristupite ugrađenim zvucima, možete odabrati zvuk za pozive na Samsung Galaxy S21. Pregledajte dostupne zvukove i odaberite onaj koji vam se najviše sviđa. Možete ih prethodno preslušati tako što ćete tapnuti na njih. Nakon što odaberete zvuk za pozive, on će automatski biti postavljen kao zvono za dolazne pozive na vašem Galaxy S21.

Promjena zvuka za obavijesti

Pored zvukova za pozive, Samsung Galaxy S21 vam omogućava i odabir zvuka za obavijesti. Na isti način kao i za pozive, možete odabrati zvuk između dostupnih ugrađenih opcija. Kada odaberete željeni zvuk, on će biti postavljen kao zvuk za obavijesti na vašem Galaxy S21.

Postavljanje zvuka za poruke

Osim za pozive i obavijesti, možete prilagoditi zvuk koji će se koristiti za poruke na Samsung Galaxy S21. Otvorite postavke zvuka, pristupite ugrađenim zvucima i odaberite zvuk koji vam se najviše sviđa. Nakon toga, taj zvuk će se koristiti za sve poruke koje primate na vašem Galaxy S21.

Kako postaviti prilagođeni zvono na Samsung Galaxy S21?

Dodavanje prilagođenog zvona iz preuzetih

Ako želite dodati lični i prilagođeni zvuk na svoj Samsung Galaxy S21, možete lako preuzeti zvukove sa interneta i postaviti ih kao zvono na svom telefonu. Evo koraka koje trebate slijediti da biste dodali prilagođeno zvono na Galaxy S21.

Preuzimanje prilagođenog zvona

Da biste preuzeli prilagođeni zvuk sa interneta, potrebno je da pronađete pouzdanu web stranicu ili aplikaciju koja nudi besplatne zvukove za preuzimanje. Pripazite da preuzimate zvukove samo sa pouzdanih izvora kako biste izbjegli potencijalne sigurnosne probleme na vašem uređaju.

Pristup preuzetim zvucima

Kada preuzmete prilagođeni zvuk na svoj Samsung Galaxy S21, pristupite postavkama zvuka na telefonu. Otvorite aplikaciju „Postavke“ i idite na „Zvuk i vibriranje“ ili „Zvuk“ opciju. Unutar postavki zvuka, trebali biste vidjeti mogućnost „Zvuci zvona“ ili sličan naziv. Pritiskom na tu opciju, trebali biste vidjeti preuzete zvukove koji su sada dostupni na vašem telefonu.

Postavljanje preuzetog zvuka kao zvona

Da biste postavili preuzeti zvuk kao zvono na Samsung Galaxy S21, jednostavno tapnite na željeni zvuk unutar postavki zvuka. Zvuk će automatski biti postavljen kao zvono za pozive na vašem telefonu. Takođe možete prilagoditi zvukove za obavijesti i poruke odabirom željenog preuzetog zvuka unutar odgovarajućih postavki.

Uređivanje zvona na uređaju

Pored opcije korištenja ugrađenih zvukova ili dodavanja prilagođenih zvukova, Samsung Galaxy S21 vam omogućava i uređivanje zvona na samom uređaju. Možete prilagođavati postavke zvona kako biste stvorili zvuk koji najbolje odgovara vašim potrebama. Evo kako da pristupite i prilagodite zvukove na Samsung Galaxy S21.

Pristup postavkama zvona

Da biste pristupili postavkama zvona na Samsung Galaxy S21, otvorite aplikaciju „Postavke“ na svom telefonu. Zatim, idite na „Zvuk i vibriranje“ ili „Zvuk“ opciju, zavisno od verzije softvera na uređaju. Unutar postavki zvuka, trebali biste vidjeti mogućnost „Zvuci zvona“ ili sličan naziv, koji će vam omogućiti pristup postavkama zvona.

Prilagođavanje zvuka za pozive

Kada pristupite postavkama zvona, imat ćete mogućnost prilagođavanja zvuka za pozive na Samsung Galaxy S21. Možete mijenjati glasnoću, brzinu ili bilo koju drugu postavku kako biste stvorili zvuk koji vam najviše odgovara. Pregledajte dostupne opcije i prilagodite ih prema svojim preferencijama.

Prilagođavanje zvuka za obavijesti

Osim zvuka za pozive, možete prilagoditi i zvukove za obavijesti na Samsung Galaxy S21. Otvorite postavke zvuka, pristupite postavkama zvona i birajte između dostupnih opcija. Prilagođavanje zvukova za obavijesti omogućava vam da istaknete određene vrste obavijesti ili da prilagodite zvuk prema vašim preferencijama.

Prilagođivanje zvuka za poruke

Kao i za pozive i obavijesti, Samsung Galaxy S21 vam omogućava i prilagođavanje zvuka za poruke. Otvorite postavke zvuka, pristupite postavkama zvona za poruke i odaberite zvuk koji vam najviše odgovara. Prilagođavanje zvuka za poruke omogućava vam da personalizujete iskustvo slanja i primanja poruka na vašem Galaxy S21.

Uz napredne funkcije i opcije koje nudi Samsung Galaxy S21, možete lako odabrati i prilagoditi zvukove na svom telefonu. Bez obzira da li koristite ugrađene zvukove, preuzimate prilagođene zvukove sa interneta ili uređujete postojeće zvukove na uređaju, Galaxy S21 će vam omogućiti da kreirate jedinstveno i personalizovano iskustvo zvukova na vašem pametnom telefonu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.