Kada koristite Samsung Galaxy S10, jedan od načina da personalizirate izgled svog telefona je podešavanje edge lighting efekta. Ova funkcija omogućava da ivice ekrana zasvijetle u različitim bojama kada primite obavijest ili poziv. U ovom članku ćete otkriti korake koje trebate pratiti kako biste postavili edge lighting na vašem Samsung Galaxy S10 i dodali jedinstvenu notu svojem iskustvu korištenja telefona.

Šta je edge lighting na Samsung Galaxy S10?

Edge lighting je funkcija na Samsung Galaxy S10 koja omogućava da se ivice ekrana telefona osvijetle kada dobijete obavijest ili dolazi poziv. Ova funkcija dodaje estetski i upadljiv efekat koji privlači pažnju korisnika. Edge lighting može biti prilagođen prema vašim željama, uključujući boje, učestalost treptanja i odabir aplikacija za koje želite da se prikazuje efekat.

Koraci za postavljanje edge lightinga na Samsung Galaxy S10

Pristupanje postavkama zaslona

Prvi korak u postavljanju edge lightinga na Samsung Galaxy S10 je pristupanje postavkama zaslona. Da biste to uradili, otvorite „Postavke“ aplikaciju na vašem telefonu, a zatim odaberite „Zaslon“. Ovdje ćete pronaći opciju „Edge Lighting“.

Odabir rubnog osvjetljenja

Nakon što ste pristupili postavkama zaslona, odaberite opciju „Edge Lighting“. U ovom meniju možete omogućiti ili onemogućiti edge lighting, kao i odabrati način rada. Na Samsung Galaxy S10 imate opciju izbora između „Ravnomjerno“, „Random“ i „Oblik rubova“ za edge lighting efekat.

Prilagođavanje postavki edge lightinga

Kako biste prilagodili postavke edge lightinga na Samsung Galaxy S10, dodirnite opciju „Prilagođena postavka“. Ovdje ćete moći da izaberete boje i intenzitet treptanja, kao i brzinu efekta. Možete eksperimentirati sa različitim kombinacijama kako biste pronašli onu koja vam najviše odgovara.

Odabir aplikacija za edge lighting

Nakon što ste prilagodili općenite postavke edge lightinga, možete odabrati i koje aplikacije će aktivirati ovaj efekat. Pomoću opcije „Edge Lighting aplikacije“ možete dodati ili ukloniti aplikacije iz liste. Kada dobijete obavijest od aplikacije koju ste odabrali, edge lighting efekat će se aktivirati.

Prilagođavanje postavki za pojedinačne aplikacije

Da biste prilagodili postavke edge lightinga za pojedinačne aplikacije, jednostavno dodirnite opciju „Edge Lighting prilagođavanje“ u meniju. Ovdje ćete moći odabrati boje i intenzitet treptanja specifično za svaku aplikaciju.

Aktiviranje edge lightinga prilikom dolaznih poziva

Edge lighting također možete postaviti da se aktivira kada dobijete dolazni poziv. Ovo može biti korisno ukoliko želite da primijetite pozive čak i kada je vaš telefon na stolici ili u torbici. Da biste to postavili, u opcijama edge lightinga odaberite „Aktiviraj edge lighting prilikom dolaznih poziva“.

Prilagođavanje boje i učestalosti treptanja

Na Samsung Galaxy S10, postoji i opcija za prilagođavanje boje i učestalosti treptanja edge lightinga. Možete odabrati iz široke palete boja, uključujući i automatsku boju koja se mijenja prema vašem odabiru. Također možete postaviti brzinu treptanja prema vašem ukusu.

Rešavanje problema sa edge lightingom na Samsung Galaxy S10

Edge lighting se ne prikazuje

Ako se edge lighting ne prikazuje kada dobijete obavijest ili dolazi poziv, prvo provjerite da li je aktiviran. Otvorite „Postavke“ aplikaciju, odaberite „Zaslon“ i potom „Edge Lighting“. Osigurajte se da je opcija „Uključeno“ označena. Ako je edge lighting već aktiviran, pokušajte ponovno pokrenuti telefon ili ažurirati softver.

Edge lighting nije aktiviran za određene aplikacije

Ako primijetite da edge lighting nije aktiviran za određene aplikacije, provjerite da li ste dodali te aplikacije u listu edge lighting aplikacija. Otvorite postavke edge lightinga, odaberite „Edge Lighting aplikacije“ i provjerite da li su sve željene aplikacije dodane u listu. Ako aplikacija i dalje ne prikazuje edge lighting, ažurirajte je na najnoviju verziju ili kontaktirajte podršku za tu aplikaciju.

Edge lighting ne pokriva cijeli zaslon

Ako edge lighting ne pokriva cijeli zaslon na Samsung Galaxy S10, provjerite da li imate postavljenu odgovarajuću veličinu rubnog osvjetljenja. Otvorite postavke edge lightinga i provjerite da li je odabrana opcija „Oblik rubova“. Ako je odabrana druga opcija poput „Ravnomjerno“ ili „Random“, edge lighting neće pokrivati cijeli zaslon.

Edge lighting ne reaguje na dolazne pozive

Ako edge lighting ne reaguje na dolazne pozive, provjerite da li je opcija „Aktiviraj edge lighting prilikom dolaznih poziva“ uključena. Otvorite postavke edge lightinga i provjerite da je ova opcija označena. Ako je opcija uključena, a efekat i dalje ne radi, restartujte telefon ili kontaktirajte tehničku podršku.

Zaključak

Edge lighting na Samsung Galaxy S10 je impresivna funkcija koja dodaje estetski efekat i poboljšava vizuelno iskustvo korisnika. Koristeći korake za postavljanje edge lightinga, možete prilagoditi ovaj efekat prema svojim željama. U slučaju problema, provjerite postavke i ažurirajte relevantne aplikacije kako biste osigurali pravilno funkcionisanje edge lightinga. Uživajte u atraktivnom i personalizovanom iskustvu sa Samsung Galaxy S10.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.