U današnjem digitalnom svijetu važno je pružiti jednostavne i efikasne načine ocjenjivanja proizvoda, medijskih sadržaja, aplikacija ili usluga. U Google Sheets-u, popularnom alatu za rad s tabelama, koristite zvijezde kako biste olakšali proces ocjenjivanja. Formatiranje ćelija za zvijezde je jednostavno – samo koristite @rating. Osim toga, ocjene zvijezdama mogu se unijeti putem web preglednika ili putem mobilne aplikacije na Androidu ili iPhone-u. Dodatno, možete koristiti formule za evaluaciju ocjena zvijezdama, kao što su pronalaženje najmanje i najveće ocjene, prosjek ocjena, središnja ocjena ili ocjena koja se najčešće pojavljuje u skupu ocjena. Saznajte kako jednostavno ocjenjivati pomoću zvijezda u Google Sheets-u i olakšajte si proces evaluacije.

Korištenje zvijezda za ocjenjivanje u Google Sheets-u

1. Uvod

U Google Sheets-u možete koristiti zvijezde za ocjenjivanje različitih elemenata, kao što su proizvodi, medijski sadržaj, aplikacije i usluge. Korištenje zvijezda za ocjenjivanje omogućava vam da lako izrazite svoje mišljenje i ocjenu, kako bi drugi korisnici mogli vidjeti koliko je nešto dobro ili loše ocijenjeno.

2. Korištenje zvijezda za ocjenjivanje

Zvijezde se mogu koristiti kao vizualni simboli za ocjenjivanje. U Google Sheets-u imate dvije mogućnosti za korištenje zvijezda za ocjenjivanje. Prva je da koristite zvijezde kao slikovni simbol i ručno ih dodajete u ćeliju. Druga mogućnost je korištenje @rating formule koja automatski dodaje zvijezde na temelju unesene ocjene.

Kako koristiti zvijezde za jednostavnije ocjenjivanje u Google Sheets-u

3. Formatiranje ćelija za zvijezde

Da biste formatirali ćeliju za prikazivanje zvijezda, koristite @rating format. To ćete učiniti tako da desnim klikom odaberete ćeliju ili raspon ćelija u koje želite dodati zvijezde, odaberete opciju „Formatiranje ćelija“ u izborniku te odaberete „Prikaz“ i „Zvijezde“. Na taj način ćete postaviti format ćelije za prikazivanje zvijezda.

4. Unos ocjena zvijezdama

Ocjene zvijezdama možete unijeti na nekoliko načina. Ako koristite web preglednik za pristup Google Sheets-u, možete ručno dodati zvijezde u odgovarajuću ćeliju. Jednostavno odaberite ćeliju u koju želite unijeti ocjenu zvijezdama i desnim klikom odaberite opciju „Dodaj zvijezde“. Otvorit će se prozor u kojem možete odabrati željeni broj zvijezda za ocjenu.

Također, možete koristiti mobilnu aplikaciju Google Sheets na Androidu ili iPhone-u kako biste unijeli ocjenu zvijezdama. Jednostavno otvorite aplikaciju, odaberite odgovarajući dokument i dodirnite ćeliju u koju želite unijeti ocjenu zvijezdama. Zatim odaberite opciju „Dodaj zvijezde“ i odaberite željeni broj zvijezda.

Kako koristiti zvijezde za jednostavnije ocjenjivanje u Google Sheets-u

5. Korištenje zvijezda za ocjenjivanje proizvoda

Zvijezde se često koriste za ocjenjivanje proizvoda. Ako imate popis proizvoda u Google Sheets-u, možete koristiti zvijezde za ocjenjivanje svakog proizvoda. To će vam omogućiti da brzo i jednostavno vidite koliko su proizvodi dobro ocijenjeni. Također, možete koristiti formule za evaluaciju ocjena zvijezdama, kao što je pronalaženje prosječne ocjene ili najviše ocjene među svim proizvodima.

6. Korištenje zvijezda za ocjenjivanje medijskih sadržaja

Zvijezde se također mogu koristiti za ocjenjivanje medijskih sadržaja, kao što su filmovi, knjige ili glazba. Ako imate listu medijskih sadržaja u Google Sheets-u, možete koristiti zvijezde za ocjenjivanje svakog sadržaja. Na taj način možete lako pratiti svoje preferencije i pregledavati ocjene drugih korisnika.

Kako koristiti zvijezde za jednostavnije ocjenjivanje u Google Sheets-u

7. Korištenje zvijezda za ocjenjivanje aplikacija

Zvijezde se često koriste za ocjenjivanje aplikacija, bilo da se radi o mobilnim aplikacijama ili desktop aplikacijama. Ako imate popis aplikacija u Google Sheets-u, možete koristiti zvijezde za ocjenjivanje svake aplikacije. To će vam omogućiti da lako vidite koliko je neka aplikacija dobro ocijenjena i donesete odluku o njenom preuzimanju ili kupovini.

8. Korištenje zvijezda za ocjenjivanje usluga

Zvijezde se također mogu koristiti za ocjenjivanje usluga, kao što su restorani, hoteli ili frizerski saloni. Ako imate popis usluga u Google Sheets-u, možete koristiti zvijezde za ocjenjivanje svake usluge. Na taj način možete brzo pregledati ocjene i recenzije drugih korisnika i donijeti informiranu odluku o odabiru određene usluge.

Kako koristiti zvijezde za jednostavnije ocjenjivanje u Google Sheets-u

11. Zaključak

Korištenje zvijezda za ocjenjivanje u Google Sheets-u je jednostavan način za izražavanje mišljenja i ocjena o različitim elementima kao što su proizvodi, medijski sadržaj, aplikacije i usluge. Možete formatirati ćelije za prikazivanje zvijezda i unijeti ocjene zvijezdama putem web preglednika ili mobilne aplikacije. Također, možete koristiti formule za evaluaciju ocjena zvijezdama i pronalaženje najmanje i najveće ocjene, prosjeka ocjena ili ocjene koja se najčešće pojavljuje. Korištenje zvijezda za ocjenjivanje olakšava vam donošenje informiranih odluka na temelju mišljenja drugih korisnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.