Samsung Galaxy Note 20 Ultra je flagship telefon koji se odlikuje velikim brojem impresivnih mogućnosti, a jedna od njih je integrirani S Pen. S ovim dodatkom, pruža se jedinstvena mogućnost upotrebe digitalnog olovka za obradu i unos podataka na ovom naprednom uređaju. U ovom članku, saznajte kako iskoristiti pun potencijal S Pen-a na Samsung Galaxy Note 20 Ultra i poboljšati svoje iskustvo korištenja ovog vrhunskog pametnog telefona.

Kako Koristiti S Pen Na Samsung Galaxy Note 20 Ultra?

Prva koraka za korištenje S Pen-a

Koji je S Pen i koje su njegove glavne funkcije?

S Pen je revolucionarna funkcija koju nudi Samsung Galaxy Note 20 Ultra telefon. To je bežični olovka koja ima brojne korisne funkcije. Njegov glavni cilj je omogućiti korisnicima da unesu svoje ideje, bilješke i stvaraju umjetnost bez ikakvih ograničenja. S Pen ima nekoliko ključnih funkcija, uključujući pravljenje bilješki, odabir teksta i slika, pisanje na zaključanom ekranu i Air Actions funkciju koja omogućava korisnicima da upravljaju uređajem bez dodirivanja zaslona.

Kako izvući S Pen iz Samsung Galaxy Note 20 Ultra?

Da biste izvukli S Pen iz Samsung Galaxy Note 20 Ultra, trebate prvo pronaći utor za olovku koji se nalazi na donjoj strani uređaja. Blago pritisnite S Pen prema van dok ne čujete klik, što znači da se S Pen uspješno izvukao. Nakon izvlačenja, možete početi koristiti S Pen i iskusiti sve njegove funkcije.

Kako postaviti S Pen pravilno na uređaj?

Kad završite s korištenjem S Pen-a, važno je da ga pravilno postavite na uređaj kako biste ga zaštitili i spriječili gubitak ili oštećenje. Na donjem dijelu S Pen-a nalazi se magnet koji ga drži sigurno pričvršćenog za uređaj. Jednostavno stavite vrh S Pen-a u utor na donjoj strani uređaja i blago ga pritisnite dok ne čujete klik. To je znak da je S Pen pravilno postavljen i da se puni bežično, ako je ta funkcionalnost dostupna na vašem modelu.

Osnovne funkcije S Pen-a

Pravljenje bilješki s S Pen-om

Pravljenje bilješki jednostavno je i intuitivno pomoću S Pen-a na Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Samo izvucite S Pen iz uređaja i odmah ćete primijetiti ikonu za pravljenje bilješki na zaključanom ekranu. Dodirnite tu ikonu i otvorit će vam se zaslon za bilješke. Možete odabrati olovku, kist ili marker kako biste zabilježili svoje ideje, a zatim zapisali ili nacrtali ono što vam je potrebno. Nakon što završite, bilješka će se automatski spremiti i bit će vam dostupna za kasnije pregledavanje.

Korištenje S Pen-a za odabir teksta i slika

S Pen također omogućuje brzo i precizno odabiranje teksta i slika na Samsung Galaxy Note 20 Ultra telefonu. Da biste odabrali tekst, jednostavno koristite S Pen kao virtualnu olovku i povucite je preko željenog teksta. Tekst će automatski biti označen, a vi možete kopirati, izrezati ili zalijepiti taj tekst bilo gdje u uređaju. Slično tome, ako želite odabrati sliku, jednostavno koristite S Pen za precizno iscrtavanje oko slike koju želite odabrati. Nakon što odaberete sliku, možete je spremiti, dijeliti ili urediti prema svojim potrebama.

Kako napisati na zaključanom ekranu s S Pen-om

Pisanje na zaključanom ekranu s S Pen-om omogućuje vam brzo zapisivanje bilješki, ideja ili podsjetnika bez potrebe za otključavanjem uređaja. Samo izvucite S Pen sa strane uređaja i odmah ćete primijetiti ikonu za pisanje na zaključanom ekranu. Dodirnite tu ikonu i otvorit će vam se zaslon za pisanje. Možete koristiti različite stilove pisanja, boje i veličine da biste svoje bilješke personalizirali. Kada završite, možete spremiti ili dijeliti bilješku ili jednostavno isprekidati da biste se vratili na zaključani ekran.

Korištenje Air Actions funkcije S Pen-a

Air Actions funkcija S Pen-a donosi potpuno novo iskustvo upravljanja uređajem bez dodira zaslona. Možete koristiti geste S Pen-a kako biste upravljali kamerom, glazbom i drugim aplikacijama. Na primjer, okretanjem S Pen-a udesno ili ulijevo možete prebacivati između kamera ili zumirati sliku. Također, možete koristiti S Pen kao daljinski upravljač za puštanje ili pauziranje pjesme ili videozapisa. To vam omogućuje praktičnost i intuitivnost pri korištenju uređaja bez potrebe za fizičkim dodirivanjem zaslona.

Kako Koristiti S Pen Na Samsung Galaxy Note 20 Ultra?

Dodatne funkcije S Pen-a

Korištenje S Pen-a kao daljinskog upravljača za kamere

S Pen može poslužiti kao izvrstan daljinski upravljač za kamere na Samsung Galaxy Note 20 Ultra telefonu. Kad ste u kameri aplikaciji, jednostavno upotrijebite Air Actions funkciju S Pen-a za zumiranje, prebacivanje između kamera, fotografiranje ili snimanje videozapisa bez ikakvog fizičkog dodira zaslona. Ova funkcija omogućuje vam da bez napora uhvatite savršeni trenutak ili stvorite nevjerojatne fotografije i videozapise.

Korištenje S Pen-a za crtanje i slikanje

Ako ste ljubitelj umjetnosti ili jednostavno želite pokazati svoju kreativnost, S Pen je savršeno sredstvo za crtanje i slikanje. Samsung Galaxy Note 20 Ultra dolazi s aplikacijom za crtanje koju možete otvoriti i koristiti S Pen za stvaranje umjetnosti. Možete koristiti različite stilove olovke, kistove i boje za postizanje željenog izgleda. S Pen pruža preciznost i osjećaj stvaranja na papiru čak i na digitalnom zaslonu.

Prepoznavanje rukopisa i pretvaranje u tekst s S Pen-om

Jedna od značajnih funkcija S Pen-a je sposobnost prepoznavanja rukopisa i pretvaranje zapisa u tekst. Nakon pisanja bilješki ili stvaranja teksta, možete jednostavno koristiti opciju prepoznavanja rukopisa na uređaju. S Pen će prepoznati slova i pretvoriti ih u tiskani tekst koji možete urediti i dijeliti. Ovo je idealno za brzo i jednostavno prenošenje rukopisnih bilješki u digitalnu formu.

Korištenje S Pen-a za brzo pokretanje aplikacija i funkcija

S Pen ima praktičnu funkciju brzog pokretanja koja vam omogućuje trenutni pristup omiljenim aplikacijama ili funkcijama. Jednostavno jednom pritisnite gumb na S Pen-u i prikažu se opcije za brzo pokretanje. Možete pratiti vlastite želje i postaviti pojedine aplikacije ili funkcije koje želite da se otvaraju uz pomoć S Pen-a. To vam štedi vrijeme i omogućuje jednostavniji pristup važnim alatima ili informacijama.

Kako pristupiti S Pen postavkama i prilagoditi njegove funkcije

Da biste pristupili postavkama S Pen-a i prilagodili njegove funkcije, otvorite izbornik Postavke na Samsung Galaxy Note 20 Ultra telefonu. Zatim prijeđite do odjeljka „S Pen“ i dodirnite ga da biste pristupili svim opcijama. Tamo ćete moći promijeniti funkcije poput Air Actions, prilagoditi brzo pokretanje aplikacija i postaviti osjetljivost vrha S Pen-a. Pristupom ovim postavkama možete prilagoditi S Pen prema svojim preferencijama i potrebama.

Kako Koristiti S Pen Na Samsung Galaxy Note 20 Ultra?

Savjeti i trikovi za optimalno korištenje S Pen-a

Kako sačuvati trajanje baterije S Pen-a

Da biste produžili trajanje baterije S Pen-a, preporučuje se da ga stavite natrag u utor nakon završetka korištenja. Ovo će omogućiti da se S Pen automatski puni bežično putem uređaja. Također je važno napomenuti da smanjenje osjetljivosti vrha S Pen-a može pomoći u uštedi baterije. Ako ne koristite funkcije kao što su prepoznavanje rukopisa ili crtanje, možete smanjiti osjetljivost vrha kako biste produljili trajanje baterije.

Kako spriječiti gubitak ili oštećenje S Pen-a

Da biste spriječili gubitak ili oštećenje S Pen-a, uvijek ga pravilno postavite na uređaj nakon korištenja. Također, izbjegavajte izlaganje S Pen-a ekstremnoj toplini ili tekućinama. Ako putujete ili niste u mogućnosti koristiti S Pen, preporučljivo je staviti ga u sigurnu futrolu ili držač kako biste ga zaštitili od oštećenja.

Kako iskoristiti napredne funkcije S Pen-a

S Pen pruža napredne funkcije koje možete iskoristiti za poboljšanje produktivnosti i kreativnosti. Neki od tih naprednih funkcija uključuju prepoznavanje rukopisa, Air Actions, kao i integraciju s aplikacijama za crtanje i slikanje. Preporučuje se istražiti sve mogućnosti i eksperimentirati s njima kako biste iskoristili sve potencijale S Pen-a.

Kako ostvariti vrhunske rezultate prilikom crtanja s S Pen-om

Da biste postigli vrhunske rezultate prilikom crtanja s S Pen-om, važno je vježbati i eksperimentirati s različitim tehnikama. Možete koristiti različite stilove olovke, kistove i boje kako biste postigli željeni izgled. Također, možete prilagoditi osjetljivost vrha S Pen-a prema svojim preferencijama kako biste postigli bolju kontrolu i preciznost tokom crtanja.

Kako prilagoditi osjetljivost vrha S Pen-a

Prilagođavanje osjetljivosti vrha S Pen-a može biti korisno ako imate određene preferencije ili potrebe. Ovo možete učiniti pristupanjem postavkama S Pen-a na vašem Samsung Galaxy Note 20 Ultra telefonu. Tamo možete prilagoditi osjetljivost vrha S Pen-a prema svom ukusu, povećavajući ili smanjujući ga kako biste postigli željeni osjećaj prilikom pisanja ili crtanja.

Koristeći ove korake i funkcije, možete maksimalno iskoristiti S Pen na Samsung Galaxy Note 20 Ultra telefonu. Bilo da vam je potrebna olovka za stvaranje bilješki, uređivanje teksta, crtanje ili kontroliranje uređaja bez dodirivanja zaslona, S Pen je tu da vam olakša postizanje svojih ciljeva. Iskoristite sve mogućnosti i iskusite beskrajne mogućnosti kreativnosti i produktivnosti koje S Pen donosi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.