Kako koristiti Memoji funkciju na iPhone 12? U ovom članku ćemo vam pružiti korisne informacije o tome kako iskoristiti Memoji funkciju na vašem iPhone 12 uređaju. Memoji je zabavna i personalizirana funkcija koja vam omogućuje stvaranje vlastitog virtualnog avatara koji se može koristiti u razgovorima, porukama i društvenim mrežama. Saznajte kako stvoriti, prilagoditi i koristiti Memoji kako biste izrazili svoju jedinstvenost i dodali dodatnu dimenziju u svoje digitalne interakcije.

Kako koristiti Memoji funkciju na iPhone 12?

Memoji je jedna od najpopularnijih funkcija na iPhone 12, koja omogućava korisnicima da kreiraju personalizovane avatare koji mogu izražavati razne emocije i reakcije. U ovom članku ćemo detaljno objasniti kako koristiti Memoji funkciju na iPhone 12, uključujući aktiviranje funkcije, kreiranje avatara, korišćenje Memoji u aplikacijama, kao i rešavanje mogućih problema koji se mogu javiti prilikom korišćenja ove funkcije.

1. Šta su Memoji?

1.1 Definicija Memoji

Memoji je funkcija koja omogućava korisnicima iPhone 12 da kreiraju virtualne avatare koji liče na njih. Korisnici mogu odabrati pol, prilagoditi izgled kože, kose i očiju, kao i dodavati dodatne detalje poput naočara i brade. Memoji rade na osnovu tehnologije proširene stvarnosti (AR), koja omogućava da se avatar pomera i reaguje na pokrete lica korisnika.

1.2 Kako funkcionišu Memoji?

Memoji funkcija koristi TrueDepth kameru iPhone 12 uređaja za praćenje pokreta lica korisnika. Kamera registrovaće sve promene na licu korisnika, uključujući izraze, pokrete usana i obrva. Na osnovu tih informacija, Memoji avatar će se kretati i reagovati na isti način kao i korisnik.

1.3 Zašto koristiti Memoji na iPhone 12?

Memoji funkcija pruža korisnicima zabavan način izražavanja, komunikacije i interakcije sa drugima. Kreiranjem personalizovanog avatara, korisnici mogu dodati svoju ličnost i stil u poruke, FaceTime pozive, i druge aplikacije. Memoji takođe pomaže korisnicima da se osećaju bliže drugim ljudima, jer se avatar može koristiti za izražavanje emocija na način koji bi bio teže izvesti samo tekstom ili glasom.

Kako Koristiti Memoji Funkciju Na IPhone 12?

2. Aktiviranje Memoji funkcije na iPhone 12

2.1 Provjera podržava li iPhone 12 funkciju Memoji

Prije nego što počnete koristiti Memoji funkciju na iPhone 12, provjerite da li je vaš uređaj podržava tu funkciju. Da biste to uradili, otvorite aplikaciju „Postavke“ na svom iPhone 12, zatim idite na „Općenito“> „Svećeniji pristup“> „Karakteristike Face ID i odziva“. Ako vidite opciju Memoji, to znači da vaš iPhone 12 podržava ovu funkciju.

2.2 Ažuriranje softvera na najnoviju verziju

Prije nego što pristupite Memoji funkciji na iPhone 12, preporučljivo je da ažurirate softver na najnoviju verziju. To možete učiniti tako što ćete otvoriti aplikaciju „Postavke“, idite na „Općenito“> „Ažuriranje softvera“. Ako je dostupno ažuriranje, preuzmite i instalirajte ga kako biste osigurali da imate sve najnovije funkcionalnosti i poboljšanja.

2.3 Pristupanje Memoji aplikaciji

Kada ste provjerili podržava li vaš iPhone 12 funkciju Memoji i ažurirali softver, možete pristupiti Memoji aplikaciji. Da biste to uradili, otvorite aplikaciju „Poruke“ ili bilo koju drugu aplikaciju koja podržava Memoji funkciju, zatim dodirnite ikonu Aplikacije (četiri kvadratna dugmeta) u donjem lijevom uglu ekrana. Pronaći ćete Memoji aplikaciju među dostupnim aplikacijama. Ako ne vidite Memoji aplikaciju, možda ćete je morati dodati ručno tako što ćete dodirnuti + ikonu za dodavanje aplikacija i odabrati Memoji.

3. Kreiranje personalizovanog Memoji

3.1 Odabir pola i karakteristika

Prilikom kreiranja personalizovanog Memoji avatara na iPhone 12, prva stvar koju ćete morati uraditi je odabrati pol i osnovne karakteristike. Možete odabrati muški ili ženski pol, kao i osnovne karakteristike poput oblika lica, tena, oblika očiju i ostalog.

3.2 Odabir boje kože, kose i očiju

Nakon što ste odabrali osnovne karakteristike Memoji lika, možete početi prilagođavati izgled avatara. Možete odabrati boju kože, boju i stil kose, boju očiju, kao i oblik obrva. Ovo je prilika da stvorite Memoji lik koji što više liči na vas ili ima unikatan izgled.

3.3 Dodavanje dodatnih detalja poput naočara i brade

Da biste dodali više detalja avatara, možete dodati naočare, bradu, brkove ili druge karakteristike. iPhone 12 vam nudi razne opcije za prilagođavanje tih detalja, kako biste kreirali jedinstveni i prepoznatljivi Memoji lik.

3.4 Kreiranje memojiživota

Nakon što ste prilagodili izgled avatara, možete dodati i dodatne elemente koje će Memoji lik koristiti u svakodnevnom životu. To mogu biti odjevni predmeti, nakit, muzički instrumenti ili bilo šta drugo što odražava vaše interese i ličnost. Vaš Memoji avatar može postati virtualni odraz vas samih.

Kako Koristiti Memoji Funkciju Na IPhone 12?

4. Korištenje Memoji u aplikacijama

4.1 Korištenje Memoji u porukama

Kada ste kreirali svog Memoji avatara na iPhone 12, možete ga koristiti kao zamjenu za svoju sliku u aplikaciji „Poruke“. Jednostavno otvorite razgovor ili započnite novu poruku, dodirnite ikonu Aplikacije (četiri kvadratna dugmeta) u donjem lijevom uglu, zatim odaberite Memoji aplikaciju. Pomoću avatara možete slati poruke i izražavati svoje emocije na zabavan, personalizovan način.

4.2 Korištenje Memoji u FaceTime pozivima

Pored korišćenja Memoji lika u aplikaciji „Poruke“, možete ga koristiti i u FaceTime pozivima na iPhone 12. Kada započnete FaceTime poziv, dodirnite ikonu Aplikacije (četiri kvadratna dugmeta) u toku poziva, zatim odaberite Memoji aplikaciju. Možete se kretati, izražavati emocije i komunicirati sa drugom osobom putem Memoji likova.

4.3 Korištenje Memoji u drugim aplikacijama

Memoji funkcija takođe može biti dostupna u drugim aplikacijama koje podržavaju tu funkciju. Na primjer, neke aplikacije za društvene mreže ili za dijeljenje fotografija mogu vam omogućiti da koristite Memoji likove umjesto svoje slike. Istražite mogućnosti aplikacija koje koristite i provjerite da li podržavaju Memoji funkciju.

5. Korištenje Memoji kao animiranih stikera

5.1 Kreiranje animiranih stikera sa Memoji

Pored statičnog Memoji avatara, iPhone 12 vam omogućava da kreirate i animirane stikere sa svojim Memoji likom. Da biste to uradili, otvorite aplikaciju „Poruke“, idite na razgovor, dodirnite ikonu Aplikacije (četiri kvadratna dugmeta) i odaberite Memoji aplikaciju. Zatim dodirnite ikonu sa tri tačke i odaberite „Stikeri“. Možete kreirati animirane stikere koji će dodati više živosti i zabave u vaše poruke.

5.2 Dodavanje Memoji stikera u poruke i druge aplikacije

Kada ste kreirali animirane Memoji stikere, možete ih koristiti u različite svrhe. Na primjer, možete ih dodati u poruke tako što ćete dodirnuti ikonu Aplikacije (četiri kvadratna dugmeta) u aplikaciji „Poruke“, zatim odabrati Memoji aplikaciju, pa dodirnuti stiker koji želite poslati. Takođe, neke aplikacije vam omogućavaju da koristite Memoji stikere kao reakcije ili komentare na objave, fotografije ili video zapise.

Kako Koristiti Memoji Funkciju Na IPhone 12?

6. Promjena Memoji izgleda i karakteristika

6.1 Modifikacija postojećeg Memoji

Ako želite promijeniti izgled ili karakteristike svog postojećeg Memoji lika na iPhone 12, to možete uraditi u aplikaciji „Poruke“. Otvaranjem razgovora, dodirivanjem ikone Aplikacija (četiri kvadratna dugmeta) i odabirom Memoji aplikacije, možete dodirnuti stiker sa svojim Memoji likom kako biste ga otvorili u prepravci. Tamo možete prilagoditi svaki detalj izgleda i karakteristika.

6.2 Dupliranje Memoji likova

Možete i duplirati svoje Memoji likove na iPhone 12, što je korisno ako želite kreirati više avatara sa malim izmjenama. Da biste to uradili, otvorite aplikaciju „Poruke“, idite na razgovor, dodirnite ikonu Aplikacije (četiri kvadratna dugmeta) i odaberite Memoji aplikaciju. Zatim dodirnite ikonu sa tri tačke pored Memoji lika i odaberite „Dupliraj“. Na taj način ćete imati novi isti Memoji lik, koji možete prilagoditi kao i originalni.

6.3 Brisanje Memoji likova

Ako više ne želite koristiti određeni Memoji lik, možete ga izbrisati sa vašeg iPhone 12 uređaja. Da biste to uradili, otvorite aplikaciju „Poruke“, idite na razgovor, dodirnite ikonu Aplikacije (četiri kvadratna dugmeta) i odaberite Memoji aplikaciju. Zatim dodirnite ikonu sa tri tačke pored Memoji lika koji želite izbrisati, i odaberite „Obriši“. Ovaj postupak trajno uklanja Memoji lik sa uređaja, pa budite pažljivi prilikom brisanja.

7. Kako dijeliti Memoji sa drugim korisnicima

7.1 Slanje Memoji lika drugim korisnicima

Ako želite podijeliti svoj Memoji lik sa drugim korisnicima iPhone 12, to možete učiniti putem aplikacije „Poruke“ ili drugih aplikacija za razmjenu poruka. Kada otvorite razgovor ili započnete novu poruku, dodirnite ikonu Aplikacije (četiri kvadratna dugmeta), zatim pronađite Memoji aplikaciju među dostupnim aplikacijama. Dodirnite ikonu svog Memoji lika i odaberite „Pošalji“ da biste ga dijelili sa drugima.

7.2 Slanje Memoji video zapisa

Pored slanja Memoji likova kao statičnih slika, možete snimiti i Memoji video zapise na iPhone 12. To je korisno ako želite podijeliti svoje Memoji iskustvo u pokretu. Da biste to uradili, otvorite aplikaciju „Poruke“, idite na razgovor, dodirnite ikonu Aplikacije (četiri kvadratna dugmeta) i odaberite Memoji aplikaciju. Zatim držite prst na stiker sa Memoji likom i odaberite opciju „Snimi video“. iPhone 12 će snimiti video zapis koji možete podijeliti sa drugima.

7.3 Korištenje Memoji kao profila na društvenim mrežama

Ako želite koristiti svoj Memoji lik kao profilnu sliku na društvenim mrežama, to možete učiniti snimanjem screenshot-a svog avatara. Da biste to uradili, otvorite Memoji aplikaciju, odaberite avatara i izaberite pozadinu i facialni izraz koji želite. Zatim držite prst na dugmem za isključivanje (na desnoj bočnoj strani iPhone 12) i istovremeno pritisnite dugme pojačavanja tona (na lijevoj bočnoj strani iPhone 12). Na taj način ćete snimiti screenshot Memoji lika koji možete postaviti kao profilnu sliku na društvenim mrežama.

8. Problemi i rješenja pri korištenju Memoji funkcije

8.1 Nedostupnost Memoji funkcije

Ako Memoji funkcija nije dostupna na vašem iPhone 12 uređaju, provjerite da li podržava tu funkciju i da li je softver ažuriran na najnoviju verziju, kako je objašnjeno u ranijim sekcijama ovog članka. Ako problem i dalje postoji, preporučljivo je kontaktirati podršku Apple-a radi dalje pomoći.

8.2 Problemi sa kvalitetom Memoji likova

Ako primijetite bilo kakve probleme sa kvalitetom ili izgledom vašeg Memoji lika na iPhone 12, možete pokušati izvršiti prepravke izgleda ili karakteristika, kao što je objašnjeno u sekciji 6. Ako problem nastavi, možda će biti potrebno ažurirati softver uređaja ili kontaktirati podršku Apple-a za dalje upute.

8.3 Poteškoće sa korištenjem Memoji u određenim aplikacijama

Ako imate poteškoće sa korištenjem Memoji funkcije u određenim aplikacijama, provjerite da li te aplikacije podržavaju funkciju Memoji i da li su ažurirane na najnoviju verziju. Ako problem i dalje postoji, možete kontaktirati podršku razvojnog tima te aplikacije ili podršku Apple-a za dalje rješavanje problema.

10. Alternativne opcije za Memoji na iPhone 12

10.1 Animoji kao alternativa Memoji

Ako vaš iPhone 12 ne podržava Memoji funkciju ili želite isprobati nešto drugačije, možete koristiti Animoji kao alternativu. Animoji su animirani avatari koji koriste tehnologiju proširene stvarnosti za praćenje pokreta lica korisnika. Mogućnosti prilagođavanja Animoji likova su slične Memoji likovima, ali su unaprijed kreirani i ne možete ih toliko detaljno prilagoditi kao Memoji likove.

10.2 Korištenje drugih aplikacija za izradu personalizovanih avatara

Ako želite još više opcija i prilagodljivosti, možete koristiti i druge aplikacije za izradu personalizovanih avatara na iPhone 12. U App Store-u možete pronaći razne aplikacije koje vam omogućavaju da kreirate unikatne avatare i koristite ih u različite svrhe. Istražite dostupne opcije i pronađite aplikaciju koja najbolje odgovara vašim potrebama i interesima.

Korišćenje Memoji funkcije na iPhone 12 može povećati zadovoljstvo korisnika tokom komunikacije i izražavanja emocija. Kreiranje personalizovanih avatara i upotreba njihovih različitih funkcija može biti zabavan i interaktivan način komunikacije sa drugima. Slijedeći ove korake i savjete, možete maksimalno iskoristiti Memoji funkcionalnost na iPhone 12.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.