Kada je u pitanju ažuriranje OxygenOS na vašem OnePlus 8T uređaju, postupak je prilično jednostavan i može vam omogućiti pristup svim novim funkcionalnostima i poboljšanjima. U ovom članku ćete saznati korake koje trebate slijediti kako biste ažurirali OxygenOS na OnePlus 8T i osigurali da imate najnoviju verziju softvera na svom uređaju.

Kako ažurirati OxygenOS na OnePlus 8T?

Priprema za ažuriranje

Provjera verzije OxygenOS-a

Prije nego što započnete postupak ažuriranja OxygenOS-a na svom OnePlus 8T uređaju, važno je provjeriti trenutnu verziju softvera koju imate. To možete provjeriti tako da idete na Postavke, zatim dodirnete „Sustav“ i odaberete „Ažuriranje sustava“. Na ovoj stranici vidjet ćete trenutnu verziju OxygenOS-a koju imate instaliranu na svom uređaju.

Oslobađanje prostora na uređaju

Prije nego što započnete ažuriranje, preporučuje se oslobađanje prostora na svom OnePlus 8T uređaju. Ažuriranje OxygenOS-a može zauzeti značajan prostor na uređaju, stoga je važno izbrisati nepotrebne datoteke i aplikacije kako biste osigurali dovoljno prostora za uspješno ažuriranje. Možete pregledati svoje aplikacije i datoteke te izbrisati one koje više ne koristite ili vam nisu potrebne.

Kopiranje podataka

Važnost izrade sigurnosne kopije

Prije nego što započnete ažuriranje OxygenOS-a, važno je izraditi sigurnosnu kopiju svih važnih podataka na svom OnePlus 8T uređaju. To uključuje kontakte, poruke, fotografije, videozapise i ostale datoteke koje ne želite izgubiti tijekom ažuriranja. Izrada sigurnosne kopije osigurat će da imate sve važne podatke spremljene na sigurno mjesto kako biste ih mogli vratiti nakon ažuriranja.

Upotreba Google računa

Jedan od načina izrade sigurnosne kopije vaših podataka je korištenje Google računa. Ako ste već sinkronizirali svoje kontakte, događaje kalendara i ostale podatke sa svojim Google računom, možete biti sigurni da će se ti podaci automatski povratiti nakon ažuriranja OxygenOS-a. Provjerite jeste li se prijavili na svoj Google račun na OnePlus 8T uređaju i omogućili sinkronizaciju podataka.

Korištenje aplikacija za sigurnosnu kopiju

Pored Google računa, postoji i niz aplikacija za sigurnosnu kopiju koje možete koristiti kako biste osigurali sve svoje važne podatke prije ažuriranja OxygenOS-a. Ove aplikacije omogućuju vam izradu sigurnosne kopije svih važnih podataka na uređaju i spremanje ih na sigurno mjesto kao što je oblak ili vanjski uređaj za pohranu. Preporučuje se istraživanje i odabir pouzdane aplikacije za sigurnosnu kopiju koja odgovara vašim potrebama.

Kako ažurirati OxygenOS na OnePlus 8T?

Ažuriranje putem OTA

Povezivanje s Wi-Fi mrežom

Prije nego što započnete ažuriranje OxygenOS-a putem OTA (Over-the-Air), trebali biste se povezati na Wi-Fi mrežu kako biste osigurali stabilnu i brzu vezu tijekom preuzimanja i instalacije ažuriranja. Idite na Postavke, dodirnite “Wi-Fi” i odaberite dostupnu Wi-Fi mrežu kojoj se želite povezati. Unesite lozinku (ako je potrebno) i pričekajte dok se uređaj ne poveže na mrežu.

Provjera dostupnih ažuriranja

Nakon što se povežete na Wi-Fi mrežu, idite na Postavke, dodirnite „Sustav“ i odaberite „Ažuriranje sustava“. OnePlus 8T će automatski provjeriti ima li dostupnih ažuriranja za OxygenOS. Ako postoje dostupna ažuriranja, prikazat će se obavijest o ažuriranju na zaslonu uređaja.

Preuzimanje i instalacija ažuriranja

Ako je dostupno ažuriranje OxygenOS-a, pritisnite gumb „Preuzmi“ kako biste započeli preuzimanje ažuriranja na OnePlus 8T uređaju. Pričekajte dok se preuzimanje ne dovrši, a zatim dodirnite „Instaliraj“ kako biste započeli postupak instalacije. Uređaj će se automatski ponovno pokrenuti i ažurirati na najnoviju verziju OxygenOS-a.

Ažuriranje putem računala

Preuzimanje OxygenOS firmware-a

Alternativno, možete ažurirati OxygenOS na svom OnePlus 8T uređaju putem računala. Prvo trebate preuzeti OxygenOS firmware s službene web stranice OnePlusa ili drugih pouzdanih izvora. Pazite da odaberete pravu verziju firmware-a za svoj model OnePlus 8T uređaja.

Spojivanje OnePlus 8T na računalo

Nakon što preuzmete OxygenOS firmware, morate spojiti svoj OnePlus 8T uređaj na računalo pomoću USB kabela. Koristite originalni USB kabel ili pouzdani USB kabel koji je kompatibilan s uređajem. Jedan kraj kabela trebao bi biti priključen na USB priključak računala, dok drugi kraj kabela treba biti priključen na USB priključak OnePlus 8T uređaja.

Prebacivanje firmware-a na uređaj

Nakon što spojite OnePlus 8T na računalo, pronađite preuzeti OxygenOS firmware na svom računalu. Kopirajte firmware datoteku i zalijepite je u glavnu mapu uređaja. Pazite da datoteku ne stavite u bilo koju podmapu kako biste lakše pristupili firmwareu prilikom instalacije.

Instalacija ažuriranja

Nakon što prenesete OxygenOS firmware na svoj OnePlus 8T uređaj, slijedite upute i postupak za pokretanje instalacije ažuriranja. U većini slučajeva to uključuje pokretanje uređaja u načinu za oporavak (recovery mode) i odabir opcije za instalaciju firmwarea s memorijske kartice uređaja. Slijedite upute na zaslonu i pričekajte da se postupak instalacije završi. Nakon uspješne instalacije, vaš OnePlus 8T uređaj će se ponovno pokrenuti s najnovijom verzijom OxygenOS-a.

Ažuriranje putem TWRP-a

Instalacija TWRP-a

Ako ste napredni korisnik i želite ažurirati OxygenOS na alternativni način, možete instalirati TWRP (TeamWin Recovery Project) na svoj OnePlus 8T uređaj. Ovo vam omogućuje instaliranje prilagođenih ROM-ova i ažuriranja putem TWRP-a. Međutim, napominjemo da instalacija TWRP-a može poništiti jamstvo uređaja i mogla bi dovesti do problema s radom uređaja ako nije pravilno izvedena. Ako niste sigurni u postupak, preporučuje se da se obratite stručnjaku za pomoć.

Preuzimanje OxygenOS ROM-a

Nakon instalacije TWRP recovery-a, trebat će vam prilagođeni OxygenOS ROM za ažuriranje svog OnePlus 8T uređaja. Možete pronaći prilagođene ROM-ove na službenim web stranicama TWRP-a ili drugim pouzdanim izvorima. Preuzmite OxygenOS ROM koji je kompatibilan s vašim OnePlus 8T uređajem.

Prebacivanje ROM-a na uređaj

Nakon preuzimanja prilagođenog OxygenOS ROM-a, prenesite ROM datoteku na glavnu mapu uređaja. To možete učiniti pomoću USB kabla tako da spojite OnePlus 8T na računalo i prenesete ROM datoteku između uređaja i računala. Pazite da datoteku smjestite izravno u glavnu mapu uređaja kako biste je lakše pronašli prilikom instalacije.

Pokretanje uređaja u TWRP

Da biste ažurirali OxygenOS putem TWRP-a, morate prvo pokrenuti uređaj u TWRP načinu rada. Isključite uređaj, a zatim pritisnite i držite kombinaciju tipki za uključivanje i smanjenje glasnoće dok se ne pojavi logotip OnePlus. Nakon što vidite logotip, otpustite tipke i OnePlus 8T će se pokrenuti u TWRP načinu rada.

Instalacija ROM-a

Kada ste uspješno ušli u TWRP način rada, sada možete započeti postupak instalacije OxygenOS ROM-a. Odaberite opciju „Install“ ili „Install ZIP“ iz TWRP izbornika, a zatim pronađite i odaberite prenesenu ROM datoteku. Slijedite upute na zaslonu i dopustite TWRP-u da instalira ROM na vaš OnePlus 8T uređaj. Nakon završetka postupka instalacije, ponovno pokrenite uređaj i bit ćete ažurirani na najnoviju verziju OxygenOS-a.

Ažuriranje putem Oxygen Updater aplikacije

Preuzimanje i instalacija aplikacije

Oxygen Updater je aplikacija koju možete preuzeti s Google Play Storea i koristiti za ažuriranje OxygenOS-a na svom OnePlus 8T uređaju. Pretražite Google Play Store, pronađite Oxygen Updater aplikaciju i instalirajte je na svoj uređaj. Nakon instalacije, otvorite aplikaciju i provjerite je li vaš OnePlus 8T uređaj podržan.

Odabir OxygenOS verzije

Kada otvorite Oxygen Updater aplikaciju, prikazat će se popis dostupnih verzija OxygenOS-a za vaš OnePlus 8T uređaj. Odaberite verziju koju želite ažurirati i pritisnite gumb „Preuzmi“ kako biste započeli preuzimanje ažuriranja.

Preuzimanje i instalacija ažuriranja

Nakon što preuzmete ažuriranje OxygenOS-a putem Oxygen Updater aplikacije, slijedite upute koje se prikazuju na zaslonu. Aplikacija će automatski pokrenuti postupak instalacije nakon preuzimanja. Pričekajte dok se postupak instalacije ne završi, a zatim ponovno pokrenite uređaj kako biste završili ažuriranje OxygenOS-a.

Rješavanje problema s ažuriranjem

Provjera dostupnog prostora na uređaju

Ako imate problema s ažuriranjem OxygenOS-a na svom OnePlus 8T uređaju, prva stvar koju trebate provjeriti je dostupan prostor na uređaju. Ako uređaj nema dovoljno slobodnog prostora za preuzimanje i instalaciju ažuriranja, trebate izbrisati nepotrebne datoteke i aplikacije kako biste oslobodili prostor.

Restartiranje uređaja

Ponekad će jednostavno ponovno pokretanje uređaja riješiti probleme s ažuriranjem OxygenOS-a. Isključite svoj OnePlus 8T uređaj, pričekajte nekoliko sekundi, a zatim ga ponovno uključite. Pokušajte ponovno izvršiti postupak ažuriranja nakon što se uređaj ponovno pokrene.

Provjera internetske veze

Ako se ažuriranje OxygenOS-a vrši putem OTA ili Oxygen Updater aplikacije, provjerite jeste li povezani s pouzdanom Wi-Fi mrežom ili imate dobru mobilnu internetsku vezu. Slaba ili nestabilna veza može uzrokovati probleme s preuzimanjem ili instalacijom ažuriranja. Pokušajte se povezati na drugu Wi-Fi mrežu ili koristiti mobilne podatke ako je veza slabija.

Provjera postavki sigurnosnog softvera

U nekim slučajevima antivirusni programi ili sigurnosni softver na vašem OnePlus 8T uređaju mogu blokirati ili ometati postupak ažuriranja OxygenOS-a. Provjerite postavke svog sigurnosnog softvera i osigurajte da ne blokira ili ometa ažuriranje. Privremeno onemogućivanje sigurnosnog softvera može pomoći u rješavanju problema s ažuriranjem.

Resetiranje postavki mreže

Ako imate problema s internetskom vezom tijekom ažuriranja OxygenOS-a, možete pokušati resetirati postavke mreže na OnePlus 8T uređaju. Idite na Postavke, dodirnite „Sustav“, zatim „Resetiranje“ i odaberite „Resetiraj postavke mreže“. Nakon resetiranja postavki mreže, ponovno se povežite na Wi-Fi mrežu ili mobilnu mrežu i provjerite jesu li se problema s ažuriranjem riješili.

Dodatne informacije

Prednosti ažuriranja OxygenOS-a

Ažuriranje OxygenOS-a na svom OnePlus 8T uređaju donosi brojne prednosti. To uključuje poboljšane performanse, sigurnosne zakrpe, nove značajke i poboljšanja korisničkog sučelja. Redovito ažuriranje OxygenOS-a osigurava da vaš uređaj radi glatko, sigurno i sa svim najnovijim značajkama koje pruža OnePlus.

Novosti i poboljšanja u najnovijem ažuriranju

Najnovije ažuriranje OxygenOS-a za OnePlus 8T donosi niz novosti i poboljšanja. To može uključivati poboljšanja kamere, optimizaciju baterije, ispravke grešaka, sigurnosne zakrpe i još mnogo toga. Obavezno pročitajte bilješke o izdanju ili službene objave kako biste saznali sve novosti koje dolaze s najnovijim ažuriranjem.

Preporuke za redovito ažuriranje

Da biste osigurali najbolje iskustvo korištenja svog OnePlus 8T uređaja, preporučuje se redovito ažuriranje OxygenOS-a. Nova ažuriranja donose poboljšane performanse, sigurnosne zakrpe i nove značajke koje će poboljšati funkcionalnost vašeg uređaja. Redovito provjeravajte dostupna ažuriranja, preuzimajte ih i instalirajte kako biste uvijek imali najnoviju verziju OxygenOS-a na svom OnePlus 8T uređaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.