Da biste aktivirali funkciju „Now Playing“ na svom Google Pixel 6 pametnom telefonu, jednostavno pratite sledeće korake. Prvo, otvorite aplikaciju Podešavanja na vašem telefonu. Zatim idite na „Zvuk i vibracija“ i izaberite opciju „Now Playing“. Uključite tu opciju tako što ćete pomjeriti klizač u desno ili dodirnuti prekidač pored opcije. Nakon što ste to uradili, vaš Google Pixel 6 će početi da automatski prepoznaje muziku koja se trenutno reprodukuje u vašem okruženju i prikazuje informacije o pesmi na zaključanom ekranu. Ova korisna funkcija će vam omogućiti da bez napora otkrijete pesme koje vam se sviđaju čak i kada ne znate njihove nazive.

Kako aktivirati funkciju „Now Playing“ na Google Pixel 6?

Kako aktivirati funkciju „Now Playing“ na Google Pixel 6?

1. Šta je „Now Playing“ funkcija na Google Pixel 6?

Funkcija „Now Playing“ je jedna od značajki koju nudi Google Pixel 6. Ova funkcija omogućava uređaju da prepozna i prikaže informacije o muzici koja se pušta u pozadini, čak i kada je vaš telefon zaključan. Kada je aktivna, funkcija koristi AI da prepozna pesmu i izvođača, a zatim prikazuje te informacije na zaključanom ekranu.

2. Preduvjeti za aktivaciju funkcije

Da biste aktivirali „Now Playing“ funkciju na Google Pixel 6, potrebno je da imate ažuriranu verziju operativnog sistema. Također, trebali biste biti povezani na internet, jer uređaj koristi online bazu podataka za prepoznavanje pesama. Osim toga, funkcija će biti dostupna samo na podržanim tržištima.

3. Aktiviranje funkcije „Now Playing“

Activiranje „Now Playing“ funkcije na Google Pixel 6 je jednostavno. Evo koraka koje treba slijediti:

 1. Otvorite aplikaciju Postavke na svom Google Pixel 6.
 2. Pronađite i dodirnite opciju „Zvuk i vibracije“.
 3. U izborniku „Zvuka i vibracija“, pronadjite opciju „Now Playing“.
 4. Dodirnite prekidač pokraj „Now Playing“ da biste je aktivirali.

Nakon ovih koraka, funkcija „Now Playing“ će biti aktivna na vašem Google Pixel 6 i početiće prepoznavati pesme koje se reproduciraju u pozadini.

Kako aktivirati funkciju „Now Playing“ na Google Pixel 6?

4. Podešavanje „Now Playing“ funkcije

Iako „Now Playing“ funkcija radi automatski nakon aktiviranja, možete vršiti neka podešavanja kako biste prilagodili njen rad. Evo koraka koje treba slijediti:

 1. Otvorite aplikaciju Postavke na svom Google Pixel 6.
 2. Pronađite i dodirnite opciju „Zvuk i vibracije“.
 3. U izborniku „Zvuka i vibracija“, pronadjite opciju „Now Playing“.
 4. Dodirnite opciju „Podešavanja Now Playing“.
 5. U ovom meniju možete uključiti ili isključiti opcije kao što su prikaz ikone „Now Playing“ na zaključanom ekranu, prikazivanje istorije prepoznatih pesama, ili mogućnost automatskog prelaska na sledeću pesmu.

Ovim podešavanjima možete prilagoditi način na koji „Now Playing“ funkcija prikazuje informacije i radi na vašem Google Pixel 6.

5. Problemi sa funkcijom „Now Playing“ i njihova rješenja

Iako je „Now Playing“ funkcija vrlo korisna, mogu se pojaviti određeni problemi u njenom radu. Evo nekih uobičajenih problema i njihovih rješenja:

 1. Funkcija ne prepoznaje pesme – Ukoliko „Now Playing“ funkcija ne prepoznaje pesme, provjerite da li je internet konekcija stabilna i da li imate ažuriranu verziju operativnog sistema. Takođe, proverite da li ste na podržanom tržištu.
 2. Funkcija prikazuje netačne informacije – Ako se dešava da „Now Playing“ funkcija prikazuje netačne informacije o pesmi ili izvođaču, možete pokušati da isključite funkciju i ponovno je uključite nakon nekoliko trenutaka.
 3. Funkcija ne radi na zaključanom ekranu – Ako „Now Playing“ funkcija ne prikazuje informacije na zaključanom ekranu, provjerite da li je opcija prikaza ikone „Now Playing“ aktivna u podešavanjima.

Ukoliko se problemi i dalje javljaju, možete se obratiti službi za korisnike Google Pixel telefona radi dodatne pomoći.

6. Savjeti za bolje iskustvo korištenja „Now Playing“ funkcije

Da biste imali najbolje iskustvo korištenja „Now Playing“ funkcije na Google Pixel 6, evo nekoliko savjeta:

 1. Održavajte ažurirani operativni sistem – Redovno provjeravajte ima li dostupnih ažuriranja za vaš Google Pixel 6 kako biste osigurali najnoviju verziju softvera i poboljšali performanse funkcije „Now Playing“.
 2. Održavajte stabilnu internet konekciju – Da biste omogućili tačno prepoznavanje pesama, bitno je da imate stabilnu internet konekciju. Pripazite da ste povezani na pouzdan Wi-Fi ili mobilnu mrežu.
 3. Isključite funkciju kad vam nije potrebna – Ako trenutno ne želite da koristite „Now Playing“ funkciju, možete je jednostavno isključiti. To će smanjiti potrošnju energije uređaja.
 4. Pročistite istoriju prepoznatih pesama – Ukoliko želite da obrišete istoriju prepoznatih pesama, možete to uraditi iz podešavanja funkcije „Now Playing“.

Prateći ove savete, možete maksimizovati iskustvo korištenja funkcije „Now Playing“ na svom Google Pixel 6.

7. Kako isključiti funkciju „Now Playing“

Ako želite da isključite funkciju „Now Playing“ na Google Pixel 6, možete to učiniti vrlo lako. Evo koraka koje treba slijediti:

 1. Otvorite aplikaciju Postavke na svom Google Pixel 6.
 2. Pronađite i dodirnite opciju „Zvuk i vibracije“.
 3. U izborniku „Zvuka i vibracija“, pronadjite opciju „Now Playing“.
 4. Dodirnite prekidač pokraj „Now Playing“ funkcije da biste je isključili.

Kada završite ove korake, funkcija „Now Playing“ će biti isključena na vašem Google Pixel 6.

8. Alternativne aplikacije za prepoznavanje muzike

Ako funkcija „Now Playing“ nije dostupna ili vam ne odgovara, postoji nekoliko alternativnih aplikacija koje možete koristiti za prepoznavanje muzike na vašem Google Pixel 6. Evo nekoliko popularnih aplikacija:

 • Shazam
 • SoundHound
 • Genius
 • Musixmatch

Ove aplikacije pružaju slične funkcionalnosti kao „Now Playing“ funkcija i mogu vam pomoći da prepoznate pesme i izvođače na vašem Google Pixel 6.

9. Najčešće postavljana pitanja o funkciji „Now Playing“

Da biste dobili još više informacija o funkciji „Now Playing“ na Google Pixel 6, evo nekoliko najčešće postavljanih pitanja:

Q: Da li funkcija „Now Playing“ troši bateriju? A: Iako funkcija koristi AI za prepoznavanje pesama, uticaj na trajanje baterije je minimalan.

Q: Koja je baza podataka koja se koristi za prepoznavanje pesama? A: Google Pixel koristi Google-ovu bazu podataka koja je široko poznata po svojoj preciznosti.

Q: Da li mogu prepoznati pesmu bez interneta? A: Ne, funkcija „Now Playing“ zahtijeva internet konekciju za prepoznavanje pesama.

Ovo su samo neka od pitanja koja se često postavljaju u vezi sa funkcijom „Now Playing“ na Google Pixel 6. Za detaljnije informacije, posjetite zvaničnu podršku za Google Pixel uređaje.

10. Zaključak

Funkcija „Now Playing“ na Google Pixel 6 pruža korisnicima mogućnost da lako prepoznaju pesme i izvođače koji se puštaju u pozadini. Aktivacija ove funkcije je jednostavna, a uz neka podešavanja, možete prilagoditi način na koji prikazuje informacije. Ukoliko imate probleme, obratite se službi za korisnike, a ako vam „Now Playing“ funkcija ne odgovara, uvijek možete koristiti alternativne aplikacije za prepoznavanje muzike. U svakom slučaju, funkcija „Now Playing“ je vrijedna dodatna značajka koja će poboljšati vaše iskustvo korištenja Google Pixel 6.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.