U svijetu tehnoloških inovacija, Apple je nedavno objavio najnovije ažuriranje svog iOS sistema – verziju 18. Ovo ažuriranje se smatra najvećim do sada, sa brojnim poboljšanjima i novim funkcijama. Jedna od najzanimljivijih vijesti je da su sada ponuđene jeftine AirPods slušalice, pružajući korisnicima pristupačnu opciju za bežično uživanje u zvuku. Međutim, ovo ažuriranje donosi i vijest koja možda neće obradovati vlasnike starijih Apple uređaja – oni više neće biti podržavani u novom iOS-u. Osim toga, Apple je najavio da će prestati proizvoditi nekoliko proizvoda u 2023. godini. Međutim, za sve ljubitelje Apple proizvoda, Black Friday ponude će uključivati povoljne cijene za AirPods i druge uređaje. Tu je i dobra vijest za ljubitelje tableta – dolazi nova iPad Air sa većim ekranom. Dodatno, Apple Music Replay 2023 vam omogućava da vidite koje ste pjesme najviše slušali tokom godine. I na kraju, ako želite provjeriti dob svog iPada, možete to jednostavno učiniti u postavkama. Sva ova obavještenja donose nove mogućnosti i promjene za korisnike Apple uređaja, dok istovremeno obećavaju novu ere tehnološkog napretka.

Jeftine AirPods slušalice su ponuđene

iOS 18 je najveće ažuriranje ikad

iOS 18 je najnovije ažuriranje operativnog sistema Apple, a dolazi sa obiljem novih funkcija i poboljšanja. Ovo ažuriranje se smatra jednim od najvećih do sada, jer donosi brojne inovacije koje će poboljšati vaše iskustvo korištenja uređaja. Od poboljšanja performansi, do novih funkcija i unapređene sigurnosti, iOS 18 je zaista impresivno ažuriranje.

Jedna od najznačajnijih promjena u iOS 18 je unapređenje Siri, virtuelnog asistenta koji je sada inteligentniji i bolje razumije vaše potrebe. Siri će vam sada moći pružiti više informacija i brže izvršiti zadatke. Također, unaprijeđena je i funkcija Face ID, koja sada radi još pouzdanije i brže.

Novosti u iOS 18 donose i poboljšanja u aplikacijama. Aplikacija Muzika sada ima još više funkcionalnosti, uključujući Apple Music Replay 2023, koji vam omogućava da pregledate koje ste pjesme najviše slušali tokom godine. Ovo će vam pružiti uvid u vašu muzičku preferencu i omogućiti vam da otkrijete nove omiljene pjesme.

Ponuđene su jeftine AirPods slušalice

Apple je nedavno predstavio jeftine AirPods slušalice koje su dostupne po povoljnoj cijeni. Ove slušalice predstavljaju savršen izbor za korisnike koji žele uživati u vrhunskom kvalitetu zvuka, bežičnom iskustvu i funkcionalnostima AirPods, ali po pristupačnoj cijeni.

Jeftine AirPods slušalice nude napredne značajke kao što su bežično povezivanje, intuitivno upravljanje dodirima i mogućnost prekida zvuka sa samo jednim dodirom. Ove slušalice dolaze sa elegantnim dizajnom i visokokvalitetnim zvukom, koji će vam omogućiti da uživate u omiljenoj muzici i razgovorima bez smetnji.

Jeftine AirPods slušalice su ponuđene

Stariji Apple uređaji više neće biti podržavani u novom ažuriranju

Sa dolaskom iOS 18 ažuriranja, neki od starijih Apple uređaja neće više dobiti podršku i ažuriranja. Ovo je uobičajena praksa u industriji tehnologije, jer novi operativni sistemi zahtijevaju naprednije tehničke mogućnosti uređaja.

Stariji modeli iPhonea, iPad-a i iPod Touch-a, koji ne podržavaju tehničke zahtjeve iOS 18, neće moći instalirati ovo ažuriranje. Međutim, ovi uređaji će i dalje moći koristiti starije verzije iOS-a i nastaviti sa normalnim radom. Ako posjedujete stariji Apple uređaj, trebali biste provjeriti da li je vaš uređaj podržan prije nego što pokušate instalirati najnoviju verziju iOS-a.

Apple je prestao proizvoditi nekoliko proizvoda u 2023. godini

Apple je odlučio da prestane proizvoditi nekoliko proizvoda u 2023. godini. Ova odluka je dio strategije kompanije da se fokusira na razvoj novih proizvoda i tehnologija, dok istovremeno oslobađa resurse i smanjuje proizvodne linije koje nisu prepoznate kao ključni faktor za rast i uspjeh kompanije.

Među proizvodima koji će biti prestani biti proizvedeni su neki od starijih modela iPhonea i iPad-a, kao i određeni modeli Mac računara. Ova odluka ne utiče na podršku i ažuriranja za postojeće vlasnike ovih proizvoda, već se odnosi samo na prestanak proizvodnje novih primjeraka.

Jeftine AirPods slušalice su ponuđene

Black Friday ponude uključuju povoljne cijene za AirPods

Black Friday je dan kada možemo očekivati velike popuste i ponude na različite proizvode, a AirPods su jedan od proizvoda koji će biti dostupni po povoljnim cijenama. Tokom ovog perioda, Apple će ponuditi različite pakete i popuste za AirPods, što će biti sjajna prilika da nabavite ove popularne bežične slušalice po nižoj cijeni.

Ako već razmišljate o kupovini AirPods slušalica, Black Friday je idealan trenutak da ih nabavite. Ove slušalice su vrhunskog kvaliteta, pružaju izvanredan zvuk i imaju dugotrajnu bateriju. Ne propustite priliku da uštedite novac i unaprijedite svoje audio iskustvo sa AirPods slušalicama.

Dolazi nova iPad Air sa većim ekranom

Apple je najavio dolazak nove iPad Air verzije, koja će imati veći ekran u odnosu na prethodne modele. Novi iPad Air će imati ekran veličine 11 inča, što će omogućiti korisnicima da vide sadržaj jasnije i detaljnije.

Ova promjena će posebno biti korisna za one koji koriste iPad za rad ili konzumiranje multimedijalnih sadržaja, jer će veći ekran omogućiti veću vidljivost i udobnost. Novi iPad Air će također imati unaprijeđene performanse i funkcionalnosti, koje će osigurati glatko i efikasno korištenje uređaja.

Jeftine AirPods slušalice su ponuđene

Apple Music Replay 2023 vam omogućava da vidite koje ste pjesme najviše slušali

Nova funkcionalnost u Apple Music aplikaciji je Apple Music Replay 2023, koji vam omogućava da pregledate koje ste pjesme najviše slušali tokom godine. Ovo je sjajna karakteristika za ljubitelje muzike, jer vam omogućava da otkrijete koje su pjesme bile vaše omiljene i koje ste najviše slušali.

Apple Music Replay 2023 vam također pruža detaljne statistike o vašem ukupnom muzičkom slušanju tokom godine, uključujući broj slušanja, najviše reproducirane pjesme i na kojim mjestima ste ih slušali. Ova značajka je sjajan način da pratite svoje muzičke preference i otkrijete nove omiljene pjesme.

Možete provjeriti dob svog iPada u postavkama

Ako posjedujete iPad i želite provjeriti koliko je star, to možete jednostavno uraditi u postavkama uređaja. Ova informacija može biti korisna za određivanje kompatibilnosti sa novim ažuriranjima softvera i aplikacija.

Da biste provjerili dob svog iPada, slijedite sljedeće korake:

  1. Otvorite „Postavke“ na svom iPadu.
  2. Dodirnite „Općenito“.
  3. Dodirnite „O meni“.
  4. Ovdje možete pronaći informacije o modelu iPada, serijskom broju, verziji softvera i datumu proizvodnje.

Provjera datuma izrade vašeg iPada može biti korisna informacija kada razmišljate o ažuriranju uređaja ili traženju dodatne podrške za vaš model.

Jeftine AirPods slušalice su ponuđene

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.