Jedna od najpoznatijih japanskih elektroničkih kompanija, TDK, odlučila je proizvoditi litij-ionske baterijske ćelije za iPhone modele u Indiji. TDK će uspostaviti postrojenje za proizvodnju u sjevernoj državi Haryana, što će omogućiti snabdijevanje indijskog proizvođača Sunwoda Electronics baterijskim ćelijama. Ova odluka dolazi nakon što je Apple počeo sklapati svoje iPhone modele u Indiji 2017. godine, a predstavlja dio njihove strategije premještanja proizvodnje iz Kine. Ova suradnja između TDK-a i Applea ima za cilj obezbijediti visokokvalitetne baterije za korisnike iPhonea diljem svijeta.

Japanska elektronička kompanija TDK će proizvoditi litij-ionske baterijske ćelije za iPhone modele u Indiji.

Japanska elektronička kompanija TDK će proizvoditi litij-ionske baterijske ćelije za iPhone modele u Indiji

TDK, japanska elektronička kompanija, nedavno je objavila da će uspostaviti postrojenje za proizvodnju litij-ionskih baterijskih ćelija u sjevernoj državi Haryana u Indiji. Ova vijest predstavlja važan korak za kompaniju koja će od sada doprinositi snabdijevanju Applea baterijskim ćelijama za njihove iPhone modele.

TDK će uspostaviti postrojenje u sjevernoj državi Haryana

Lokacija postrojenja

Postrojenje će biti smješteno u sjevernoj indijskoj državi Haryana, koja je odabrana kao optimalna lokacija za TDK-ovu proizvodnju. Ova regija ima povoljne poslovne uvjete, dobru infrastrukturu i resurse koji su potrebni za ovu vrstu industrije.

Razlozi za izbor Haryana

Haryana je privukla TDK jer nudi razne povoljnosti, uključujući podršku vlade, dobru strategijsku poziciju i pristup tržištu. Vlada Haryane pruža podršku stranim investitorima u industriji elektronike, što je privuklo kompaniju TDK da uspostavi postrojenje u toj regiji. Također, Haryana se smatra strategijskom lokacijom zbog svoje blizine drugim važnim tržištima.

Planirani kapacitet proizvodnje

TDK-ovo postrojenje u Haryani bit će opremljeno naprednom tehnologijom za proizvodnju litij-ionskih baterijskih ćelija. Planirani kapacitet proizvodnje bit će dovoljan da zadovolji potrebe Applea za baterijskim ćelijama za iPhone modele. Očekuje se da će godišnja proizvodnja u ovom postrojenju biti visoka, a kapacitet isporuke za Apple bit će adekvatan.

Japanska elektronička kompanija TDK će proizvoditi litij-ionske baterijske ćelije za iPhone modele u Indiji.

Proizvodnja baterijskih ćelija za Apple

Litij-ionske baterijske ćelije

Proizvodnja litij-ionskih baterijskih ćelija ključna je komponenta za iPhone modele. Ove baterijske ćelije omogućuju visoku učinkovitost i dugotrajnost baterija u Apple proizvodima, što je izuzetno važno za korisnike koji žele dulji vijek trajanja baterije. Litij-ionske baterijske ćelije su posebno popularne zbog svoje visoke gustoće energije i mogućnosti brzog punjenja.

Specifikacije baterijskih ćelija

TDK će proizvoditi litij-ionske baterijske ćelije koje će zadovoljiti stroge specifikacije Applea. Baterijske ćelije će biti dizajnirane i testirane kako bi osigurale izvrsnu kvalitetu i performanse. TDK će se pridržavati visokih standarda koje Apple postavlja za svoje dobavljače, osiguravajući da se svi proizvodi isporučuju prema očekivanjima.

Kvaliteta proizvoda

TDK ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji elektroničkih komponenti, uključujući litij-ionske baterijske ćelije. Kao renomirana kompanija, TDK pridaje veliku važnost kvaliteti svojih proizvoda i strogo prati sve standarde kako bi osigurao da baterijske ćelije budu pouzdane i visokih performansi. Ta posvećenost kvaliteti bit će od ključne važnosti za njihovu suradnju s Appleom.

Suradnja između TDK-a i Applea

TDK je odabran kao pouzdan dobavljač baterijskih ćelija za Apple i ova suradnja predstavlja korak naprijed u njihovom partnerstvu. Apple se oslanja na TDK zbog njihove ekspertize i kvalitete proizvoda kako bi osigurali najbolje baterijske performanse za svoje iPhone modele. Ova suradnja pridonosi i strategiji Applea da premjesti dio svoje proizvodnje iz Kine i diversificira svoje dobavljače.

TDK će snabdijevati baterijskim ćelijama indijskog proizvođača Sunwoda Electronics

Partnerstvo između TDK-a i Sunwoda Electronics

TDK će surađivati ​​s indijskim proizvođačem Sunwoda Electronics kako bi snabdijevao Apple baterijskim ćelijama. Ovo partnerstvo je ključno jer Sunwoda Electronics ima iskustvo u proizvodnji baterijskih ćelija i može pružiti potrebnu podršku TDK-u u proizvodnom procesu.

Snabdijevanje Applea baterijskim ćelijama

TDK će biti odgovoran za snabdijevanje Applea baterijskim ćelijama putem Sunwoda Electronicsa. Ovaj lanac snabdijevanja osigurat će kontinuiranu dostavu baterijskih ćelija za iPhone modele u Indiji. Očekuje se da će TDK moći zadovoljiti potražnju Applea, osiguravajući da svaki iPhone model ima pouzdanu i performantnu bateriju.

Kapacitet proizvodnje i isporuke

TDK-ovo postrojenje u Haryani bit će planirano s visokim kapacitetom proizvodnje kako bi zadovoljilo potrebe Applea. Njihova suradnja s Sunwoda Electronicsom također će omogućiti brzu i pouzdanu isporuku baterijskih ćelija. Kroz ovo partnerstvo, TDK će osigurati da Apple ima dovoljno baterijskih ćelija za svoje iPhone modele u Indiji.

Japanska elektronička kompanija TDK će proizvoditi litij-ionske baterijske ćelije za iPhone modele u Indiji.

Strategija Applea za premještanje proizvodnje iz Kine

Motivi za premještanje proizvodnje

Appleova odluka o premještanju dijela proizvodnje iz Kine dio je njihove strategije za smanjenje ovisnosti o kineskom tržištu. Geopolitički faktori, poput trgovinskih sporova i političkih neizvjesnosti, potaknuli su Apple da diversificira svoje dobavljače i traži nove lokacije za proizvodnju. Indija se sve više ističe kao atraktivno odredište zbog svoje povoljne poslovne klime i ogromnog potencijala tržišta.

Diversifikacija dobavljača

Premještanjem proizvodnje u Indiju, Apple će dodatno diversificirati svoje dobavljače, smanjujući rizik od prekida u lancu snabdijevanja. Ovo će omogućiti Appleu da se bolje prilagodi budućim promjenama u industriji i osigura stabilnu opskrbu svojim proizvodima.

Smanjenje ovisnosti o kineskom tržištu

Smanjenje ovisnosti o kineskom tržištu ključni je cilj Applea u premještanju proizvodnje. Kinesko tržište, iako veliko i važno, izloženo je raznim rizicima koji mogu utjecati na lancu snabdijevanja. Premještanjem dijela proizvodnje u Indiju, Apple planira smanjiti rizik i osigurati otpornost na eventualne tržišne promjene ili prekide.

Lokacija postrojenja

Haryana kao optimalna lokacija

Sjeverna država Haryana u Indiji odabrana je kao optimalna lokacija za TDK-ovo postrojenje za proizvodnju litij-ionskih baterijskih ćelija. Ta regija nudi povoljne poslovne uvjete, uključujući dobru infrastrukturu i resurse koji su potrebni za ovu vrstu industrije. Haryana također ima strategijsku poziciju zbog svoje blizine drugim važnim tržištima.

Infrastruktura i resursi

Haryana ima dobru infrastrukturu, uključujući ceste, željezničke linije i zračne luke koje omogućuju lagan protok robe i komunikaciju s drugim regijama. Osim toga, Haryana ima i dovoljno resursa potrebnih za proizvodnju litij-ionskih baterijskih ćelija, kao što su sirovine i kvalificirana radna snaga.

Pristup tržištu

Postrojenje u Haryani pruža TDK-u priliku da lako pristupi tržištu Indije i drugim susjednim regijama. Indija je jedno od najvećih svjetskih tržišta za mobilne uređaje, uključujući iPhone modele. Kroz svoje postrojenje u Haryani, TDK će moći brzo snabdijevati Apple baterijskim ćelijama i iskoristiti potencijalno veliku potražnju na ovom tržištu.

Japanska elektronička kompanija TDK će proizvoditi litij-ionske baterijske ćelije za iPhone modele u Indiji.

Razlozi za izbor Haryana

Povoljni poslovni uvjeti

Haryana nudi povoljne poslovne uvjete za TDK-ovo postrojenje. To uključuje dostupnost zemljišta, mogućnosti za subvencije i porezne olakšice za strane investitore. Ova povoljna poslovna klima privukla je TDK da uspostavi svoje postrojenje u ovoj sjevernoj indijskoj državi.

Podrška vlade

Vlada Haryane pruža podršku stranim investitorima u elektroničkoj industriji. Ova podrška uključuje olakšice u carinskim postupcima, dozvolu za upotrebu zemljišta i druge pogodnosti. TDK će imati koristi od ove podrške vlade kako bi uspostavio i pokrenuo svoje postrojenje.

Strategijska pozicija

Haryana se smatra strategijskom lokacijom zbog svoje blizine drugim važnim tržištima. Ova regija ima dobru povezanost s drugim indijskim državama i susjednim državama, što omogućuje jednostavan protok robe i pristup različitim tržištima. Ova strategijska pozicija čini Haryanu atraktivnom opcijom za TDK.

Planirani kapacitet proizvodnje

Proizvodni kapacitet postrojenja

TDK-ovo postrojenje u Haryani bit će opremljeno sa suvremenom tehnologijom za proizvodnju litij-ionskih baterijskih ćelija. Planirani proizvodni kapacitet bit će dovoljan da zadovolji potrebe Applea za baterijskim ćelijama za iPhone modele. TDK će uložiti značajna sredstva u automatske proizvodne linije i opremu kako bi maksimizirao kapacitet proizvodnje.

Očekivana godišnja proizvodnja

Očekuje se da će TDK-ovo postrojenje u Haryani moći postići visoku godišnju proizvodnju litij-ionskih baterijskih ćelija. Ta brojka će biti dostatna da zadovolji potražnju Applea i osigura kontinuiranu opskrbu baterijskim ćelijama za njihove iPhone modele na indijskom tržištu.

Kapacitet isporuke za Apple

TDK će imati kapacitet isporučiti dovoljno baterijskih ćelija kako bi zadovoljio potrebe Applea. Kompanija će osigurati da isporuka bude pouzdana i na vrijeme kako bi Apple mogao nastaviti sa svojom proizvodnjom bez prekida. Surađujući s indijskim partnerom Sunwoda Electronics, TDK će biti u mogućnosti pružiti brzu i efikasnu uslugu isporuke baterijskih ćelija.

Japanska elektronička kompanija TDK će proizvoditi litij-ionske baterijske ćelije za iPhone modele u Indiji.

Litij-ionske baterijske ćelije

Tehnologija litij-ionskih baterijskih ćelija

Litij-ionske baterijske ćelije su tehnologija koja se koristi u mnogim elektroničkim uređajima, uključujući iPhone modele. Ove baterijske ćelije koriste tehnologiju litij-ionskih punjivih baterija, koja omogućuje visoku gustoću energije i veću stabilnost u usporedbi s drugim vrstama baterija.

Prednosti i karakteristike

Litij-ionske baterijske ćelije imaju brojne prednosti u usporedbi s drugim vrstama baterija. One su lakše, ima ih manje, imaju duži vijek trajanja i ne podliježu „efektu memorijske“ kao neke druge vrste baterija. Osim toga, litij-ionske baterijske ćelije omogućuju brzo punjenje, što je važno za korisnike mobilnih uređaja poput iPhonea.

Primjena u iPhone modelima

Litij-ionske baterijske ćelije ključna su komponenta u iPhone modelima. Visoka gustoća energije ovih baterijskih ćelija omogućuje da iPhone bude tanak i lagan, a istovremeno pruža dugotrajnu bateriju koja zadovoljava potrebe korisnika. TDK će proizvoditi baterijske ćelije koje će biti prilagođene specifikacijama Applea, osiguravajući da svaki iPhone model ima optimalnu baterijsku performansu.

Smanjenje ovisnosti o kineskom tržištu

Geopolitički faktori

Geopolitički faktori igraju ključnu ulogu u odluci Applea da smanji ovisnost o kineskom tržištu. Trgovinski sporovi, kao i politička nestabilnost, čine kinesko tržište nepredvidljivim i izlažu Apple rizicima vezanim uz lancu opskrbe. Premještanjem proizvodnje u Indiju, Apple smanjuje rizik od potencijalnih prekida i ovisnosti o jednoj zemlji.

Trgovinski sporovi

Trgovinski sporovi između Sjedinjenih Američkih Država i Kine, kao i drugih zemalja, imaju veliki utjecaj na odluke kompanija poput Applea. Sporovi mogu dovesti do poremećaja u lancu opskrbe, kašnjenja u isporuci i porasta troškova. Premještanjem dijela proizvodnje izvan Kine, Apple smanjuje svoju izloženost rizicima povezanim s trgovinskim sporovima.

Prilagođavanje budućim promjenama

Smanjenje ovisnosti o kineskom tržištu dio je Appleove strategije za prilagodbu budućim promjenama u industriji. Industrija elektronike brzo se mijenja, a Apple želi osigurati svoju konkurentnost i stabilnost. Premještanjem dijela proizvodnje u Indiju, Apple će biti spremniji za bilo kakve promjene u tržištu i moći će se prilagoditi novim uvjetima bez većih poteškoća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.