Poredimo Pixel 8 Pro i Pixel 6 Pro u ovom videu kako bismo vidjeli koliko su nadogradnje otišle. Pixel 8 Pro je napredniji model, ali odluka o nadogradnji zavisi od individualnih preferencija. Ima promjene u dizajnu i kvaliteti izrade, uključujući matiranu površinu i zaobljene rubove. Ima i poboljšanu 6,7-inčnu 120 Hz ltpo ekran, sa vrhunskom svjetlinošću od 2400 nita. Softversko iskustvo je slično za oba uređaja, koriste isti operativni sustav Android 14 i imaju slične funkcije. Najveća razlika je u podršci za generativnu AI inovaciju, koja je veća na Pixelu 8 Pro. Obećava sedmogodišnju podršku za osnovna ažuriranja i sigurnosne nadogradnje. Odluka o nadogradnji zavisi od individualnih potreba i preferencija korisnika.

Nadogradnja Pixel 8 Pro i Pixel 6 Pro

Pixel 8 Pro i Pixel 6 Pro su dva popularna modela telefona koja su dostupna na tržištu. U ovom članku ćemo uporediti ove modele kako bismo vidjeli koliko su nadogradnje otišle i pomoći vam da donesete odluku o nadogradnji, uzimajući u obzir vaše individualne preferencije.

Dizajn i kvaliteta izrade

Jedna od primjetnih promjena na Pixelu 8 Pro je promjena dizajna u odnosu na Pixel 6 Pro. Umjesto sjajne staklene površine, Pixel 8 Pro ima matiranu površinu koja mu daje sofisticiraniji izgled. Takođe, Pixel 8 Pro ima zaobljene rubove, što ga čini udobnijim za svakodnevno korištenje. Ove promjene u dizajnu čine Pixel 8 Pro modernijim i stilskijim uređajem u odnosu na prethodni model.

Ekran

Pixel 8 Pro je dobio značajno poboljšanje u pogledu ekrana u odnosu na Pixel 6 Pro. Pixel 8 Pro ima 6,7-inčni 120 Hz ltpo ekran, što znači da ima bržu osvježavanje ekrana i glatki prikaz sadržaja. Takođe, vrhunska svjetlinošću od 2400 nita omogućava bolju vidljivost ekrana čak i na sunčanoj svjetlosti.

Izbor nadgradnje: Individualne potrebe i preferencije

This image is property of i.ytimg.com.

Softversko iskustvo

Pixel 8 Pro i Pixel 6 Pro koriste isti operativni sistem, Android 14. Oba uređaja takođe imaju slične funkcije koje se očekuju od Pixel telefona, kao što su Now playing, clear calling i Magic Eraser. To znači da će softversko iskustvo biti slično na oba uređaja. Međutim, najveća razlika je u podršci za generativnu AI inovaciju, koja je veća na Pixelu 8 Pro. Google se fokusira na razvoj AI tehnologije i Pixel 8 Pro će biti prvi uređaj koji će podržavati nove AI funkcije.

Podrška za ažuriranja

Pixel 8 Pro obećava dugotrajnu podršku za ažuriranja. Google je najavio sedmogodišnju podršku za osnovna ažuriranja i sigurnosne nadogradnje na Pixelu 8 Pro. Ovo je sjajna vijest za korisnike koji žele imati najnovije funkcije i sigurnosne nadogradnje na svom telefonu tokom dužeg vremenskog perioda. Sa Pixelom 8 Pro se možete osjećati sigurno da ćete imati ažuriranja i novitete u softveru još dugo vremena.

Izbor nadgradnje: Individualne potrebe i preferencije

This image is property of images.unsplash.com.

Performanse

Kada je riječ o performansama, oba uređaja su slična za svakodnevne zadatke. Brzina oba uređaja je slična, a performanse u aplikacijama su takođe slične. Međutim, Pixel 8 Pro ima bolje termalne karakteristike, što znači da će se manje zagrijavati tokom intenzivnih zadataka kao što je igranje igara ili snimanje video zapisa. To može biti prednost za korisnike koji koriste svoj telefon za zahtjevnije zadatke.

Kamera

Pixel telefoni su poznati po izuzetnoj kvaliteti kamere, a i Pixel 8 Pro i Pixel 6 Pro imaju impresivne kamere. Pixel 8 Pro ima napredan softverski sistem koji omogućava dodatne funkcije AI obrade slike. Oba uređaja podržavaju različite režime snimanja kao što su noćni snimak, astrofotografija i Magic Eraser. Hardverski aspekti kamera su takođe slični na oba uređaja, što znači da će korisnici dobiti visokokvalitetne fotografije bez obzira na model koji odaberu.

Izbor nadgradnje: Individualne potrebe i preferencije

This image is property of images.unsplash.com.

Baterija i punjenje

Pixel 8 Pro ima bolju bateriju u odnosu na Pixel 6 Pro. Zahvaljujući poboljšanom ekranu, Tensor G3 chipu i Androidu 14, Pixel 8 Pro pruža duže trajanje baterije. Korisnici mogu očekivati povećanje od 20 do 30% u trajanju baterije u odnosu na Pixel 6 Pro. Pixel 8 Pro takođe podržava brzo punjenje, što znači da će se baterija brže napuniti u odnosu na prethodni model.

Odluka o nadogradnji

Odluka o nadogradnji zavisi od individualnih potreba i preferencija korisnika. Ako vam je važno imati najnoviju AI tehnologiju, sedmogodišnju podršku za ažuriranja i poboljšano trajanje baterije, Pixel 8 Pro može biti dobar izbor za vas. Sa druge strane, ako vam je važnije imati bolju fizičku udobnost i premium izgled, Pixel 6 Pro može biti prikladnija opcija. U oba slučaja, ovi telefoni će pružiti sjajno iskustvo korištenja i visokokvalitetne performanse.

U konačnici, važno je da razmotrite sve aspekte i vaše individualne preferencije prije donošenja odluke o nadogradnji. Bilo da odaberete Pixel 8 Pro ili Pixel 6 Pro, dobit ćete sjajan telefon koji će zadovoljiti vaše potrebe i pružiti vam kvalitetno iskustvo.

Izbor nadgradnje: Individualne potrebe i preferencije

This image is property of images.unsplash.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.