iPhone 17 Plus dolazi sa manjim ekranom od iPhone 15 Plus. Prema najnovijem glasinama, sljedeća generacija iPhone-a 17 Plus će imati manji ekran u odnosu na trenutni iPhone 15 Plus koji ima ekran od 6,7 inča. Stručnjak za industriju ekrana, Ross Young, podijelio je ove informacije na društvenoj mreži X, iako nije otkrio tačnu veličinu ekrana za budući iPhone 17 Plus. Ova glasina ukazuje na to da će manji ekran dodatno razlikovati Plus model od Pro Max modela, a ove promjene očekuju se u iPhone 17 liniji koja izlazi za godinu i po dana.

Informations about the iPhone 17 lineup

Spekulacije i glasine o nadolazećoj iPhone 17 liniji već kruže, čak i dok je iPhone 16 serija još nekoliko mjeseci udaljena od lansiranja. Postoji novi rumor koji je nedavno izašao o iPhone 17 seriji, a tiče se posebno modela iPhone 17 Plus.

Informacije koje je podijelio Ross Young, stručnjak iz industrije ekrana, ukazuju na to da će „iPhone 17 Plus“ dobiti manji ekran u odnosu na trenutni model, iPhone 15 Plus, koji ima ekran veličine 6,7 inča. Međutim, veličina ekrana iPhone 17 Plus modela nije precizno otkrivena.

Ovo bi značilo promjenu u odnosu na trenutnu situaciju, gdje iPhone 15 Plus i Pro Max modeli imaju istu veličinu ekrana. Manji ekran na iPhone 17 Plus modelu bi, dakle, potencijalno doveo do dodatne diferencijacije između Plus i Pro Max modela u okviru iPhone 17 linije.

U međuvremenu, također se spekuliše da će se iPhone 16 Pro i Pro Max modeli možda pohvaliti većim ekranima od 6,3 inča i 6,9 inča, što bi predstavljalo povećanje od 0,2 inča u odnosu na ekranje iPhone 15 Pro i 6,7 inča iPhone 15 Pro Max modela.

Iako je moguće da će se neki detalji promijeniti s obzirom na to da je iPhone 17 linija udaljena godinu i po dana, u nastavku slijedi sažetak onoga što se očekuje od ovogodišnjeg iPhonea 17.

iPhone 17 Plus sa manjim ekranom

Jedan od najzanimljivijih detalja koji su se pojavili vezano za iPhone 17 liniju je informacija o mogućem manjem ekranu za model iPhone 17 Plus. Međutim, nedostaju tačne informacije o veličini ekrana.

Ova promjena bi potencijalno mogla označiti značajnu razliku u odnosu na trenutnu situaciju u kojoj su iPhone 15 Plus i Pro Max modeli imaju istu veličinu ekrana. Manji ekran na iPhoneu 17 Plus bi mogao utjecati i na druge karakteristike i performanse ovog modela, pa bi se moglo očekivati i razlike u ostalim funkcijama.

Međutim, važno je napomenuti da ove informacije trenutno predstavljaju samo rumor, te da se treba sačekati zvanična obavijest ili lansiranje iPhone 17 linije kako bi se ova informacija potvrdila ili opovrgla.

iPhone 17 Plus dolazi sa manjim ekranom od iPhone 15 Plus

Razlika između Plus i Pro Max modela

Trenutno, iPhone 15 Plus i Pro Max modeli imaju istu veličinu ekrana – 6,7 inča. Ova jednakost u veličini ekrana čini razliku između ova dva modela minimalnom, a većina funkcija i performansi su identične.

Međutim, ako se rumor o manjem ekranu na iPhone 17 Plus modelu pokaže tačnim, to bi moglo rezultovati u značajnoj diferencijaciji između ova dva modela. Manji ekran bi mogao utjecati na veličinu samog uređaja, kao i na druge karakteristike, kao što su kapacitet baterije i efikasnost uređaja.

Ove promjene bi mogle donijeti veći izbor korisnicima, omogućiti im da odaberu model koji najbolje odgovara njihovim potrebama i preferencijama.

Jedna teorija koja je postala tema je da bi novi iPhone 17 Plus mogao biti korak nazad u smislu veličine ekrana. Prema ovoj teoriji, Apple bi mogao odlučiti da manji ekran pruži idealnu ravnotežu između veličine uređaja i upotrebljivosti. Manji ekran bi omogućio korisnicima da lakše koriste uređaj jednom rukom, dok bi druge karakteristike i performanse ostale visoke kvalitete.

iPhone 17 Plus dolazi sa manjim ekranom od iPhone 15 Plus

Rumored larger displays for the iPhone 16 Pro and Pro Max

Rumorima se također govori da će iPhone 16 Pro i Pro Max modeli dobiti veće ekrane od svojih prethodnika. Prema dostupnim informacijama, iPhone 16 Pro će navodno imati ekran veličine 6,3 inča, dok će iPhone 16 Pro Max dobiti ekran veličine 6,9 inča.

Uspoređujući ovo sa trenutnim iPhone 15 Pro i Pro Max modelima, uvidimo da bi ovi novi ekrani bili veličinu veći za 0,2 inča. Ovo povećanje veličine ekrana bi moglo donijeti bolje iskustvo gledanja sadržaja i korištenja aplikacija na ovim modelima.

Međutim, nakon rumora o manjem ekranu na iPhoneu 17 Plus, postavlja se pitanje kako će ove promjene u veličini ekrana utjecati na poziciju različitih modela unutar iPhone 17 linije.

Brza rekapitulacija iPhone 15 serije

Da bismo bolje razumjeli spekulacije koje se pojavljuju za iPhone 17 liniju, važno je prvo pogledati trenutnu iPhone 15 seriju. Ova serija uključuje sljedeće modele:

 • iPhone 15: 6,1 inčni ekran
 • iPhone 15 Plus: 6,7 inčni ekran
 • iPhone 15 Pro: 6,1 inčni ekran
 • iPhone 15 Pro Max: 6,7 inčni ekran

Ovi modeli su se pokazali vrlo popularni i donijeli su visoke performanse, kako u pogledu hardvera, tako i softvera. Velike ekrane su mnogi korisnici cijenili zbog njihove upotrebljivosti i omogućavaju veći prostor za prikaz sadržaja.

iPhone 17 Plus dolazi sa manjim ekranom od iPhone 15 Plus

Specifikacije iPhone 16 serije

Prema specifikacija koje se pojavljuju kao glasine za iPhone 16 seriju, uvidimo da će ova serija donijeti određene promjene u veličini ekrana u odnosu na iPhone 15 seriju. Evo specifikacija o kojima se priča:

 • iPhone 16: 6,1 inčni ekran
 • iPhone 16 Plus: 6,7 inčni ekran
 • iPhone 16 Pro: 6,3 inčni ekran
 • iPhone 16 Pro Max: 6,9 inčni ekran

Kao što možemo primijetiti, ova serija će donijeti inkrementalno povećanje veličine ekrana u odnosu na prethodnu liniju, sa izuzetkom iPhone 16 Pro modela koji dolazi sa neznatno manjim ekranom u odnosu na njegovog prethodnika.

Ove promjene u veličini ekrana bi mogle omogućiti korisnicima veći prostor za prikaz sadržaja i poboljšano iskustvo korištenja aplikacija i multimedijskog sadržaja.

Potencijalne specifikacije iPhone 17 serije

S obzirom na trenutno dostupne informacije, postoji nekoliko potencijalnih specifikacija za iPhone 17 seriju. Evo nekih nasumičnih mogućnosti:

 • iPhone 17: 6,1 inčni ekran
 • iPhone 17 Plus: Manji ekran od 6,7 inča
 • iPhone 17 Pro: 6,3 inčni ekran
 • iPhone 17 Pro Max: 6,9 inčni ekran

Međutim, najzanimljivija specifikacija je potencijalno manji ekran na iPhone 17 Plus modelu. Ova promjena bi imala značajan utjecaj na ovaj model, obzirom da bi manji ekran omogućio lakše rukovanje uređajem jednom rukom i mogao bi donijeti druge funkcionalne i ergonomske prednosti.

Trenutno je ova informacija samo spekulacija i ne postoje tačni podaci o veličini ekrana iPhone 17 Plus modela. Kako se bliži datum lansiranja iPhone 17 linije, očekuje se da će se više informacija pojaviti i da ćemo dobiti konačne specifikacije.

Napomena o mogućim promjenama

Važno je istaknuti da se specifikacije i informacije o iPhone 17 seriji mogu promijeniti tokom procesa razvoja. Često se dešava da predviđene karakteristike ili funkcionalnosti budu prilagođene ili zamijenjene novim, unaprijeđenim opcijama prije lansiranja.

S obzirom na to da je iPhone 17 linija udaljena godinu i po dana, očekujemo da će postojati dodatne glasine, spekulacije i nagađanja. Važno je uzeti ove informacije sa oprezom i pričekati zvanične potvrde od strane Apple-a.

Trenutno postoji nedostatak pouzdanih informacija o iPhone 17 seriji i najbolje je zadržati se na dostupnim informacijama i rumorima, uzimajući ih kao nezvanične i ne potvrđene.

Informacije od stručnjaka u industriji

Važno je napomenuti da su informacije o manjem ekranu na iPhone 17 Plus modelu podijeljene od strane Ross Younga, stručnjaka iz industrije ekrana. Ross Young je poznat po pružanju tačnih i korisnih informacija o budućim tehnologijama i uređajima.

Međutim, iako je Ross Young do sada bio tačan u svojim predviđanjima, važno je imati na umu da ove informacije ipak ostaju kao početne spekulacije. Konačne informacije o iPhone 17 seriji, uključujući veličinu ekrana i druge karakteristike, će biti objavljene tek kad Apple zvanično predstavi ovu liniju uređaja.

Zaključak

Spekulacije o manjem ekranu na iPhone 17 Plus modelu upućuju na potencijalnu promjenu u iPhone liniji. Ova promjena bi mogla donijeti značajne razlike u odnosu na trenutnu situaciju i omogućiti korisnicima da odaberu model koji najbolje odgovara njihovim preferencijama.

Uz glasine koje sugeriraju povećanje veličine ekrana na iPhone 16 Pro i Pro Max modelima, dolazak iPhone 17 linije donosi mnoge promjene. Međutim, važno je imati na umu da su ove informacije trenutno samo spekulacije i da će se konačne specifikacije objaviti tek u budućnosti.

Dok čekamo zvanično predstavljanje iPhone 17 serije, očekivanja rastu. Korisnici se nadaju unaprijeđenim performansama, poboljšanoj kvaliteti kamere, inovativnim funkcijama i besprijekornom dizajnu.

Nakon svega, iPhone 17 linija će donijeti značajne promjene, a spekulacije koje kruže samo povećavaju uzbuđenje i iščekivanje među korisnicima. Jedva čekamo vidjeti što će Apple predstaviti u bliskoj budućnosti i kako će ove promjene utjecati na iPhone iskustvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.