Nadolazeći modeli iPhone 16 mogu biti opremljeni dodatnim dugmetom, prema informacijama iz izvora Instant Digital sa platforme Weibo, koji je u prošlosti tačno prenosio Appleove planove. Instant Digital tvrdi da postoji „velika šansa“ za dobijanje dodatnog dugmeta, pri čemu Apple takođe planira da premjesti mmWave antenu sa desne strane uređaja na lijevu kako bi se prilagodio promjeni. Navodno će Pro Haptičko dugme na iPhone 16 modelima biti u ravni sa uređajem, s obzirom na to da se očekuje da Apple pređe na solid-state tehnologiju za dugme umjesto trenutnog standardnog dizajna. Iako se očekuju promjene na Haptičkom dugmetu, tipke za jačinu zvuka i tipke za napajanje navodno će ostati iste bez promjena. Ove tipke trenutno nisu solid-state, iako se Appleovi planovi mogu promijeniti.

iPhone 16 Može imati Dodatno Dugme, Premještenu mmWave Antenu i Haptičko Dugme

Sadržaj

1. iPhone 16 Može imati Dodatno Dugme, Premještenu mmWave Antenu i Haptičko Dugme.

Apple je najavio moguće nove promjene na nadolazećim modelima iPhonea 16 koji bi uključivali dodatno dugme, premještenu mmWave antenu i haptičko dugme. Ove informacije dolaze od Weibo leakera Instant Digital, koji je u prošlosti tačno izvještavao o Appleovim planovima. Prema Instant Digital-u, postoji „velika šansa“ da model iPhonea 16 dobije dodatno dugme, dok se mmWave antena planira premjestiti s desne strane uređaja na lijevu stranu kako bi se prilagodila promjeni.

1.1 Instant Digital navodi mogućnost dolaska dodatnog dugmeta

Leaker Instant Digital sugerira da model iPhonea 16 može dobiti dodatno dugme. Ove informacije dolaze od izvora koji je u prošlosti precizno izvještavao o planovima Applea. Ako se ove informacije potvrde, novi iPhone 16 će imati dodatni funkcionalni element koji će korisnicima omogućiti nove opcije i mogućnosti.

1.2 Premještanje mmWave antene s desne strane na lijevu stranu uređaja

Osim dodatnog dugmeta, Instant Digital navodi i planove za premještanje mmWave antene s desne strane uređaja na lijevu stranu. Ova promjena se vrši kako bi se oslobodio prostor za novo dodatno dugme. Premještanjem mmWave antene, Apple omogućava veću fleksibilnost u dizajnu i povećava funkcionalnost iPhonea 16.

1.3 Haptičko dugme će biti izrađeno od solid-state tehnologije

Jedna od najznačajnijih promjena na novom iPhoneu 16 je implementacija haptičkog dugmeta izrađenog od solid-state tehnologije. Solid-state tehnologija omogućava precizniji i napredniji sistem povratnih informacija pri korištenju dugmeta. Ovo će pružiti poboljšano iskustvo korisniku i omogućiti Appleu da iskoristi savremene tehnologije u svojim uređajima.

1.4 Promjene na tipkama za kontrolu zvuka i tipki za uključivanje/isključivanje se ne očekuju

Iako su promjene očekivane na dodatnom dugmetu i haptičkom dugmetu, trenutno se ne očekuje da će biti promjena na tipkama za kontrolu zvuka i tipkama za uključivanje/isključivanje. Ove tipke će zadržati isti dizajn i funkcionalnost kao i prethodni modeli.

1.5 Naziv i namjena dodatnog dugmeta još uvijek nisu potpuno jasni

Mada se spekuliše o dodatnom dugmetu na modelu iPhone 16, njegov tačan naziv i namjena još uvijek nisu potpuno jasni. Interno, Apple naziva ovo dugme „Capture Button“, ali nije otkriveno tačno za šta će se koristiti. Pretpostavlja se da će dodatno dugme pružiti korisnicima dodatne funkcionalnosti i olakšati pristup određenim opcijama ili kontrole nad uređajem.

1.6 Repozicioniranje mmWave antene ispod tipki za kontrolu zvuka

Prema izvorima, mmWave antena će biti premeštena ispod tipki za kontrolu zvuka. Ova promjena će omogućiti bolju raspodjelu unutrašnjeg prostora uređaja i pomoći u prilagođavanju novim funkcionalnostima.

1.7 Uvođenje solid-state tehnologije za haptičko dugme

Apple planira da pređe na upotrebu solid-state tehnologije za haptičko dugme na modelu iPhone 16. Ova nova tehnologija će omogućiti preciznije i osjetljivije povratne informacije prilikom korištenja dugmeta.

1.8 Dodatno dugme će biti prisutno na svim modelima iPhone 16

Dodatno dugme će biti prisutno na svim modelima iPhone 16, uključujući osnovne modele i modele iPhone 16 Plus. Ovo se može smatrati jednom od ključnih novina na novom modelu iPhonea.

1.9 Dodatno dugme će biti smješteno ispod tipke za uključivanje/isključivanje na desnoj strani uređaja

Lokacija dodatnog dugmeta biće ispod tipke za uključivanje/isključivanje na desnoj strani uređaja. Ova lokacija je pažljivo odabrana kako bi se osigurao lak pristup dodatnom dugmetu.

1.10 Dodatno dugme će biti kapacitivno dugme umjesto standardnog dugmeta

Dodatno dugme na modelu iPhone 16 će biti kapacitivno dugme, umjesto standardnog dugmeta koje je trenutno u upotrebi. Ovakav dizajn omogućit će korištenje naprednijih tehnologija i unaprijediti iskustvo korištenja iPhonea 16.

2. Detalji o dodatnom dugmetu

2.1 Navodi leaker-a Instant Digital

Window leaker Instant Digital ističe da postoji mogućnost dolaska dodatnog dugmeta na modelu iPhone 16. Ovo su informacije koje su prethodno bile tačne, pa se očekuje da će i ove informacije biti potvrđene u budućnosti.

2.2 Naziv dodatnog dugmeta – Capture Button

Prema unutrašnjim izvorima, Apple Interno naziva dodatno dugme „Capture Button“. Međutim, još uvijek se spekuliše o tačnoj namjeni ovog dugmeta.

2.3 Lokacija dodatnog dugmeta

Dodatno dugme će biti smješteno ispod tipke za uključivanje/isključivanje na desnoj strani uređaja. Ovo je izabran kao optimalna lokacija koja će omogućiti lak pristup ovom dodatnom dugmetu.

2.4 Dodatno dugme će koristiti kapacitivnu tehnologiju

Dodatno dugme na modelu iPhone 16 će koristiti kapacitivnu tehnologiju. Ova tehnologija omogućava korištenje naprednih funkcionalnosti i preciznih povratnih informacija prilikom korištenja dugmeta.

iPhone 16 Može imati Dodatno Dugme, Premještenu mmWave Antenu i Haptičko Dugme

3. Premještanje mmWave antene

3.1 Repozicioniranje mmWave antene na uređaju

Kako bi se omogućilo dodatno dugme, Apple je odlučio da premjesti mmWave antenu s desne strane uređaja na lijevu stranu. Ovo će omogućiti bolju raspodjelu unutarnjeg prostora uređaja.

3.2 Nova lokacija mmWave antene – ispod tipki za kontrolu zvuka

Nova lokacija mmWave antene na modelu iPhone 16 će biti ispod tipki za kontrolu zvuka. Ova promjena je napravljena kako bi se oslobodio prostor na desnoj strani uređaja za dodatno dugme.

4. Haptičko dugme od solid-state tehnologije

4.1 Tranzicija na solid-state tehnologiju za haptičko dugme

Haptičko dugme na modelu iPhone 16 će biti izrađeno od solid-state tehnologije. Ova tranzicija na solid-state tehnologiju omogućit će Appleu da pruži naprednije funkcionalnosti i poboljša iskustvo korištenja ovog dugmeta.

4.2 Dugme će biti izrađeno flush s uređajem

Haptičko dugme na modelu iPhone 16 će biti izrađeno flush s uređajem. Ovakav dizajn će osigurati ravnomjerno površinu između dugmeta i uređaja, pružajući jedinstveni i sofisticirani izgled.

4.3 Nema očekivanih promjena na tipkama za kontrolu zvuka i tipkama za uključivanje/isključivanje

Iako se očekuje promjena na haptičkom dugmetu, nema informacija o očekivanim promjenama na tipkama za kontrolu zvuka i tipkama za uključivanje/isključivanje. Ove tipke bi trebale zadržati isti dizajn i funkcionalnost kao i prethodni modeli.

iPhone 16 Može imati Dodatno Dugme, Premještenu mmWave Antenu i Haptičko Dugme

5. Nepoznanica oko namjene dodatnog dugmeta

5.1 Naziv dodatnog dugmeta – Capture Button

Unutrašnji izvori nazivaju dodatno dugme na modelu iPhone 16 „Capture Button“. Međutim, još uvijek nije jasno šta će tačno biti namjena ovog dugmeta. Očekuje se da će Apple pružiti dodatne informacije o svrsi ovog dugmeta u budućnosti.

5.2 Nepoznata namjena dodatnog dugmeta

Iako se očekuje dolazak dodatnog dugmeta na modelu iPhone 16, trenutno nije poznato tačno za šta će se koristiti. Postoji mogućnost da će dodatno dugme pružiti korisnicima dodatne funkcionalnosti ili pristup određenim mogućnostima ili kontrolama na uređaju.

6. Uvođenje solid-state tehnologije za haptičko dugme

6.1 Korištenje solid-state tehnologije za haptičko dugme

Apple planira da koristi solid-state tehnologiju za haptičko dugme na modelu iPhone 16. Ovo će omogućiti preciznije povratne informacije korisnicima prilikom korištenja dugmeta i poboljšati iskustvo korištenja uređaja.

6.2 Prednosti solid-state tehnologije

Solid-state tehnologija pruža brojne prednosti u odnosu na standardne tehnologije dugmeta. To uključuje bolju preciznost, napredne kontrole i poboljšano iskustvo korisnika. Apple ima za cilj da poboljša performanse i korisničko iskustvo sa solid-state tehnologijom za haptičko dugme na novom modelu iPhone 16.

iPhone 16 Može imati Dodatno Dugme, Premještenu mmWave Antenu i Haptičko Dugme

7. Prisutnost dodatnog dugmeta na svim iPhone 16 modelima

7.1 Dodatno dugme će biti prisutno na svim modelima iPhone 16

Apple je potvrdio da će dodatno dugme biti prisutno na svim modelima iPhone 16, uključujući osnovne modele i modele iPhone 16 Plus. Ovo će omogućiti svim korisnicima iPhonea 16 da dobiju istu funkcionalnost i iskustvo korištenja.

7.2 Uključujući osnovne iPhone 16 modele i iPhone 16 Plus modele

Dodatno dugme će biti dostupno na svim modelima iPhone 16, uključujući osnovne modele i modele iPhone 16 Plus. Ovo će omogućiti većem broju korisnika da iskoriste nove mogućnosti i funkcije koje nudi dodatno dugme na iPhoneu 16.

8. Lokacija dodatnog dugmeta na uređaju

8.1 Dodatno dugme će biti smješteno ispod tipke za uključivanje/isključivanje na desnoj strani uređaja

Lokacija dodatnog dugmeta na modelu iPhone 16 će biti ispod tipke za uključivanje/isključivanje na desnoj strani uređaja. Ovo je pažljivo odabrana lokacija koja omogućava korisniku lak pristup dugmetu i olakšava korištenje dodatnih funkcija ili opcija na uređaju.

8.2 Lak pristup dodatnom dugmetu

Lokacija dodatnog dugmeta na desnoj strani uređaja pružiće korisnicima lak pristup i jednostavnije korištenje dodatnih funkcija ili opcija koje nudi iPhone 16.

iPhone 16 Može imati Dodatno Dugme, Premještenu mmWave Antenu i Haptičko Dugme

9. Kapacitivno dugme umjesto standardnog dugmeta

9.1 Dodatno dugme će biti kapacitivno dugme

Dodatno dugme na modelu iPhone 16 će biti kapacitivno dugme, što predstavlja unapređenje u odnosu na standardna dugmad koja se trenutno koriste na iPhoneu. Ovo omogućava preciznije funkcionalnosti i osjetljivije korisničko iskustvo.

9.2 Prednosti korištenja kapacitivnog dugmeta

Kapacitivno dugme pruža niz prednosti u odnosu na standardna dugmad. Ovo uključuje bolju preciznost, osjetljivost i intuitivnost pri korištenju dugmeta. Apple ima za cilj da pruži napredno korisničko iskustvo korištenjem kapacitivnog dugmeta na modelu iPhone 16.

10. Konačne informacije i zaključak

10.1 Kompletne informacije o novim funkcijama iPhone 16

Sa najnovijim informacijama o dodatnom dugmetu, premještanju mmWave antene i primjeni solid-state tehnologije za haptičko dugme, korisnici mogu očekivati poboljšano iskustvo korištenja na modelu iPhone 16. Ove promjene uključuju dodatne funkcionalnosti i napredne tehnologije koje će poboljšati svakodnevnu upotrebu iPhonea.

10.2 Prednosti i potencijalne promjene

Uvođenje dodatnog dugmeta, premještaj mmWave antene i primjena solid-state tehnologije za haptičko dugme pružaju brojne prednosti za korisnike iPhonea 16. To uključuje poboljšano korisničko iskustvo, preciznije kontrolu i bolje funkcionalnosti uređaja.

10.3 Očekivani datum lansiranja iPhone 16

Trenutno nema preciznih informacija o očekivanom datumu lansiranja iPhonea 16. Međutim, s obzirom na najave novih funkcionalnosti, korisnici mogu očekivati da će novi iPhone 16 biti dostupan u bliskoj budućnosti. Apple će pružiti dodatne informacije o datumu lansiranja i dostupnosti ovog modela u narednom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.