iPhone 15 modeli su opremljeni Qualcomm-ovim X70 modem čipom koji obećava brže 5G brzine u odnosu na X65 u prethodnoj generaciji iPhone 14 modela, a testiranje koje je podijelio Ookla potvrđuje da su brzine preuzimanja primjetno poboljšane. Korištenjem podataka prikupljenih iz online Speedtesta za mjerenje brzina veze, Ookla je uspjela utvrditi da modeli iPhone 15 podržavaju brzine preuzimanja koje su do 54 posto brže od brzine preuzimanja dostupnih na modelima iPhone 14. U usporedbi s ekvivalentnim modelima iPhone 14, iPhone 15 Plus je imao brže brzine preuzimanja za 54 posto, iPhone 15 je imao 45 posto bolje brzine preuzimanja, iPhone 15 Pro Max je bio 27 posto brži, a iPhone 15 Pro je imao 25 posto bolju brzinu preuzimanja. iPhone 15 modeli su imali najbrže brzine preuzimanja od svih Apple i Samsung uređaja uključenih na Ookla-ovoj listi rezultata. Prosjek brzine preuzimanja na iPhone 15 Pro Max je bio 285Mb/s, a ostali iPhone-i nisu bili mnogo iza. iPhone 15 je imao najsporiju prosječnu brzinu preuzimanja od svih Appleovih modela sa 249Mb/s, ali je i dalje prevladao najnovije Samsung pametne telefone, uključujući Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5. Napomenimo da se podaci Ookla odnose na prosječne brzine preuzimanja u cijelom Sjedinjenim Državama, a povezanost se može razlikovati ovisno o lokaciji, blizini većeg grada, lokaciji najbližeg telekomunikacijskog tornja, provajderu i drugim faktorima. Podaci podijeljeni za iPhone su prikupljeni od 22. rujna do 30. listopada. Brzine preuzimanja 5G također su se poboljšale u nekoliko drugih zemalja, uključujući Australiju, Brazil, Kanadu, Francusku, Indiju, Južnu Koreju, Španjolsku, Veliku Britaniju i UAE, a puni rezultati su dostupni na Ookla-ovoj web stranici.

iPhone 15 Modeli Imaju Do 54% Bolje Brzine Preuzimanja 5G od Modela iPhone 14

Sadržaj

iPhone 15 Modeli Imaju Do 54% Bolje Brzine Preuzimanja 5G od Modela iPhone 14

Modeli iPhone 15 opremljeni su Qualcomm-ovim X70 modemskim čipom

Novi modeli iPhone 15 dolaze opremljeni naprednim Qualcomm-ovim X70 modemskim čipom. Ovaj čip je nasljednik X65 čipa koji se koristio u prethodnoj generaciji iPhone 14 modela. Jedna od ključnih prednosti čipa X70 je poboljšanje brzine preuzimanja 5G signala. Zahvaljujući ovom čipu, modeli iPhone 15 mogu postići impresivne brzine preuzimanja koje su do 54% bolje u odnosu na modele iPhone 14.

Čip X70 obećava brže 5G brzine od čipa X65 u modelima iPhone 14

Qualcomm-ov X70 modemski čip zaista je napredak u odnosu na prethodni X65 čip koji se koristio u modelima iPhone 14. Čip X70 omogućuje brže preuzimanje podataka putem 5G mreže. Svojom inovativnom tehnologijom, čip X70 je sposoban postići iznimne brzine koje donose poboljšano iskustvo korištenja 5G mreže na novim modelima iPhone 15.

Testiranje koje je podijelio Ookla potvrđuje poboljšane brzine preuzimanja

Kako bi se provjerile tvrdnje Apple-a i Qualcomm-a o poboljšanim brzinama preuzimanja 5G na modelima iPhone 15, Ookla je provela vlastito testiranje. Rezultati ovog testiranja potvrđuju da su modeli iPhone 15 zaista donijeli značajno poboljšanje u brzinama preuzimanja u odnosu na modele iPhone 14. Testiranje je pokazalo da novi modeli iPhone 15 mogu ostvariti poboljšanje brzine preuzimanja od čak 54% u usporedbi s modelima iPhone 14.

Podaci prikupljeni od Ookle pokazuju poboljšane brzine preuzimanja 5G na modelima iPhone 15

Brzine preuzimanja modela iPhone 15 su do 54% bolje od brzina preuzimanja modela iPhone 14

Ookla, poznata tvrtka koja se bavi ispitivanjem brzine internetske veze, prikupila je podatke o brzinama preuzimanja 5G signala na modelima iPhone 15. Ti podaci potvrđuju da su brzine preuzimanja na modelima iPhone 15 do 54% bolje u odnosu na brzine preuzimanja na modelima iPhone 14. Ovo je značajno poboljšanje koje korisnici mogu primijetiti pri korištenju 5G mreže na svojim novim iPhone 15 uređajima.

Model iPhone 15 Plus ima brzinu preuzimanja 54% bržu od ekvivalentnog modela iPhone 14

Jedna od varijanti modela iPhone 15, iPhone 15 Plus, donosi iznimno impresivnu brzinu preuzimanja. Prema podacima Ookle, model iPhone 15 Plus može ostvariti brzinu preuzimanja koja je čak 54% brža od ekvivalentnog modela iPhone 14. To je značajno poboljšanje koje omogućuje korisnicima brže preuzimanje datoteka i streaming sadržaja putem 5G mreže.

Model iPhone 15 ima brzinu preuzimanja poboljšanu za 45% u odnosu na ekvivalentni model iPhone 14

Standardni model iPhone 15 također donosi značajno poboljšanje u brzini preuzimanja 5G signala u odnosu na prethodnu generaciju. Podaci Ookle pokazuju da je brzina preuzimanja na modelu iPhone 15 poboljšana za 45% u usporedbi s ekvivalentnim modelom iPhone 14. Ovo poboljšanje omogućuje korisnicima da brže preuzimaju velike datoteke, gledaju streaming sadržaj u visokoj kvaliteti i još mnogo toga putem 5G mreže.

Model iPhone 15 Pro Max je 27% brži od ekvivalentnog modela iPhone 14

Još jedna opcija u seriji iPhone 15, model iPhone 15 Pro Max, također donosi značajan napredak u brzini preuzimanja. Podaci Ookle pokazuju da je model iPhone 15 Pro Max 27% brži od ekvivalentnog modela iPhone 14. Ova poboljšanja brzine omogućuju korisnicima još glađe iskustvo korištenja 5G mreže na svom iPhone 15 Pro Max uređaju.

Model iPhone 15 Pro ima brzinu preuzimanja poboljšanu za 25% u odnosu na ekvivalentni model iPhone 14

Još jedan model u seriji iPhone 15, model iPhone 15 Pro, također donosi poboljšanje u brzini preuzimanja 5G signala. Podaci Ookle pokazuju da je brzina preuzimanja na modelu iPhone 15 Pro poboljšana za 25% u odnosu na ekvivalentni model iPhone 14. Korisnici mogu uživati u bržem preuzimanju datoteka i streaming sadržaju zahvaljujući ovom poboljšanju u brzini.

Modeli iPhone 15 imaju najbrže brzine preuzimanja od svih Apple i Samsung uređaja na Ooklinoj listi rezultata

Podaci Ookle pokazuju da su modeli iPhone 15 zauzeli vodeće pozicije kada je u pitanju brzina preuzimanja na smartphone uređajima. Na Ooklinoj listi rezultata, iPhone 15 modeli prednjače u brzinama preuzimanja, prestižući sve druge Apple i Samsung uređaje. Ovo potvrđuje da su iPhone 15 modeli trenutno najbolji izbor za korisnike koji žele maksimalnu brzinu preuzimanja putem 5G mreže.

Medijan brzine preuzimanja na modelu iPhone 15 Pro Max je 285Mb/s

Jedan od najimpresivnijih rezultata na listi Ookle je medijan brzine preuzimanja na modelu iPhone 15 Pro Max. Prema podacima Ookle, medijan brzina preuzimanja na ovom modelu je 285Mb/s. Ovo je iznimno visoka brzina koja omogućuje korisnicima da uživaju u nevjerojatno brzim preuzimanjima datoteka putem 5G mreže.

Modeli iPhonea 15 nisu daleko iza s obzirom na brzinu preuzimanja

Iako model iPhone 15 Pro Max ima najvišu brzinu preuzimanja na Ooklinoj listi rezultata, ostali modeli iPhonea 15 također ostvaruju značajna poboljšanja u brzini preuzimanja. Modeli iPhone 15 nisu daleko iza, s impresivnim poboljšanjima od 25% i 45% u usporedbi s ekvivalentnim modelima iPhone 14. Ovo znači da korisnici mogu očekivati brze i pouzdane brzine preuzimanja na bilo kojem modelu iz serije iPhone 15.

Model iPhone 15 ima najsporiji medijan brzine preuzimanja od svih Apple mobilnih telefona, ali je i dalje ispred najnovijih Samsung pametnih telefona

Iako je model iPhone 15 zauzeo najnižu poziciju kada je u pitanju medijan brzine preuzimanja među Appleovim mobilnim telefonima, on i dalje nudi bolje brzine preuzimanja od najnovijih Samsung pametnih telefona. Podaci Ookle pokazuju da su brzine preuzimanja na modelu iPhone 15 bolje od brzina na najnovijim Samsungovim uređajima poput Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5. Uz to, treba napomenuti da je ovo samo medijan brzine preuzimanja i da brzine mogu varirati ovisno o mnogim čimbenicima.

Podaci Ookle pokrivaju medijane brzina preuzimanja za cijeli Sjedinjene Američke Države, a povezanost može varirati ovisno o lokaciji, blizini velikog grada, lokaciji najbližeg mobilnog tornja, operateru i drugim faktorima

Podaci Ookle koji su korišteni za ovu analizu obuhvaćaju medijane brzina preuzimanja diljem Sjedinjenih Američkih Država. Važno je napomenuti da se brzine preuzimanja mogu razlikovati ovisno o mnogim faktorima, kao što su lokacija korisnika, blizina velikog grada, lokacija najbližeg mobilnog tornja, operater i drugi faktori. Stoga je važno uzeti u obzir da će brzine preuzimanja možda biti različite ovisno o mjestu korištenja uređaja.

Podaci su prikupljeni od 22. rujna do 30. listopada

Podaci koji su korišteni u ovom istraživanju prikupljeni su od 22. rujna do 30. listopada. To je značajan vremenski period koji omogućuje prikupljanje reprezentativnih podataka o brzinama preuzimanja na modelima iPhone 15.

iPhone 15 Modeli Imaju Do 54% Bolje Brzine Preuzimanja 5G od Modela iPhone 14

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.