iOS 18 ima funkciju koja omogućava korisnicima prilagođavanje rasporeda ikonica na početnom ekranu aplikacija. Prema izvorima upućenim u ovu temu, korisnici iPhonea će imati veću kontrolu nad rasporedom ikonica na početnom ekranu. Iako će ikonice vjerovatno ostati zaključane za nevidljivu mrežu na početnom ekranu kako bi se održala određena uniformnost, korisnici će moći slobodnije rasporediti ikonice putem iOS 18. Npr., očekuje se da će ažuriranje omogućiti stvaranje praznih prostora, redova i kolona između ikonica aplikacija. Ovo će biti dodatak već postojećim opcijama prilagodbe i personalizacije početnog ekrana. iOS 18 će biti predstavljen na godišnjoj konferenciji za razvojne programere WWDC, a očekuje se da će donijeti i druge promjene i novitete poput AI funkcionalnosti za Siri i multiple aplikacije, podršku za RCS u aplikaciji Messages za poboljšanu komunikaciju između iPhonea i Android uređaja, dizajnerske promjene i mnogo više.

iOS 18 omogućava korisnicima prilagođavanje rasporeda ikonica na početnom ekranu aplikacija

Sadržaj

Informacije o iOS-u 18

Izvor: iOS 18 omogućava korisnicima prilagođavanje rasporeda ikonica na početnom ekranu aplikacija

iOS 18, najnovija verzija operativnog sistema za iPhone, donosi mogućnost korisnicima da prilagode raspored ikonica na početnom ekranu aplikacija. Ovo je značajno poboljšanje koje će korisnicima pružiti veću kontrolu i personalizaciju njihovog iPhone iskustva. Informacije o ovom ažuriranju dolaze iz pouzdanih izvora koji su upoznati sa situacijom.

Korisnici iPhonea će imati veću kontrolu nad rasporedom ikonica aplikacija na početnom ekranu, prema izvorima upoznatim sa situacijom

Prema izvorima, iOS 18 omogućava korisnicima iPhonea da slobodnije raspoređuju ikonice svojih aplikacija na početnom ekranu. Iako će ikonice i dalje biti zaključane u nevidljivom rešetkastom sustavu radi očuvanja uniformnosti, korisnici će imati veću fleksibilnost u raspoređivanju ikonica. Ovo će omogućiti korisnicima da stvore prazne prostore, redove i stupce između ikonica aplikacija.

Bloombergov Mark Gurman je prvi izvijestio da će iPhone dobiti „prilagodljiviji“ početni ekran koji će početi s iOS-om 18

Prema izvještaju Marka Gurmanna, novinara Blooomberga, iOS 18 će donijeti „prilagodljiviji“ početni ekran za iPhone. Iako su aplikacije poput Shortcuts i Widgetsmith već omogućavale korisnicima prilagođavanje početnog ekrana, Appleova rješenja će biti zvanična i praktičnija.

Omogućavanje korisnicima da prilagođavaju raspored ikonica aplikacija na početnom ekranu je već moguće putem aplikacija kao što su Shortcuts i Widgetsmith, ali Appleova osobna rješenja bit će praktičnija i službena

Iako je već moguće prilagoditi raspored ikonica na početnom ekranu putem aplikacija kao što su Shortcuts i Widgetsmith, ova nova funkcionalnost u iOS-u 18 će korisnicima pružiti zvanična rješenja i praktičniji način za prilagođavanje. Appleova rješenja će biti integrisana u sam operativni sistem, čime će korisnici imati veću kontrolu nad rasporedom ikonica i pristup tim funkcijama.

Nova prilagodljivost početnog ekrana

Ikonice aplikacija i dalje će vjerojatno biti zaključane u nevidljivom rešetkastom sustavu na početnom ekranu radi osiguravanja neke uniformnosti

Iako će korisnici imati veću fleksibilnost u raspoređivanju ikonica aplikacija na početnom ekranu, ikonice će vjerojatno i dalje biti zaključane u nevidljivom rešetkastom sustavu. Ova mjera je preduzeta kako bi se očuvala uniformnost i estetika početnog ekrana.

Korisnici će moći slobodnije raspoređivati ikonice na iOS-u 18

iOS 18 će omogućiti korisnicima da slobodnije raspoređuju ikonice na početnom ekranu. To znači da će korisnici moći mijenjati položaj ikonica prema svojim ličnim željama i preferencijama. Ovo će im omogućiti da organizuju svoje aplikacije na način koji im najviše odgovara.

Očekuje se da će ažuriranje omogućiti stvaranje praznih prostora, redova i stupaca između ikonica aplikacija

Očekuje se da će iOS 18 donijeti mogućnost stvaranja praznih prostora, redova i stupaca između ikonica na početnom ekranu. Ovo će omogućiti korisnicima da kreiraju estetski privlačniji raspored ikonica i organizuju svoje aplikacije na još bolji način. Ovi prazni prostori će korisnicima omogućiti da grupišu aplikacije po kategorijama ili da istaknu važnije aplikacije.

iOS 18 omogućava korisnicima prilagođavanje rasporeda ikonica na početnom ekranu aplikacija

Mogućnosti personalizacije

iOS 18 će omogućiti dodatne mogućnosti personalizacije početnog ekrana

Pored prilagodljivog rasporeda ikonica, iOS 18 će omogućiti korisnicima i dodatne mogućnosti personalizacije početnog ekrana. Ova ažuriranja će korisnicima pružiti više kontrole nad izgledom i organizacijom početnog ekrana, što će omogućiti jedinstveno i personalizovano iskustvo.

Ovo bi moglo rezultirati najvećim preuređenjem početnog ekrana u nekoliko godina

Dodatne mogućnosti personalizacije početnog ekrana koje će biti dostupne u iOS-u 18 mogu rezultirati najvećim preuređenjem ovog ekrana u nekoliko godina. Korisnici će imati priliku da svoj početni ekran potpuno prilagode svojim potrebama i stilu, stvarajući jedinstveni izgled i organizaciju početnog ekrana.

Korisnici već mogu prilagoditi zaključani zaslon od iOS-a 16, a očekuje se da će početni ekran dobiti sličan tretman s iOS-om 18

iOS 16 je uveo mogućnost prilagođavanja zaključanog ekrana na iPhoneu, a iOS 18 će omogućiti sličnu funkcionalnost za početni ekran. Ovo je dio Apple-ove strategije da korisnicima pruži veću kontrolu nad izgledom svog uređaja i da stvori personalizovano iskustvo za svakog korisnika.

Nove značajke i promjene u iOS-u 18

iOS 18 će biti najavljen na Appleovoj godišnjoj developerskoj konferenciji WWDC u lipnju

Najnovija verzija iOS-a, iOS 18, će biti predstavljena na Appleovoj godišnjoj developerskoj konferenciji WWDC. Ova konferencija donosi nove informacije o nadolazećim ažuriranjima Appleovih proizvoda i softvera, uključujući iOS.

Raspravlja se o drugim značajkama i promjenama u nadolazećem ažuriranju, uključujući nove generativne AI funkcionalnosti za Siri i više aplikacija, podršku RCS-u u aplikaciji Poruke za poboljšanu komunikaciju između iPhonea i Android uređaja, dizajnerske promjene i više

Osim prilagodljivosti početnog ekrana, raspravlja se o drugim značajkama i promjenama koje će biti dostupne u iOS-u 18. Ove promjene uključuju nove generativne AI funkcionalnosti za Siri i više aplikacija, podršku RCS-u u aplikaciji Poruke za poboljšanu komunikaciju između iPhonea i Android uređaja, kao i dizajnerske promjene koje će osvježiti izgled i korisničko iskustvo iOS-a.

iOS 18 omogućava korisnicima prilagođavanje rasporeda ikonica na početnom ekranu aplikacija

Zaključak

iOS 18 donosi značajne promjene i poboljšanja za korisnike iPhonea. Prilagodljivost početnog ekrana, dodatne mogućnosti personalizacije i ostale promjene čine iOS 18 ažuriranjem koje će omogućiti korisnicima da svoj iPhone prilagode svojim potrebama i stilu. Očekuje se da će iOS 18 biti najavljen na Appleovoj godišnjoj developerskoj konferenciji WWDC u lipnju, zajedno s drugim značajkama i promjenama koje će poboljšati korisničko iskustvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.