Najnovija verzija iOS 18 donosi AI funkcije koje će omogućiti sažetke obavijesti, automatsko dodavanje događaja u kalendar i još mnogo toga. Prema informacijama Marka Gurmna iz Bloomberga, Apple je spreman predstaviti funkciju automatskog sažetka obavijesti kao dio nove serije veštačke inteligencije u iOS 18. Ove izmene uključuju poboljšanja glasovnih mogućnosti Siri-ja, dodajući joj više konverzacijskog tona, kao i dodavanje funkcija koje pomažu korisnicima u njihovom svakodnevnom životu. Očekuje se da će ove inovacije biti predstavljene na predstavljanju sledeće generacije softvera na WWDC konferenciji koja počinje 10. juna.

Kako će AI unaprijediti iskustvo iOS notifikacija i kalendara

Dobrodošli na detaljan pregled kako će Apple iskoristiti AI tehnologiju u iOS 18 za sažimanje obavijesti, dodavanje događaja u kalendar i još mnogo toga. Ovaj članak će vam pružiti sve potrebne informacije o novim funkcijama i kako će one poboljšati vaš svakodnevni rad i iskustvo korištenja iPhone uređaja.

iOS 18 donosi AI funkcije za sažetke obavijesti

Sažimanje obavijesti uz pomoć AI

Sažimanje obavijesti postaje sve važnije s rastućim brojem notifikacija koje primamo na našim pametnim telefonima. Apple je odlučio koristiti AI za automatsko sažimanje notifikacija i pružanje korisnicima brzih sažetaka važnih informacija.

Kako to radi?

Apple-ov AI sustav će analizirati vaše notifikacije s ciljem identifikacije najvažnijih informacija. Zatim će generirati kratak sažetak koji će vam omogućiti da brzo dobijete pregled događaja i obavijesti bez potrebe za dugim čitanjem.

Prednosti

  • Ušteda vremena: Ne morate više provoditi vrijeme čitajući sve obavijesti, već ćete dobiti brzi sažetak.
  • Bolje organiziranje: Sažete obavijesti će vam pomoći da bolje planirate svoje obaveze i prioritetizirate zadatke.

Automatsko dodavanje događaja u kalendar

Jedna od ključnih funkcija AI u iOS 18 je automatsko dodavanje događaja u kalendar. Ova funkcija će olakšati korisnicima da brzo i jednostavno zakazuju sastanke, rođendane ili bilo koji drugi događaj.

Kako radi automatsko dodavanje događaja?

Kada primite obavijest o događaju putem notifikacije, AI će automatski prepoznati važne informacije kao što su datum i vrijeme te predložiti da ih dodate u kalendar. Time se eliminira potreba za ručnim unosom svih detalja.

Prednosti

  • Praktičnost: Brzo i jednostavno dodavanje događaja bez potrebe za ručnim unosom.
  • Poboljšana organizacija: Pregledan kalendar pomoći će vam da budete bolje organizirani i da ne propustite važne događaje.

iOS 18 donosi AI funkcije za sažetke obavijesti

Proaktivna inteligencija za bolji korisnički doživljaj

Apple-ov pristup nazvan „proaktivna inteligencija“ ima za cilj unaprijediti korisničko iskustvo kroz optimizirane funkcije poput sažimanja obavijesti i automatskog dodavanja događaja u kalendar. Ove promjene će omogućiti korisnicima da lakše upravljaju svojim svakodnevnim obavezama i ostanu organizirani.

Šta to znači za korisnike?

  • Poboljšani asistent: Siri će dobiti nove mogućnosti glasovnih funkcija i postati još više interaktivan.
  • Brže odluke: Zahvaljujući sažetim obavijestima i automatskom dodavanju događaja, moći ćete brže donositi odluke i reagirati na važne informacije.

AI bazirano uređivanje fotografija za bolje slike

Osim funkcija za sažetke obavijesti i dodavanje događaja, Apple će uvesti AI bazirano uređivanje fotografija za poboljšano iskustvo uređivanja slika. Ove nove opcije će korisnicima omogućiti da bolje iskoriste svoje fotografije i da imaju kvalitetnije rezultate.

Koji su benefiti AI uređivanja fotografija?

  • Brže uređivanje: AI će omogućiti brže i efikasnije uređivanje slika.
  • Profesionalni rezultati: Uz pomoć AI alata, vaše slike će izgledati kvalitetnije i profesionalnije.

iOS 18 donosi AI funkcije za sažetke obavijesti

Završne misli

Uvođenje AI funkcija u iOS 18 će značajno unaprijediti korisničko iskustvo kroz efikasnije sažimanje obavijesti, automatsko dodavanje događaja u kalendar te poboljšano uređivanje fotografija. Sve ove promjene imaju za cilj olakšati svakodnevni rad korisnika i pružiti im bolje iskustvo korištenja iPhone uređaja. Apple-ova strategija ulaska u AI prostor će unaprijediti iOS ekosistem i postaviti novi standard za pametne telefone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.