iOS 18 će donijeti značajan vizualni redizajn inspiriran visionOS operativnim sistemom. Očekuje se da će novi operativni sistem biti predstavljen na konferenciji WWDC 2024. Jedna od ključnih promjena će biti uvođenje Apple-ovog prozirnog bočnog menija na iPadOS 18, što će korisnicima pružiti intuitivnije iskustvo navigacije. Također, visionOS će biti izvor inspiracije za novi dizajn iOS-a, koji će uključivati niz prozirnih vizualnih elemenata s efektom zamućenja. Pored toga, Apple planira poboljšati ugrađene aplikacije poput Safarija, a korisnici će moći uživati u novim AI funkcijama i nadograđenom Siri asistentu. Nedavno ažuriranje tvOS 17.2 donijelo je i indikator nadolazećih promjena na Apple TV+ aplikaciji, što ukazuje na to da Apple već započinje implementaciju novih funkcionalnosti.

iOS 18 će imati značajnu vizualnu nadogradnju

iOS 18 će predstaviti značajne vizualne promjene inspirirane visionOS operativnim sistemom. Apple je odlučio da redizajnira svoj operativni sistem kako bi pružio korisnicima osvježavajuće iskustvo korištenja njihovih uređaja. Kroz novi dizajn, Apple će uvesti prozirne vizualne elemente s efektom zamućenja koji će dodati novu dimenziju interakcije s uređajima.

Redizajniranje iOS-a sa inspiracijom iz visionOS operativnog sistema

Apple je odlučio povući inspiraciju iz svog visionOS operativnog sistema kako bi redizajnirao iOS 18. VisionOS ima nekoliko prozirnih vizualnih elemenata sa efektom zamućenja koji pružaju osjećaj dubine i slojevitosti. Ove vizualne nadogradnje će transformirati izgled iOS-a i stvoriti moderniji i elegantniji izgled.

Prozirni vizualni elementi sa efektom zamućenja

Jedan od glavnih dodataka vizualnom redizajnu iOS-a 18 su prozirni vizualni elementi sa efektom zamućenja. Ovi elementi će omogućiti korisnicima da imaju jasniji uvid u sadržaj ispod njih, istovremeno im pružajući estetski ugodan izgled. Ovo će biti primjetno u mnogim aplikacijama, poput Notifikacija centra, Kontrolnog centra i drugim dijelovima korisničkog sučelja.

Apple planira redizajnirati ugrađene aplikacije poput Safarija

Apple nije samo fokusiran na redizajniranje samog operativnog sistema, već i na ugrađene aplikacije poput Safarija. Planira se potpuna preobrazba Safarija i drugih aplikacija kako bi odražavale moderne dizajnerske trendove i pružile poboljšano korisničko iskustvo. Očekuje se da će ove promjene učiniti korištenje aplikacija lakšim i ugodnijim za korisnike.

iOS 18 će imati značajnu vizualnu nadogradnju inspiriranu visionOS operativnim sistemom

Nove funkcije i poboljšanja

Pored vizualnih promjena, iOS 18 donosi i nove funkcije i poboljšanja koja će dodatno unaprijediti korisničko iskustvo.

Dodavanje AI funkcija

Apple je fokusiran na implementaciju umjetne inteligencije (AI) u iOS 18 kako bi poboljšao funkcionalnost i sposobnosti svojih uređaja. AI funkcije će omogućiti pametnije i personaliziranije iskustvo korištenja iPhone-a i iPad-a. Na primjer, korisnici će moći da iskoriste AI za prepoznavanje lica, preporuke sadržaja i još mnogo toga.

Napredak u Siri asistentu

Siri, Apple-ov popularni virtualni asistent, također će dobiti značajno unapređenje u iOS 18. Apple planira poboljšati performanse i funkcionalnosti Sirija kako bi korisnicima pružio poboljšano iskustvo komunikacije sa svojim uređajima. Siri će biti brži, inteligentniji i moćniji nego ikad prije.

iOS 18 će imati značajnu vizualnu nadogradnju inspiriranu visionOS operativnim sistemom

Prozirni bočni meni na iPadOS 18

Apple planira uvesti prozirni bočni meni na iPadOS 18, što će donijeti poboljšano korisničko iskustvo na iPad uređajima. Ovaj prozirni meni će korisnicima omogućiti da brzo pristupe važnim funkcijama i postavkama bez prekida njihovog trenutnog zadatka. Očekuje se da će ovaj meni biti intuitivan i jednostavan za upotrebu.

Planiran dolazak Apple-ovog prozirnog bočnog menija

Prema najavama, Apple ima planove da uvede prozirni bočni meni na iPadOS 18. Ova nova funkcionalnost će pružiti korisnicima brži i lakši pristup različitim funkcijama i postavkama, bez potrebe za prelaskom na drugi zaslon. Očekuje se da će ovaj prozirni meni biti interaktivniji kako bi korisnici imali potpunu kontrolu nad svojim uređajem.

Unapređenje korisničkog iskustva na iPad uređajima

Uvođenje prozirnog bočnog menija na iPadOS 18 će značajno unaprijediti korisničko iskustvo na iPad uređajima. Korisnici će moći brže pristupiti svojim omiljenim aplikacijama i postavkama, što će rezultirati povećanom produktivnošću i praktičnošću. Ovo je samo jedna od mnogih promjena koje će iOS 18 donijeti korisnicima iPad-a.

iOS 18 će imati značajnu vizualnu nadogradnju inspiriranu visionOS operativnim sistemom

Očekivani datum predstavljanja

Iako Apple nije službeno objavio datum predstavljanja iOS 18, očekuje se da bi to moglo biti na WWDC 2024. WWDC (Worldwide Developers Conference) je godišnji događaj koji Apple koristi za predstavljanje najnovijih verzija svojih operativnih sistema i hardvera. Očekuje se da će Apple iskoristiti ovu priliku da predstavi iOS 18 i sve nove značajke koje će donijeti korisnicima.

iOS 18 će imati značajnu vizualnu nadogradnju inspiriranu visionOS operativnim sistemom

Promjene na Apple TV+ aplikaciji

Apple je već prikazao svoju predanost poboljšanju iskustva korisnika na Apple TV+ aplikaciji. Prema izvještaju, Apple je već dodao indikator nadolazećih promjena na aplikaciju sa tvOS 17.2 ažuriranjem. Ovo ukazuje na to da se očekuje i dodatna poboljšanja i funkcionalnosti u Apple TV+ aplikaciji sa iOS 18.

Indikator nadolazećih promjena u Apple TV+ aplikaciji od Apple-a

Kao vodeći proizvođač elektronike, Apple konstantno radi na poboljšanju svojih aplikacija kako bi pružio korisnicima najbolje moguće iskustvo. Indikator nadolazećih promjena u Apple TV+ aplikaciji je samo jedan od načina na koji Apple demonstrira svoju predanost uvođenju novih i uzbudljivih značajki.

Dodavanje novih funkcionalnosti sa tvOS 17.2 ažuriranjem

Najnovije tvOS 17.2 ažuriranje za Apple TV+ aplikaciju donosi dodatne funkcionalnosti koje će poboljšati iskustvo gledanja sadržaja. Dodavanje novih funkcionalnosti je u skladu s Apple-ovom vizijom pružanja najboljeg mogućeg iskustva korisnicima. Očekuje se da će iOS 18 također donijeti nove i poboljšane značajke u Apple TV+ aplikaciju.

U zaključku, iOS 18 će donijeti značajne vizualne nadogradnje, nove AI funkcije, unaprijeđeni Siri asistent, prozirni bočni meni na iPadOS 18 i poboljšanja na Apple TV+ aplikaciji. Očekuje se da će ovaj operativni sistem biti predstavljen na WWDC 2024 događaju, što će omogućiti korisnicima da iskoriste sve nove značajke i poboljšanja. Apple nastavlja svoju predanost pružanju vrhunskog iskustva korisnicima kroz inovativnost i tehnološke napretke.

iOS 18 će imati značajnu vizualnu nadogradnju inspiriranu visionOS operativnim sistemom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.