iOS 17 je najnovija verzija operativnog sistema za iPhone uređaje. Ova verzija nudi brojne funkcije koje su preporučljivo odmah uključiti. Među njima su komunikacijska sigurnost za djecu, automatsko čišćenje verifikacijskih kodova, korištenje razine za bolje komponiranje fotografija, zaključavanje bilješki pomoću Face ID, postavljanje udaljenosti zaslona i mogućnost fotografiranja s 48 MP rezolucijom. S obzirom na ove značajne mogućnosti, preporučuje se pregledavanje ovih funkcija i provjera da li su već omogućene na vašem uređaju.

Funkcije u iOS 17 koje je preporučljivo odmah uključiti

iOS 17 je najnovija verzija operativnog sistema za iPhone uređaje. Ovaj operativni sistem donosi mnoge nove i poboljšane funkcije koje korisnicima omogućuju bolje iskustvo korištenja svojih uređaja. Upravo zbog toga je važno da odmah nakon instalacije iOS 17, uključite neke od ključnih funkcija koje pružaju dodatnu sigurnost, praktičnost i poboljšanu funkcionalnost. U ovom članku, detaljno ćemo se osvrnuti na neke od tih funkcija i objasniti zašto je njihovo uključivanje od vitalne važnosti.

Komunikacijska sigurnost za djecu

Jedna od najvažnijih funkcija koju trebate odmah uključiti u iOS 17 je komunikacijska sigurnost za djecu. Kao roditelj, želite biti sigurni da vaše dijete sigurno koristi svoj iPhone. Ova funkcija omogućava roditeljima da kontroliraju komunikaciju djece putem telefona, filterirajući dolazne i odlazne poruke, pozive i video pozive. Možete postaviti ograničenja za vrijeme korištenja telefona, kao i blokirati određene kontakte ili web stranice koje smatrate neprikladnim za svoje dijete. Također, možete pratiti lokaciju svog djeteta putem GPS-a i čak postaviti sigurnosne zone, što će vam omogućiti da dobijete obavijest ako dijete napusti određeno područje. Sve ove sigurnosne mjere pomažu vam da imate mir uma, znajući da je vaše dijete sigurno i zaštićeno dok koristi svoj iPhone.

Automatsko čišćenje verifikacijskih kodova

Druga funkcija koju trebate odmah uključiti u iOS 17 je automatsko čišćenje verifikacijskih kodova. Verifikacijski kodovi su često potrebni kako bi se pristupilo raznim aplikacijama i uslugama na iPhoneu. Međutim, ovi kodovi često ostaju zabilježeni u aplikacijama za poruke, što može biti rizično ako je vaš uređaj ukraden ili izgubljen. iOS 17 omogućava automatsko čišćenje verifikacijskih kodova nakon određenog vremenskog perioda. To znači da se ti kodovi automatski brišu sa vašeg uređaja nakon određenog vremena, čime se smanjuje rizik od neovlaštenog pristupa vašim aplikacijama i uslugama.

iOS 17 je najnovija verzija operativnog sistema za iPhone uređaje

Korištenje razine za bolje komponiranje fotografija

Ako ste ljubitelj fotografije i volite koristiti svoj iPhone za snimanje predivnih trenutaka, onda će vam se sigurno svidjeti nova funkcija razine u iOS 17. Ova funkcija omogućava vam da koristite ugrađenu razinu kako biste osigurali da su vaše fotografije savršeno nivelirane. Nivo prikazuje se pri snimanju fotografija i omogućava vam da prilagodite položaj uređaja kako biste postigli ravnotežu. Ova mala, ali važna funkcija pomaže vam da postignete profesionalne rezultate u fotografiranju, čineći vaše fotografije estetski privlačnijima.

Zaključavanje bilješki pomoću Face ID

Ako često koristite aplikaciju Bilješke na svom iPhoneu i želite osigurati da su vaše bilješke privatne i sigurne, trebali biste omogućiti funkciju zaključavanja bilješki pomoću Face ID. Ova funkcija omogućava vam da svoje bilješke zaštitite biometrijskom autentifikacijom putem Face ID-a, što znači da će samo vi imati pristup tim bilješkama. To je praktičan način za zaštitu vaših osjetljivih informacija i sprečavanje neovlaštenog pristupa vašim bilješkama. Jednostavno možete omogućiti ovu funkciju u postavkama aplikacije Bilješke i tako osigurati svoju privatnost.

iOS 17 je najnovija verzija operativnog sistema za iPhone uređaje

Postavljanje udaljenosti zaslona

Još jedna zanimljiva funkcija koju trebate odmah uključiti u iOS 17 je postavljanje udaljenosti zaslona. Ova funkcija vam omogućava personalizaciju osjetljivosti dodira na zaslonu prema vašim preferencijama. Možete odabrati željenu udaljenost, što će utjecati na to koliko jak dodir trebate da biste izvršili određenu radnju na zaslonu. Ova funkcija je posebno korisna ako koristite iPhone sa zaštitnom maskom ili ako preferirate jači ili slabiji dodir zaslona. Podešavanje udaljenosti zaslona može vam omogućiti lakše upravljanje uređajem i poboljšati ukupno iskustvo korištenja.

Mogućnost fotografiranja s 48 MP rezolucijom

Ako ste ljubitelj fotografije i volite uhvatiti sve detalje u svojim slikama, trebali biste iskoristiti mogućnost fotografiranja s 48 MP rezolucijom koju nudi iOS 17. Ova funkcija omogućava vam snimanje vrhunskih fotografija s izuzetno visokom rezolucijom. Sa 48 MP rezolucijom, možete otkriti detalje koje inače ne biste primijetili i stvoriti fotografije visoke kvalitete. Ova funkcija je posebno korisna za snimanje pejzaža, portreta ili bilo kojeg drugog motiva za koji želite postići izvanrednu oštrinu i detalje.

iOS 17 je najnovija verzija operativnog sistema za iPhone uređaje

Pregled ovih funkcija na uređaju

Nakon što ste prošli kroz sve ključne funkcije u iOS 17, važno je provjeriti jesu li sve već omogućene na vašem uređaju. Otvorite postavke svog iPhonea i pronađite odgovarajuće opcije za svaku funkciju. Ako neke od ovih funkcija nisu omogućene, preporučujem da ih odmah uključite kako biste iskoristili sve prednosti koje iOS 17 pruža. Ne zaboravite redovito ažurirati svoj iPhone kako biste imali pristup najnovijim funkcijama i sigurnosnim ažuriranjima. Iskoristite mogućnosti i funkcionalnosti iOS 17 i uživajte u svom iPhoneu na najbolji mogući način.

One thought on “iOS 17 je najnovija verzija operativnog sistema za iPhone uređaje

  1. Pingback: iOS 17 donosi nove mogućnosti za iPhone korisnike - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.