iOS 17 donosi nove mogućnosti za iPhone korisnike. Najnovija verzija operativnog sistema za iPhone, iOS 17, predstavlja uzbudljive promjene u načinu na koji koristite svoj iPhone. Jedna od najznačajnijih novosti je uvođenje Stand-by moda. Sada možete koristiti svoj iPhone kao budilicu ili kao podršku na radnom stolu. Da biste aktivirali Stand-by modus, jednostavno postavite iPhone u vodoravni položaj i spojite ga na punjač. Ova nova funkcija omogućava vam da birate između različitih widget-a i postavite prioritete aplikacija. Dodatno, imate mogućnost prilagođavanja boja zaslona u Stand-by modusu. Osim što zamjenjuje vašu budilicu, Stand-by modus također pomaže u štednji baterije. Sa iOS 17, vaš iPhone postaje sveobuhvatno sredstvo koje vam omogućava da iskoristite maksimum svake minute svog dana.

iOS 17 donosi nove mogućnosti za iPhone korisnike

iOS 17 je nova verzija operativnog sistema za iPhone koji donosi brojne unapređene funkcionalnosti i poboljšanja za korisnike. Jedna od najnovijih mogućnosti koju donosi iOS 17 je Stand-by modus, koji omogućava da vaš iPhone koristite na potpuno nov način. U ovom članku ćemo se detaljnije osvrnuti na Stand-by modus, kako ga aktivirati, koje su njegove funkcionalnosti i kako ga možete iskoristiti u različite svrhe.

Novi Stand-by modus

Korištenje iPhone-a kao budilice

Jedna od najkorisnijih funkcionalnosti Stand-by modusa je mogućnost korištenja iPhone-a kao budilice. Sada možete postaviti svoj telefon da vas probudi ujutro sa zvukom ili melodijom po vašem izboru. Možete odabrati vremensko razdoblje u kojem želite da se budilica aktivira, kao i ponavljanje na određene dane u sedmici. Također, možete prilagoditi jačinu zvuka budilice prema vašim preferencijama.

Korištenje iPhone-a kao podrške na radnom stolu

Stand-by modus omogućava korisnicima da svoj iPhone koriste kao podršku na radnom stolu. Kada je telefon u Stand-by modusu, možete pristupiti svim vašim aplikacijama, datotekama i postavkama bez potrebe da ga otključavate. To je posebno korisno ako želite brz pristup određenoj aplikaciji ili datoteci bez gubljenja vremena na otključavanje telefona i pretraživanje po početnom ekranu.

Widget-i i postavljanje prioriteta aplikacija

Stand-by modus vam omogućava da postavljate prioritete aplikacija i dodajete widget-e na zaslon kako biste imali brzi i lak pristup tim aplikacijama. Možete birati između različitih widget-a i postaviti ih na zaslon prema vašim željama. Na taj način, možete efikasnije organizovati svoje aplikacije i imati brzi pristup onima koje najčešće koristite.

Prilagodba boja zaslona

Još jedna značajka Stand-by modusa je mogućnost prilagodbe boja zaslona. Možete birati između predloženih tema ili prilagoditi boje po vlastitom izboru. Ova mogućnost omogućava personalizaciju korisničkog iskustva i prilagođavanje telefona prema vašem stilu i preferencijama.

Aktiviranje Stand-by modusa

Da biste aktivirali Stand-by modus na vašem iPhone-u, potrebno je ispuniti određene uslove. Prvi uslov je vodoravan položaj iPhone-a. Telefon mora biti postavljen vodoravno kako bi Stand-by modus bio aktiviran. Drugi uslov je da je iPhone priključen na punjač. Stand-by modus je dostupan samo kada je telefon spojen na punjač, što omogućava štednju baterije dok koristite Stand-by funkcionalnosti.

iOS 17 donosi nove mogućnosti za iPhone korisnike

Funkcionalnosti Stand-by modusa

Kada je vaš iPhone u Stand-by modusu, imate pristup raznim funkcionalnostima koje mogu unaprijediti vaše korisničko iskustvo i olakšati vam svakodnevne aktivnosti.

Korištenje iPhone-a kao budilice

Kao što smo već spomenuli, Stand-by modus omogućava da vaš iPhone koristite kao budilicu. Možete birati između različitih zvukova i melodija za alarm, a također možete prilagoditi vrijeme u kojem želite da se alarm aktivira. Možete postaviti ponavljanje alarma i prilagoditi ga prema vašim potrebama.

Korištenje iPhone-a kao podrške na radnom stolu

Stand-by modus omogućava brz pristup aplikacijama, datotekama i postavkama sa ekrana telefona, bez potrebe da otključavate uređaj. To je posebno korisno kada želite brzo provjeriti nešto ili obaviti neku radnju na telefonu, a nemate vremena otključavati ga i tražiti potrebne aplikacije.

Widget-i i postavljanje prioriteta aplikacija

Dodavanje widget-a na zaslon i postavljanje prioriteta aplikacija omogućava vam da organizujete svoje aplikacije na način koji vam odgovara. Možete brzo pristupiti važnim aplikacijama i imati pregled informacija koje vam najviše trebaju. Postavljanje prioriteta aplikacija također vam pomaže da efikasnije koristite svoj iPhone i da brzo pristupate onim aplikacijama koje najčešće koristite.

Prilagodba boja zaslona

Stand-by modus vam omogućava prilagodbu boja zaslona prema vašim željama. Možete odabrati između različitih predloženih tema ili prilagoditi boje po svom izboru. Ova mogućnost vam omogućava da personalizujete izgled vašeg telefona i da stvorite jedinstveno korisničko iskustvo.

Korištenje iPhone-a kao budilice

Kada koristite iPhone kao budilicu u Stand-by modusu, imate razne opcije koje vam omogućavaju da prilagodite alarm prema vašim preferencijama.

Izbor zvuka

Možete odabrati između različitih zvukova i melodija za alarm. Na taj način možete odabrati zvuk koji vas najbolje probudi i pripremi za novi dan.

Podešavanje vremena

Stand-by modus omogućava precizno podešavanje vremena kada želite da se alarm aktivira. Možete postaviti tačno vrijeme koje vam odgovara i buditi se u željenom trenutku.

Prilagodba ponavljanja

Ako želite da se alarm ponavlja na određene dane u sedmici, možete lako postaviti ponavljanje alarma. Na taj način možete prilagoditi alarm prema vašem rasporedu i navikama.

iOS 17 donosi nove mogućnosti za iPhone korisnike

Korištenje iPhone-a kao podrške na radnom stolu

Stand-by modus omogućava vam da svoj iPhone koristite kao podršku na radnom stolu. Bez potrebe da otključavate telefon, možete pristupiti svim aplikacijama, datotekama i postavkama koje vam trebaju.

Pristup aplikacijama

Bez pretraživanja po početnom ekranu ili otvaranja aplikacija, možete brzo pristupiti svim vašim aplikacijama. To je posebno korisno kada želite brzo provjeriti nešto ili obaviti neku radnju na telefonu.

Pristup datotekama

U Stand-by modusu možete lako pristupiti svojim datotekama bez potrebe da tražite odgovarajuću aplikaciju ili otvarate više prozora. Možete brzo pronaći i pregledavati svoje datoteke kako biste bili produktivniji.

Brzi pristup postavkama

Stand-by modus vam omogućava brz pristup postavkama vašeg iPhone-a. Možete lako promijeniti postavke zvuka, mreže, svjetline ekrana i ostale postavke bez potrebe da otključavate telefon i pretražujete postavke.

Widget-i i postavljanje prioriteta aplikacija

Korištenje widget-a u Stand-by modusu je izuzetno korisno za organizaciju svojih aplikacija i efikasnije korištenje telefona.

Dodavanje i uklanjanje widget-a

Dodavanje widget-a na zaslon je jednostavno i možete birati između različitih widget-a koji su Vam dostupni. Također, možete lako ukloniti widget-e sa zaslona ako ih više ne koristite ili želite dodati nove.

Prioritiziranje aplikacija

Postavljanje prioriteta aplikacija vam omogućava da prilagodite prikaz aplikacija na zaslonu. Možete odabrati koje aplikacije želite da budu prikazane na vrhu i omogućiti brz pristup svim važnim aplikacijama.

iOS 17 donosi nove mogućnosti za iPhone korisnike

Prilagodba boja zaslona

Stand-by modus vam omogućava da prilagodite boje zaslona prema vašem izboru kako biste stvorili personalizirano korisničko iskustvo.

Izbor predloženih tema

Ukoliko nemate vremena ili želite brzo promijeniti boje zaslona, iOS 17 vam nudi različite predložene teme koje možete odabrati. Sve što trebate uraditi je odabrati temu koja vam se najviše sviđa i primijeniti je na zaslon.

Prilagođavanje boja po vlastitom izboru

Ako želite potpunu kontrolu nad bojama zaslona, možete ručno prilagoditi boje po vlastitom izboru. Možete promijeniti boje pozadine, ikona i teksta prema vašim preferencijama. Na taj način možete stvoriti jedinstveno korisničko iskustvo koje odražava vaš stil.

Vodoravan položaj iPhone-a

Da biste aktivirali Stand-by modus, potrebno je postaviti vaš iPhone vodoravno. To je jedan od uslova koji morate ispuniti kako biste mogli koristiti Stand-by funkcionalnosti. Kada je iPhone u vodoravnom položaju, Stand-by modus se automatski aktivira i omogućava vam pristup svim funkcionalnostima koje nudi.

iOS 17 donosi nove mogućnosti za iPhone korisnike

Prilagodba boja zaslona za personalizaciju korisničkog iskustva

Stand-by modus vam omogućava prilagodbu boja zaslona kako bi se stvorilo personalizirano korisničko iskustvo. Možete birati između različitih boja i tema kako biste postigli željeni izgled i estetiku na svom iPhone-u. Prilagodba boja zaslona je jedan od načina na koji možete personalizirati svoj iPhone i stvoriti jedinstveno korisničko iskustvo.

4 thoughts on “iOS 17 donosi nove mogućnosti za iPhone korisnike

  1. Pingback: Preuzmite deset sjajnih pozadina za svoj iPhone - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  2. Pingback: Test baterije za iPhone 15 - koja verzija ima najdulji vijek trajanja baterije - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  3. Pingback: iOS 17 je najnovija verzija operativnog sistema za iPhone uređaje - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  4. Pingback: Nova verzija Android operativnog sistema očekuje se u beti nekoliko mjeseci - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.