iOS 17.2 dolazi uskoro sa nizom novih funkcija i poboljšanja. Nakon više od mjesec dana testiranja u beti, Apple planira da sledeće nedelje objavi ovo ažuriranje operativnog sistema za javnost. Među novim funkcijama su aplikacija „Journal“, prostorno snimanje video zapisa na modelima iPhone 15 Pro, poboljšanja u aplikacijama Messages i Weather, plejlista „Favorite Songs“ u Apple Music-u i mnoge druge promene. Takođe, ovo ažuriranje će doneti i nadograđenu mikrofon za iPhone 16 modele kako bi se poboljšalo iskustvo sa Siri AI. Očekuje se da će iOS 17.2 biti dostupan svim korisnicima sledeće nedelje.

iOS 17.2 dolazi uskoro: Pregled novih funkcija i poboljšanja

iOS 17.2 je nova nadogradnja operativnog sustava za vaš iPhone koji će uskoro biti dostupan. Ova ažuriranja donose mnogo novih funkcija i poboljšanja kako biste još bolje iskoristili svoj uređaj. U nastavku ćemo pregledati neke od ključnih značajki koje će biti dodane u iOS 17.2.

iOS 17.2 dolazi uskoro: Pregled novih funkcija i poboljšanja

iOS 17.2 će dodati ove 12 novih funkcija vašem iPhone-u

Nakon više od mjesec dana testiranja beta verzije, očekuje se da će Apple uskoro objaviti iOS 17.2 za javnost. Ova nova verzija softvera donosi 12 novih funkcija i promjena za iPhone. Među njima su Journal aplikacija, mogućnost prostornog snimanja videa na iPhone 15 Pro modelima, poboljšanja u aplikacijama Messages i Weather, omiljena lista pjesama u Apple Music aplikaciji i još mnogo toga. Detaljan popis novih funkcija i promjena možete pronaći na našoj stranici.

Apple će lansirati dva modela iPad Air i dva modela OLED iPad Proa početkom iduće godine

Prema najnovijim informacijama, Apple planira lansirati dva nova modela iPad Air i dva nova modela iPad Proa s OLED zaslonima početkom iduće godine. Ovi novi modeli će unaprijediti liniju iPad uređaja i donijeti nove značajke i poboljšanja. Izvori očekuju da će iPad mini i osnovni iPad biti ažurirani kasnije tijekom godine.

Novi modeli MacBook Aira se očekuju oko marta 2024.

Osim novih tableta, Apple također planira ažurirati MacBook Air liniju s novim modelima koji će koristiti M3 čip. Prema informacijama, ovi novi modeli MacBook Aira se očekuju oko marta 2024. Ovi MacBook Airi će također imati veće zaslone od 13 i 15 inča, a M3 čip će im omogućiti brže performanse.

Kuo: Modeli iPhone 16 će imati unaprijeđeni mikrofon za poboljšano Siri AI iskustvo

Analitičar Ming-Chi Kuo iz lanca opskrbe Applea otkrio je da će modeli iPhone 16 imati znatno unaprijeđeni mikrofon. Ovaj poboljšani mikrofon će imati bolji odnos signala i šuma te poboljšanu otpornost na vodu. Kuo također sugerira da ovaj unaprijeđeni mikrofon može ukazivati na to da Apple planira dodati više mogućnosti generativne umjetne inteligencije u Siri. Modeli iPhone 16 se očekuju u rujnu 2024.

iOS 17.2 dolazi uskoro: Pregled novih funkcija i poboljšanja

Razvoj ‘All-Screen’ iPhone kamere ispod ekrana

Prema izvješću južnokorejskog portala The Elec, Appleov dobavljač LG Innotek je započeo s razvojem kamere ispod zaslona za iPhone. Ova tehnologija bi mogla omogućiti stvaranje iPhonea s potpuno zaslonom u budućnosti. Za to je također potrebno premjestiti TrueDepth senzore za Face ID ispod zaslona, a glasine sugeriraju da bi Apple to mogao postići već s modelom iPhone 17 Pro 2025.

iOS 17.2 dodaje funkciju sličnu NameDrop-u za dijeljenje boarding karti, kino ulaznica i još mnogo toga

iOS 17.2 donosi novu značajku sličnu NameDrop-u koja omogućuje korisnicima iPhonea da brzo dijele boarding karte, kino ulaznice i druge passove iz Wallet aplikacije s drugim korisnicima iPhonea. Ova značajka je trenutno dostupna u beta verziji i očekuje se da će biti objavljena za javnost sljedeći tjedan. Osim toga, iOS 17.2 dodaje i Journal aplikaciju, mogućnost prostornog snimanja videa na iPhone 15 Pro modelima, poboljšanja u aplikacijama Messages i Weather, omiljenu listu pjesama u Apple Music aplikaciji i još mnogo toga.

iOS 17.2 dolazi uskoro: Pregled novih funkcija i poboljšanja

MacRumors Newsletter

Svakog tjedna objavljujemo newsletter u kojem sažimamo najvažnije vijesti o Appleu. Ova e-mail obavijest je odličan način da dobijete pregled ključnih tema tjedna i povezane priče. Ako želite primati newsletter putem e-pošte svaki tjedan, pretplatite se na našu newsletter uslugu.

Ukratko, iOS 17.2 i nadogradnje za Appleove uređaje donose brojne nove značajke i poboljšanja koja će korisnicima omogućiti još bolje iskustvo korištenja njihovih uređaja. Također ćemo vidjeti nove modele iPad Aira, iPad Proa i MacBook Aira u idućoj godini. S obzirom na najave i glasine, čini se da nas očekuju uzbudljivi noviteti od strane Applea. Pratite našu stranicu kako biste bili u tijeku s najnovijim vijestima i ažuriranjima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.