Google predstavlja novo u decembru 2023.: Sve o Gemini modelu! U ovom videu ćemo pokriti sve nove karakteristike u decembarskom ažuriranju za 2023. godinu! Želite li sponzorirati sljedeći video 9to5Google? Javite se na: [email protected] Pratite nas / 9to5google / 9to5google / 9to5google / jordanintheknow ???? Ostali kanali ???? / 9to5mac / electrekco / 9to5toys / dronedj. Danas je veliki dan za Google, jer su najavili mnoštvo novih funkcija u svakoj kategoriji proizvoda u decembarskom ažuriranju. Ali na još širem planu, kompanija je upravo objavila dodatne detalje o svojim AI modelima Gemini, s nekim saznanjima o tome što to znači za Google piksel uređaje. Brzo ćemo se dotaknuti Gemini objave za one koji su zainteresovani prije nego što uđemo u ažuriranje. Gemini je, za one koji ne znaju, najmoćniji AI model Googlea i prema današnjim detaljima vidimo da je sposoban razumjeti i pružiti informacije o fotografijama, video zapisima, tekstu i kodu. Google je predstavio zanimljivu demonstraciju koju ću postaviti u opisu, ali prema benčmarku, Gemini se čini malo moćnijim od Chat GPT 4 i tekstualnih i multimodalnih napomena. Osim toga, Google je najavio tri verzije ovog AI modela: imamo Gemini Ultra koji će se lansirati 2024. godine, namijenjen za složene zadatke za visok profil. Takođe je implementirana nova verzija Gemini Pro u Bardu, koja će omogućiti napredno razmišljanje, shvatanje sadržaja i rezimiranje. Tu je i Gemini Nano dizajniran da dobro radi s mobilnim silicijumom koji će pokretati neke od novih funkcija najavljenih u današnjem ažuriranju, što je savršen prelazak da se priča o novim verzijama piksel uređaja. Ako želite više zbog Barr Gemini ili Chat GPT sadržaja, ostavite komentar i javite mi. Ali za sada moramo pričati o ažuriranju.

Google predstavlja novo u decembru 2023.: Sve o Gemini modelu!

This image is property of i.ytimg.com.

Google predstavlja novo u decembru 2023.

Sve o Gemini modelu!

Danas je veliki dan za Google kao kompaniju. Ne samo da su najavili gomilu novih funkcija u svakoj kategoriji proizvoda za decembarsko ažuriranje, već su i otkrili dodatne detalje o njihovim AI modelima pod nazivom Gemini s ciljem da nam pomognu da bolje razumemo šta to znači za Google Pixel uređaje. Evo kratkog pregleda Gemini najave za one koji su zainteresovani, pre nego što se detaljnije pozabavimo decembarskim ažuriranjem.

Za one koji ne znaju, Gemini je najmoćniji AI model koji je razvio Google. Sa informacijama koje smo saznali danas, možemo videti da je ovaj model sposoban da razume i pruži informacije o fotografijama, video zapisima, tekstu i kodu. Google je prikazao interesantan demo koji ću staviti u opis, ali prema rezultatima testiranja, Gemini je malo moćniji od modela chat GPT 4 kada se radi o tekstualnim i multimodalnim upitima. Štaviše, Google je najavio tri verzije ovog AI modela. Prva je Gemini Ultra, koja će biti lansirana 2024. godine i namenjena je zahtevnim zadacima. Zatim imamo Gemini Pro, koji je već implementiran u Bardu i omogućava napredan zaključak i razumevanje sadržaja. Ne smemo zaboraviti ni na Gemini Nano, koji je optimiziran za mobilne uređaje i pokreće neke od novih funkcija objavljenih u ovom decembarskom ažuriranju.

Pixel uređaji

Pixel uređaji su bili u fokusu ovog ažuriranja, posebno kada je reč o kamerama. Google je konačno dodao funkcionalnost Video boost u okviru Noćnog režima snimanja, koja je najavljena sa lansiranjem Pixel 8 Pro uređaja. Trenutno ova funkcionalnost još uvek nije dostupna na mom uređaju, ali Video boost će primeniti stabilizaciju, oštrinu, dinamički opseg i više na video zapisima snimljenim u Noćnom režimu. Takođe, Noćni režim snimanja videa će vam omogućiti bolje boje i detalje u situacijama sa slabim osvetljenjem, a tu je i funkcija Noćni režim vremenskog prolaženja koja vam omogućava da snimate vremenski prolazak u Noćnom režimu. Osim toga, unapređena je funkcionalnost oštrine fotografija kućnih ljubimaca.

Pixel Fold je dobio funkcionalnost dual screen preview koja prikazuje sliku sa kamere na poklopcu i na ekranu uređaja, što olakšava fotografisanje. Kamera aplikacija je dobila i novu funkcionalnost čišćenja skeniranih dokumenata, koja omogućava korisnicima da uklone tragove, fleke i naboranost sa skeniranih dokumenata. Konačno, Google je uveo novu opciju u postavkama USB uređaja koja omogućava konfiguraciju vašeg Pixel uređaja za upotrebu kao web kamera.

Google predstavlja novo u decembru 2023.: Sve o Gemini modelu!

This image is property of pixabay.com.

Novosti izvan kamere

Pored kamere, Google je unapredio i druge aspekte Pixel uređaja. Kao prvo, sada je moguće koristiti aplikacije u punom zaslonu kako na Pixel tabletima, tako i na Pixel Fold uređajima. Možete promeniti veličinu prikaza za svaku aplikaciju, i to funkcioniše sa svim aplikacijama koje sam testirao, uključujući i društvene mreže. Takođe, dostupna je nova Metro tema s always on ekranom i prilagodljivim animacijama. Možete videti brojač ciklusa uređaja u postavkama, a UI elemenati u obaveštenjima su blago izmenjeni kako bi omogućili bolju vidljivost. Snimač je dobio nekoliko nadogradnji, uključujući AI soft memories podržane od strane Gemini Nano AI modela i podršku za transkripciju na 28 novih jezika. Uveden je režim popravke Pixel uređaja koji će čuvati vaše lične podatke prilikom slanja na popravku. Takođe, kontekstualni odgovori sada su aktivni i mogu se koristiti tokom poziva i filtriranja poziva. Na pixel tabletu je implementirana funkcionalnost clear calling za video konferencije. Pixel Watch serija takođe dobija nekoliko novih značajki, kao što je watch Unlock koji omogućava pristup telefonu bez lozinke kada je sat otključan, kao i autoc call screen koji prikazuje transkript razgovora na satu. Posebno mi se sviđa najava da će sve nove Watch 2 verzije biti dostupne i za stariji Pixel Watch.

Google predstavlja novo u decembru 2023.: Sve o Gemini modelu!

This image is property of pixabay.com.

Zaključak

Decembarsko ažuriranje za Android 14, zajedno sa detaljima o Gemini modelima i novim funkcijama za Pixel uređaje, donosi mnoga unapređenja i korisne dodatke. Ovo ažuriranje pokazuje da Google konstantno radi na poboljšanju svojih proizvoda i pružanju boljeg korisničkog iskustva. Nova funkcionalnost kamere, poboljšanja u aplikacijama i interfejsu, kao i dodatne opcije za Pixel uređaje čine ovu nadogradnju izuzetno korisnom. Pored toga, najava Gemini modela daje nam uvid u moć i napredak AI tehnologije koju Google razvija. Svi ovi faktori čine decembarsko ažuriranje i Gemini modele zaista impresivnim dostignućem. Ako volite tehnologiju i imate Pixel uređaj, definitivno treba da istražite i iskoristite sve ove nove funkcije!

Google predstavlja novo u decembru 2023.: Sve o Gemini modelu!

This image is property of pixabay.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.