Google je unaprijedio kamere na Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro modelima kako bi omogućio još bolje fotografije. Pixel 8 ima glavnu kameru od 50 megapiksela s većim otvorom blende za kvalitetnije fotografije u mračnim uvjetima, dok Pixel 8 Pro također ima istu glavnu kameru, ali širokokutni objektiv ima veći senzor i veću rezoluciju. Pixel 8 Pro također ima poboljšani teleobjektiv s većim otvorom blende i mogućnost povećanja do čak 30 puta. Obje verzije imaju nove softverske funkcije kao što je „Magic Editor“ za zamjenu lica na fotografijama, te „Pro“ način rada za ručno podešavanje postavki.

Sadržaj

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro: Poboljšane kamere za još bolje fotografije

Google je poboljšao kamere Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro

Google je odlučio unaprijediti kamere na svojim najnovijim modelima telefona – Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro. Oba modela dolaze s poboljšanim kamerama koje omogućuju snimanje još boljih fotografija.

Pixel 8 ima 50-megapikselnu glavnu kameru s većom otvorom blende za bolje fotografije u mraku

Jedna od ključnih značajki Pixel 8 kamere je 50-megapikselna glavna kamera. Ova kamera ima veći otvor blende koji omogućuje snimanje kvalitetnih fotografija i u uvjetima smanjene osvijetljenosti. To znači da ćete moći snimati izvanredne noćne fotografije bez obzira na to koliko je mračno.

Pixel 8 Pro također ima istu glavnu kameru, ali širokokutna leća ima veći senzor i veću razlučivost

Pixel 8 Pro dolazi s istom 50-megapikselnom glavnom kamerom kao i Pixel 8, ali jedna od značajnih razlika je u širokokutnoj leći. Širokokutna leća na Pixel 8 Pro ima veći senzor i veću razlučivost, što rezultira još kvalitetnijim fotografijama. Bilo da je u pitanju pejzažna fotografija ili grupna fotografija, Pixel 8 Pro će uhvatiti i najmanje detalje s jasnoćom i oštrinom.

Pixel 8 Pro također ima poboljšan telefoto objektiv s većom otvorom blende i mogućnost povećanja do 30x

Još jedan dodatak Pixel 8 Pro kameri je poboljšan telefoto objektiv. Ovaj objektiv ima veći otvor blende koji omogućuje snimanje kvalitetnih telefoto fotografija čak i pri smanjenoj osvijetljenosti. Također, Pixel 8 Pro vam omogućuje da povećate sliku do 30 puta, što vam pruža mogućnost da uhvatite najudaljenije detalje s izvanrednim jasnoćom.

Oba modela imaju nove softverske funkcije, poput Magic Editora za zamjenu lica u fotografijama i Pro moda za ručne postavke

Osim unaprijeđenih kamera, Google je integrirao i nove softverske funkcije u Pixel 8 i Pixel 8 Pro modele. Magic Editor je jedna od tih funkcija koja vam omogućuje da zamijenite lica u fotografijama. Također, tu je i Pro mod koji omogućuje ručne postavke kamere i napredne korisničke kontrole. Ove funkcije će vam omogućiti da budete kreativni i prilagodljivi pri fotografiranju.

Poboljšanje kamera

Veći senzor glavne kamere

Jedno od poboljšanja na Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamerama je veći senzor glavne kamere. Veći senzor omogućuje kameri da uhvati više svjetlosti, što rezultira svjetlijim i jasnijim slikama.

Povećana rezolucija širokokutne leće

Pixel 8 Pro dolazi s poboljšanom širokokutnom lećom koja ima veću razlučivost. To znači da će slike snimljene s ovom lećom biti izuzetno oštre i jasne, uhvaćajući najmanje detalje.

Bolje fotografije u mraku zahvaljujući većem otvoru blende

Oba modela, Pixel 8 i Pixel 8 Pro, imaju veći otvor blende koji omogućuje snimanje boljih fotografija u mraku. Veći otvor blende omogućuje veći protok svjetlosti u objektiv, što rezultira svjetlijim i jasnijim slikama čak i pri smanjenoj osvijetljenosti.

Povećanje mogućnosti zumiranja telefoto objektiva

Pixel 8 Pro dolazi s poboljšanim telefoto objektivom koji ima veću mogućnost zumiranja. Zahvaljujući većem kapacitetu zumiranja, korisnici mogu zumirati sliku do 30 puta i uhvatiti najmanje detalje s iznimnom jasnoćom.

Smanjenje šuma i poboljšana stabilizacija slike

Google se pobrinuo da unaprijedi stabilnost i kvalitetu slike na Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamerama. Kroz napredne algoritme za obradu slike, Google je uspio smanjiti šum i poboljšati stabilizaciju slike, čineći vaše fotografije još kvalitetnijima i jasnijima.

Integracija Google-ovih naprednih algoritama za obradu slike

Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamere koriste Google-ove napredne algoritme za obradu slike koji poboljšavaju boje, svjetlinu i detalje na fotografijama. Ovi algoritmi omogućuju vam da snimate profesionalno izgledajuće fotografije bez potrebe za dodatnom obradom.

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro: Poboljšane kamere za još bolje fotografije

Novi softverski dodaci

Magic Editor za zamjenu lica u fotografijama

Jedan od novih softverskih dodataka na Pixel 8 i Pixel 8 Pro modelima je Magic Editor. Magic Editor vam omogućuje zamjenu lica u fotografijama, što vam pruža mogućnost da zabavno eksperimentirate s fotografijama i stvarate originalne montaže.

Pro mod za ručne postavke i napredne korisničke kontrole

Korisnici Pixel 8 i Pixel 8 Pro telefona mogu iskoristiti Pro mod koji omogućuje ručne postavke kamere i napredne korisničke kontrole. Ovo je posebno korisno za iskusne fotografe koji žele imati više kontrole nad postavkama kamere i prilagoditi ih svojim potrebama.

Ispravke boja i svjetline uz pomoć Google-ovih AI algoritama

Google je integrirao napredne AI algoritme u Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamere kako bi unaprijedili ispravke boja i svjetline na fotografijama. Ovi algoritmi automatski prilagođavaju postavke kamere kako bi postigli najbolje rezultate bez potrebe za dodatnim intervencijama korisnika.

Automatsko prepoznavanje scena i prilagodba postavki fotoaparata

Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamere imaju naprednu tehnologiju automatskog prepoznavanja scena. Kamere automatski prepoznaju različite vrste scena, poput pejzaža, portreta ili hrane, te prilagođavaju postavke fotoaparata kako bi se postigla optimalna kvaliteta slike.

Brže i sofisticiranije prepoznavanje oštrine i fokusa

Unaprijeđena tehnologija prepoznavanja oštrine i fokusa omogućuje Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamerama da brže i preciznije fokusiraju sliku. Kroz sofisticirane algoritme za prepoznavanje, kamere su u mogućnosti uhvatiti oštrinu i detalje u sekundi.

Integracija Google Photos aplikacije za jednostavno upravljanje i dijeljenje fotografija

Google je integrirao Google Photos aplikaciju s Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamerama kako bi korisnicima omogućio jednostavno upravljanje i dijeljenje fotografija. Korisnici mogu jednostavno spremiti svoje fotografije u Google Photos i imati pristup njima na više uređaja putem Google računa.

Pixel 8 vs Pixel 8 Pro

Specifikacije Pixel 8 kamere

Pixel 8 kamera ima 50-megapikselnu glavnu kameru s većim otvorom blende za bolje fotografije u mraku. Ova kamera također ima poboljšan telefoto objektiv i nove softverske funkcije poput Magic Editora i Pro moda.

Specifikacije Pixel 8 Pro kamere

Pixel 8 Pro kamera također ima 50-megapikselnu glavnu kameru s većim otvorom blende za bolje fotografije u mraku. Glavna razlika između Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamere je u širokokutnoj leći i mogućnostima zumiranja. Pixel 8 Pro ima veći senzor i veću razlučivost širokokutne leće te veću mogućnost zumiranja do 30x.

Razlike u performansama i kvaliteti fotografija

Zbog poboljšanih kamera i dodatnih značajki, Pixel 8 Pro može pružiti bolje performanse i kvalitetu fotografija u usporedbi s Pixel 8. Veći senzor, veća razlučivost i veći kapacitet zumiranja omogućuju Pixel 8 Pro kameri da snimi još detaljnije slike s boljom oštrinom i svjetlinom.

Cijena i dostupnost Pixel 8 i Pixel 8 Pro modela

Cijena i dostupnost Pixel 8 i Pixel 8 Pro modela mogu se razlikovati ovisno o tržištu i mjestu prodaje. Preporučuje se provjeriti službenu web stranicu ili lokalne prodavaonice kako biste saznali više informacija o cijenama i dostupnosti ovih modela.

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro: Poboljšane kamere za još bolje fotografije

Napravite bolje fotografije u mraku

Kako veći senzor glavne kamere utječe na fotografije u mraku

Veći senzor glavne kamere na Pixel 8 i Pixel 8 Pro omogućuje veći protok svjetlosti, čime se osigurava snimanje boljih fotografija čak i u uvjetima smanjene osvijetljenosti. Veći senzor omogućuje kameri da uhvati više detalja i svjetline u mraku, čineći vaše noćne fotografije izvanrednima.

Prednosti većeg otvora blende za noćne fotografije

Veći otvor blende na Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamerama pruža brojne prednosti pri snimanju noćnih fotografija. Veći otvor blende omogućuje veći protok svjetlosti u objektiv, što rezultira svjetlijim i jasnijim slikama čak i pri slaboj osvijetljenosti. To vam omogućuje da uhvatite najmanje detalje i boje noćnih prizora na izvanredan način.

Isprobajte poboljšanu noćnu fotografiju na Pixel 8 i Pixel 8 Pro

Ako želite isprobati snažne mogućnosti Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamera u snimanju noćnih fotografija, preporučuje se isprobati noćni način rada. Ovaj način rada koristi sve prednosti većeg senzora i otvora blende kako bi snimio izuzetno kvalitetne noćne fotografije s izvanrednom jasnoćom i detaljima.

Savjeti za fotografisanje u uvjetima smanjene osvjetljenosti

Pri fotografiranju u uvjetima smanjene osvijetljenosti, preporučuje se korištenje stativa kako bi se izbjeglo zamucivanje slike. Također, može biti korisno koristiti timer ili daljinski okidač kako biste izbjegli trzaje prilikom pritiskanja gumba za slikanje. Istražite postavke kamere i isprobajte različite načine rada kako biste pronašli onaj koji vam najbolje odgovara. Također, eksperimentirajte s podešavanjem ISO vrijednosti i ekspozicije kako biste postigli najbolje rezultate.

Zumiranje do 30x

Povećanje kapaciteta zumiranja Pixel 8 Pro kamere

Pixel 8 Pro kamera ima mogućnost povećanja do 30x, što vam pruža mogućnost da uhvatite najmanje detalje čak i na velikoj udaljenosti. Povećanje kapaciteta zumiranja omogućuje vam da istražujete i snimate udaljene objekte i prizore s velikom jasnoćom i oštrinom.

Kako postići oštre slike pri velikom uvećanju

Pri velikom uvećanju, važno je imati stabilnu ruku i koristiti stativ kako bi se izbjegle vibracije i zamagljivanje slike. Također, može biti korisno koristiti okidač s odgodom kako bi se izbjeglo trzanje kamere prilikom pritiskanja gumba za slikanje. Osim toga, pokušajte snimati u dobrom svjetlu kako biste osigurali što bolju kvalitetu slike.

Primjena digitalnog i optičkog zumiranja

Pixel 8 Pro kamera koristi kombinaciju digitalnog i optičkog zumiranja kako bi postigla najbolje rezultate pri velikom uvećanju. Optičko zumiranje koristi optički objektiv kako bi povećao sliku bez gubitka kvalitete, dok digitalno zumiranje koristi softverske algoritme za postizanje dodatnog zumiranja. Kombinacija ove dvije tehnike omogućuje vam da postignete najbolje rezultate pri velikom uvećanju.

Isprobajte mogućnost 30x zumiranja na Pixel 8 Pro

Ako želite isprobati mogućnost 30x zumiranja na Pixel 8 Pro kameri, preporučuje se da eksperimentirate s različitim objektima i scenama kako biste vidjeli koliko možete približiti sliku. Budite svjesni da će pri ovakvom velikom uvećanju biti potrebna stabilna ruka ili stativ kako biste osigurali najbolju kvalitetu slike.

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro: Poboljšane kamere za još bolje fotografije

Kreativne mogućnosti sa Magic Editorom

Kako zamijeniti lica u fotografijama uz pomoć Magic Editora

Magic Editor je nova značajka dostupna na Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamerama koja vam omogućuje da zamijenite lica u fotografijama. Jednostavno odaberite fotografiju, označite osobu koju želite zamijeniti i odaberite novu osobu iz drugih fotografija. Magic Editor će automatski zamijeniti lica i prilagoditi ih kako bi se uklopila u fotografiju.

Izrada zabavnih i originalnih montaža s lica

Magic Editor vam omogućuje da budete kreativni i stvarate zabavne i originalne montaže s lica. Možete zamijeniti lica sa smiješnim ili neobičnim izrazima kako biste dodali dodir humora svojim fotografijama. Osim toga, možete eksperimentirati s različitim stilovima i temama kako biste stvorili jedinstvene montaže.

Dodavanje novih lica na postojeće fotografije

Magic Editor također vam omogućuje da dodate nove osobe na postojeće fotografije. To vam pruža mogućnost da napravite grupne fotografije s osobama koje nisu prisutne u toj situaciji. Ova značajka je idealna za posebne prigode ili trenutke kada želite stvoriti posebne uspomene.

Podrška za različite efekte i filtre

Magic Editor također pruža podršku za različite efekte i filtre koje možete primijeniti na zamijenjena lica. Možete eksperimentirati s različitim stilovima, bojama i efektima kako biste stvorili unikatne i umjetničke fotografije.

Pro moda za napredne postavke

Ručna kontrola postavki kamere u Pro modu

Pro mod je značajka dostupna na Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamerama koja vam omogućuje ručnu kontrolu postavki kamere. Možete ručno postavljati ekspoziciju, ravnotežu bijelog i ISO vrijednosti te tako precizno kontrolirati kvalitetu i izgled fotografija.

Prilagođavanje ekspozicije, ravnoteže bijelog i ISO vrijednosti

Kroz Pro mod, korisnici mogu prilagoditi ekspoziciju kako bi kontrolirali svjetlinu i tamnost fotografije. Također, mogu prilagoditi ravnotežu bijelog kako bi postigli točnije boje na fotografiji. Pored toga, Pro mod omogućuje prilagodbu ISO vrijednosti kako bi se postigla optimalna kvaliteta slike u različitim uvjetima osvjetljenja.

Postavke za snimanje u RAW formatu i napredno uređivanje

Pro mod Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamera omogućuje vam snimanje u RAW formatu, čime se osigurava snimanje visokokvalitetnih slika koje se mogu detaljno uređivati. RAW format omogućuje vam veću kontrolu nad postavkama fotografije tijekom uređivanja, što rezultira profesionalno izgledajućim fotografijama.

Isprobajte profesionalne kontrole i dostignite vrhunske rezultate

Ako ste iskusni fotograf ili želite postići profesionalne rezultate, Pro mod je odličan alat za kontrolu i dostizanje vrhunskih rezultata. Eksperimentirajte s različitim postavkama i prilagodite ih svojim potrebama kako biste postigli fotografije visoke kvalitete i profesionalnog izgleda.

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro: Poboljšane kamere za još bolje fotografije

Automatsko optimiziranje fotografija

Kako Google-ovi napredni algoritmi poboljšavaju boje i svjetlinu

Google je integrirao napredne algoritme za obradu slike u Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamere. Ovi algoritmi automatski poboljšavaju boje i svjetlinu fotografija kako bi postigli najbolje rezultate. Bez obzira na uvjete snimanja, Google-ovi algoritmi će automatski optimizirati boje i svjetlinu kako bi vaše fotografije izgledale što bolje.

Prepoznavanje scena i prilagodba postavki fotoaparata

Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamere imaju sposobnost prepoznavanja različitih scena i automatsku prilagodbu postavki fotoaparata. Kroz prepoznavanje scena, kamere će automatski prilagoditi postavke kako bi bile optimalne za određenu situaciju. Na primjer, kamera će prepoznati pejzažnu scenu i automatski podesiti postavke za snimanje pejzaža.

Iskoristite prednosti automatskog optimiziranja fotografija

Automatsko optimiziranje fotografija olakšava vašu ulogu kao fotografa jer kamere samostalno prilagođavaju postavke kako bi postigli najbolje rezultate. Ovo je posebno korisno za početnike ili za one koji ne žele provoditi puno vremena na uređivanje fotografija. Možete biti sigurni da će vaše fotografije izgledati izvanredno bez obzira na to jesu li snimljene u svijetlim ili slabim svjetlosnim uvjetima.

Smanjenje šuma i poboljšana stabilizacija slike

Unaprijeđene kamere Pixel 8 i Pixel 8 Pro također smanjuju šum na slikama i poboljšavaju stabilizaciju slike za iznimno kvalitetne rezultate. Smanjenje šuma omogućuje manje blokove ili mrlje na slikama, dok poboljšana stabilizacija slike osigurava jasnije i oštrije fotografije čak i pri pokretu.

Integracija Google Photos aplikacije

Jednostavno upravljanje i organizacija fotografija

Zahvaljujući integraciji Google Photos aplikacije s Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamerama, korisnici mogu jednostavno upravljati i organizirati svoje fotografije. Možete lako pretraživati, sortirati i grupirati svoje fotografije prema datumu, mjestu ili drugim kriterijima. Također, možete stvarati albume i organizirati svoje fotografije na intuitivan način.

Automatsko backupiranje i dijeljenje fotografija

Google Photos aplikacija automatski će backupirati sve vaše fotografije s Pixel 8 i Pixel 8 Pro kamere, osiguravajući da ne izgubite svoje najdraže trenutke. Također, možete jednostavno dijeliti svoje fotografije s obitelji i prijateljima putem aplikacije, olakšavajući dijeljenje uspomena s drugima.

Dodatne mogućnosti uređivanja i stvaranja foto albuma

Google Photos aplikacija pruža dodatne mogućnosti uređivanja fotografija, poput alata za rezanje, rotaciju i prilagodbu boja. Također, možete stvarati foto albume s različitim temama i stilovima kako biste organizirali svoje fotografije na kreativan način.

Pristup fotografijama na više uređaja pomoću Google računa

Jedna od prednosti integracije Google Photos aplikacije s Pixel 8 i Pixel 8 Pro modelima je mogućnost pristupa fotografijama na više uređaja. Sve što trebate je Google račun i moći ćete pristupiti svojim fotografijama putem drugog telefona, tableta ili računala. Ovo je iznimno korisno jer možete pregledavati i uređivati svoje fotografije na bilo kojem uređaju, bez obzira na to gdje se nalazili.

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro: Poboljšane kamere za još bolje fotografije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.