Deutsche Telekom, jedan od najvećih telekomunikacijskih operatera u Njemačkoj, trenutno radi na razvoju pametnog telefona koji će se oslanjati na sposobnosti umjetne inteligencije (AI) i biti lišen tradicionalnih aplikacija. Ovaj revolucionarni telefon omogućit će korisnicima obavljanje različitih funkcija, kao što su rezervacija karata ili editiranje fotografija, putem glasovnih naredbi ili unosom teksta. Ono što čini ovaj projekt još zanimljivijim jest činjenica da će telefon koristiti cloud AI umjesto internog AI sustava, što će omogućiti korištenje i na manje moćnim uređajima. Međutim, ostaje nepoznato kako će ovaj koncept funkcionirati s popularnim aplikacijama poput Spotifyja ili YouTubea. Deutsche Telekom planira predstaviti ovaj inovativni telefon na World Mobile Congressu (MWC) u Barceloni.

Opis projekta

Deutsche Telekom, jedan od vodećih telekomunikacijskih operatera, radi na inovativnom projektu koji će revolucionizirati način na koji koristimo pametne telefone. Ovaj projekt se oslanja na naprednu tehnologiju umjetne inteligencije (AI) i predstavlja novu paradigmu u svijetu mobilnih uređaja.

Deutsche Telekom radi na pametnom telefonu bez aplikacija koji se oslanja na AI

Telekomova inovativna ideja

Deutsche Telekom je odlučio napraviti korak dalje od dosadašnjih tradicionalnih pametnih telefona koji su prepuni raznih aplikacija. Njihova ideja je stvoriti telefon koji se neće oslanjati na tradicionalne aplikacije već će koristiti umjetnu inteligenciju (AI) kao osnovnu platformu.

Korištenje umjetne inteligencije (AI)

U novom konceptu, umjetna inteligencija će biti srce pametnog telefona. AI će omogućiti korisnicima da obavljaju razne funkcije putem telefona, kao što su rezervacija karata, editiranje fotografija ili prevođenje tekstova. AI će biti integrisan u svaki aspekt telefonskog korisničkog iskustva.

Deutsche Telekom radi na pametnom telefonu bez aplikacija koji se oslanja na AI

Odsustvo tradicionalnih aplikacija

Jedna od najvećih razlika između ovog koncepta i tradicionalnih pametnih telefona je odsustvo tradicionalnih aplikacija. Umjesto toga, AI će omogućiti korisniku da putem glasovne kontrole ili unosa teksta izvrši željene funkcije. Ovo otvara potpuno nov način interakcije s telefonom i oslobađa korisnike od stalnog pretraživanja aplikacija.

Kontrola glasom ili unosom teksta

Jedna od ključnih karakteristika ovog koncepta je kontrola glasom ili unos teksta. Umjetna inteligencija će omogućiti korisniku da jednostavno izgovori željene naredbe ili pitanja, a telefon će na odgovarajući način odgovoriti. Ovo će omogućiti korisnicima da brzo i lako obavljaju razne zadatke bez potrebe za tradicionalnim unosom preko ekrana.

Deutsche Telekom radi na pametnom telefonu bez aplikacija koji se oslanja na AI

Funkcionalnosti AI

AI će omogućiti brojne funkcionalnosti koje će unaprijediti korisničko iskustvo. Na primjer, korisnik će moći iskoristiti AI za prepoznavanje objekata ili lica na fotografijama i automatsko izvršavanje određenih radnji, kao što je primjena filtera ili korekcija boja. AI će također omogućiti korisniku da rezervira karte za različite događaje ili putovanja, izvršava online kupovinu ili čak prepoznaje i prevodi tekstove s jednog jezika na drugi.

Korištenje cloud AI umjesto internog AI sistema

Jedna od ključnih prednosti ovog projekta je korištenje cloud AI umjesto internog AI sistema. To znači da umjesto da se AI sustav nalazi unutar samog uređaja, korisnik će se oslanjati na umrežene servere u oblaku koji će pružati AI mogućnosti. Ovo omogućava korisnicima da koriste napredne AI funkcionalnosti čak i na manje moćnim uređajima.

Deutsche Telekom radi na pametnom telefonu bez aplikacija koji se oslanja na AI

Kompatibilnost s manje moćnim uređajima

Zahvaljujući korištenju cloud AI, ovaj pametni telefon će biti kompatibilan s manje moćnim uređajima. To znači da korisnik neće morati posjedovati najnoviji i najmoćniji telefon da bi iskoristio sve prednosti umjetne inteligencije. Ovo otvara vrata novim korisnicima i omogućava većem broju ljudi da iskusi AI tehnologiju bez potrebe za skupim nadogradnjama hardvera.

Nepoznanica vezana uz popularne aplikacije

Iako ovaj koncept obećava revoluciju u svijetu pametnih telefona, još uvijek ostaje nepoznanica kako će funkcionisati s popularnim aplikacijama kao što su Spotify ili YouTube. Budući da ovaj telefon neće imati tradicionalne aplikacije, ostaje nejasno kako će korisnici pristupiti ovakvim uslugama i kako će AI integrirati popularne aplikacije u svoje funkcionalnosti.

Deutsche Telekom radi na pametnom telefonu bez aplikacija koji se oslanja na AI

Predstavljanje na World Mobile Congress (MWC)

Deutsche Telekom ima namjeru ovaj inovativni koncept predstaviti na jednom od najvećih svjetskih sajmova mobilne industrije, World Mobile Congress (MWC) koji se održava u Barceloni. Ovo će biti prilika da predstavljeni telefon privuče pažnju javnosti i industrije te da se dobiju povratne informacije od potencijalnih korisnika i stručnjaka.

U zaključku, Deutsche Telekom radi na inovativnom projektu koji će promijeniti način na koji koristimo pametne telefone. Ovaj telefon će se oslanjati na umjetnu inteligenciju i omogućiti korisnicima da putem glasovne kontrole ili unosa teksta obavljaju razne funkcije. Korištenje cloud AI omogućava kompatibilnost s manje moćnim uređajima i širi dostupnost AI tehnologije. Međutim, još uvijek ostaje nejasno kako će ovaj koncept funkcionisati sa popularnim aplikacijama. Predstavljanje na World Mobile Congress (MWC) će biti važan trenutak za ovaj projekt, koji ima potencijal da promijeni naš način korištenja pametnih telefona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.