Na CES-u 2024, Qualcomm je predstavio svoj najnoviji čip za umjetnu inteligenciju (AI) koji će konkurirati Appleu. Snapdragon XR2+ Gen 2 čip donosi brojne inovacije za virtualnu stvarnost (VR) i miješanu stvarnost (MR) naočale, pružajući veću frekvenciju GPU-a i CPU-a u odnosu na prethodnu verziju. Ovo omogućuje glađi rad virtualnih slika i još intenzivnije korisničko iskustvo. Proizvođači poput Samsunga i Googlea već koriste Snapdragon XR2+ Gen 2 u svojim VR i MR uređajima. Pored toga, Qualcomm se također usredotočuje na razvoj tehnologija za autonomna vozila i pametne telefone, s ciljem unapređenja virtualnih radnih prostora i komunikacije s oblakom.

CES 2024: Qualcomm predstavlja čip za AI virtualnu stvarnost koji može konkurirati Appleu.

CES 2024

Na CES 2024 sajmu, Qualcomm je impozantno predstavio svoj najnoviji čip za AI virtualnu stvarnost koji ima potencijal da konkurira Appleu. Ovaj čip, nazvan Snapdragon XR2+ Gen 2, ima niz impresivnih mogućnosti koje će unaprijediti iskustvo virtualne i miješane stvarnosti.

Qualcomm otkriva mogućnosti na uređaju AI čipa Snapdragon XR2+ Gen 2 za VR i MR naočale

Snapdragon XR2+ Gen 2 čip predstavlja vrhunsku tehnologiju koja će pružiti neverovatnu kvalitetu i performanse u VR i MR naočalama. Ovaj čip je značajno unapređen u odnosu na prethodnu verziju, čime je omogućena veća frekvencija GPU-a i CPU-a. Ova poboljšanja osiguravaju glađi rad virtualnih slika i omogućavaju korisnicima da se urone u stvarnosti bez ikakvih smetnji ili kašnjenja.

CES 2024: Qualcomm predstavlja čip za AI virtualnu stvarnost koji može konkurirati Appleu.

Veća frekvencija GPU-a i CPU-a u odnosu na prethodnu verziju čipa

Jedna od najupečatljivijih karakteristika Snapdragon XR2+ Gen 2 čipa je njegova veća frekvencija GPU-a i CPU-a u poređenju sa prethodnom verzijom. Ovi unapređeni čipovi pružaju bržu obradu podataka, što rezultira naprednijom grafikom i glađom slikom. Korisnici će biti oduševljeni ovim ubrzanjem u performansama i primijetiće znatno manje kašnjenja i trzaja tokom korišćenja VR i MR naočala.

Glađi rad virtualnih slika zahvaljujući povećanoj frekvenciji GPU-a i CPU-a

Povećana frekvencija GPU-a i CPU-a na Snapdragon XR2+ Gen 2 čipu rezultira ne samo bržom obradom podataka, već i glađim radom virtualnih slika. Ovo će korisnicima pružiti izuzetno realistično iskustvo i omogućiti im da se urone u virtualnu i miješanu stvarnost bez ikakve distorzije ili kašnjenja. Qualcomm je postavio nove standarde u industriji AI virtualne stvarnosti, pružajući korisnicima visokokvalitetno iskustvo koje nije moguće suprotstaviti.

CES 2024: Qualcomm predstavlja čip za AI virtualnu stvarnost koji može konkurirati Appleu.

Snapdragon XR2+ Gen 2 koristi se u virtualnoj stvarnosti i miješanoj stvarnosti od strane Samsunga i Googlea

Samsung i Google su dva od najvećih proizvođača VR i MR naočala, a oboje su prepoznali kvalitet i potencijal Snapdragon XR2+ Gen 2 čipa. Ovi giganti industrije koriste Qualcomm-ov najnoviji čip u svojim proizvodima kako bi pružili korisnicima vrhunsko iskustvo virtualne i miješane stvarnosti. To je dodatna potvrda kvaliteta i pouzdanosti Snapdragon XR2+ Gen 2 čipa i dokazuje da je Qualcomm lider u oblasti AI virtualne stvarnosti.

Qualcomm-ova tehnologija za autonomna vozila

Kao lider u industriji čipova, Qualcomm se također usredotočuje na razvoj tehnologije za autonomna vozila. Pored impresivne tehnologije za virtualnu stvarnost, kompanija je također razvila napredne sisteme vozačke pomoći i povezane usluge za autonomna vozila. Qualcomm-ova tehnologija pruža sigurne i pouzdane metode autonomne vožnje, doprinoseći tako ubrzanju razvoja autonomne vožnje u industriji.

CES 2024: Qualcomm predstavlja čip za AI virtualnu stvarnost koji može konkurirati Appleu.

Rješenja za vozačku pomoć u autonomnim vozilima

Jedan od glavnih aspekata Qualcomm-ovog angažmana u oblasti autonomnih vozila su rješenja za vozačku pomoć. Ova rješenja koriste napredne senzore i AI tehnologiju kako bi autonomna vozila efikasno prepoznala i reagovala na prometne i ne-prometne situacije. Ova rješenja će biti ključna za sigurnost i pouzdanost autonomnih vozila i pomogućeće im da se efikasno integrišu u postojeće saobraćajne sisteme.

Komunikacija sa oblakom putem AI tehnologije u pametnim telefonima

Uz napredak tehnologije za virtualnu stvarnost i autonomna vozila, Qualcomm također razvija AI tehnologiju za primjenu u pametnim telefonima. U budućnosti se očekuje da će AI tehnologija biti korištena u pametnim telefonima za poboljšanje efikasnosti virtualnih radnih prostora i komunikacije sa oblakom. Ova tehnologija će omogućiti korisnicima da pristupe svojim podacima i aplikacijama sa bilo kojeg uređaja, pružajući im neusporedivu fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja svom stilu života.

U zaključku, Snapdragon XR2+ Gen 2 čip je izuzetno napredno rešenje koje Qualcomm predstavlja na CES 2024 sajmu. Ovaj čip ima potencijal da konkurira Appleu, pružajući vrhunsko iskustvo virtualne i miješane stvarnosti. Qualcomm također ima snažan fokus na razvoj tehnologije za autonomna vozila i AI integraciju u pametne telefone. Njihova tehnologija donosi inovaciju i napredak u svijetu tehnologije i postavlja nove standarde u industriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.