Ažuriranje Apple Music aplikacije sa pametnijim prijelazima pjesama donosi nove mogućnosti za korisnike sa iOS 18 i macOS 15. Prema izvještaju AppleInsidera, Apple testira novu funkciju nazvanu „pametni prijelazi pjesama“ koja bi predstavljala poboljšanje u odnosu na trenutnu opciju preklapanja pjesama pri prelasku sa jedne na drugu. Sada će korisnici moći podešavati trajanje preklapanja pjesama od 1 do 12 sekundi, što će rezultirati glatkim prijelazima bez prekida muzike. Osim toga, Apple radi na novoj funkciji nazvanoj „Passthrough“ za Apple Music i QuickTime Player, ali još nije poznato o čemu se tačno radi. Vrijeme će pokazati kakva poboljšanja možemo očekivati od novih nadogradnji.

Ažuriranje Apple Music aplikacije sa pametnijim prijelazima pjesama

Mnogi korisnici Apple uređaja očekuju ažuriranje iOS 18 i macOS 15 nadogradnji, posebno kada je riječ o poboljšanjima u Apple Music aplikaciji. Prema izvještaju AppleInsidera, Apple testira nove mogućnosti kao što su pametniji prijelazi između pjesama, što bi moglo učiniti vaše muzičko iskustvo još ugodnijim.

Ažuriranje Apple Music aplikacije sa pametnijim prijelazima pjesama

Šta su pametniji prijelazi pjesama?

Prije nego što detaljnije objasnimo novu značajku pametnih prijelaza pjesama, važno je razumjeti kako funkcioniše trenutna opcija crossfade. Crossfade služi kao most između dvije pjesme, smanjujući jačinu zvuka pjesme koja se privodi kraju dok povećava jačinu nove pjesme, omogućujući glatku tranziciju bez prekida muzike.

Poboljšanje crossfade sa pametnim prijelazima

Najnovija značajka Apple Music aplikacije će omogućiti korisnicima da podešavaju trajanje crossfade-a od 1 do 12 sekundi, pružajući veću kontrolu nad načinom na koji se pjesme preklapaju. Ovo poboljšanje će rezultirati još glatkijim prijelazima između pjesama i učiniti vaše slušanje muzike ugodnijim.

Šta je „Passthrough“ i kako će uticati na vaše iskustvo?

Iako još nema detalja o ovoj novoj funkciji nazvanoj „Passthrough“, pretpostavke su da će biti vezana za Spatial Audio sa Dolby Atmosom. Očekuje se da će ova značajka unaprijediti kvalitet zvuka tokom reproduciranja muzike putem Apple Music aplikacije i QuickTime Playera.

Kako „Passthrough“ može promijeniti vaše slušanje muzike?

Ukoliko se „Passthrough“ implementira kao opcija za poboljšanje zvučnog iskustva, mogli biste primijetiti veću jasnoću, dubinu i prostornost zvuka tokom reprodukcije uživo muzike ili filmova. Ovo bi moglo rezultirati još imerzivnijim doživljajem dok koristite Apple uređaje za slušanje audio sadržaja.

Ažuriranje Apple Music aplikacije sa pametnijim prijelazima pjesama

Šta je „Spatial Gaming“ i kako se može integrirati u vaše iskustvo igranja igrica?

Iako još nema detalja o novoj funkciji „Spatial Gaming“, naznačeno je da Apple radi na unapređenju ove značajke. Ukoliko se radi o integraciji prostornog zvuka i atmosfere u igrice, ovo bi moglo revolucionirati način na koji doživljavate zabavu na Apple uređajima.

Kako „Spatial Gaming“ može transformisati vaše iskustvo igranja?

Uvođenjem „Spatial Gaming“ mogli biste se naći usred zvuka koji vas okružuje i prati vaše pokrete unutar igrica, stvarajući realističnije audio okruženje. Ova značajka može dodati novu dimenziju vašem iskustvu igranja igrica i omogućiti vam da se potpuno uronite u svijet igara.

Šta očekivati od nadogradnje na iOS 18?

Sa najavom iOS 18 na Worldwide Developers Conference koja počinje 10. juna, korisnici Apple uređaja mogu se nadati brojnim poboljšanjima i novim značajkama u Apple Music aplikaciji. Pored pametnijih prijelaza pjesama, očekuju se i druge inovacije koje će unaprijediti vaše muzičko i igračko iskustvo.

Kako se pripremiti za nadogradnju na iOS 18?

Kako biste iskoristili sve prednosti novih funkcionalnosti Apple Music aplikacije i drugih poboljšanja koje donosi iOS 18, preporučuje se ažuriranje vašeg uređaja čim postane dostupno. Pratite najnovije informacije i uputstva za nadogradnju kako biste osigurali glatku tranziciju i maksimalno iskorištenje novih značajki.

Na kraju, ažuriranje Apple Music aplikacije sa pametnijim prijelazima pjesama najavljuje uzbudljive novitete za korisnike Apple uređaja. Sa većom kontrolom nad crossfade-om, potencijalnim unapređenjem zvuka kroz „Passthrough“ i dodavanjem Dimenzije prostornog zvuka u igre putem „Spatial Gaming“, očekuju vas bolji zvučni i igrački doživljaji. Slijedite novosti i pripremite se za nadogradnju na iOS 18 kako biste prvi iskusili sve ove inovacije.

Ažuriranje Apple Music aplikacije sa pametnijim prijelazima pjesama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.