Oglas od Applea koji je napisao Steve Jobs donio je ogroman iznos novca na aukciji. Toliko je bio vrijedan Apple oglas!

Ručno napisani oglas Steve Jobsa prodat na aukciji

Prodana je ručno napisana reklama Steve Jobsa na aukciji u Sjedinjenim Američkim Državama. To se dogodilo za prilično visoku svotu, jer je bilježnica prodana za nevjerojatnih 175.759 dolara. Na oglasu je Steve Jobs reklamirao Apple-1, prvo računalo Applea (i uopće proizvod) koje je prodano. PC je prvi put prodan 1976. godine.

Steve Jobs je sam napisao oglas, kako se može vidjeti na dnu bilješke gdje se nalazi adresa njegovih roditelja. To je također mjesto gdje je Apple počeo prije mnogo godina. Na oglasu su dodane dvije polaroidne fotografije na kojima je prikazan Apple-1. Zanimljiv detalj: ispod jedne polaroidne fotografije dodan je natpis da je slika mutna jer je fotoaparat podrhtavao prilikom slikanja.Aukcija: Toliko vrijedi Apple oglas Steve Jobsa

Apple-1 bio je prvo računalo Applea

Apple-1 je prvo računalo Applea i jedno od prvih osobnih računala na svijetu. U osnovi je Apple-1 bio samo odvojena matična ploča sa čipovima koja je izgledala potpuno drugačije od računala koje danas koristimo. Za Apple-1 ste 1976. godine morali izdvojiti „samo“ 666,66 dolara. Morali ste sami kupiti kućište, napajanje, tipkovnicu i zaslon.

Činjenica da se Apple-1 mogao spojiti na monitor i tipkovnicu bila je revolucionarna u to vrijeme, što je činilo računalo izuzetno inovativnim. Proizvedeno je samo 200 uređaja Apple-1, nakon čega je Apple prešao na Apple-2. Osim oglasa, i računalo je prodano na aukciji. Sam Apple-1 donio je 233.520 dolara, puno više od cijene prije 40 godina.

Apple1-1

Stari uređaji Applea vrijede mnogo novca

Apple-1 oglas Steve Jobsa je ograničeno proizveden, zbog čega je računalo već ranije donijelo veliku svotu novca. 2010. godine jedan Apple-1 je na aukciji ponuđen za prodaju po cijeni od 175.000 eura. Ako računalo još uvijek radi, vrijedno je još više. Na primjer, funkcionalni Apple-1 je prodan za 295.900 eura 2013. godine. Prije dvije godine je ovaj rekord oboren; funkcionalni Apple-1 je prodan za čak 400.000 dolara.

Oglas Applea telefoni Steve Jobsa nije prvi koji je na aukciji donio mnogo novca, jer su već prije prodavani iPhonei za izuzetno visoke iznose. Tako su stari iPhonei već prodani na aukcijama za 54.000 dolara i 63.000 dolara. Ako imate stari proizvod Applea, dobro ga sačuvajte, jer ga možda kasnije možete prodati za novac.

1 thoughts on “Aukcija: Toliko vrijedi Apple oglas Steve Jobsa

  1. Pingback: Ima ultrawide kameru i Face ID sustav za otključavanje - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.