„Astroslikanje na Google Pixel uređaju“ je naziv ovog videa koji otkriva 14 trikova za Google Pixel uređaje i koje bi svako trebao znati. U videu se nalaze savjeti za podešavanje sata na zaključanom ekranu, prečice sa zaključanog ekrana, pozadine sa kinematografskim efektima, radionicu za emotikone, promjenu teme tastature, astroslikanje, stabilizacija video snimaka u aplikaciji Google Photos, promjenu tastera za podešavanje glasnoće, „lažni“ makro režim za starije uređaje, korištenje OTG dongla, brzi dvostruki dodir na poleđini uređaja, prijevod titlova uživo, korištenje Pixel uređaja kao web kamere i funkcija „Now Playing“ za prepoznavanje pjesama. Takođe, u videu daju i informacije o dodatnim kanalima i kontakt adresa za sponzorstvo sljedećeg videa.

Pixel uređaji su dobili nove opcije prilagođavanja kao što su mogućnost odabira sata na zaključanom ekranu, prečica na zaključanom ekranu i personalizovane pozadine sa emotikonima. Kamera također ima korisne funkcije poput astroslikanja, stabilizacije video snimaka i prenamjene tastera za podešavanje glasnoće. OTG dongl je korisno sredstvo koje omogućava priključivanje različitih periferija na uređaj. Pixel uređaji također imaju dodatne funkcije kao što su brzi dvostruki dodir na poleđini uređaja za izvođenje odabrane radnje, prijevod titlova uživo, korištenje uređaja kao web kamere i funkcija „Now Playing“ za prepoznavanje pjesama.

Astroslikanje na Google Pixel uređaju

This image is property of i.ytimg.com.

Google Pixel uređaji

Google Pixel uređaji su popularni pametni telefoni koji se baziraju na Android operativnom sistemu. Ovi uređaji su razvijeni i proizvedeni od strane Google-a i predstavljaju jedinstvenu kombinaciju naprednih funkcija, visokokvalitetnog dizajna i performansi. U ovom članku ćemo istražiti osnovne informacije o Google Pixel uređajima, opisati glavne funkcije i nove opcije prilagođavanja koje dolaze sa ovim telefonima.

Osnovne informacije o Google Pixel uređajima

Google Pixel uređaji su dizajnirani da pruže vrhunsko iskustvo korisnicima i opremljeni su najnovijim tehnološkim dostignućima. Oni pokreću najnoviju verziju Android operativnog sistema i imaju podršku za sve Google aplikacije i servise.

Pixel uređaji su poznati po svojim izuzetnim kamerama koje koriste napredne algoritme i veštačku inteligenciju kako bi snimili neverovatno oštre i živopisne fotografije. Takođe imaju visokokvalitetne ekrane sa bogatim bojama i oštrim detaljima.

Ovi telefoni imaju snažne procesore i veliku količinu RAM memorije, što omogućava brzo otvaranje aplikacija i multitasking bez zastoja ili usporavanja. Takođe dolaze sa velikim skladišnim kapacitetom za čuvanje velikog broja fotografija, video zapisa i drugih podataka.

Opis glavnih funkcija

Google Pixel uređaji imaju mnoge funkcije koje korisnicima omogućavaju da iskoriste pun potencijal svojih telefona. Evo nekih od najvažnijih funkcija:

 1. Podešavanje sata na zaključanom ekranu: Možete prilagoditi prikaz sata na zaključanom ekranu prema svojim željama.

 2. Prečice sa zaključanog ekrana: Podesite prečice za brz pristup omiljenim aplikacijama ili funkcijama direktno sa zaključanog ekrana.

 3. Pozadine sa kinematografskim efektima: Oplemenite vaš zaključani ekran sa animiranim pozadinama koje pružaju kinematografski osećaj.

 4. Radionica za emotikone: Izaberite i personalizujte svoje emotikone kako biste izrazili svoje emocije na jedinstven način.

 5. Promjena teme Gboard tastature: Prilagodite izgled tastature prema svojim željama i izaberite iz širokog izbora tema i stilova.

 6. Astroslikanje: Koristite poseban režim fotografisanja koji omogućava detaljno snimanje zvezdanih neba i noćnih pejzaža.

 7. Stabilizacija video snimaka u Google Photos: Google Photos ima funkciju za automatsku stabilizaciju video snimaka kako bi rezultat bio glatki i profesionalni.

 8. Promjena namjene tastera za podešavanje glasnoće: Možete prilagoditi funkciju tastera za podešavanje glasnoće prema svojim potrebama.

 9. Korištenje OTG dongla: Uređaji podržavaju korištenje OTG dongla koji omogućava povezivanje različitih periferija na telefon, kao što su USB memorijski uređaji ili miševi.

 10. Brzi dvostruki dodir na poleđini uređaja: Možete podesiti funkciju brzog dvostrukog dodira na poleđini uređaja kako biste izvršili određene radnje, kao što je pokretanje aplikacije ili snimanje fotografije.

 11. Prijevodi titlova uživo: Uz pomoć Google Assistanta, Pixel uređaji mogu prepoznati, prevoditi i prikazivati titlove u stvarnom vremenu tokom gledanja video zapisa ili filmova.

 12. Korištenje Pixel uređaja kao web kamere: Pixel uređaji mogu se koristiti kao web kamere za video pozive i sastanke putem različitih platformi, kao što su Zoom, Google Meet i drugi.

 13. Funkcija „Now Playing“: Pixel uređaji imaju funkciju prepoznavanja pesama koja je uvek aktivna i može identifikovati i prikazati informacije o pesmi koja se trenutno reprodukuje u blizini.

Nove opcije prilagođavanja uređaja

Pixel uređaji su nedavno dobili nove opcije prilagođavanja koje korisnicima omogućavaju da personalizuju svoje telefone prema svojim željama. Ove opcije uključuju mogućnost odabira sata na zaključanom ekranu, prečica na zaključanom ekranu i personalizovane pozadine sa emotikonima.

Odabirom sata na zaključanom ekranu, korisnici mogu prilagoditi kako i gde će se prikazivati ​​sat na zaključanom ekranu. Ova opcija omogućava korisnicima da odaberu između različitih stilova i veličina sata.

Prečice na zaključanom ekranu omogućavaju brzi pristup omiljenim aplikacijama ili funkcijama direktno sa zaključanog ekrana. Korisnici mogu odabrati aplikacije ili funkcije koje najčešće koriste i dodati ih na zaključani ekran za jednostavan pristup.

Personalizovane pozadine sa emotikonima omogućavaju korisnicima da kreiraju unikatne i šarene pozadine sa kombinacijom emocija i simbola. Korisnici mogu eksperimentisati sa različitim emotikonima, šarama i bojama kako bi kreirali pozadinu koja odražava njihovu ličnost i stil.

Ove nove opcije prilagođavanja pružaju korisnicima mogućnost da unesu svoju kreativnost i personalizaciju u svoje Pixel uređaje, čineći ih jedinstvenim i prepoznatljivim.

14 Google Pixel trikova

Google Pixel uređaji dolaze sa mnogo korisnih trikova i funkcija koje mogu poboljšati vaše iskustvo korištenja telefona. U nastavku su navedena 14 Google Pixel trikova koje bi svako trebao znati.

Podešavanje sata na zaključanom ekranu

Jedan od korisnih trikova na Google Pixel uređajima je mogućnost podešavanja sata na zaključanom ekranu. Možete prilagoditi kako sata izgleda i gde se prikazuje na zaključanom ekranu. Ovo je korisno ako želite da imate brz pristup vremenu bez otključavanja telefona.

Prečice sa zaključanog ekrana

Pixel uređaji omogućavaju dodavanje prečica za brz pristup omiljenim aplikacijama ili funkcijama sa zaključanog ekrana. Ovo vam omogućava da pokrenete aplikacije ili obavite radnje bez otključavanja telefona. Možete dodati prečice za aplikacije kao što su kamera, beleške, kalendar i još mnogo toga.

Pozadine sa kinematografskim efektima

Google Pixel uređaji dolaze sa opcijom pozadina sa kinematografskim efektima. Ove pozadine dodaju 3D pokret i animaciju na vaš zaključani ekran, pružajući vam vizuelno privlačno iskustvo. Možete izabrati različite kinematografske efekte i prilagoditi ih prema svojim željama.

Radionica za emotikone

Pixel uređaji imaju radionicu za emotikone koja vam omogućava da kreirate personalizovane pozadine sa emotikonima. Možete odabrati emotikone, kombinovati ih u šarene šablone i boje, i kreirati jedinstvene pozadine koje odražavaju vaše raspoloženje i stil.

Promjena teme Gboard tastature

Gboard tastatura na Pixel uređajima omogućava vam promjenu teme i izgleda tastature. Možete izabrati između različitih tema, boja i stilova kako biste prilagodili tastaturu prema svojim preferencijama. Ova funkcija vam omogućava da personalizujete izgled i osećaj prilikom kucanja poruka i e-mailova.

Astroslikanje

Astroslikanje je poseban režim fotografisanja koji je dostupan na Pixel uređajima. Ova funkcija koristi napredne algoritme i senzore za snimanje detaljnih fotografija noćnog neba i pejzaža. Astroslikanje omogućava korisnicima da snime neverovatne fotografije zvezda i astronomskih objekata.

Stabilizacija video snimaka u Google Photos

Google Photos ima ugrađenu funkciju stabilizacije video snimaka. Ova funkcija automatski stabilizuje video snimke kako bi rezultat bio glatki i profesionalni. Možete koristiti ovu funkciju da biste poboljšali kvalitet i stabilnost svojih video zapisa.

Promjena namjene tastera za podešavanje glasnoće

Pixel uređaji omogućavaju vam da promijenite namjenu tastera za podešavanje glasnoće prema svojim preferencijama. Možete prilagoditi funkciju tastera ili ih potpuno isključiti. Na taj način, možete koristiti tastere za druge funkcije kao što je zumiranje ili pokretanje određenih aplikacija.

Korištenje OTG dongla

Pixel uređaji podržavaju korištenje OTG dongla, što vam omogućava da povežete različite periferne uređaje na telefon. Možete povezati USB memorijske uređaje, miševe, tastature i druge dodatke kako biste proširili funkcionalnost svog telefona. Ova funkcija je korisna ako želite da kopirate podatke sa USB fleš drajva, koristite miša za preciznije upravljanje ili povežete druge periferne uređaje.

Brzi dvostruki dodir na poleđini uređaja

Pixel uređaji imaju funkciju brzog dvostrukog dodira na poleđini uređaja koja vam omogućava da izvršite određenu radnju jednostavnim tapkanjem na poleđinu telefona. Možete podesiti funkciju prema svojim potrebama, kao što je pokretanje aplikacije ili snimanje fotografije. Ova funkcija vam omogućava da brzo pristupite određenim funkcijama bez dodirivanja ekrana.

Prijevodi titlova uživo

Google Pixel uređaji imaju funkciju prepoznavanja, prevoda i prikaza titlova uživo tokom gledanja video zapisa ili filmova. Možete koristiti Google Assistant da prepozna jezik koji se koristi i automatski prevodi titlove na odabrani jezik. Ovo je korisno ako gledate sadržaj na stranom jeziku ili želite da pratite dijaloge na različitim jezicima.

Korištenje Pixel uređaja kao web kamere

Pixel uređaji mogu se koristiti kao web kamere za video pozive i sastanke putem različitih platformi, kao što su Zoom, Google Meet i drugi. Možete podesiti svoj Pixel telefon kao kameru i koristiti je za video pozive na računarima ili laptopovima. Ovo je korisno ako nemate odvojenu web kameru ili želite da koristite bolju kvalitetu kamere sa svog Pixel uređaja.

Funkcija „Now Playing“

„Now Playing“ je jedinstvena funkcija dostupna na Pixel uređajima koja može prepoznati pesme u realnom vremenu. Ova funkcija je uvek aktivna i prikazuje informacije o pesmi koja se trenutno reprodukuje u blizini. Možete videti naziv pesme i izvođača na zaključanom ekranu ili u traci sa obaveštenjima bez potrebe za pretraživanjem ili koristiti aplikaciju za prepoznavanje pesama.

Google Pixel kamera

Google Pixel uređaji su poznati po svojim impresivnim kamerama koje su opremljene najnovijom tehnologijom i softverima za snimanje visokokvalitetnih fotografija i video zapisa. U ovom odeljku ćemo istražiti glavne funkcije kamere na Pixel uređajima, uključujući astroslikanje, stabilizaciju video snimaka i prenamjenu tastera za podešavanje glasnoće.

Opis glavnih funkcija kamere

Kamera na Pixel uređajima ima mnoge napredne funkcije koje omogućavaju korisnicima da snime profesionalne fotografije i video zapise. Ove funkcije uključuju:

 • Visokokvalitetne snimke: Pixel kamere imaju velike senzore koji omogućavaju snimanje oštrih i detaljnih fotografija čak i u uslovima slabog osvetljenja. Ovo je korisno za snimanje noćnih fotografija i pejzaža.

 • Veštačka inteligencija: Kamere koriste veštačku inteligenciju za automatsko prepoznavanje scene i podešavanje postavki za najbolje rezultate. Veštačka inteligencija pomaže i u prepoznavanju lica, poboljšanju boja i uklanjanju zamućenosti.

 • Portretni režim: Pixel kamere imaju portretni režim koji omogućava korisnicima da snime fotografije sa efektom zamućenja pozadine, fokusirajući se samo na subjekt. Ovo je idealno za snimanje portreta ili fotografija sa umetničkim efektom.

 • Noćni režim: Kamere na Pixel uređajima imaju poseban noćni režim koji omogućava snimanje jasnih i dobro osvetljenih fotografija čak i u uslovima slabog osvetljenja.

Astroslikanje

Astroslikanje je poseban režim fotografisanja koji omogućava korisnicima da snime detaljne fotografije noćnog neba, zvezda i astronomskih objekata. Ova funkcija koristi duže ekspozicije, naprednu stabilizaciju i kompjutersku obradu kako bi stvorila jasne i oštre slike galaksija, zvezda i drugih nebeskih tela. Astroslikanje zahteva stabilnu podlogu ili tripod kako bi se snimile najbolje fotografije.

Stabilizacija video snimaka

Google Photos ima funkciju stabilizacije video snimaka koja poboljšava kvalitet video zapisa. Ova funkcija automatski stabilizuje video snimke i smanjuje vibracije ili trešenje kamere koje mogu ometati gledanje. Stabilizacija video snimaka u Google Photos je korisna za snimanje glatkih i stabilnih video zapisa bez potrebe za korišćenjem dodatne opreme ili softvera.

Prenamjena tastera za podešavanje glasnoće

Pixel uređaji omogućavaju prenamjenu tastera za podešavanje glasnoće kako bi se prilagodili individualnim potrebama korisnika. Možete promeniti funkciju tastera za podešavanje zvuka ili ih potpuno isključiti. Ova funkcija vam omogućava da koristite taster za druge radnje ili aplikacije, kao što je zumiranje ili pokretanje kamere.

OTG dongl

OTG dongl je korisno sredstvo koje omogućava povezivanje različitih periferija na Google Pixel uređaj. OTG dongl je adapter koji pretvara USB-C priključak na Pixel uređaju u USB-A priključak, omogućavajući vam da povežete različite USB uređaje na svoj telefon. Ovo je korisno ako želite da prenesete podatke sa USB fleš drajva, povežete miša ili tastaturu, ili koristite druge periferne uređaje sa svojim Pixel telefonom.

Opis i svrha OTG dongla

OTG dongl je sredstvo koje omogućava povezivanje perifernih uređaja na vaš Google Pixel telefon. Ovaj adapter se povezuje na USB-C priključak na telefonu i omogućava vam da povežete USB uređaje koji koriste USB-A priključak. Na taj način možete koristiti različite periferne uređaje, kao što su USB fleš drajvovi, miševi, tastature, gamepadovi ili kontroleri sa svojim Pixel telefonom.

OTG dongl je mala i prenosiva oprema koja je jednostavna za upotrebu. Ovaj adapter vam omogućava da proširite funkcionalnost svog telefona, dodajući dodatne mogućnosti i opcije.

Priključivanje različitih periferija na uređaj

Povezivanje perifernih uređaja na vaš Pixel uređaj uz pomoć OTG dongla je jednostavno. Prvo, priključite OTG dongl na USB-C priključak na telefonu. Zatim, povežite USB uređaj, poput USB fleš drajva, miša ili tastature, u USB-A priključak OTG dongla.

Nakon povezivanja periferne uređaje, Pixel telefon će ih automatski prepoznati i omogućiti vam da koristite njihove funkcionalnosti. Na primer, ako ste povezali USB fleš drajv, možete kopirati i prenositi podatke sa telefona na fleš drajv ili obrnuto. Ako ste povezali miša ili tastaturu, možete ih koristiti za bolju kontrolu i unos podataka na telefonu.

OTG dongl je korisna oprema koja omogućava korisnicima da prilagode i koriste svoj Pixel telefon na više načina. Povezivanje perifernih uređaja može povećati produktivnost i olakšati određene zadatke na telefonu.

Dodatne funkcije Pixel uređaja

Pixel uređaji imaju i druge dodatne funkcije koje mogu poboljšati vaše iskustvo korištenja telefona. Ove funkcije uključuju:

Brzi dvostruki dodir na poleđini uređaja

Pixel uređaji imaju funkciju brzog dvostrukog dodira na poleđini uređaja koja vam omogućava da izvršite odabranu radnju jednostavnim tapkanjem na poleđinu telefona. Možete podesiti funkciju prema svojim potrebama, kao što je pokretanje aplikacije ili snimanje fotografije. Ova funkcija vam omogućava da brzo pristupite određenim funkcijama bez dodirivanja ekrana.

Prijevod titlova uživo

Google Pixel uređaji imaju funkciju prepoznavanja, prevoda i prikaza titlova uživo tokom gledanja video zapisa ili filmova. Možete koristiti Google Assistant da prepozna jezik koji se koristi i automatski prevodi titlove na odabrani jezik. Ovo je korisno ako gledate sadržaj na stranom jeziku ili želite da pratite dijaloge na različitim jezicima.

Korištenje uređaja kao web kamere

Pixel uređaji mogu se koristiti kao web kamere za video pozive i sastanke putem različitih platformi. Možete povezati svoj Pixel telefon na računar putem USB kabla ili bežične veze i koristiti ga za video pozive na platformama kao što su Zoom, Google Meet i druge. Ovo je korisno ako nemate odvojenu web kameru ili želite da koristite bolju kvalitetu kamere sa svojim Pixel uređajem.

Funkcija „Now Playing“ za prepoznavanje pjesa

Pixel uređaji imaju funkciju „Now Playing“ koja može automatski prepoznati pesme koje se trenutno reprodukuju u blizini. Ova funkcija je uvek aktivna i prikazuje informacije o pesmi na zaključanom ekranu ili u traci sa obaveštenjima. Možete brzo i lako saznati koja pesma se trenutno pušta na radiju, televizoru ili drugim uređajima bez potrebe za pretraživanjem. Funkcija „Now Playing“ je korisna ako želite da saznate ime i izvođača pesme ili da je sačuvate za kasnije slušanje.

Zaključak

Google Pixel uređaji su impresivni pametni telefoni koji dolaze sa mnogim korisnim funkcijama i opcijama prilagođavanja. Ovi uređaji su dizajnirani da pruže vrhunsko iskustvo korisnicima, od izuzetnih kamera i visokokvalitetnih ekrana do snažnih performansi i mogućnosti prilagođavanja.

U ovom članku smo istražili osnovne informacije o Google Pixel uređajima, opisali glavne funkcije kamere i nove opcije prilagođavanja koje dolaze sa ovim telefonima. Takođe smo istakli 14 korisnih trikova za Google Pixel uređaje koji mogu poboljšati vaše iskustvo korištenja.

Google Pixel uređaji nude širok spektar mogućnosti i fleksibilnosti, a njihove napredne funkcije pomažu vam da iskoristite pun potencijal svojih telefona. Bez obzira da li ste novi korisnik Pixel uređaja ili iskusni korisnik, ovi saveti i trikovi će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj Google Pixel telefon.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.