Apple je danas saopštio da će objaviti ažuriranje softvera iOS 17 sa popravkom problema pregrijavanja iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max uređaja, a kompanija je u međuvremenu podijelila dodatne detalje o ovom problemu sa MacRumorsom. Važno je istaći da Apple tvrdi da problem nije povezan sa titanijumskim okvirom. Nasuprot izvještaju koji je objavljen ove sedmice, Apple tvrdi da dizajn iPhone 15 Pro uređaja nije uzrok pregrijavanja. Štaviše, Apple je rekao da titanijumski okvir i aluminijumska podkonstrukcija omogućavaju bolje raspršivanje toplote od bilo kojeg prethodnog modela Pro uređaja sa okvirom od nerđajućeg čelika. Apple je naveo da su neke treće strane aplikacije opteretile A17 Pro čip iz nepoznatih razloga, uključujući Instagram, Uber i igru Asphalt 9: Legends, i da sarađuje sa razvijateljima ovih aplikacija kako bi riješio ovaj problem. Apple tvrdi da njihovo ažuriranje neće smanjiti performanse čipa kako bi riješili temperaturni problem, te da dugoročni performanse neće biti narušene.

Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija iPhone 15 Pro uređaja ne doprinosi problemu pregrijavanja

Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija iPhone 15 Pro uređaja ne doprinosi problemu pregrijavanja

Apple je danas najavio izlazak ažuriranja softvera iOS 17 sa ciljem rješavanja problema pregrijavanja iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max uređaja. Kompanija je također podijelila dodatne detalje o ovom problemu sa MacRumors-om. Važno je napomenuti da Apple tvrdi da problem pregrijavanja nije povezan sa titanijumskim okvirom. Nasuprot nedavnom izvještaju, Apple tvrdi da dizajn iPhone 15 Pro uređaja ne doprinosi pregrijavanju. U stvari, Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija i aluminijumska potkonstrukcija omogućavaju bolje raspršivanje toplote nego bilo koji prethodni modeli Pro uređaja sa inox ramom.

Apple najavljuje izlazak ažuriranja softvera iOS 17 sa rješavanjem problema pregrijavanja iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max uređaja

Apple je najavio planirano ažuriranje softvera iOS 17 koje će riješiti problem pregrijavanja iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max uređaja. Preopterećenje A17 Pro čipa od strane nekih trećih aplikacija, kao što su Instagram, Uber i utrka Asphalt 9: Legends, je identifikovano kao uzrok pregrijavanja. Apple je u saradnji sa developerima ovih aplikacija kako bi riješio ove probleme. Kompanija tvrdi da ažuriranje softvera neće smanjiti performanse čipa kako bi se riješio problem sa temperaturom i da dugoročna performansa uređaja neće biti narušena.

Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija iPhone 15 Pro uređaja ne doprinosi problemu pregrijavanja

Apple otkriva da problem nije povezan sa titanijumskim okvirom

Nakon prijavljenog problema o preopterećenju uređaja, Apple je istražio i otkrio da problem pregrijavanja nije povezan sa titanijumskim okvirom iPhone 15 Pro uređaja. Nasuprot nekim izvještajima, Apple je potvrdio da dizajn uređaja ne utječe na povećanu temperaturu. Naprotiv, Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija i aluminijumska potkonstrukcija omogućavaju bolje raspršivanje toplote u odnosu na prethodne modele Pro uređaja koji su imali inox ram.

Titanijumska konstrukcija i aluminijumska potkonstrukcija osiguravaju bolje raspršivanje toplote

Apple se pohvalio da nova konstrukcija iPhone 15 Pro modela omogućava bolje raspršivanje toplote. Titanijumska konstrukcija u kombinaciji sa aluminijumskom potkonstrukcijom omogućava efikasnije uklanjanje toplote sa uređaja. Ovo poboljšanje u dizajnu omogućava bolje performanse uređaja i sprečava pregrijavanje.

Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija iPhone 15 Pro uređaja ne doprinosi problemu pregrijavanja

Problem pregrijavanja uzrokovan preopterećenjem nekih aplikacija trećih strana

Apple je identifikovao problem pregrijavanja koji je uzrokovan preopterećenjem nekih aplikacija trećih strana. Aplikacije kao što su Instagram, Uber i utrka Asphalt 9: Legends opterećuju A17 Pro čip uređaja, što dovodi do povećane temperature. Apple je u kontaktu sa developerima ovih aplikacija i zajedno rade na rješavanju problema. Važno je napomenuti da će ovaj bug fix riješiti problem sa temperaturom, ali neće smanjiti performanse čipa.

Apple obećava da će rješenje ovog problema sa temperaturom zadržati dugoročnu performansu uređaja

Apple je obećao da će rješenje problema sa temperaturom koje će biti implementirano zadržati dugoročnu performansu iPhone 15 Pro uređaja. Kompanija je objasnila da se osjećaj veće toplote u prvih nekoliko dana korištenja uređaja može javiti zbog povećane pozadinske aktivnosti nakon podešavanja ili vraćanja uređaja na fabrička podešavanja. Pored toga, Apple je otkrio bug u verziji iOS 17 koji utječe na neke korisnike i koji će biti riješen u nadogradnji softvera. Također su ustanovili da su nedavni update-i trećih aplikacija uzrokovali preopterećenje sistema. Apple radi sa ovim developerima na rješavanju ovog problema putem nadogradnje aplikacija.

Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija iPhone 15 Pro uređaja ne doprinosi problemu pregrijavanja

Detalji o Apple-ovoj izjavi

Apple je objavio dodatne detalje o problemima sa pregrijavanjem. Aplikacije poput Instagrama, Ubera i utrke Asphalt 9: Legends su identifikovane kao aplikacije koje su uzrokovale preopterećenje uređaja. Apple surađuje sa developerima ovih aplikacija kako bi riješio ove probleme. Rješenje ovog problema će biti implementirano kroz nadogradnju aplikacija.

Zaključak

Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija iPhone 15 Pro uređaja ne doprinosi problemu pregrijavanja. Kompanija je najavila ažuriranje softvera iOS 17 sa rješavanjem ovog problema. Apple je otkrio da problem pregrijavanja nije povezan sa dizajnom uređaja, već sa preopterećenjem nekih aplikacija trećih strana. Titanijumska konstrukcija i aluminijumska potkonstrukcija osiguravaju bolje raspršivanje toplote. Apple je u saradnji sa developerima aplikacija kako bi riješio problem pregrijavanja, a obećavaju da će rješenje problema sa temperaturom zadržati dugoročne performanse uređaja.

Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija iPhone 15 Pro uređaja ne doprinosi problemu pregrijavanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.