Apple radi na novoj generaciji iPhone SE modela koji će imati mnoge sličnosti sa prestižnim iPhone 14. Ova nova verzija iPhone SE će zameniti tradicionalno home dugme i Touch ID tehnologiju sa Face ID detekcijom lica. Dizajn telefona će također biti sličan iPhone 14, iako će imati samo jednu kameru umjesto dve. Kamera će biti unapređena sa 48-megapikselnom senzorom, što je značajan skok u odnosu na trenutnu verziju iPhone SE 2022 sa 12-megapikselnom kamerom. Osim toga, nova verzija iPhone SE će također imati aktivan taster za bolju interakciju korisnika. Iako još uvijek nisu poznati detalji o datumu izlaska ovog telefona, očekuje se da će biti dostupan tek nakon što izađe vrhunski iPhone 16.

Apple radi na novoj generaciji iPhone SE modela koji će sličiti iPhone 14 modelu

Apple, jedan od najvećih svjetskih proizvođača pametnih telefona, trenutno radi na razvoju nove generacije iPhone SE modela. Prema informacijama koje su procurile, ovaj novi model će biti sličan dizajnu iPhone 14, jednog od najnovijih modela kompanije. To ukazuje na to da će novi iPhone SE imati moderniji i atraktivniji izgled, u skladu s najnovijim trendovima u industriji pametnih telefona.

Nova verzija iPhone SE će imati Face ID umjesto home dugmeta i Touch ID-a

Jedna od najznačajnijih promjena koju očekujemo na novom iPhone SE modelu je zamjena home dugmeta i Touch ID-a sa Face ID tehnologijom. Face ID je napredna tehnologija prepoznavanja lica koja omogućava korisnicima da otključaju svoje telefone jednostavno pomoću svojeg lica. Ova tehnologija je već prisutna na premium iPhone modelima, poput iPhone 14, a njeno uvođenje na iPhone SE će pružiti korisnicima veću sigurnost i praktičnost pri korištenju svojih uređaja.

Apple radi na novoj generaciji iPhone SE modela koji će sličiti iPhone 14 modelu

Telefon će imati sličan dizajn kao iPhone 14, ali sa jednom kamerom umjesto dvije

U pogledu dizajna, novi iPhone SE će biti prepoznatljiv po svom izgledu koji će se poklapati sa dizajnom iPhone 14 modela. To znači da će telefon imati elegantni i moderni izgled, sa staklenim stražnjim panelom i metalnim okvirom. Međutim, jedna od razlika u odnosu na iPhone 14 će biti broj kamera na stražnjoj strani uređaja. Dok iPhone 14 ima dvostruku kameru, novi iPhone SE će imati samo jednu kameru. Iako ova promjena može izgledati kao korak unazad u odnosu na prethodnu generaciju iPhone SE modela, važno je napomenuti da će nova kamera biti znatno poboljšana.

Apple radi na novoj generaciji iPhone SE modela koji će sličiti iPhone 14 modelu

Kamera će biti poboljšana sa 48-megapikselnom kamerom, u usporedbi sa 12-megapikselnom kamerom kod iPhone SE 2022

Nova verzija iPhone SE će donijeti značajna poboljšanja u pogledu kamere. Prema izvorima, nova kamera će imati rezoluciju od 48 megapiksela u usporedbi sa 12-megapikselnom kamerom kod iPhone SE 2022. Ovo znači da će korisnici moći snimati izuzetno detaljne i kvalitetne fotografije na svom iPhone SE uređaju. Osim toga, očekuje se da će nova kamera podržavati razne funkcije i tehnologije koje su prisutne na ostalim premium iPhone modelima, kao što su noćni način rada, optička stabilizacija slike i napredne mogućnosti snimanja video zapisa.

Apple radi na novoj generaciji iPhone SE modela koji će sličiti iPhone 14 modelu

Nova verzija iPhone SE također će imati akticiju dugme

Još jedna značajka koju možemo očekivati na novom iPhone SE modelu je vraćanje aktivnog dugmeta. Aktivno dugme je prepoznatljiva značajka starijih iPhone modela koja omogućava korisnicima brz pristup raznim funkcijama i radnji. Ova karakteristika će dodatno poboljšati korisničko iskustvo i olakšati navigaciju kroz aplikacije i postavke telefona.

Apple radi na novoj generaciji iPhone SE modela koji će sličiti iPhone 14 modelu

Datum izlaska novog iPhone SE modela još uvijek nije poznat, ali se očekuje da će biti dostupan tek nakon izlaska iPhone 16 modela

Što se tiče datuma izlaska novog iPhone SE modela, trenutno nemamo konkretnu informaciju. Međutim, prema izvorima, očekuje se da će novi iPhone SE biti dostupan tek nakon izlaska iPhone 16 modela. Ovo ukazuje na to da Apple planira prvo predstaviti svoj premium model, a zatim lansirati ažurirani iPhone SE model. Iako se ovo može činiti kao neobičan potez, Apple ima strategiju koja je usmjerena prema različitim segmentima tržišta, tako da vjerujemo da će novi iPhone SE biti dobro prihvaćen od strane korisnika koji preferiraju kompaktnije i pristupačnije telefone.

U zaključku, Apple radi na novoj generaciji iPhone SE modela koji će naslijediti dizajn iPhone 14 modela. Očekuje se da će novi iPhone SE imati Face ID tehnologiju umjesto home dugmeta i Touch ID-a. Telefonom će dominirati jedna kamera koja će biti poboljšana sa 48-megapikselnom rezolucijom. Povratak aktivnog dugmeta će dodatno poboljšati funkcionalnost uređaja. Iako još uvijek nemamo točan datum izlaska, očekuje se da će novi iPhone SE biti dostupan nakon izlaska iPhone 16 modela. S nestrpljenjem očekujemo ove nadolazeće promjene i vjerujemo da će novi iPhone SE privući pažnju korisnika koji traže kvalitetan iPhone iskustvo po povoljnijoj cijeni.

Apple radi na novoj generaciji iPhone SE modela koji će sličiti iPhone 14 modelu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.