Apple je nedavno prestao podržavati iOS 17.3 verziju i više nije moguće vratiti se na tu verziju. Ova odluka je donesena kako bi se korisnicima potaknulo ažuriranje operativnog sustava i sprječilo smanjenje sigurnosti. Sada je iOS 17.3.1 jedina javno dostupna verzija iOS-a, dok se iOS 17.4 nalazi u fazi beta testiranja. Nadolazeće ažuriranje, iOS 17.4, donosi nekoliko promjena u App Storeu, nove emotikone, transkripte u Podcasts aplikaciji i druge novitete. Ova vijest će vjerojatno zainteresirati sve korisnike Apple uređaja koji su navikli na redovita ažuriranja i napretke u operativnom sustavu.

Apple prestao podržavati iOS 17.3, više nije moguće vratiti se na tu verziju

Prestanak podrške za iOS 17.3

Apple je prestao podržavati iOS 17.3 i više nije moguće vratiti se na tu verziju. To znači da korisnici koji su trenutno koristili iOS 17.3 više neće moći primati ažuriranja ili podršku od strane Apple-a. Ova odluka donesena je kako bi se potaknulo ažuriranje operativnog sustava i sprječilo smanjenje sigurnosti.

Razlozi za prestanak podrške

Postoje dva glavna razloga za prestanak podrške za iOS 17.3. Prvo, Apple želi potaknuti korisnike da redovito ažuriraju svoje operativne sustave kako bi imali pristup najnovijim značajkama i poboljšanjima. Ažuriranja operativnog sustava također uključuju sigurnosne zakrpe koje pomažu u zaštiti korisničkih podataka.

Drugo, Apple želi sprječiti smanjenje sigurnosti koje može nastati ako korisnici nastave koristiti zastarjelu verziju iOS-a. Starije verzije operativnog sustava često imaju poznate sigurnosne propuste koji su ispravljeni u novijim verzijama. Korištenje starijih verzija može izložiti korisnike potencijalnim sigurnosnim prijetnjama, stoga je važno da korisnici pređu na najnoviju verziju iOS-a kako bi bili zaštićeni.

Apple prestao podržavati iOS 17.3, više nije moguće vratiti se na tu verziju

Dostupne verzije iOS-a

Trenutno dostupna verzija iOS-a je 17.3.1. Nakon prestanka podrške za iOS 17.3, ova verzija postala je jedina javno dostupna verzija. To znači da korisnici koji još uvijek koriste iOS 17.3 mogu ažurirati na verziju 17.3.1 kako bi i dalje dobivali podršku i ažuriranja od strane Apple-a. Važno je napomenuti da je 17.3.1 verzije atraktivnija zbog sigurnosnih zakrpa i poboljšanja koje donosi.

Također, Apple je uvelike uključen u razvoj iOS 17.4 verzije, koja se trenutno nalazi u fazi beta testiranja. Ova verzija donosi brojne promjene i poboljšanja, a korisnici se ohrabruju da se uključe u beta testiranje i daju povratne informacije kako bi Apple mogao napraviti konačne prilagodbe prije službenog izdanja ove verzije.

Promjene u iOS 17.4

iOS 17.4 verzija donosi nekoliko značajnih promjena i poboljšanja koja će poboljšati korisničko iskustvo. Evo pregleda nekih od najvažnijih promjena:

Promjene u App Storeu

Apple je uveo nekoliko promjena u App Storeu u iOS 17.4 verziji. To uključuje optimizaciju pretraživanja, poboljšanu preglednost ocjena i recenzija aplikacija, te dodatak novih kategorija i filtara za lakše pronalaženje željenih aplikacija.

Novi emotikoni

iOS 17.4 donosi i novi set emotikona koji će korisnicima omogućiti još veću raznolikost u komunikaciji. S novim emotikonima bit će moguće izražavati širi spektar emocija i stavova te će biti više mogućnosti za personalizaciju poruka.

Transkripti u Podcasts aplikaciji

Apple je također unaprijedio Podcasts aplikaciju u iOS 17.4 verziji dodavanjem mogućnosti transkripta. Ova značajka omogućava korisnicima da čitaju transkripte epizoda podcasta kako bi lakše pratili sadržaj i pretraživali informacije. Transkripti će biti automatski generirani i dostupni za većinu popularnih podcasta.

Drugi izmjeni

Osim navedenih promjena, iOS 17.4 verzija donosi i druge manje promjene i poboljšanja. To uključuje ispravke sigurnosnih propusta, poboljšanja u performansama i stabilnosti sustava, te dodatne značajke i funkcionalnosti koje će korisnicima olakšati svakodnevno korištenje njihovih Apple uređaja.

U zaključku, Apple je prestao podržavati iOS 17.3 i korisnicima se preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju iOS-a kako bi imali pristup sigurnosnim zakrpama i najnovijim značajkama. Trenutno je iOS 17.3.1 jedina javno dostupna verzija, dok je iOS 17.4 u fazi beta testiranja. Verzija iOS 17.4 donosi brojne promjene, uključujući promjene u App Storeu, nove emotikone, transkripte u Podcasts aplikaciji i druge poboljšanja. Preporučuje se da korisnici prate ažuriranja i da se uključe u beta testiranje kako bi iskoristili sve prednosti najnovije verzije iOS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.