Apple nedavno je izdao iOS 17.1 i kao i obično, prestao je potpisivati iOS 17.0.3, čime je onemogućio povratak na tu verziju iOS-a. Zanimljivo je da Apple i dalje potpisuje iOS 17.0.2. Najnoviji softver iOS 17.1 može se preuzeti na kompatibilnim uređajima putem interneta odlaskom na „Postavke“ -> „Općenito“ -> „Ažuriranje softvera“. Apple je također prestao potpisivati ​​iOS 15.7.9, iOS 16.7 i iOS 16.7.1. Povratak na stariju verziju iOS-a često se koristi od strane korisnika koji jailbreak-uju svoje iPhone uređaje, ali povratak na prethodnu verziju iOS-a ponekad može biti korisno i za korisnike koji doživljavaju značajne greške nakon ažuriranja na najnoviju verziju iOS-a.

Apple prestaje potpisivati iOS 17.0.3 nakon izlaska verzije 17.1

Apple prestaje potpisivati iOS 17.0.3

Nakon izlaska verzije 17.1

Apple nedavno je izdao iOS 17.1 i, kao što je tradicionalno, prestaje potpisivati iOS 17.0.3, čime više nije moguće vraćanje na tu verziju iOS-a. Očito, Apple nastavlja potpisivati iOS 17.0.2. Softver iOS 17.1 može se preuzeti putem interneta na kompatibilnim uređajima odlaskom na „Postavke“ -> „Opće“ -> „Ažuriranje softvera“. Također, Apple je prestao potpisivati iOS 15.7.9, iOS 16.7 i iOS 16.7.1.

Tradicionalni postupak

Apple redovito prestaje potpisivati starije verzije iOS-a nakon izlaska nove verzije. To je uobičajena praksa koja omogućava Appleu fokusiranje na podršku i poboljšanje najnovije verzije operativnog sustava. Ovaj postupak sprječava korisnike da se vraćaju na starije verzije iOS-a i potiče ih da koriste najnovije funkcije i sigurnosna ažuriranja.

Apple prestaje potpisivati iOS 17.0.3 nakon izlaska verzije 17.1

Nemogućnost povratka na iOS 17.0.3

Kako Apple prestaje potpisivati iOS 17.0.3, korisnici više neće moći vratiti svoje uređaje na tu verziju operativnog sustava. To znači da neće biti moguće preuzimanje ili instaliranje iOS 17.0.3 s Appleovih poslužitelja. Korisnici će biti ograničeni na korištenje najnovije verzije iOS-a ili starijih verzija koje Apple i dalje potpisuje.

Nastavljen potpisivanje iOS 17.0.2

Iako Apple prestaje potpisivati iOS 17.0.3, zanimljivo je da nastavlja potpisivati iOS 17.0.2. To znači da korisnici i dalje mogu preuzeti i instalirati tu verziju operativnog sustava s Appleovih poslužitelja. Ova mogućnost omogućava korisnicima da se vrate na prethodnu verziju iOS-a ako imaju problema s najnovijom verzijom ili ako žele koristiti određene značajke koje su dostupne samo u iOS 17.0.2.

Apple prestaje potpisivati iOS 17.0.3 nakon izlaska verzije 17.1

Povrat na starije verzije iOS-a

Povratak na starije verzije iOS-a može biti koristan za korisnike koji žele iskoristiti značajke koje su prisutne u tim verzijama, ali nisu dostupne u najnovijoj verziji. Također, neki korisnici se mogu odlučiti za povratak na stariju verziju ako imaju problema s najnovijom verzijom ili iskusili značajne bugove nakon nadogradnje na najnoviju verziju.

Važno je napomenuti da povratak na stariju verziju iOS-a zahtijeva sigurnosno kopiranje podataka jer će se sve datoteke i postavke izgubiti tijekom procesa povratka. Osim toga, korisnici moraju pratiti upute koje su dostupne na Appleovoj službenoj podršci kako bi uspješno izvršili povrat na stariju verziju iOS-a.

Korištenje za jailbreak

Povratak na starije verzije iOS-a često se koristi od strane korisnika koji žele izvršiti jailbreak svojih uređaja. Jailbreak omogućava korisnicima pristup dodatnim značajkama i mogućnostima koje nisu podržane u zatvorenom ekosustavu iOS-a. Povratak na starije verzije iOS-a može biti korak prema postizanju jailbreaka na uređaju, jer neki jailbreak alati podržavaju samo određene verzije iOS-a.

Važno je napomenuti da jailbreak može poništiti jamstvo uređaja i povećati rizik od sigurnosnih prijetnji. Korisnici koji se odluče za jailbreak trebaju biti svjesni tih rizika i poduzeti odgovarajuće mjere opreza.

Apple prestaje potpisivati iOS 17.0.3 nakon izlaska verzije 17.1

Pomoć za korisnike s bugovima

Povratak na starije verzije iOS-a također može biti koristan za korisnike koji susreću bugove ili probleme nakon nadogradnje na najnoviju verziju iOS-a. Ako korisnik primijeti da se njegov uređaj iznenada ponaša neuobičajeno ili ima probleme s određenim aplikacijama ili funkcionalnostima, povratak na stariju verziju iOS-a može riješiti te probleme.

Važno je napomenuti da povratak na stariju verziju iOS-a može riješiti samo probleme koji su uzrokovani nedavnom nadogradnjom na najnoviju verziju. Ako je problem dublje ukorijenjen, može biti potrebno puno detaljnije rješenje, kao što je pomoć Appleove službene podrške ili ažuriranje na buduću stabilnu verziju iOS-a.

Prestanak potpisivanja iOS 15.7.9

Osim prestanka potpisivanja iOS 17.0.3, Apple je također prestao potpisivati iOS 15.7.9. Ova verzija iOS-a više nije dostupna za preuzimanje i instaliranje na uređajima koji su kompatibilni s tom verzijom. Korisnici koji žele koristiti iOS 15.7.9 ili se vratiti na tu verziju sada neće moći to učiniti putem Appleovih poslužitelja.

Apple prestaje potpisivati iOS 17.0.3 nakon izlaska verzije 17.1

Prestanak potpisivanja iOS 16.7

Apple je također prestao potpisivati iOS 16.7. Ova verzija iOS-a više se neće moći preuzimati s Appleovih poslužitelja niti instalirati na kompatibilne uređaje. Kao i kod drugih verzija iOS-a, korisnici koji žele koristiti iOS 16.7. morat će se osloniti na već instalirane kopije ili se nadograditi na najnoviju verziju koju Apple potpisuje.

Prestanak potpisivanja iOS 16.7.1

Naposljetku, Apple je prestao potpisivati i iOS 16.7.1. Ova verzija iOS-a više nije podržana i neće biti dostupna za preuzimanje sa Appleovih poslužitelja. Korisnici koji žele koristiti ili se vratiti na iOS 16.7.1. moraju pronaći alternative, poput korištenja starije instalirane verzije ili nadogradnje na noviju verziju koju Apple potpisuje.

U skladu sa svojom tradicionalnom praksom, Apple je prestao potpisivati stare verzije iOS-a nakon izlaska novih verzija. To osigurava da korisnici koriste najnoviju verziju operativnog sustava s najnovijim sigurnosnim ispravkama i funkcionalnostima. Međutim, to također ograničava korisničku mogućnost povratka na prethodne verzije ili upotrebu starijih verzija iOS-a koje se više ne podržavaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.