Apple je odlučio prekinuti partnerstvo sa Goldman Sachsom za Apple Card, prema informacijama Wall Street Journala. Planiraju prestati surađivati s Goldman Sachsom u idućih 12 do 15 mjeseci, a još nije jasno hoće li Apple uspostaviti novo partnerstvo za Apple Card. Ova vijest dolazi nakon što su se pojavile glasine da Goldman Sachs želi prekinuti svoju suradnju s Appleom radi smanjenja svog poslovanja s potrošaćima. Goldman Sachs i Apple su imali partnerstvo od lansiranja Apple Carda 2019. godine, ali se tijekom godina nisu pojavile brojne poteškoće, uključujući problem s korisničkom podrškom i istragu američke agencije za zaštitu potrošača. Očekuje se da će Apple i dalje nastaviti pružati najbolje alate i usluge za svoje korisnike Apple Carda.

Apple prekida partnerstvo s Goldman Sachsom za Apple Card

Apple prekida partnerstvo s Goldman Sachsom za Apple Card

Apple je odlučio prekinuti svoje kreditno kartično partnerstvo s Goldman Sachsom, prema informacijama sa The Wall Street Journal. Prekid suradnje očekuje se u sljedećih 12 do 15 mjeseci, ali još nije poznato hoće li Apple uspostaviti novo partnerstvo za Apple Card.

Apple i Goldman Sachs prekidaju cjelokupno partnersko ulaganje, uključujući Apple Card i Apple Savings račun. Apple je izjavio da će i dalje pružati „najbolje alate i usluge“ korisnicima Apple Carda.

Raniji glasine o želji Goldman Sachsa za prekidom odnosa

Ranije ove godine pojavile su se glasine o želji Goldman Sachsa da prekine odnos s Appleom kao dio plana za smanjenje poslovanja s potrošačima. Tada se govorilo da Goldman Sachs razgovara s American Expressom o mogućem preuzimanju, međutim Apple Card treba nastaviti raditi na Mastercard mreži sve do 2026. godine zbog dogovora između Applea i Goldman Sachsa. Također, American Express izražava zabrinutost zbog nekih aspekata programa, poput gubitaka na zajmovima zbog Appleove želje za odobravanjem korisnika, pa nije poznato u kojoj su fazi ti pregovori.

Apple prekida partnerstvo s Goldman Sachsom za Apple Card

Synchrony Financial razmatra preuzimanje Apple Carda

Synchrony Financial, poznat kao najveći izdavatelj kartica za trgovine, razmatra mogućnost preuzimanja Apple Carda, navodi se u Wall Street Journalu.

Goldman Sachs i Apple zajednički rade na Apple Cardu

Goldman Sachs i Apple surađuju na Apple Cardu od njegovog pokretanja 2019. godine. Također su se udružili za Apple Savings račun i mogućnost kasnijeg plaćanja putem Apple Paya.

Apple prekida partnerstvo s Goldman Sachsom za Apple Card

Problemi u partnerskom odnosu između Goldman Sachsa i Applea

Partnerstvo između Goldman Sachsa i Applea nije išlo bez problema. Goldman Sachs se suočavao s teškoćama u korisničkoj podršci zbog dugotrajnog čekanja na kontroverzne transakcije Apple Carda, kao i problema s Apple Savings računom.

Istraga američke agencije CFPB o Goldman Sachsu

Američka agencija za zaštitu potrošača, CFPB, pokrenula je istragu protiv Goldman Sachsa zbog pritužbi korisnika. To je dovelo do napetosti između Goldman Sachsa i Applea. Apple nije zadovoljan reputacijom korisničke podrške njihovih proizvoda Apple Card i Apple Savings, dok neki izvršni direktori Goldman Sachsa krive Apple zbog regulatornih problema.

Apple prekida partnerstvo s Goldman Sachsom za Apple Card

Goldman Sachs nov u području konzumnog bankarstva

Goldman Sachs je relativno nov na području konzumnog bankarstva. Kako bi postigao dogovor s Appleom, banka ne naplaćuje naknade koje obično naplaćuju izdavatelji kreditnih kartica. Goldman Sachs ne dobiva udio od naknade koje trgovci plaćaju Appleu za prihvaćanje Apple Carda, niti može naplaćivati godišnje naknade, naknade za kašnjenje ili naknade za međunarodne transakcije. Goldman Sachs ipak zarađuje na zajmovima izdanim korisnicima Apple Carda koji plaćaju svoje kupovine u ratama, ali nije poznato hoće li Apple moći uspostaviti sličan dogovor s drugim izdavateljem s obzirom na ograničeni prihod koji Apple Card donosi.

Nepoznato o novom partnerstvu za Apple Card

Trenutno nije poznato hoće li Apple uspostaviti novo partnerstvo nakon prekida s Goldman Sachsom. Nedostaje informacija o budućnosti Apple Carda i daljnjoj sudbini njegovih korisnika.

Apple prekida partnerstvo s Goldman Sachsom za Apple Card

Zaključak

Apple završava svoje partnerstvo s Goldman Sachsom za Apple Card. Nakon prekida, ostaje neizvjesno što će se dogoditi s Apple Cardom i kako će se dalje razvijati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.