U 2023. godini, Apple je predstavio niz novih uređaja, dok istovremeno s prestankom prodaje nekoliko proizvoda, izaziva interesovanje i rasprave među potrošačima širom svijeta. Pet proizvoda koji više neće biti dostupni su iPhone mini, MacBook Pro od 13 inča, MagSafe Battery Pack, MagSafe Duo Charger i određeni kožni dodaci. Iznenadno odsustvo novih iPads-a ove godine, prvi put od 2010. godine, također je izuzetno zapaženo. Osim toga, Apple je preduzeo značajne korake ka održivosti, postajući klimatski neutralan, eliminirajući upotrebu kože u svojim proizvodima i predstavljajući FineWoven telefonske futrole koje kombinuju praktičnost i estetiku.

Apple predstavio nove uređaje i prestao s prodajom nekoliko proizvoda

Apple predstavio nove uređaje

Apple je u 2023. godini predstavio nekoliko novih uređaja koji su izazvali ogroman interes među potrošačima. Nove linije iPhonea, MacBook Pro laptopa, AirPods Pro, Apple Watch Series 7 i iMac modeli obećavaju poboljšane performanse, inovativne značajke i moderni dizajn.

Nova linija iPhonea

Apple je predstavio novu liniju iPhonea koja je donijela nevjerojatna poboljšanja u performansama i funkcionalnostima. Novi iPhone modeli dolaze s naprednim procesorima, brzim internetom i unaprijeđenim sustavima kamera. Također postoji opcija za 5G povezivost, koja omogućuje brže i pouzdanije preuzimanje i streaming sadržaja.

Nove verzije MacBook Pro laptopa

MacBook Pro laptopi su dobili značajna poboljšanja u svojim specifikacijama i karakteristikama. Novi modeli dolaze s bržim procesorima, poboljšanim grafikama i većim kapacitetom pohrane. Također su opremljeni inovativnim Touch Bar-om i Touch ID senzorom za jednostavno otključavanje uređaja i autorizaciju plaćanja.

Unaprijeđeni AirPods Pro

Apple je predstavio unaprijeđene AirPods Pro slušalice koje nude impresivno iskustvo slušanja glazbe. Novi modeli dolaze s poboljšanom aktivnom bukom, kvalitetnijim zvukom i duljim vijekom trajanja baterije. Također su otporni na vodu i znoj, što ih čini idealnim izborom za sportaše i aktivne korisnike.

Apple Watch Series 7

Novi Apple Watch Series 7 donosi brojne inovacije i funkcionalnosti koje će korisnicima olakšati svakodnevne aktivnosti. Veći zaslon omogućava bolji pregled obavijesti i aplikacija, dok unaprijeđeni senzori prate vašu tjelesnu aktivnost i zdravlje. Također postoji mogućnost prepoznavanja padova i obavijesti o porastu otkucaja srca, što može biti korisno u hitnim situacijama.

Novi iMac modeli

Apple je predstavio novu generaciju iMac modela koji su dobili osvježeni dizajn, brže procesore i poboljšanu grafiku. Novi iMac modeli dolaze s Retina zaslonima veličine 24 inča, koji pružaju živopisne boje i jasnu sliku. Također su opremljeni novim M1 čipom koji omogućuje brže i efikasnije obavljanje zadataka.

Apple prestao s prodajom nekoliko proizvoda

Uz predstavljanje novih uređaja, Apple je također najavio da će prestati s prodajom nekoliko proizvoda. Odluka je donesena kako bi se usredsredili na nove linije proizvoda i prepoznali promjene na tržištu potrošačke elektronike. Pet proizvoda koje Apple više neće proizvoditi su iPhone mini, MacBook Pro od 13 inča, MagSafe Battery Pack, MagSafe Duo Charger i određeni kožni dodaci.

iPhone mini

iPhone mini je bio popularan izbor među korisnicima koji su tražili manji i kompaktniji pametni telefon. Unatoč svom uspjehu, Apple je odlučio prestati s proizvodnjom ovog modela kako bi se usredotočili na svoju glavnu liniju iPhonea s većim zaslonima i naprednim značajkama.

MacBook Pro od 13 inča

MacBook Pro od 13 inča je bio omiljeni izbor među korisnicima koji su tražili prijenosno računalo s odličnim performansama. Ipak, Apple je odlučio prekinuti proizvodnju ovog modela kako bi se usredotočio na unaprijeđene verzije MacBook Pro laptopa s većim zaslonima i naprednim karakteristikama.

MagSafe Battery Pack

MagSafe Battery Pack je bio dodatak koji korisnicima omogućuje dodatnu bateriju za svoje iPhone uređaje. Iako je bio popularan među korisnicima koji su željeli produžiti trajanje baterije svog uređaja, Apple je odlučio prestati s proizvodnjom ovog dodatka kako bi se usmjerili na druge inovativne proizvode.

MagSafe Duo Charger

MagSafe Duo Charger je bio uređaj koji korisnicima omogućuje bežično punjenje iPhonea i Apple Watcha istovremeno. Unatoč svojoj funkcionalnosti, Apple je odlučio prestati s proizvodnjom ovog uređaja i usmjeriti se na druge načine punjenja i bežične tehnologije.

Određeni kožni dodaci

Apple je također odlučio prestati s prodajom određenih kožnih dodataka, kao što su kožne futrole za iPhone i kožne narukvice za Apple Watch. Ova odluka je dio njihove posvećenosti održivosti i smanjenju ekološkog utjecaja. Umjesto kože, Apple se usredotočuje na razvoj novih materijala i rješenja koja su prijateljska prema okolišu.

Apple predstavio nove uređaje i prestao s prodajom nekoliko proizvoda

Apple ne predstavlja nove iPads

Uz sve nove uređaje koje je Apple predstavio u 2023. godini, iznenađujuće je da nije predstavio nove iPads. Ovo je prvi put od 2010. godine da Apple nije obnovio svoju liniju iPads, što je izazvalo razočaranje među obožavateljima ovih popularnih tableta. Ipak, pretpostavlja se da Apple ima neke planove za budućnost iPadsa i da će korisnici uskoro dobiti nove inovacije i nadogradnje.

Apple postao klimatski neutralan

Uz predstavljanje novih proizvoda, Apple je također objavio da je postao klimatski neutralna kompanija. Ova povijesna odluka znači da Apple više ne utječe na klimatske promjene svojim poslovanjem i proizvodnjom. Kako bi postigli ovo postignuće, Apple je povećao upotrebu obnovljive energije, smanjio emisiju stakleničkih plinova i usmjerio se prema održivoj proizvodnji.

Apple predstavio nove uređaje i prestao s prodajom nekoliko proizvoda

Prestanak proizvodnje kožnih proizvoda

U okviru svog angažmana za održivost, Apple je odlučio prestati s proizvodnjom kožnih proizvoda. Ova odluka dolazi kao odgovor na sve veće zahtjeve za očuvanje okoliša i smanjenje utjecaja modne industrije na klimatske promjene. Umjesto kože, Apple se usredotočuje na razvoj alternativnih materijala koji su jednako elegantni i izdržljivi.

Predstavljanje FineWoven telefonskih futrola

Apple je predstavio inovativne FineWoven telefonske futrole koje kombiniraju estetiku i kvalitetu. Ove futrole izrađene su od visokokvalitetnih tkanina koje su pažljivo tkanje kako bi pružile zaštitu vašem iPhoneu. FineWoven futrole dolaze u različitim bojama i dizajnima, tako da svatko može pronaći futrolu koja najbolje odgovara njegovom stilu. Ove futrole ne samo da štite vaš telefon od ogrebotina i oštećenja, već i pružaju sofisticirani izgled koji se ističe.

Apple predstavio nove uređaje i prestao s prodajom nekoliko proizvoda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.