Želite bolju komunikaciju s osobama koje koriste Android? Apple će uskoro podržavati RCS poruke kako bi omogućio interoperabilnost između iPhonea i Android uređaja. Ova vijest je iznenadila mnoge, budući da je Apple do sada pružao podršku samo za vlastitu iMessage platformu. Pored toga, čujemo glasine o potencijalnim nadogradnjama za iPhone 16 seriju sljedeće godine, uključujući bolje fotoaparate i veće zaslone. Također, korisnici iPhonea u EU moći će preuzimati aplikacije s drugih izvora, izvan Appleove App Store trgovine, u prvom polugodištu 2024. godine. I to nije sve! Saznajte više o ovim i drugim Apple novostima.

Apple podržava RCS, glasine o iPhoneu 16 i još

Apple podržava RCS

Apple usvaja standard RCS za bolju interoperabilnost s Android uređajima

Apple je nedavno objavio da će podržavati Rich Communication Standard (RCS) standard kako bi omogućio bolju interoperabilnost s Android uređajima. Ovo je bila velika vijest koja je iznenadila mnoge ljude, jer je Apple dugo vremena odbijao usvajanje ovog standarda.

RCS je nasljednik SMS i MMS poruka i donosi brojne napretke u komunikaciji između korisnika Apple uređaja i Androida. Ovaj standard omogućava sigurnije slanje poruka, visokokvalitetne fotografije i videozapise, audio poruke te značajno poboljšane grupne razgovore.

Iako će i dalje biti odvojen od iMessage-a, podrška za RCS će olakšati komunikaciju između korisnika Apple uređaja i Android korisnika. Ova odluka Apple-a pokazuje njihovu želju za boljom interoperabilnosti i otvorenijim pristupom prema drugim platformama.

iPhone 16 glasine

iPhone 16 serija navodno će imati 17 novih karakteristika

Iako još uvijek nije ni sredina studenog, već se počinju pojavljivati glasine o novim karakteristikama za sljedeću generaciju iPhone uređaja. Prema izvorima, iPhone 16 serija će imati čak 17 novih karakteristika koje će korisnicima pružiti još bolje iskustvo.

Jedna od mogućih nadogradnji za iPhone 16 je veći ekran za Pro modele, što će omogućiti korisnicima uživanje u poboljšanom vizualnom iskustvu. Također se očekuju unaprjeđenja kamera, poboljšana tehnologija baterije te brojne druge inovativne značajke.

Iako su ove glasine još uvijek nezvanične, mnogi korisnici već s nestrpljenjem očekuju sljedeću generaciju iPhone uređaja i nadaju se da će im donijeti još više mogućnosti i naprednih karakteristika.

Apple podržava RCS, glasine o iPhoneu 16 i još

Apple podržava sideloadanje aplikacija na EU uređajima

iPhone korisnici u EU će moći preuzimati aplikacije izvan zvaničnog App Store-a

Promjene koje slijede u vezi sa Messanges i aplikacijama za plaćanje

Prema najnovijim informacijama, Apple će omogućiti iPhone korisnicima u EU da preuzimaju aplikacije koje nisu dostupne putem zvaničnog App Store-a. Ova promjena dolazi kao odgovor na propise EU koji zahtijevaju veću otvorenost tržišta aplikacija.

Nova funkcionalnost će omogućiti korisnicima da preuzimaju aplikacije iz drugih izvora, dok će Apple i dalje osiguravati sigurnost i integritet tih aplikacija. Očekuje se i da će biti neke promjene u vezi sa app Messanges i aplikacijama za plaćanje kako bi se uskladile s novim pravilima.

Ova promjena će korisnicima u EU omogućiti pristup većem broju aplikacija i veću slobodu u korištenju svojih uređaja. Apple se prilagođava zahtjevima regulative, ali istovremeno se i dalje trudi osigurati najbolje iskustvo korištenja svojih proizvoda.

Apple Black Friday ponude

Najbolje ponude za Apple proizvode i pripadajuće dodatke

Black Friday se bliži, a Apple je već objavio svoje Black Friday ponude. Ovo je odlična prilika za korisnike da kupuju Apple proizvode i pripadajuće dodatke po sniženim cijenama.

Ponude obuhvaćaju razne Apple proizvode, uključujući AirPods, iPhone uređaje, iPad tablete i mnoge druge. Također, tu su i ponude za razne dodatke poput korica, punjača i slušalica.

Ovaj period je izuzetno povoljan za sve one koji planiraju kupiti Apple proizvode ili nadograditi svoje postojeće uređaje. Snižene cijene omogućavaju korisnicima da dobiju visokokvalitetne proizvode po povoljnijim cijenama.

Apple podržava RCS, glasine o iPhoneu 16 i još

Pohvale za AI-uobličen iOS 18

Interni izvori Apple-a vjeruju da će iOS 18 biti ambiciozan i privlačan

Očekuje se da će uključivati novu verziju asistenta Siri

Interni izvori Apple-a vjeruju da će sljedeća verzija operativnog sistema iOS 18 biti ambiciozna i privlačna korisnicima. Očekuje se da će donijeti mnoge nove značajke i dizajnerske promjene koje će poboljšati korisničko iskustvo.

Jedna od najiščekivanijih promjena je nova verzija asistenta Siri koja će biti inteligentnija i pružati korisnicima još više funkcionalnosti. Ova promjena će omogućiti korisnicima da još lakše i intuitivnije koriste Siri za komunikaciju sa svojim uređajem.

Očekuje se da će iOS 18 također donijeti naprednu AI tehnologiju koja će omogućiti personaliziranije i prilagođenije iskustvo korištenja. Apple se trudi da svaka nova verzija operativnog sistema bude korisniku što jednostavnija i da pruži najbolje moguće iskustvo.

watchOS 10.2 beta donosi opciju za promjenu Apple Watch lica pomoću prevlačenja

Promjena načina za brzu promjenu Apple Watch lica

Promjene koje donosi watchOS 10.2 beta

Korisnici Apple Watch-a će moći uživati u novoj funkcionalnosti koja će im omogućiti bržu promjenu Apple Watch lica pomoću prevlačenja. Ova promjena dolazi s najnovijom beta verzijom operativnog sistema watchOS 10.2.

Do sada je promjena lica sata zahtijevala više koraka, što je neke korisnike smetalo. Novo dodana funkcionalnost omogućava korisnicima da jednostavnim prevlačenjem po ekranu promijene lice svog sata.

Očekuje se da će watchOS 10.2 uskoro biti dostupan i korisnicima širom svijeta, donoseći brojne druge promjene i poboljšanja. Apple se trudi osigurati najbolje moguće iskustvo korištenja Apple Watch-a i sluša povratne informacije korisnika kako bi stalno unaprjeđivao svoje proizvode.

Apple podržava RCS, glasine o iPhoneu 16 i još

MacRumors bilten

Pregled najvažnijih Apple vijesti u bilten formatu

Pretplata na bilten

MacRumors nudi tjedni bilten u kojem se pregledava najvažnije vijesti vezane za Apple proizvode. Ovaj bilten je izvrstan način da se korisnici sažeto upoznaju s najvažnijim temama koje su obuhvaćene tokom protekle sedmice.

Pretplata na MacRumors bilten omogućava korisnicima da dobiju detaljan pregled najnovijih Apple vijesti i da budu informisani o svim bitnim razvojima. Ovaj bilten također pomaže korisnicima da se bolje upoznaju s različitim temama i da lakše prate promjene na tržištu.

Pretplata na bilten je jednostavna i omogućava korisnicima da redovito primaju najnovije informacije putem e-pošte. MacRumors je izvor pouzdanih informacija o Apple proizvodima i njihovoj industriji, stoga je pretplata na bilten odličan način da se ostanete informisani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.