Apple istražuje problem treperenja ekrana koji utječe na Apple Watch Seriju 9 i Ultra 2. Prema servisnoj bilješci koja je danas podijeljena ovlaštenim Apple servisnim davateljima, Apple istražuje problem u kojem se svjetlina zaslona kratkotrajno treperi ili „pulsa“ na nekim modelima Apple Watcha kada je omogućen Always On način rada. U bilješci nije naznačeno koji modeli Apple Watcha su pogođeni, ali se čini da je problem najprisutniji na modelima Apple Watch Serije 9 i Apple Watch Ultra 2 koji su pušteni u prodaju prošlog mjeseca. Postoje pritužbe korisnika o ovom problemu na MacRumors Forumima, Redditu i Apple Support Community web stranici. Problem se čini prisutnim na svim verzijama watchOS-a 10, uključujući najnoviji watchOS 10.0.2 izdanje.

Apple istražuje problem treperenja ekrana

Apple je započeo istragu vezanu uz problem sa svjetlinom ekrana na određenim modelima Apple Watch-a. Ovaj problem se manifestuje kroz privremeno treperenje ekrana kada je uključena opcija Always On. Najviše su zahvaćeni modeli Apple Watch Serija 9 i Ultra 2, koji su izašli prošlog mjeseca.

Mnogi korisnici su izrazili svoje nezadovoljstvo ovim problemom na različitim forumima kao što su MacRumors forumi, Reddit i na stranici Apple Support Community. Problem je prisutan na verzijama watchOS 10, uključujući najnovije ažuriranje watchOS 10.0.2.

Kako bi privremeno riješili ovaj problem, Apple preporučuje korisnicima da ažuriraju softver na svom Apple Watch-u i da isključe opciju Always On u postavkama.

Apple ne preporučuje popravku

Apple je izdao uputstvo da ovaj problem sa treperenjem ekrana ne treba popravljati. Umjesto toga, korisnicima se savjetuje da ažuriraju softver na svojim Apple Watch-ima i da pričekaju nadogradnju watchOS-a. Trenutno nije jasno da li je Apple već riješio ovaj problem u nadolazećoj verziji watchOS-a 10.1, koja se očekuje sledeće sedmice.

Kao privremeno rješenje, Apple je predložio korisnicima da isključe opciju Always On u postavkama.

Apple istražuje problem treperenja ekrana koji utječe na Apple Watch Seriju 9 i Ultra 2

Trebaju li Apple Watch korisnici brinuti?

Iako postoji problem sa treperenjem ekrana, Apple Watch i dalje ostaje funkcionalan i koristan uređaj. Treba naglasiti da je Apple prepoznao ovaj problem i pruža podršku korisnicima. To znači da će riješiti problem putem nadogradnje watchOS-a kako bi poboljšali iskustvo korisnika.

Korisnici ne bi trebali biti previše zabrinuti jer Apple pridaje veliku važnost kvaliteti svojih proizvoda i korisničkom iskustvu.

Istraga drugih problema

Pored problema sa treperenjem ekrana, Apple također proučava i druge probleme koji se javljaju na Apple Watch-u. Jedan od tih problema su komplikacije na ekranu koje mogu privremeno promijeniti boju nakon buđenja uređaja.

Korisnici su također prijavili ovo pitanje na forumima, izražavajući svoje nezadovoljstvo. Apple je svjestan ovog problema i vjerujemo da će aktivno raditi na njegovom rješavanju u skorijoj budućnosti.

Apple istražuje problem treperenja ekrana koji utječe na Apple Watch Seriju 9 i Ultra 2

Veza između Apple Watch Serija 9 i Ultra 2

Obje serije Apple Watch-a, Serija 9 i Ultra 2, suočavaju se sa sličnim problemima vezanim za treperenje ekrana. Ovo ukazuje na mogući nedostatak u dizajnu hardvera ili softveru.

Apple će vjerovatno ispituje oba modela kako bi utvrdio uzrok problema i pružio adekvatno rješenje.

Potencijalna rješenja problema

Apple je najavio da će objaviti nadogradnju watchOS-a koja će riješiti problem sa treperenjem ekrana. Međutim, trenutno nije poznato kada će ta nadogradnja biti dostupna.

Preporučujemo korisnicima da redovno provjeravaju objave i ažuriraju softver na svojim Apple Watch-ima kako bi bili sigurni da su dobili najnovije informacije i rješenja za ovaj problem.

Apple istražuje problem treperenja ekrana koji utječe na Apple Watch Seriju 9 i Ultra 2

Korisničko iskustvo sa opcijom Always On

Opcija Always On na Apple Watch-u pruža određene prednosti, međutim, problem treperenja ekrana može utjecati na korisničko iskustvo. Ova opcija omogućava da se informacije na ekranu prikazuju konstantno, bez potrebe za aktiviranjem uređaja.

Apple treba da razmotri isključivanje opcije Always On dok ne riješi problem sa treperenjem ekrana. Na taj način će korisnicima pružiti sigurnost i stabilnost korištenja Apple Watch-a.

Pozadina problema

Treperenje ekrana može biti rezultat određenih nedostataka u dizajnu Apple Watch-a. Također, moguće je da su se javile tehničke poteškoće prilikom implementacije opcije Always On.

Ovo su samo neke od mogućnosti koje su vjerovatno uzrokovale problem treperenja ekrana. Apple će dalje istražiti i analizirati uzroke kako bi osigurao da se ovaj problem ne pojavi u budućnosti.

Apple istražuje problem treperenja ekrana koji utječe na Apple Watch Seriju 9 i Ultra 2

Reakcija korisnika

Korisnici su izrazili frustraciju zbog problema treperenja ekrana na Apple Watch-u. Mnogi su se obratili forumima kako bi podijelili svoje iskustvo i pružili podršku drugim korisnicima.

Odgovor zajednice korisnika pokazuje koliko je važno brinuti o korisničkom iskustvu i kvaliteti proizvoda. Apple će nastaviti raditi na rješavanju ovog problema i pružati podršku korisnicima.

Budući koraci

Očekuje se da će Apple riješiti problem sa treperenjem ekrana u nadolazećoj verziji watchOS-a 10.1. Ovo je jasan pokazatelj da Apple prepoznaje važnost osiguravanja kvalitete proizvoda i korisničkog iskustva.

Preporučujemo korisnicima da prate objave i ažuriranja kako bi bili informisani o daljnjim informacijama i rješenjima za problem treperenja ekrana na Apple Watch-u.

Apple istražuje problem treperenja ekrana koji utječe na Apple Watch Seriju 9 i Ultra 2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.