Apple donosi velike promjene na iPhoneu s iOS 17.4. Ova nova nadogradnja donosi sa sobom neke značajne inovacije koje će unaprijediti korisničko iskustvo. Jedna od najvažnijih promjena je otvaranje NFC čipa za treće strane, što je Apple obavezao evropska zakonodavstva. Međutim, važno je napomenuti da ove promjene ne vrijede za iPadOS 17.4. Iako i iPad dobiva nadogradnju, ona ne donosi iste mogućnosti kao iOS na iPhoneu. Na primjer, iPadOS 17.4 neće imati nove App Storeove, sideloading aplikacija niti druge preglednike osim Safarija. Ipak, nova verzija iPadOS-a ima svoje prednosti, kao što su nove mogućnosti plaćanja u App Storeu i podrška za eksterne igre poput Xbox Cloud Gaminga. Sve u svemu, očekujte mnogo više promjena i novih funkcija na iPhoneu s iOS 17.4 nego na iPadu s iPadOS 17.4.

Promjene na iPhoneu s iOS 17.4

iOS 17.4 donosi brojne promjene na iPhone uređajima, uključujući napredne značajke i poboljšanja performansi. U ovom članku ćemo detaljno pregledati sve promjene i nove funkcionalnosti koje su implementirane kako bi vaše iskustvo korištenja iPhonea bilo još bolje i produktivnije.

Promjene u vezi s NFC čipom

Jedna od ključnih promjena s iOS 17.4 je otvaranje NFC čipa za treće strane. Ova promjena proizlazi iz europskog zakonodavstva koje je doneseno kako bi se osigurala veća interoperabilnost i otvorenost tehnoloških uređaja. Sada treće strane mogu koristiti NFC čip na iPhoneu za različite svrhe, kao što su prijava u hotelske sobe, plaćanje u prodavnicama ili prijevoz putem javnog prijevoza.

Integracija s drugim uređajima preko NFC-a je također poboljšana, omogućavajući vam da lako razmjenjujete podatke s drugim kompatibilnim uređajima. To može biti korisno u mnogim situacijama, kao što je prenos fotografija s digitalnog fotoaparata na iPhone ili uparivanje slušalica i zvučnika.

Nova App Store iskustva

S iOS 17.4, Apple je redizajnirao izgled App Storea kako bi ga učinio intuitivnijim i lakšim za korištenje. Sada je jednostavnije pretraživanje aplikacija i pronalaženje željenog sadržaja. Pored toga, poboljšana su i recenzije i ocjene aplikacija, tako da možete dobiti bolji uvid u kvalitet aplikacije prije nego što je preuzmete.

Uz to, sada App Store nudi personalizirane preporuke aplikacija, temeljene na vašim prethodnim preuzimanjima i interesima. Ovo vam omogućava da otkrijete nove korisne aplikacije koje bi vam mogle biti zanimljive.

Apple donosi velike promjene na iPhoneu s iOS 17.4

Mogućnost sideloudanja aplikacija

Jedna od najznačajnijih promjena s iOS 17.4 je mogućnost sideloudanja aplikacija izvan App Storea. To znači da više niste ograničeni samo na aplikacije koje su dostupne u App Storeu, već možete preuzeti i instalirati aplikacije s drugih izvora. Međutim, važno je napomenuti da sideloudanje aplikacija nosi određene sigurnosne rizike, jer Apple ne može provjeriti integritet tih aplikacija.

Postupak za instalaciju sideloudanih aplikacija je prilično jednostavan, ali zahtijeva nekoliko dodatnih koraka. Prije nego što preuzmete i instalirate aplikaciju izvan App Storea, morat ćete omogućiti odgovarajuće postavke na uređaju kako biste dali dozvolu za tako nešto. To može biti korisno ako želite instalirati aplikaciju koja nije dostupna u vašoj zemlji ili koja je iz nekog razloga uklonjena iz App Storea.

Važno je naglasiti da je potrebno pažljivo razmotriti prije preuzimanja i instalacije sideloudanih aplikacija, kako biste izbjegli potencijalne sigurnosne rizike ili problema s kompatibilnošću.

Druge dostupne web preglednici

S iOS 17.4, Apple je omogućio korištenje različitih web preglednika na iPhoneu. Sada niste ograničeni samo na Safari, već možete koristiti i druge popularne preglednike kao što su Chrome, Firefox ili Opera. Ova promjena omogućava vam da odaberete preglednik koji najbolje odgovara vašim potrebama i preferencijama.

Prednosti korištenja drugih preglednika uključuju veći izbor značajki, bolju integraciju s drugim uslugama i platformama, kao i podršku za nove tehnologije. Također, možete postaviti preferirani preglednik koji će se automatski otvarati prilikom otvaranja veza ili pretraživanja na internetu.

Apple donosi velike promjene na iPhoneu s iOS 17.4

Nova betaalmogućnost u App Storeu

S iOS 17.4, Apple je uveo nove opcije plaćanja u App Storeu. Sada možete koristiti nove digitalne novčanike za kupovinu aplikacija i drugih digitalnih sadržaja. To vam olakšava proces plaćanja i pruža vam više fleksibilnosti u izboru načina plaćanja.

Unaprjeđena sigurnost plaćanja je također jedna od novih značajki iOS 17.4. Apple je dodao dodatne sigurnosne slojeve kako bi zaštitio vaše podatke prilikom obavljanja transakcija u App Storeu. Ovo je važno jer osigurava da vaše financijske informacije ostanu sigurne i zaštićene od potencijalnih zloupotreba.

Jednostavnije povrat novca za kupljene aplikacije je još jedna korisna promjena koja je implementirana u iOS 17.4. Ako niste zadovoljni s kupljenom aplikacijom ili je niste dobili kako ste očekivali, sada možete lakše zatražiti povrat novca i dobiti povrat novca na svoj račun.

Podrška za Xbox Cloud Gaming

Certified for Microsoft Azure.

S iOS 17.4 dolazi podrška za Xbox Cloud Gaming, što znači da sada možete igrati Xbox igre na svom iPhoneu. Xbox Cloud Gaming je servis koji vam omogućava da igrate veliki broj Xbox igara putem internetskog streama, bez potrebe za preuzimanjem ili instalacijom igara na uređaju.

Korištenje Xbox Cloud Gaming servisa je vrlo jednostavno – jednostavno se prijavite na svoj Xbox račun putem iPhonea i preuzmite željenu igru. Zatim možete igrati igru putem internetskog streama, koristeći kontroler za igru koji je kompatibilan s iPhoneom.

Kvaliteta streaminga i performanse su također poboljšane u iOS 17.4. Apple je dodao nekoliko optimizacija i poboljšanja kako bi osigurao glatko iskustvo igranja, bez zastoja ili smetnji. Ovo je posebno važno za igrače koji žele uživati ​​u popularnim Xbox igrama na svom iPhoneu, bez potrebe za dodatnom opremom ili konzolom.

Apple donosi velike promjene na iPhoneu s iOS 17.4

Novi dizajn sučelja

iOS 17.4 donosi osvježeni dizajn sučelja, s ciljem poboljšanja upotrebljivosti i intuitivnosti. Osuvremenjeni izgled ikona i upravljačkih elemenata čini navigaciju kroz telefon još jednostavnijom i atraktivnijom. Izbornici su organizirani na logičan način, olakšavajući pronalaženje željenih opcija i postavki.

Prilagodljivi widgeti na početnom zaslonu su još jedna nova značajka koja je implementirana u iOS 17.4. Sada možete postaviti widgete za omiljene aplikacije, informacije o vremenu ili vijesti na početnom zaslonu. Ovo vam omogućava da brzo pristupite najvažnijim informacijama ili funkcionalnostima, bez potrebe za otvaranjem pojedinih aplikacija.

Dizajniranje za bolju upotrebljivost i intuitivnost, novi dizajn sučelja čini korištenje iPhonea još ugodnijim i produktivnijim.

Poboljšanja u performansama

iOS 17.4 donosi brojna poboljšanja u performansama, kako bi vaš iPhone radio još brže i bez zastoja. Brže pokretanje aplikacija omogućava vam da brzo pristupite svojim omiljenim aplikacijama i pokrenete ih bez čekanja. Smanjenje zastoja i smetnji kod korištenja osigurava glatko iskustvo korištenja iPhonea, bez zastoja ili prekida.

Bolje upravljanje resursima i baterijom je još jedna korisna promjena koja je implementirana u iOS 17.4. Apple je dodao poboljšane algoritme za upravljanje resursima i baterijom, kako bi osigurao optimalnu potrošnju energije i produžio trajanje baterije. Ovo je posebno važno za korisnike koji intenzivno koriste svoje iPhone uređaje tijekom dana i trebaju pouzdanu i dugotrajnu bateriju.

Optimizacija za veći broj uređaja je također implementirana u iOS 17.4. Bez obzira koristite li iPhone SE ili najnoviji iPhone model, iOS 17.4 će raditi učinkovito i pružiti vam isto iskustvo korištenja, bez obzira na uređaj koji koristite.

Apple donosi velike promjene na iPhoneu s iOS 17.4

Napredna privatnost i sigurnost

iOS 17.4 donosi dodatne postavke privatnosti, koje vam omogućavaju bolju kontrolu nad podacima koje dijelite s aplikacijama. Sada možete prilagoditi postavke privatnosti za svaku pojedinačnu aplikaciju, omogućujući vam da odaberete koje informacije želite dijeliti, a koje ne.

Poboljšana zaštita podataka korisnika je također ključna značajka iOS 17.4. Apple je dodao dodatne sigurnosne slojeve kako bi osigurao da vaši osobni podaci ostanu zaštićeni i privatni, bez mogućnosti neovlaštenog pristupa. Ova poboljšanja uključuju enkripciju podataka, višefaktorsku autentifikaciju i napredne postavke zaštite podataka.

Unaprijeđena zaštita od zlonamjernog softvera je također implementirana u iOS 17.4. Apple redovito ažurira svoje sigurnosne mehanizme kako bi otkrio i blokirao zlonamjerni softver i druge sigurnosne prijetnje. Ovo je važno za sigurnost vašeg uređaja i sprečavanje potencijalnih napada ili krađe podataka.

Preglednije upravljanje dozvolama aplikacija je posljednja značajka koja je unaprijeđena u iOS 17.4. Sada možete detaljnije pregledati i kontrolirati dozvole koje ste dali aplikacijama, kao i promijeniti ih u bilo kojem trenutku. Ovo vam omogućava da imate bolji pregled nad tim koje aplikacije imaju pristup vašim podacima i kako koriste te podatke.

Ukupno gledano, iOS 17.4 donosi brojne promjene i nove funkcionalnosti koje poboljšavaju vaše iskustvo korištenja iPhonea. Od otvaranja NFC čipa za treće strane do novog dizajna sučelja i poboljšanja u performansama, ove promjene će vam omogućiti bolju produktivnost, sigurnost i zabavu prilikom korištenja vašeg iPhone uređaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.