Ankerovi Qi2 punjači su najnovija inovacija koja će omogućiti punjenje iPhone uređaja brzinom od 15W. Dok su trenutni Qi bazirani punjači ograničeni na 7.5W kod korištenja sa Apple-ovim iPhone uređajima, Anker je potvrdio da će njihovi Qi2 punjači podržavati 15W brzo punjenje za modele iPhone 13, iPhone 14 i iPhone 15. Ovo će biti moguće zahvaljujući unapređenoj Qi2 tehnologiji koja će omogućiti istu brzinu punjenja kao i MagSafe punjači. Iako Apple nije pružio detalje o brzinama punjenja koje će Qi2 podržavati, Anker je potvrdio da će njihovi Qi2 punjači podržavati brzo punjenje od 15W, što bi moglo otvoriti put i drugim proizvođačima da razviju punjače sa istom maksimalnom brzinom punjenja. Očekuje se da prvi Qi2 punjači budu dostupni krajem 2023. godine, a već su najavljene nove Qi2 proizvode od strane poznatih brendova poput Belkina, Mophiea i Ankera. Ova nova tehnologija će pružiti korisnicima iPhone uređaja veću brzinu punjenja i poboljšano iskustvo korištenja.

Sadržaj

Ankerovi Qi2 punjači

Punite iPhone uređaje brzinom od 15W

Anker je najavio novu generaciju Qi2 punjača koji će omogućiti punjenje iPhone 13, iPhone 14 i iPhone 15 uređaja brzinom od 15W. Ovo je značajan napredak u odnosu na dosadašnje Qi-based punjače koji su bili ograničeni na 7.5W kada se koriste sa iPhone uređajima. MagSafe punjači su već podržavali punjenje brzinom od 15W.

Informacije o Ankerovim Qi2 punjačima

Ankerovi Qi2 punjači će puniti iPhone 13, iPhone 14 i iPhone 15 uređaje brzinom od 15W

Anker je potvrdio da će njihovi Qi2 punjači omogućiti punjenje iPhone 13, iPhone 14 i iPhone 15 uređaja brže nego ikada ranije. Ovo je rezultat napretka u tehnologiji punjenja i poboljšanja Qi2 standarda.

Anker tvrdi da će nove Qi2 punjače moći koristiti za punjenje iPhone uređaja brže od dosadašnjih Qi-based punjača

Anker je istakao da će Qi2 punjači omogućiti brže punjenje iPhone uređaja u poređenju sa prethodnim Qi-based punjačima. Ovo će korisnicima omogućiti brže i efikasnije punjenje svojih uređaja.

MagSafe punjači podržavaju punjenje brzinom od 15W

MagSafe punjači već su podržavali punjenje brzinom od 15W, ali sada Ankerovi Qi2 punjači pružaju alternativu korisnicima koji preferiraju Qi tehnologiju za bežično punjenje.

Ankerovi Qi2 punjači punite iPhone uređaje brzinom od 15W

Qi2 i MagSafe punjenje

Qi2 i MagSafe punjači imaju isto magnetsko poravnanje

Qi2 punjači imaju istu magnetsku poravnanje kao i MagSafe punjači. Ovo omogućava korisnicima da jednostavno postave svoje iPhone uređaje na punjač i osiguraju pouzdano i efikasno punjenje.

Apple nije dao detalje o brzini punjenja Qi2 na iPhone uređajima

Iako Apple podržava upotrebu Qi2 punjača na njihovim uređajima, nisu pružili detalje o brzini punjenja koju podržavaju. Ovo ostavlja prostor za nagađanja, ali Anker je potvrdio da će njihovi Qi2 punjači podržavati punjenje brzinom od 15W na iPhone uređajima.

Specifikacije za iPhone 15 i iPhone 15 Pro navode da je bežično punjenje ograničeno na 7.5W

Na tehničkoj specifikaciji za iPhone 15 i iPhone 15 Pro modele navedeno je da je bežično punjenje ograničeno na 7.5W. Međutim, Ankerova portparolka Mary Woodbury je potvrdila da će Qi2 punjači podržavati punjenje brzinom od 15W na ovim uređajima.

Ankerova portparolka potvrdila je da će novi Qi2 punjači podržavati punjenje brzinom od 15W na iPhone uređajima

Mary Woodbury, portparolka kompanije Anker, je potvrdila da će novi Qi2 punjači podržavati punjenje brzinom od 15W na iPhone uređajima. Ovo je dobra vest za korisnike koji žele brže i efikasnije punjenje svojih uređaja.

Nepotvrđene brzine punjenja Qi2

Apple nije potvrdio brzine punjenja od 15W sa Qi2

Apple još uvek nije potvrdio brzine punjenja od 15W sa Qi2 punjačima. Ovo znači da korisnici i dalje čekaju zvaničnu potvrdu od strane Apple-a o brzinama punjenja koje podržavaju njihovi uređaji.

Ostali proizvođači također nisu dali informacije o brzinama punjenja Qi2

Pored Apple-a, ni ostali proizvođači nisu pružili konkretne informacije o brzinama punjenja koje će njihovi Qi2 punjači podržavati. Ovo znači da korisnici trenutno ne mogu dobiti potpune informacije o performansama Qi2 punjača od drugih brendova.

Ako Ankerovi Qi2 punjači podržavaju brzinu punjenja od 15W, vjerovatno će to isto imati i drugi bežični punjači.

Ukoliko se Ankerovi Qi2 punjači zaista mogu pohvaliti brzinom punjenja od 15W, postoji velika verovatnoća da će i drugi proizvođači bežičnih punjača pružiti istu brzinu. Ovo bi značilo da će korisnici imati više opcija kada je u pitanju brzo punjenje njihovih iPhone uređaja.

Ankerovi Qi2 punjači punite iPhone uređaje brzinom od 15W

Qi2 podrška na iPhone uređajima

iPhone 15 modeli podržavaju Qi2 punjenje od samog početka

Qi2 punjenje je podržano na iPhone 15 modelima od samog početka. Ovo znači da korisnici ovih modela mogu iskoristiti prednosti bržeg punjenja sa Ankerovim Qi2 punjačima od samog trenutka kada kupe svoje uređaje.

iOS 17.2 će dodati Qi2 podršku na iPhone 13 i iPhone 14 modelima

Najnovija verzija iOS-a, iOS 17.2, će dodati Qi2 podršku na iPhone 13 i iPhone 14 modelima. Ovo znači da će korisnici ovih modela moći da iskoriste prednosti brzog punjenja sa Ankerovim Qi2 punjačima nakon ažuriranja njihovih uređaja.

Moguće pojašnjenje za punjače sa magnetima

Ako Qi2 podržava punjenje brzinom od 15W na iPhone uređajima, to bi moglo razjasniti nejasnoće oko punjača sa magnetima

Ukoliko se potvrdi da Qi2 punjači podržavaju brzinu punjenja od 15W na iPhone uređajima, to bi moglo razjasniti konfuziju koja je postojala oko punjača sa magnetima. Trenutni Qi-based punjači sa magnetima su bili ograničeni na brzinu punjenja od 7.5W, ali proizvođači su često reklamirali ove punjače kao da podržavaju brzinu punjenja od 15W samo za druge Android telefone.

Trenutni Qi-based punjači sa magnetima su limitirani na punjenje brzinom od 7.5W

Proizvođači punjača sa magnetima su do sada bili ograničeni na brzinu punjenja od 7.5W kada se koristi sa iPhone uređajima. Međutim, ovi punjači su često reklamirani kao da podržavaju punjenje brzinom od 15W, ali samo za druge Android telefone.

Proizvođači često reklamiraju takve punjače kao podršku za punjenje brzinom od 15W samo za druge Android telefone

Imajte na umu da proizvođači često reklamiraju punjače sa magnetima kao da podržavaju punjenje brzinom od 15W, ali ovo se odnosi samo na druge Android telefone, a ne na iPhone uređaje. To je razlog zašto je potvrda od strane Ankera da će Qi2 punjači zaista podržavati punjenje brzinom od 15W na iPhone uređajima izuzetno važna.

Ankerovi Qi2 punjači punite iPhone uređaje brzinom od 15W

Očekivani dolazak Qi2 punjača

Prvi Qi2 punjači se očekuju krajem 2023. godine

Prvi Qi2 punjači se očekuju da će biti dostupni korisnicima krajem 2023. godine. Ovo će omogućiti korisnicima da iskoriste prednosti bržeg punjenja sa Ankerovim Qi2 punjačima.

Belkin, Mophie i Anker su već najavili nove Qi2 proizvode

Brendovi poput Belkina, Mophieja i Ankera su već najavili nove Qi2 proizvode. Ovi proizvođači su prepoznali potražnju za bržim punjenjem iPhone uređaja i žele da pruže svojim korisnicima kvalitetne Qi2 punjače.

Zaključak

Ankerovi Qi2 punjači predstavljaju napredak u tehnologiji bežičnog punjenja iPhone uređaja. Sa podrškom za brzinu punjenja od 15W, ovi punjači omogućavaju korisnicima brže i efikasnije punjenje svojih uređaja. Očekuje se da će prvi Qi2 punjači biti dostupni krajem 2023. godine, a brendovi poput Belkina, Mophieja i Ankera već su najavili svoje Qi2 proizvode. Uz sve to, Qi2 podrška je već implementirana na iPhone 15 modelima, dok će iOS 17.2 donijeti Qi2 podršku na iPhone 13 i iPhone 14 modelima. Ako Qi2 zaista podržava punjenje brzinom od 15W na iPhone uređajima, to bi moglo razjasniti konfuziju oko punjača sa magnetima. Uz sve ovo, korisnici također mogu očekivati da i drugi proizvođači bežičnih punjača pruže brže punjenje sa Qi2 tehnologijom.

Ankerovi Qi2 punjači punite iPhone uređaje brzinom od 15W

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.