Uskoro će Android telefoni dobiti revolucionarnu tehnologiju bežičnog punjenja, sličnu MagSafe-u kompanije Apple. Nova bežična standard Qi2 bazirana je na MagSafe tehnologiji i donosi niz poboljšanja, uključujući magnetno pričvršćivanje punjača za telefone, brže punjenje i veću efikasnost. Veliki broj proizvoda certificiranih za Qi2 standard već će biti dostupan na tržištu idućeg mjeseca, a preko 100 uređaja trenutno se testira za podršku ovom standardu. Uzbudljivo je što će Android telefoni uskoro usvojiti Qi2 standard, a prva linija koja će ga podržavati bit će iPhone 15 kompanije Apple. Najavljeno je i nekoliko proizvođača koji su već najavili Qi2 punjače, uključujući Belkin, Mophie, Anker i Aircharge. Ovaj standard uključuje dva profila: Magnetic Power Profile (MPP), koji se bazira na MagSafe tehnologiji, i Extended Power Profile (EPP). Također, se očekuje da će i Google Pixel 9 linija podržavati Qi2 standard. Dakle, ne samo da će Android telefoni dobiti ovu inovativnu tehnologiju punjenja, već će biti dostupni i novi magnetni punjači i dodaci za telefone.

Android telefoni uskoro će dobiti bežično punjenje slično MagSafe-u

Android telefoni će uskoro dobiti bežično punjenje

Bežično punjenje telefona već je postalo popularno među korisnicima, a sada će Android telefoni dobiti još napredniju verziju ove tehnologije. Nova bežična standard Qi2 donosi brojne poboljšane mogućnosti koje su inspirirane MagSafe tehnologijom kompanije Apple. Ovaj novi standard omogućava magnetno pričvršćivanje punjača za telefone, što će rezultirati jednostavnijim i sigurnijim punjenjem.

Qi2 standard donosi magnetno pričvršćivanje punjača

Jedan od glavnih noviteta koje donosi Qi2 standard je magnetno pričvršćivanje punjača za telefone. Umjesto klasične veze putem kabela, korisnici će punjač jednostavno prisloniti na zadnju stranu telefona, a magneti će se brzo i sigurno spojiti. Ova tehnologija omogućava jednostavnije postavljanje telefona na punjač i smanjuje mogućnost pomicanja ili ispadanja telefona sa punjača.

Qi2 standard omogućava brže punjenje

Jedna od najvećih prednosti Qi2 standarda je brže punjenje telefona. Zahvaljujući poboljšanim tehnikama punjenja, ovaj standard omogućava upotrebu veće snage i time ubrzava proces punjenja. U usporedbi s postojećim bežičnim punjačima, Qi2 standard će omogućiti korisnicima da znatno brže napune svoje telefone, što je vrlo korisno u situacijama kada je brzina punjenja od suštinske važnosti.

Qi2 standard donosi veću efikasnost

Još jedna važna prednost Qi2 standarda je veća efikasnost punjenja. Ovaj novi standard smanjuje gubitak energije tijekom procesa punjenja, što rezultira manjim trošenjem električne energije i duljim vijekom trajanja baterije. Vrijeme potrebno za punjenje telefona će se također smanjiti, što olakšava svakodnevno korištenje telefona.

Prvi proizvodi certificirani za Qi2 standard stižu na tržište idućeg mjeseca

Potrošači će uskoro imati priliku kupiti proizvode koji podržavaju novi Qi2 standard. Očekuje se da će razni proizvođači lansirati certificirane Qi2 punjače koji će omogućiti korisnicima da iskoriste sve prednosti ove tehnologije. Ovo će pružiti više opcija kupcima i omogućiti im da odaberu proizvod koji najbolje odgovara njihovim potrebama i preferencijama.

Više od 100 uređaja je trenutno u testiranju za Qi2 standard

Prije nego što se Qi2 standard lansira na tržište, brojni proizvođači trenutno testiraju svoje uređaje kako bi provjerili njihovu kompatibilnost s ovom novom tehnologijom. Uključeni su različiti modeli telefona, kako bi se osigurala podrška za što veći broj uređaja. Ovo testiranje će omogućiti korisnicima da imaju veliki izbor uređaja koji podržavaju Qi2 standard, pružajući im fleksibilnost u odabiru.

Android telefoni će usvojiti Qi2 standard

Qi2 standard nije rezerviran samo za Apple telefone. Android telefoni će također usvojiti ovu tehologiju, s prvim implementacijama koje će biti dostupne na liniji Apple iPhone 15. Ovo će omogućiti korisnicima Android telefona da također iskoriste sve prednosti Qi2 tehnologije i uživaju u bržem i efikasnijem bežičnom punjenju.

Android telefoni uskoro će dobiti bežično punjenje slično MagSafe-u

Vodeći proizvođači punjača najavljuju Qi2 modele

Među vodećim proizvođačima punjača već su najavljeni Qi2 punjači. Proizvođači kao što su Belkin, Mophie, Anker i Aircharge već su najavili svoje modele koji podržavaju Qi2 standard. Ovo će omogućiti korisnicima da biraju između različitih opcija pri odabiru punjača i pružajući im mogućnost da odaberu proizvod koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

Qi2 standard uključuje dva profila

Qi2 standard sastoji se od dva profila: Magnetic Power Profile (MPP) i Extended Power Profile (EPP). MPP profil je direktno inspiriran MagSafe tehnologijom kompanije Apple i omogućava magnetno pričvršćivanje punjača za telefone. EPP profil, s druge strane, omogućava još veću efikasnost punjenja, što rezultira bržim i pouzdanijim punjenjem.

Android telefoni uskoro će dobiti bežično punjenje slično MagSafe-u

Novi dodaci za telefone podržavaju magnetno pričvršćivanje

Osim punjača, Qi2 standard će omogućiti i druge dodatke koji podržavaju magnetno pričvršćivanje. Korisnici će moći pronaći razne dodatke koji su kompatibilni s Qi2 standardom, kao što su držači za telefon, nosači za automobil i druge praktične opcije. Ovi dodaci donose dodatnu praktičnost korisnicima i omogućavaju im da iskoriste sve prednosti bežičnog punjenja.

Ukratko, Qi2 standard donosi značajna poboljšanja bežičnog punjenja za Android telefone. Sa svojim magnetnim pričvršćivanjem, bržim punjenjem i većom efikasnošću, ova tehnologija će omogućiti korisnicima da upotrebljavaju svoje telefone na praktičniji i efikasniji način. S dolaskom prvih certificiranih proizvoda na tržište idućeg mjeseca, korisnici će imati još više opcija za bežično punjenje i dodatke koji podržavaju magnetno pričvršćivanje. Bez sumnje, Qi2 standard će unaprijediti način na koji punimo i koristimo naše Android telefone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.