Android 15 Beta 2 donosi mnogo novih promjena. U ovoj najnovijoj nadogradnji, korisnici mogu stvoriti zasebno područje za aplikacije, skrivati određene aplikacije u gornjem dijelu aplikacijske ladice, te se raduje brojnim drugim novim značajkama i poboljšanjima. Tu su i redizajnirani panel za autentifikaciju, novi ikonički prikazi, prečaci za uređaje za sluh, opcije kontrasta u pozadinskim slikama i stilu, te mnogo više. Android 15 Beta 2 donosi mnogo promjena koje će poboljšati iskustvo korisnika i unaprijediti funkcionalnost sustava.

U recenziji Android 15 Beta 2, 9to5Google ističe koliko su izmjene značajne te uključene u beta verziju. S novom značajkom „private space“, korisnici mogu stvoriti sigurno područje za svoje aplikacije, dok nova funkcija „rekord app“ olakšava pristup aplikacijama putem izbornika „nedavno“. Tu su i brojne manje promjene poput pojednostavljenog pristupa postavkama sigurnosti i privatnosti, redizajniranog panela za autentifikaciju te mnoge druge. Unaprijeđenja i promjene u Android 15 Beta 2 pružaju korisnicima više mogućnosti i poboljšano iskustvo korištenja.

Novi private space

Stvaranje zasebnog područja za aplikacije

Jedna od najvažnijih novih promjena u Androidu 15 Beta 2 je uvođenje „private space“ funkcionalnosti. Ova funkcionalnost vam omogućava stvaranje zasebnog područja za vaše aplikacije, slično digitalnom sefu, gdje aplikacije koje želite zadržati privatnima možete zaključati i pristupiti im samo nakon autentifikacije otiskom prsta ili posebnom lozinkom. Ovo je vrlo korisna funkcionalnost ako želite zadržati određene aplikacije za sebe ili ih sakriti od drugih korisnika vašeg uređaja. Da biste koristili private space funkcionalnost, samo idite na Postavke -> Privatnost i sigurnost -> Private space i slijedite upute za stvaranje svog privatnog prostora.

Prepoznavanje i skrivanje aplikacija

Mogućnost prepoznavanja i skrivanja aplikacija u gornjem dijelu aplikacijske ladice

U prethodnim verzijama Androida, aplikacije koje ste nedavno koristili smještene su u gornjem dijelu aplikacijske ladice. Ovo može biti korisno, ali može biti i naporno ako se neke aplikacije neprestano pojavljuju u tom prostoru. Srećom, Android 15 Beta 2 donosi mogućnost prepoznavanja i skrivanja takvih aplikacija. Sada možete dugo pritisnuti ikonu aplikacije koju ne želite da se pojavljuje u gornjem dijelu ladice i dobit ćete mogućnost da je sakrijete. To će vam omogućiti da imate bolji pregled nad aplikacijama koje su vam važne, bez nepotrebnog zagušenja gornjeg dijela ladice.

Android 15 Beta 2 donosi mnogo novih promjena

This image is property of i.ytimg.com.

Novi ikonički prikaz

Novi ikonički prikaz sustava

Novi ikonički prikaz postavki

Sa Androidom 15 Beta 2 dolazi i redizajn ikoničkog prikaza. Sustav ikona sada ima osvježeni izgled koji prati suvremeni dizajn. Ikone izgledaju moderno i minimalistički, što će vam pomoći da brzo prepoznate aplikacije na vašem uređaju. Osim toga, postavke sustava također su dobile novo ikoničko sučelje koje odgovara novom izgledu ikona. Ovo donosi veću dosljednost i svježinu u izgled vašeg uređaja.

Redizajn panela za autentifikaciju

Redizajn panela za autentifikaciju

Panel za autentifikaciju, koji se prikazuje kad trebate provjeriti svoj identitet, dobio je ažuriran izgled u Androidu 15 Beta 2. Sada ima ikonu aplikacije koja traži pristup i veći tekst kako bi vam olakšao prepoznavanje koje aplikacije traže autentifikaciju. Ovaj mali redizajn čini proces autentifikacije malo jasnijim i intuitivnijim za korisnike.

Android 15 Beta 2 donosi mnogo novih promjena

This image is property of images.unsplash.com.

Prijedlozi widgeta

Prijedlozi widgeta s kategorijama

Uz Android 15 Beta 2, dolazi nova značajka prijedloga widgeta. Sada možete vidjeti suggestione za widgete s kategorijama. Ova značajka će vam pomoći pronaći widgete koji odgovaraju vašim potrebama na jednostavan način. Bez potrebe za pretraživanjem ili kopanjem po aplikacijama, možete jednostavno pregledati suggestione i odabrati onaj koji vam najviše odgovara. To će vam pomoći da prilagodite svoj početni zaslon i olakšate pristup omiljenim funkcijama i informacijama.

Prečac za uređaje za sluh

Prečac za uređaje za sluh

Za korisnike koji koriste uređaje za sluh, Android 15 Beta 2 donosi novi prečac u Quick Settings panelu. Ova značajka omogućava vam brz pristup postavkama uređaja za sluh kako biste ga lakše povezali ili prilagodili svojim potrebama. Ovo je korisna funkcionalnost koja će olakšati upotrebu uređaja za sluh i poboljšati vaše iskustvo slušanja.

Android 15 Beta 2 donosi mnogo novih promjena

This image is property of images.unsplash.com.

Opcija gramatičkog spola

Opcija gramatičkog spola za francuski jezik

Za francuski jezik, Android 15 Beta 2 donosi mogućnost odabira gramatičkog spola. Ova opcija omogućava vam da odredite hoćete li biti oslovljeni u muškom ili ženskom gramatičkom rodu. Ova značajka može biti korisna za korisnike koji žele da ih sustav ispravno prepozna i koristi pravilne gramatičke konstrukcije. Ovo je mala, ali važna promjena koja poboljšava prilagodljivost Androida za korisnike koji koriste francuski jezik.

Isključivanje zaštite dijeljenja zaslona

Mogućnost isključivanja zaštite dijeljenja zaslona

U slučaju kada želite snimiti zaslon ili dijeliti zaslon tijekom upotrebe određenih aplikacija, Android 15 Beta 2 donosi mogućnost isključivanja zaštite dijeljenja zaslona. Ova značajka vam omogućava da snimate zaslon ili dijelite zaslon čak i u aplikacijama koje inače ne dozvoljavaju takve radnje zbog sigurnosnih razloga. Ovo je korisna opcija koja vam pruža veću fleksibilnost i kontrolu nad dijeljenjem zaslona na vašem uređaju.

Android 15 Beta 2 donosi mnogo novih promjena

This image is property of images.unsplash.com.

Prikaz podataka o dijeljenju

Prikaz podataka o dijeljenju

Da biste imali bolju kontrolu nad podacima koje dijelite, Android 15 Beta 2 uvodi mogućnost prikaza podataka o dijeljenju. Ova značajka vam omogućava da vidite koje aplikacije i servisi imaju pristup vašim podacima i koliko često se ti podaci dijele. To vam pomaže da bolje razumijete gdje se vaši podaci koriste i pruža vam mogućnost da ih prekinete ili ograničite prema potrebi. Ova značajka je dio napora da se korisnicima pruži veća transparentnost i kontrola nad njihovim osobnim podacima.

Manje promjene i poboljšanja

Android 15 Beta 2 donosi niz manjih promjena i poboljšanja

Osim glavnih promjena i novih značajki, Android 15 Beta 2 također donosi niz manjih promjena i poboljšanja. To uključuje poboljšane animacije, opcije kontrasta u pozadinskim slikama i stilu, redizajnirano sučelje za kontrolu glasnoće te privatnost uklonjena iz postavki sigurnosti i privatnosti. Također se automatski uključuje Bluetooth, a Android 15 Beta 2 donosi i prikaz parova aplikacija za tablete i presavljive uređaje. Tu je i nova značajka „rekord app“ u izborniku „nedavno“ koja olakšava pristup aplikacijama. Sve ove manje promjene i poboljšanja zajedno doprinose poboljšanju ukupnog iskustva korištenja Androida 15 Beta 2.

Android 15 Beta 2 donosi mnogo novih promjena i poboljšanja koje će poboljšati vaše iskustvo korištenja Androida. Od novog „private space“ funkcionalnosti do redizajniranih panela i novih ikonama, Android 15 Beta 2 donosi suvremeni i osvježeni izgled. Također olakšava pristup različitim funkcijama i poboljšava kontrolu nad vašim podacima i postavkama. Ove promjene i novosti čine Android 15 Beta 2 vrijednim ažuriranjem i donose mnoge korisne značajke koje će poboljšati vaše iskustvo na Android platformi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.