Amazon planira zamijeniti Android-based Fire OS na svojim Fire TV uređajima i drugim uređajima. Nova operativni sistem nazvan Vega je u završnoj fazi razvoja i već je testiran na Fire TV uređajima. Ovaj novi operativni sistem, koji je web-usmjeren, namijenjen je za pametni dom i druge uređaje. Amazon ima čvrstu odluku da potpuno napusti Android i pređe na novi OS za sve svoje uređaje. Nova operativni sistem, nazvan Vega, najavljen je kao dostupan na odabranim uređajima već naredne godine, iako nema službenih informacija o tačnom datumu lansiranja. Ova promjena predstavlja korak naprijed za Amazon, obećavajući poboljšanu funkcionalnost i iskustvo korisnika na njihovim uređajima.

Amazon planira zamijeniti Android-based Fire OS na svojim Fire TV uređajima i drugim uređajima

Nova operativni sistem Vega

Osnovne pojedinosti o novom operativnom sistemu Vega su objavljene nedavno. Vega je operativni sistem koji se trenutno nalazi u završnoj fazi razvoja i testiran je na Fire TV uređajima. Ovaj sistem je web-usmjeren i namijenjen je za upotrebu u pametnim domovima i drugim uređajima.

Amazon namjerava zamijeniti Fire OS na svojim uređajima

Amazon je najavio planove za zamjenu svojeg trenutnog operativnog sistema, Fire OS-a, na svim svojim uređajima. Amazon želi potpuno napustiti Android platformu i preći na novi operativni sistem za sve svoje uređaje. Ova promjena će omogućiti Amazonu veću kontrolu nad svojim hardverom i softverom, što će rezultirati poboljšanim korisničkim iskustvom.

Lansiranje nove verzije Fire TV uređaja

Očekuje se da će nova verzija Fire TV uređaja biti lansirana iduće godine, koja će koristiti novi operativni sistem Vega. Iako nije dostupan tačan datum lansiranja, Amazon je najavio da će nova verzija Fire TV uređaja dovesti do boljeg korisničkog iskustva i naprednih mogućnosti.

Prednosti novog operativnog sistema

Novi operativni sistem Vega donosi nekoliko prednosti za korisnike. Prvo, Vega će omogućiti napredne mogućnosti za pametne domove, kao što su bolja integracija sa Amazonovim uslugama i veća sigurnost. Takođe, korisnici mogu očekivati veću stabilnost sistema i poboljšanu performansu.

Amazon planira zamijeniti Android-based Fire OS na svojim Fire TV uređajima i drugim uređajima

Očekivane promjene u korisničkom sučelju

Sa novim operativnim sistemom Vega, očekuje se i redizajniranje korisničkog sučelja. Amazon će se fokusirati na unaprijeđenu navigaciju i intuitivnost, kako bi korisnici imali lakši pristup svim funkcijama i aplikacijama na svojim uređajima.

Suradnja sa razvojnim zajednicama

Da bi podržao razvoj aplikacija za novi operativni sistem, Amazon će poticati razvojne zajednice da kreiraju aplikacije za Vega. Takođe, Amazon je najavio svoj program za razvoj, koji će omogućiti pristup razvojnim alatima i resursima za developere.

Amazon planira zamijeniti Android-based Fire OS na svojim Fire TV uređajima i drugim uređajima

Kompatibilnost sa postojećim aplikacijama

Amazon će pružiti pregled kompatibilnosti postojećih aplikacija sa novim operativnim sistemom Vega. Postojeće aplikacije možda će zahtijevati neke prilagodbe ili nadogradnje kako bi bile kompatibilne sa novim sistemom. Međutim, Amazon će pružiti podršku i resurse za programere da olakšaju ovaj proces.

Efekti prelaska na novi operativni sistem

Prelazak sa Fire OS-a na novi operativni sistem može imati efekte na korisnike Fire TV uređaja. Međutim, očekuje se da će prednosti novog operativnog sistema nadmašiti potencijalne izazove migracije. Korisnici mogu očekivati bolje performanse, napredne mogućnosti i poboljšano korisničko iskustvo.

Amazon planira zamijeniti Android-based Fire OS na svojim Fire TV uređajima i drugim uređajima

Pouzdanost i podrška novog operativnog sistema

Amazon cilja da pruži visoku pouzdanost i kvalitet novog operativnog sistema. Korisnička podrška će biti pružena kako bi se riješili eventualni problemi koji se mogu javiti prilikom prelaska na novi sistem. Amazon će osigurati da korisnici imaju sve potrebne resurse i informacije za korištenje Vega operativnog sistema.

Budući planovi za razvoj operativnog sistema

Amazon planira nastavak razvoja i nadogradnju Vega operativnog sistema. Takođe, planira obuhvatiti druge Amazon uređaje u budućnosti. Ovo će omogućiti korisnicima i programerima da iskoriste prednosti ovog novog operativnog sistema na različitim Amazon uređajima.

Uvodni članak dao je pregled novog operativnog sistema Vega, koji će zamijeniti Fire OS na Amazonovim uređajima. Naglašene su prednosti ovog novog operativnog sistema, kao i očekivane promjene u korisničkom sučelju. Amazon je također najavio planove za suradnju sa razvojnim zajednicama i pružanje podrške korisnicima tokom ovog prelaza. Putem ovog napretka u operativnom sistemu, Amazon želi pružiti naprednije mogućnosti i poboljšano korisničko iskustvo korisnicima svojih uređaja.

Amazon planira zamijeniti Android-based Fire OS na svojim Fire TV uređajima i drugim uređajima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.