Tokom mjeseci koji su prethodili objavi AirPods Pro slušalica u oktobru 2019. godine, kompanija Apple je razmatrala mogućnost promjene imena bežičnih slušalica u AirPods Extreme, prema internim informacijama koje je MacRumors dobio. Iako je jedan član rukovodstva Apple-a predložio ime AirPods Extreme, kompanija je na kraju odlučila da nastavi sa brendiranjem kao AirPods Pro, nakon što je veliki broj zaposlenika izrazio protivljenje promjeni. Iako je brend „Extreme“ ranije korišten za Apple-ov AirPort Extreme ruter i bežičnu karticu za Mac računare, koje više nisu u upotrebi, ime AirPods Pro je više u skladu sa Apple-ovom brending strategijom za razne proizvode. Nakon prvobitnih AirPods slušalica, Apple je izbacio i Pro verzije iPhone-a, iPad-a, Mac-a, a u budućnosti se očekuje i obična verzija Apple Vision Pro headset-a. Ipak, Apple je kroz godine koristio i druge sufikse za svoje visokokvalitetne proizvode kao što su AirPods Max ili Apple Watch Ultra. Nedavno je Apple u septembru 2022. godine izbacio drugu generaciju AirPods Pro, a godinu kasnije ažurirao slušalice sa USB-C punjačem i nekim drugim karakteristikama. Treća generacija AirPods Pro slušalica se očekuje 2025. godine.

AirPods Pro su skoro nazvani AirPods Extreme

Sadržaj

Razmatranje promjene naziva

Prijedlog naziva AirPods Extreme

Prije nego što je Apple predstavio AirPods Pro u listopadu 2019. godine, kompanija je razmatrala promjenu naziva bežičnih slušalica u AirPods Extreme, prema internim informacijama dobivenim od strane MacRumorsa. Prijedlog naziva AirPods Extreme je došao od najmanje jednog člana Apple-ovog vodstvenog tima, ali kompanija je ipak odlučila nastaviti s brendiranjem kao AirPods Pro. Ovoj promjeni se usprotivilo mnogo zaposlenika, prema onome što smo saznali.

Odluka kompanije da zadrži naziv AirPods Pro

Naziv AirPods Pro je konačno izabran jer je više u skladu s načinom na koji Apple brendira nekoliko linija proizvoda. Osim AirPods-a, Apple nudi i redovne i Pro verzije iPhone-a, iPad-a i Mac-a. Također se očekuje da će postojati regularna verzija Apple Vision Pro headseta u budućnosti. Ipak, kroz godine je Apple koristio nekoliko drugih sufiksa za proizvode više kvalitete, kao što su AirPods Max i Apple Watch Ultra.

Protivljenje zaposlenika promjeni naziva

Unutarnji podaci sugeriraju da se mnogi zaposlenici kompanije Apple usprotivili promjeni naziva u AirPods Extreme. Iako nije jasno koji su razlozi ove protivljenja, moguće je da su zaposlenici prepoznali vrijednost i prepoznatljivost brenda AirPods Pro te su smatrali da promjena naziva može otežati prepoznavanje proizvoda na tržištu.

Prikaz prethodne primjene ‘Extreme’ brandinga

Iako naziv AirPods Extreme nije bio prihvaćen za slušalice, Apple ga je ranije koristio za druge proizvode. Na primjer, AirPort Extreme usmjerivač i bežična kartica za Mac, koji su prvi put pušteni u prodaju 2003. godine. Ova primjena ‘Extreme’ brandinga sugerira da je Apple možda namjeravao povezati AirPods Extreme s visokom kvalitetom i naprednim značajkama.

Konzistentnost sa Apple-ovim brendiranjem

Odluka da se zadrži naziv AirPods Pro ima prednosti u smislu konzistentnosti s Apple-ovim brendiranjem. Kompanija već ima linije proizvoda koje nose oznaku ‘Pro’, pa se AirPods Pro uklapa u taj obrazac. Ova konzistentnost olakšava prepoznavanje i povezivanje proizvoda među korisnicima. Također, upotreba sufiksa ‘Pro’ signalizira da su AirPods Pro vrhunski proizvod s dodatnim značajkama i performansama.

Izmjene drugoleacijskih AirPods Pro modela

Predstavljanje drugog generacijskog modela

Nakon izdanja prvog modela AirPods Pro, Apple je nastavio s poboljšanjima i izmjenama kako bi ponudio korisnicima bolje iskustvo. U rujnu 2022. godine predstavljena je druga generacija AirPods Pro modela, koja je donijela nekoliko značajnih promjena.

Dodavanje USB-C punjačetom

Jedna od najistaknutijih izmjena u drugom generacijskom modelu AirPods Pro je dodatak USB-C punjačetom. Ova promjena omogućuje korisnicima da brzo i praktično pune svoje slušalice putem USB-C punjača koji je sve češći u upotrebi.

Ostale karakteristike drugog generacijskog modela

Osim USB-C punjača, druga generacija AirPods Pro modela donijela je i druge značajke. U poboljšanom modelu može se očekivati bolji zvuk, poboljšana aktivna buka otključana, dulje trajanje baterije i moguće dodatne funkcionalnosti. Precizni detalji o ovim promjenama trenutno nisu dostupni, ali se očekuje da će Apple još jednom podići ljestvicu s drugom generacijom AirPods Pro modela.

Rumori o trećem generacijskom modelu

Unatoč nedavnom izdanju drugog generacijskog modela, već postoje glasine o planiranju treće generacije AirPods Pro modela. Datum izlaska i detalji o značajkama ovog trećeg modela još uvijek nisu potvrđeni, ali se spekulira da će donijeti nove inovacije i unapređenja koja će korisnicima pružiti još bolje iskustvo slušanja.

AirPods Pro su skoro nazvani AirPods Extreme

Povezanost s drugim Apple proizvodima

Izdanja regularnih i Pro verzija za iPhone, iPad i Mac

Apple je proširio svoj proizvodni asortiman ne samo s AirPods Pro, već i s drugim linijama proizvoda. Primjerice, za iPhone, iPad i Mac postoji mogućnost odabira između regularnih i Pro verzija. Ovo omogućava korisnicima da prilagode svoj izbor prema svojim potrebama i preferencijama.

Moguća regularna verzija Apple Vision Pro headseta

Očekuje se da će Apple lansirati regularnu verziju Apple Vision Pro headseta koja će biti dostupna uz Pro verziju. Ova regularna verzija će biti pristupačnija korisnicima koji traže dobar kvalitet zvuka i udobnost, ali ne zahtijevaju napredne značajke premium Pro verzije.

Primjeri drugih sufiksa za premium proizvode

Kroz godine, Apple je koristio različite sufikse za označavanje premium proizvoda. Primjeri toga su AirPods Max, koji su premium verzija AirPods slušalica, i Apple Watch Ultra, koji predstavlja najnoviju vrhunsku verziju Apple Watcha. Ovi sufiksi pomažu Appleu diferencirati premium proizvode od redovnih verzija i naglašavaju dodatne značajke i performanse.

Kako su AirPods Pro dobili naziv AirPods Extreme?

Podaci o razmatranju promjene naziva

Prema internim izvorima do kojih je došao MacRumors, prije nego što su AirPods Pro predstavljeni, kompanija Apple je razmatrala promjenu naziva u AirPods Extreme. Naziv je bio prijedlog člana Apple-ovog vodstva i razmatran kako bi se bolje istaknule napredne značajke i performanse slušalica.

Naziv AirPods Extreme nije odobren od strane zaposlenika

Unutarnji podaci također otkrivaju da su brojni zaposlenici Applea izrazili protivljenje promjeni naziva u AirPods Extreme. Ova protivljenja mogu se tumačiti kao njihovo mišljenje o tome da bi takva promjena mogla narušiti prepoznatljivost brenda AirPods i stvoriti konfuziju među potrošačima.

Odluka kompanije o nazivu AirPods Pro

Unatoč razmatranju promjene naziva, Apple je na kraju odlučio zadržati naziv AirPods Pro. To sugerira da su interne rasprave i povratne informacije zaposlenika bile ključni faktor u konačnoj odluci. Naziv AirPods Pro je zadržan zbog svoje usklađenosti s drugim Pro linijama proizvoda, ali i zbog prepoznatljivosti brenda među korisnicima.

Odsustvo službene potvrde informacija

Važno je napomenuti da Apple nije službeno potvrdio ove informacije o razmatranju promjene naziva. Unutarnji podaci procurili su iz nepoznatih izvora, stoga treba uzeti u obzir da se radi o neslužbenim informacijama koje nisu potvrđene od strane kompanije.

AirPods Pro su skoro nazvani AirPods Extreme

Ponovno brendiranje i prednosti AirPods Pro

Utjecaj naziva na doživljaj proizvoda

Naziv proizvoda može imati veliki utjecaj na način na koji ljudi percipiraju proizvod. U slučaju AirPods Pro, naziv sugeriše da su slušalice premium proizvod s naprednim značajkama i performansama. To može privući korisnike koji traže vrhunsku kvalitetu zvuka i udobnost prilikom korištenja slušalica.

Ponovno brendiranje drugih proizvoda

Brendiranje AirPods Pro nije jedini primjer ponovnog brendiranja proizvoda od strane Applea. Kompanija je kroz godine mijenjala nazive i poboljšavala proizvode da bi odražavala njihove napredne značajke i performanse. Ovo ponovno brendiranje omogućava Appleu da stvori prepoznatljivu liniju proizvoda i da istakne svoje inovacije.

Nove karakteristike i nadogradnje drugih AirPods Pro modela

Nova generacija AirPods Pro modela donosi ne samo novi naziv, već i nove karakteristike i nadogradnje. Uvođenje USB-C punjača i drugih značajki poboljšava korisničko iskustvo i pruža dodatne mogućnosti korisnicima. Ove promjene su rezultat slušanja povratnih informacija korisnika i kontinuiranog ulaganja u istraživanje i razvoj novih tehnologija.

Pouzdanost i kvaliteta AirPods Pro slušalica

AirPods Pro su stekli reputaciju kao pouzdane i kvalitetne slušalice. S obzirom na to da su razvio Apple, očekuje se da će pružiti visokokvalitetno iskustvo slušanja glazbe, poziva i drugih audio sadržaja. Proizvodi Applea obično prolaze stroge testove kvalitete kako bi osigurali pouzdanost i izdržljivost svojih proizvoda.

Spekulacije o budućim inovacijama

Budući da su AirPods Pro već pobrali uspjeh, postoji široka spekulacija o nadolazećim inovacijama u budućim izdanjima. Očekuje se da će Apple nastaviti ulagati u razvoj i istraživanje kako bi unaprijedio značajke poput aktivne buke otključanog, trajanja baterije i kvalitete zvuka. AirPods Pro su postali popularan izbor među ljubiteljima glazbe i korisnicima koji traže vrhunsku kvalitetu, te se očekuje da će Apple nastaviti opravdati ta očekivanja inovacijama u budućnosti.

AirPods Pro i AirPods Extreme u industriji

Reakcije i kritike korisnika

Kada su procurile informacije o razmatranju promjene naziva u AirPods Extreme, mnogi korisnici su izrazili svoje mišljenje o toj mogućnosti. Dok su neki podržavali potencijalnu promjenu naziva kao sredstvo za istaknuti napredne značajke slušalica, drugi su smatrali da bi to moglo narušiti prepoznatljivost i identitet brenda AirPods. U konačnici, odluka da se zadrži naziv AirPods Pro je bila dobro prihvaćena među korisnicima.

Usporedba sa drugim brendovima i modelima slušalica

AirPods Pro se natječu s drugim brendovima i modelima slušalica na tržištu. Konkurencija je jaka, a korisnici imaju mogućnost odabira između različitih brendova i modela. Ipak, AirPods Pro su popularan izbor zbog svoje kvalitete, performansi i integracije s Apple-ovim ekosustavom. Reputacija i prepoznatljivost brenda također imaju utjecaj na preferencije korisnika.

Promjena percepcije prema nazivima proizvoda

Unutarnje promjene naziva proizvoda mogu prouzročiti promjenu percepcije kod potrošača. Kada razmišljamo o AirPods Pro slušalicama, naziv ‘Pro’ stvara dojam premium proizvoda i može privući one korisnike koji su u potrazi za najboljim kvalitetom zvuka i performansama. Nasuprot tome, naziv ‘Extreme’ bi možda sugerirao snažan naglasak na značajke i performanse, ali može biti manje privlačan ili manje prepoznatljiv među korisnicima.

Utjecaj naziva na prodaju i popularnost

Naziv proizvoda može imati značajan utjecaj na prodaju i popularnost. U slučaju AirPods Pro, prepoznatljivost i reputacija brenda, kao i očekivanja koja su izgrađena oko linije proizvoda, doprinose njihovoj popularnosti. Ako bi se naziv promijenio u AirPods Extreme, to bi moglo rezultirati promjenom percepcije i smanjenjem prepoznatljivosti, što bi moglo utjecati na prodaju i privlačnost proizvoda.

Ostale informacije o AirPods Pro

Veze do relevantnih članaka i rasprava

Ako želite pročitati više o AirPods Pro ili se uključiti u rasprave o ovom proizvodu, preporučujemo da posjetite web stranicu MacRumorsa. Tamo možete pronaći relevantne članke, recenzije i rasprave među korisnicima.

Ponovno brendiranje i prednosti AirPods Pro

Prije nego što su postali AirPods Pro, ovi bežični slušalice su razmatrane pod nazivom AirPods Extreme. Ipak, odlučeno je da se zadrži naziv AirPods Pro zbog konzistentnosti sa Apple-ovim brendiranjem i prepoznatljivosti brenda među korisnicima. Ova odluka može imati prednosti u smislu doživljaja proizvoda i prepoznatljivosti brenda.

Datum izlaska drugog modela

Druga generacija AirPods Pro modela puštena je u prodaju u rujnu 2022. godine. Novi model donosi nekoliko poboljšanja, uključujući dodatak USB-C punjača i vjerojatno druge značajke koje unapređuju kvalitetu zvuka i udobnost.

Glasine o trećem modelu

Unatoč nedavnom izdanju drugog generacijskog modela, već postoje glasine o planiranju treće generacije AirPods Pro modela. Detalji o ovom modelu još uvijek nisu dostupni, ali se očekuje da će donijeti dodatne inovacije i unapređenja koja će korisnicima pružiti još bolje iskustvo slušanja.

Zaključak

Odluka kompanije da zadrži naziv AirPods Pro

Nakon razmatranja promjene naziva u AirPods Extreme, Apple je odlučio zadržati naziv AirPods Pro. Ova odluka je rezultat protivljenja zaposlenika promjeni naziva i više je u skladu s Apple-ovim brendiranjem.

Prethodna primjena ‘Extreme’ brandinga

Iako naziv AirPods Extreme nije bio odabran za slušalice, Apple ga je koristio za druge proizvode. To ukazuje na to da je kompanija prethodno koristila ‘Extreme’ branding za proizvode visoke kvalitete.

Konzistentnost sa Apple-ovim brendiranjem

Naziv AirPods Pro se uklapa u Apple-ovo brendiranje jer se već koriste drugi sufiksi za premium proizvode. Ova konzistentnost pomaže prepoznavanju i povezivanju proizvoda među korisnicima.

Prednosti i inovacije AirPods Pro slušalica

AirPods Pro slušalice donose napredne značajke i performanse, a naziv ‘Pro’ dodatno naglašava tu premium kvalitetu. Ponovno brendiranje i nadogradnje modela omogućavaju Appleu da unapređuje svoje proizvode i pruža korisnicima sve bolje iskustvo slušanja.

Utjecaj naziva na doživljaj proizvoda i industriju

Naziv proizvoda ima utjecaj na doživljaj i percepciju korisnika. AirPods Pro su postali popularan izbor korisnika koji traže premium kvalitetu zvuka i performanse. Naziv također može imati utjecaj na razmišljanje korisnika o drugim proizvodima i brendovima u industriji.

Završne misli

Važnost naziva proizvoda

Naziv proizvoda ima značajan utjecaj na doživljaj korisnika i percepciju brenda. Apple je pažljivo razmotrio naziv AirPods Pro i odlučio zadržati ga kako bi se zadržala prepoznatljivost brenda i naglasile napredne značajke i performanse slušalica.

Spekulacije o budućem brendiranju Apple proizvoda

Budući da Apple kontinuirano radi na razvoju i inovacijama, možemo očekivati da će kompanija i dalje provoditi promjene u brendiranju svojih proizvoda. Nova izdanja i poboljšanja slijede trendove i potrebe korisnika.

Održavanje očekivanja korisnika

Kao jedan od najvećih tehnoloških brendova, Apple se suočava s visokim očekivanjima korisnika. Brendiranje proizvoda kao AirPods Pro omogućava Appleu da ispuni ta očekivanja i da korisnicima pruži vrhunske proizvode s inovativnim značajkama. Redovno ažuriranje i poboljšanje proizvoda pomaže kompaniji da održi povjerenje i lojalnost svojih korisnika.

Reference

  1. MacRumors – izvor informacija (https://www.macrumors.com/)
  2. AirPods Pro (https://www.macrumors.com/roundup/airpods-pro/)
  3. AirPods Pro (Buy Now) (https://buyersguide.macrumors.com/#AirPods-Pro)
  4. AirPods Forum (https://forums.macrumors.com/forums/airpods.216)
  5. Članak „AirPods Pro Were Almost Named AirPods Extreme“ (https://www.macrumors.com/2024/02/22/airpods-pro-were-almost-named-airpods-extreme/) na MacRumors.com
  6. Rasprava o članku (https://forums.macrumors.com/threads/airpods-pro-were-almost-named-airpods-extreme.2420187/) na MacRumors forumu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.