Adobe Premiere Pro je dobio novu seriju AI alata koji omogućavaju dodavanje i uklanjanje objekata iz videozapisa, produžetak klipova i još mnogo toga. Ovi alati donose napredne mogućnosti montaže video materijala, a sve uz pomoć generativne umjetne inteligencije. Zahvaljujući funkciji Generative Extend, Premiere Pro će moći dodavati nove kadrove i produžavati video snimke, omogućavajući precizne montaže i glatke prijelaze između scena. Također, uz pomoć pametnih alata za selekciju i praćenje, moguće je dodavati ili uklanjati objekte iz videozapisa, mijenjati odjeću glumaca ili dodavati dekoracije u sceni. Najzanimljivija nova značajka je opcija stvaranja novog video materijala izravno unutar Premiere Proa pomoću mogućnosti pretvaranja teksta u video. Korisnici će moći upisivati tekst ili učitavati slike kako bi stvorili video klipove koji se mogu koristiti za stvaranje B-roll materijala, pripremu storyboarda i još mnogo toga. Adobe planira uvesti ove alate temeljene na generativnoj umjetnoj inteligenciji kasnije ove godine. Sve ovo čini Premiere Pro vrhunskim alatom za profesionalno uređivanje video materijala, dok konkurentski Final Cut Pro još uvijek zaostaje u području AI funkcionalnosti.

Adobe Premiere Pro dobiva AI alate za dodavanje i uklanjanje objekata iz videozapisa, produžetak klipova i više

Adobe Premiere Pro dobiva AI alate za dodavanje i uklanjanje objekata iz videozapisa, produžetak klipova i više

Novi AI alati za Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro, profesionalni softver za video uređivanje, danas je dobio nekoliko novih AI funkcija. Adobe je predstavio nove alate zasnovane na generativnoj umjetnoj inteligenciji (AI) koji će omogućiti video urednicima da postignu više uz manje truda.

Funkcije generativnog AI

Generativni AI u Adobe Premiere Pro uvodi nekoliko naprednih funkcija. Ovi AI alati koriste duboko učenje i pametno prepoznavanje kako bi poboljšali proces video uređivanja. To omogućava korisnicima da uštede vrijeme i značajno poboljšaju kvalitetu svojih videozapisa.

Dodavanje frameova za produžetak klipova

S funkcijom Generativni Proširi (Generative Extend), Premiere Pro će moći dodavati frameove kako bi produžio trajanje video klipova. Ovo omogućava pravovremene uređaje i glatke prijelaze produživanjem scene. Urednici će imati veću fleksibilnost i kontrolu nad svojim klipovima, što će rezultirati boljim video materijalom.

Adobe Premiere Pro dobiva AI alate za dodavanje i uklanjanje objekata iz videozapisa, produžetak klipova i više

Uklanjanje i dodavanje objekata u videozapisima

Objekti u videozapisima moći će se dodavati ili uklanjati putem pametnih alata za odabir i praćenje. Adobe tvrdi da korisnici mogu ukloniti neželjeni predmet, promijeniti odjeću glumca ili dodati dekoracije na set, poput slika na zidu ili biljaka na stolu. Ovo će omogućiti urednicima da poboljšaju vizualne elemente svojih videozapisa bez potrebe za dodatnim alatima ili softverom.

Kreiranje video snimaka putem teksta

Možda najzanimljivija nova funkcija je mogućnost stvaranja novog video materijala izravno unutar Premiere Pro koristeći značajku teksta u videozapis. Korisnici će moći unositi tekst u polje za unos ili učitavati slike kako bi stvorili videozapise. Dobiveni klipovi mogu se koristiti za B-roll, izradu storyboardova i još mnogo toga. Ovo će znatno pojednostaviti proces stvaranja video materijala iz drugih formata i olakšati rad na projektima.

Planovi za lansiranje AI alata

Adobe planira predstaviti ove generativne AI alate kasnije tijekom 2024. godine. To će biti dobrodošlo ažuriranje za Adobe Premiere Pro korisnike koji će im omogućiti bolje uređivanje videozapisa i veću kontrolu nad svojim projektima. Očekuje se da će ovi alati biti dostupni kao dio redovnih ažuriranja Adobe Premiere Pro softvera.

Final Cut Pro kao konkurencija Adobe Premiere Pro

Apple također ima svoj profesionalni softver za uređivanje videozapisa, Final Cut Pro. Final Cut Pro trenutno nije dostupan s AI mogućnostima. Unatoč tome, Final Cut Pro je konkurent Premiere Pro-u i koristi ga veliki broj video urednika.

Nedostatak AI mogućnosti u Final Cut Pro-u

Trenutno nedostatak AI mogućnosti u Final Cut Pro-u predstavlja ograničenje za korisnike. AI alati mogu značajno poboljšati produktivnost i kreativnost video urednika. Nedostatak ovih funkcija može potaknuti korisnike da se presele na Premiere Pro kako bi iskoristili prednosti AI tehnologije u procesu uređivanja.

Najava AI mogućnosti za Final Cut Pro

Iako Apple još nije najavio AI mogućnosti za Final Cut Pro, postoje nagađanja da će se AI značajke pojaviti u sklopu nadolazećih ažuriranja iOS-a i macOS-a. Ako se to dogodi, Final Cut Pro će dobiti konkurentske AI alate koji će zadovoljiti potrebe video urednika koji preferiraju Appleovu platformu.

Zaključak

Nove AI mogućnosti u Adobe Premiere Pro donose napredne alate za uređivanje videozapisa. Generativna umjetna inteligencija otvara vrata za profesionalne urednike omogućavajući im da postignu više s manje truda. Dodavanje frameova, uklanjanje i dodavanje objekata te kreiranje video materijala putem teksta bit će važni alati u arsenalu svakog urednika. Iako Final Cut Pro trenutno zaostaje za AI značajkama, postoji mogućnost da se to promijeni u budućnosti. Sve u svemu, ove AI funkcije čine Adobe Premiere Pro korisnijim i moćnijim alatom za video uređivanje temeljen na potrebama profesionalnih urednika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.