Ima nekoliko novih značajki i promjena koje su došle s Google Assistant na Pixel 8 seriji. U ovom videu pregledamo te nove značajke i promjene. Prva je AI Summarized značajka koja omogućava pomoćniku da sažme web članke za vas. Također, tu je i funkcija read aloud koja vam omogućava da otvorite članak i slušate ga kao podcast čak i kada je zaslon isključen. Još jedna promjena je poboljšano How to update my phone uputstvo koje sada pruža detaljan vodič o razlikama između ažuriranja sistema, sigurnosnih ažuriranja i Play Store ažuriranja, kao i uputstva o tome kako ih pokrenuti. Također, tu je i poboljšana značajka call screening koja smanjuje spam pozive, pružajući vam informacije o svrsi poziva prije nego što odlučite da ga prihvatite. U konačnici, iako su ove promjene manje, one dodaju dodatnu funkcionalnost Google Assistantu i čine ga ugodnijim za korištenje.

5 NOVIH Google Assistant značajki/promjena!

This image is property of i.ytimg.com.

NOVIH Google Assistant značajki/promjena!

Uvod

Sada kada se sva uzbuđenja oko novih telefona polako smiruju, vrijeme je da se osvrnemo na neke nove nadogradnje i promjene koje su došle sa lansiranjem Pixel 8 serije. Do sada smo vidjeli da su ove promjene vrlo korisne i trebale bi se uskoro početi pojavljivati i na prošlogodišnjim uređajima. U međuvremenu, brzo ću vam pokazati kako te nove funkcije izgledaju i govoriti o nekim promjenama koje možda niste primijetili.

1. AI Summarized funkcija

Pristup AI Summarized funkciji

Nova AI Summarized funkcija ugrađena je direktno u Google Assistant, a to je značajno unaprijedilo Assistantovu funkcionalnost. Sada možete koristiti Google Assistant da sažme web članke umjesto vas. Pristup ovoj funkciji je jednostavan – samo pokrenite Assistant i dajte mu naredbu za summarizaciju, ili dodirnite kontekstualni čip za summarizaciju kada se pojavi.

Proces summarizacije

Kada pokrenete AI Summarized funkciju, algoritam će se pokrenuti i za nekoliko sekundi dati vam tri najvažnije točke iz članka. Osim toga, imate mogućnost poslati povratne informacije ako primijetite nešto što nije ispravno. Testirao sam ovu funkciju na raznim člancima – od igara do tech vijesti i politike, i ništa nije izazvalo sumnju. Štoviše, zdravstveni članci nemaju mogućnost summarizacije, što je potvrđeno na Google support stranici. Također, članak mora biti na engleskom jeziku, imati više od 200 riječi i biti indeksiran od strane Googlea. Sveukupno, ova funkcija radi prilično dobro, posebno ako ste skloni naslovu zavodljivom sadržaju ili otvaranju web stranice sa milijunima reklama.

Podržani članci i jezici

AI Summarized funkcija podržava širok spektar članaka – od gaminga do politike. No, važno je napomenuti da zdravstveni članci nemaju mogućnost summarizacije. Također, funkcija trenutno podržava samo engleski jezik.

Iskustva korisnika

Prema recenzijama korisnika, AI Summarized funkcija radi vrlo dobro i olakšava pregledavanje članaka. Mnogi korisnici ističu da ova funkcija pomaže izbjeći mamce naslova i nepotrebne reklame na web stranicama. Sve u svemu, općenito je pozitivno iskustvo korisnika s AI Summarized funkcijom.

2. Read Aloud funkcija

Pristup Read Aloud funkciji

Read Aloud funkcija je postojala od 2020. godine, ali je na Pixel 8 dobila nadogradnju koja nije dostupna na prethodnim modelima. Da biste pristupili ovoj funkciji, jednostavno upotrijebite naredbu „read this“ unutar Assistanta ili dodirnite kontekstualni čip kada se pojavi. Ako koristite Pixel 8 seriju, trebali biste primijetiti novi medijski player koji se pojavljuje na dnu web stranice. Funkcionalnost je ista kao i prije, tako da možete kontrolirati brzinu reprodukcije, pretraživati zvuk i čak prevesti tekst na drugi jezik.

Novosti s Pixel 8 serijom

Jedna od novina s Pixel 8 serijom je pojavljivanje novog medijskog playera u obliku kartice na dnu web stranice. Ova promjena ima za cilj pružiti čišći i fluidniji korisnički interfejs.

Funkcionalnost i mogućnosti

Read Aloud funkcija omogućava vam da slušate sadržaj web članaka umjesto da ih čitate. Glavna prednost ove funkcije je što sada možete slušati članke čak i kada je zaslon isključen. To znači da ih možete koristiti kao vrstu mini podcasta. Ako uživate u slušanju sadržaja dok obavljate druge zadatke ili putujete, Read Aloud funkcija je savršena za vas.

3. Ažuriranje naredbe ‘Kako ažurirati moj telefon’

Novi prikaz informacija

Ako ste novi korisnik Pixel uređaja, možda niste ni znali da postoji naredba „Kako ažurirati moj telefon“. Sada, kada pitate Google Assistant kako ažurirati svoj telefon, dobit ćete detaljan vodič s objašnjenjima o razlikama između ažuriranja sustava, sigurnosnih ažuriranja i ažuriranja Play Storea. Također, doći ćete do direktanog pristupa podršci za Pixel telefone i chat linijama za pomoć.

Jednostavnije korisničko iskustvo

Ova promjena je posebno korisna za novopridošle u Pixel ekosustav. Sada je mnogo lakše prebaciti se na Pixel uređaj i dobiti potrebne informacije o ažuriranjima.

Direktan pristup podršci

Za one koji trebaju dodatnu pomoć, Google Assistant sada pruža direktan pristup podršci za Pixel telefone i chat linijama. To je korisno za korisnike koji nisu toliko upoznati s Android sustavom i trebaju dodatnu pomoć.

4. Ažurirana Call Screening funkcija

Smanjenje spam poziva

Ažurirana Call Screening funkcija Google Assistanta smanjuje spam pozive za dodatnih 50%. Ova funkcija koristi napredni model glasa s prirodnijim zvukom i naglascima, što omogućava da glas zvuči ljudskije.

Prirodniji zvučni model

Kada dobijete poziv, ažurirani Call Screening će pitati osobu koja naziva koji je razlog njihovog poziva. Te informacije će biti prikazane na vrhu zaslona telefona, a vi ćete moći odlučiti želite li odgovoriti na poziv ili ne. Ova promjena čini interakciju s pozivima mnogo praktičnijom i korisnijom.

Detaljan pregled svrhe poziva

Ažurirana Call Screening funkcija pruža detaljan pregled razloga poziva prije nego što odlučite da li želite odgovoriti. Na taj način možete unaprijed procijeniti važnost poziva i donijeti informiranu odluku.

Mogućnost odabira odgovora u trenutku poziva

Jedna od nadogradnji koje stižu u budućim verzijama je mogućnost odabira odgovora tijekom poziva. To znači da ćete moći odabrati odgovarajuću opciju na temelju svrhe poziva, čak i ako ne želite odgovoriti na poziv. Ova promjena donosi dodatnu praktičnost i fleksibilnost u upravljanje pozivima.

5. Kvalitet života unaprijeđenja Google Assistanta

Brže reakcije

Google tvrdi da je Assistant sada brži nego ikad. Iako rezultati testiranja nisu uvijek dosljedni, većina korisnika primjećuje poboljšanje brzine Assistanta.

Bolji jezični model

Google Assistant je unaprijedio svoj jezični model tako da bolje razumije i prepoznaje naredbe korisnika. Sada je manje vjerojatno da će Assistant ignorirati ljudske pogreške poput dugih pauza ili zapinjanja između naredbi.

Automatsko prepoznavanje jezika

Jedna zanimljiva nadogradnja je automatsko prepoznavanje jezika. Kada koristite glasovni unos na Gboardu, Assistant će automatski prepoznati na kojem jeziku govorite i prebaciti se na taj jezik. Ova promjena olakšava i ubrzava korištenje Assistanta.

Mali poboljšanja

Osim navedenih promjena, Google je napravio i nekoliko manjih poboljšanja u funkcionalnostima Assistanta kako bi korisnicima pružio još bolje iskustvo. Iako možda nisu revolucionarna, ova poboljšanja unose dodatnu snagu u Google Assistant.

Zaključak

Google Assistant je dobio nekoliko korisnih funkcija i promjena s lansiranjem Pixel 8 serije. AI Summarized funkcija omogućava korisnicima da sažmu web članke na jednostavan način, dok Read Aloud funkcija omogućava slušanje članaka umjesto čitanja. Ažuriranje naredbe „Kako ažurirati moj telefon“ olakšava novim korisnicima Pixel uređaja da prate ažuriranja. Ažurirana Call Screening funkcija smanjuje spam pozive i poboljšava korisničko iskustvo. Također, Google Assistant je doživio unapređenja koja poboljšavaju brzinu reakcije, jezični model, automatsko prepoznavanje jezika i donose nekoliko manjih poboljšanja. Sve ove nadogradnje čine Google Assistant još korisnijim alatom za svakodnevne potrebe.

5 NOVIH Google Assistant značajki/promjena!

This image is property of images.unsplash.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.